Evlilik için hazır olan mısın yoksa evlilikten kaçan mısın? Neden?

Bir evlenen bir de evlenmeyen pişman😂😂😂
Ben evlenip pişman olmayan tayfadan peki sen?
24 Ağustos 2024
Evlilik için hazır olan mısın yoksa evlilikten kaçan mısın? Neden?

Bir evlenen bir de evlenmeyen pişman😂😂😂
Ben evlenip pişman olmayan tayfadan peki sen?
24 Ağustos 2024
İmkanım olsa evlilik yapmak isterim ya bekarlık sultanlık diyorlar bekarlar neresi sultanlık bana bir söyleyinsene bekarlığa hangi durumda sultanlık olarak görüyorsunuz neymiş efendim bir kısım evlenip de çocuk mu doğuracakmış onunla mı uğraşacakmış iyi de 70 yaşına geleceksin 60 yaşında geleceksin millet çocuk çoluk çocuk torunu severken sen evde bir başına oturacaksın bayramda kapını açacak bir Allah'ın kulu olmayacak. Ondan sonra ben evlenip yemek yapmam çamaşır yıkamam bulaşık yıkamam e peki sen bekarlığında otururken çamaşırlarını yıkamıyor musun pis pis mi giyiyorsun? Ondan sonra oturduğun evi temiz demiyor musun e zaten şimdi bu devirde gerçekçi olalım Her şey hazır çamaşır makinesi var kurutma makinesi var ütüleri var ondan sonra şimdi yerde sürünen süpürgeye kadar var, eski kadınlar ne yapsın peki insanlar o kadar leğende çamaşır su içerken yıkarken o kadar eziyet çekerken hiç şikayet etmiyormuş millet çok da gayet güzel evlilik yapıyormuş. Şimdi benim rahmetli anneannem der ki samanlık saray oldu avratlık kolay oldu, şimdikilerin işi kolay oldu ama her şeyden şikayet ediyorlar. Yani bekarlık sultanlık falan değil insanlar zora gelmek istemiyor yoksa bekarlığın iyi bir şey olmadığını hepsi biliyor insanlar alttan almayı kavga ettiği zaman haksız olduğunda haksız olduğunu kabul etmeyi, ya da karşısındakini haklı görmeyi bilmedikleri için bencillikleri üzerinde devam ettikleri için, evliliği Yok geçinemem yok yapamam diyor. İnsanların elinde bir akıllı telefon sosyal medyada gezmekten eve bakamıyor ondan sonra suçla evlilik oluyor neymiş bekarlık sultanlıkmış hadi oradan, benim annem babam ölüp gittikten sonra kimse kapımı çalmadıktan sonra çoluk çocuğum olmadıktan sonra neyin sultanlığı, yaşlandığımda hasta olduğumda önüme bir kap çorba getiren olmadıktan sonra neyin sultanlığı bana göre bekarlık sultanlık değil. Evlenirken de evlendiğin kişinin kriterini karakterini iyi seçersen tabii armudun sapı üzümün çöpü demeden az çok kendi kültürüne yakın biriyle evlenirsen birazcık da her gördüğünü görmezden gelirsen mutlu olursun öyle bekarlık sultanlık falan değil. Derdin olduğunda oturup dinleyeceğin kimse olmaz kapını çalan kimse olmaz. Elini tutan kimse olmaz. Milletin torununu seversin ancak ondan sonra ben gencim rahat bir şekilde flört ederim gezerim tozarım yerim içerim diyorsan yaşlılığında o gezi tozluğun kimse sana selam bile vermez
Bekarlık sultanlıktır evlilik diye bir sey kalmadı gösterişten ibaret oldu dügünler kadınların yaptığı altın gününe döndü gerci hep öyleydi ama son zamanlarda kendini daha iyi belli etti en garibi de şu var ekonomi kötü yaa ekonomi kötü olmasaydı acaba bu düğünler vs nasıl yapılırdı acaba çok merak ediyorum kızlar evliligin ne oldugunu bilmiyor daha küçük bir sey de topuklama vaziyetindeler zorluga gelemiyorlar evliligi el bebek gül bebek zannediyorlar babasının evinde prenses degilse kocasindan bekliyor yads babasinin evinde prensesse kocasindan bekliyor kızlar olgunlasamiyor büyüyemiyor aklı fikri başında degil Ayşe Fatma düğün yaptı evlendi ben ortada kalmayayim diye evlenip onlar en iyisini yapti ben daha iyisini yapacam kafasinda türk kızları sırf gösteriz özenti önce elalem evlilik neymis onu görsün sonra elalem bosanma neymis onu görsün kafası var burada erkegin suçu ne erkek oyuncak mı lann istedigin gibi oynayabilecegin evliligin sırf gösteriş özentilik olsun diye evlenmeye kalkiyorlar baskalarının hayatını karartiyorlar adam insan olmayi bilemiyorlar bugun evlenip yarin bosanacaksam o kadar zahmete niye girecen adrenalin istiyorsan git doga sporlari yap dag tirman parasütle atla baska seyler yap hem adrenalin olur hem de masraf olmaz türk kızıyla evlenip başını belaya derde sokacagini hayatını karartacagina buna gerek yok doga sporlari iyidir az masrafdır onun yerine en iyi arabayi al türk kızından yine bin kat daha iyi ya da yabancı kız alacaksın en temizi en güzeli
Ben evlilik insanıyım her zaman için.. ama maalesef ki bu zamanda ciddi ilişki aramak aşkı bulmak o kadar zor ki insanların çoğu amaçsız birbirini seviyor çıkar için yani.. paran varsa tipin varsa o zaman seviyorlar.. gerçekten kalbi seven kadını bulursam ileride evlenmeyi düşünüyorum hatta bir de kızım olsun isterdim ben. :)
Amin inşallah
Amin inşallah annem
Teşekkür ederim annem
Rica ederim annem
Bekarlık sultanlıktır
Değil yaaa😂
Cevap
74Cevap
Evlilik için hazır ve nazırdım benden eviyle eşiyle ilgili çokta iyi bir eş olmuştu ama narsist ve ruh sağlığı yerinde olmayan biriyle bir yere kadar gidebildim maalesef.. evlilik değil zor olan insanlar ve uyum..
Kesinlikle zor olan kişiler
Bazen iteklemene rağmen olmuyor.. zorlamamak gerekiyor geç oluyor ama anlıyorsun 🙏🏼
Evet zorlamamak gerek zaman kaybı oluyor ve yıpranmışliklar da cabası
Tecrübe diyelim olumlu taraftan bakıp:)
Aynen
Bekarlık sultanlık tabi ama evlenip çoluk çocuğa karışmak, hatunun kopyası bir iki tane kızçe olması da çok güzel olur be.
O da olur inşallah
Ciddi ilişkili bekarlık sultanlık tayfasından :D
Uzun ciddi ilişki ama imzası olmayan mi?😀
Aynen, daha güzel değil mi? Zaten şimdiki zamanda evlenmeyle boşanma arasında pek bir süre yok. 😅
Doğru insanı bukdugunda böyle düşünmeyecehinden emin ama şimdilik peki diyorum. 😀🩵
Yok, ben senin nadir şanslılardan olduğunu düşünüyorum. Çevremde o kadar çok boşanan oldu ki son dönemde.. o kadar eziyete değer mi, bilmiyorum. :))
Sen boğa kadınısın ve biliyorum ki doğru insanı bulacaksın 🩵
☺️💙
Bir zamanlar bekarlık ama artik farklı düşünüyorum sevdiğim Adam hergün yanimda görmek isterim El ele yan yana dokunmak isterim hergün sabahlari uyanip sevdiğimi öpmek okşamak isterim Evlilik kolay değil diyenlere inanmiyorum Sevmediğin sorumsuz işi gücü olmayan aklı fikri Seksde olan
Erkolar zordur
Evlilik ne kolay ne zor karşındaki kişiye göre şekil alan ve empatiden geçen saygı temelli sevgiyle ayakta duran bir olgu. Eğer bunlar varsa harika
Aynen öyle sizin düşüncelerinizide katiliyorum öyle olmasi gerek
Valla evlilik için yaratilmadigiimi düşünüyordum. Hatta evliliğin ilk 3 yılı o kadar zorlandım ki anlatamam yani bu kadın bu adama nasıl sabretmiş diye kendim bile düşündün sonra farkına vardım ki ben evlenmeseymisim bu adam olamaz hayatın gerçeklerini göremez misim birde ne kadar çok sevmişim 3 yıl sonra anca anlayabildim. Kendime kızdım davranış biçimimden dolayı sanki sadece o evli kalmak istiyormuscasina sanki evliliğe beni zorlamiscasina olan tavırlarıma. Neyse ki doğruyu gördüm ve şimdi diyorum ki benden daha iyi eş ve aile babası yoktur. Ve dünyanın en şanslı adamıyım eşim gibi biriyle evli olduğum için.
Maşallah size ve daim olsun
Teşekkür ederim herkesin gönlünce olsun.
@cglakinin herkes sırt döndüğünde tek dönmeyen eşin olduğunu görüyorsun kendi ailen bile sırt dönebiliyor ama eşin gerçekten seviyorsa her daim arkanda duruyor kıymet bilmeye başlıyorsun
Pişmanım demek geçen onca seneye ihanet gibi.
Nazenin ruhlu yeni neslin yaşamın içinde barındırdığı acıya dayanıklılığı yok. Toz pembe hayal kurmayı öğütleyen bir yaşam sitili.
Erkeğin kadına kadının erkeğe daha ulaşılabilir olduğu bu zamanda evlenmek istememeleri de bir hayli olağan.
Evet, sosyal medya bir yerde ilişkileri kolay ulaşılabilir olmayı fazla seçenek sunması ve hemen hemen herkesin bunu kabullenmesi nedeniyle etkiliyor.
Reelde de durum çok farklı değil aslında.
Bekarlık hangi yaşına göre sultanlık.. mesela yıllar geçmiş.. anne baba yaslanmis. Vefat etmiş. Sende evlenmemissin. Tüm eş dost akraba çevrende evli. Bundan sonra yalnız yasayip yalnız ölmek.. yani bu hayatı ve bu sonu keneinize hak gorebiliyorsaniz ok. Ama bence 35-40 en fazla erkeler icin. 30-35. En fazla kadınlar için.. bu yaşlar geçmeden evlenmek lazim.
Aynı evi paylaşma taraftarıyım. Resmi olan bir evliliğe uzağım genelleme yapmak istemiyorum, ancak gerçekten kadınlara güvenmek çok zor neden böyle diyorum kozmetik ve mikro saç kaynak işinin de içindeyim ve bir çok kadınla tanışıyor sohbet ediyorum. 3. evliliği yapıyor kadın evlenmeden ayrılacağı tarihi veriyor bana ben evlilği geç oturup bir şeyler içicek gtü başı oynamayan bir kadın bulmakta dahi zorlanıyorum.
Uzun ilişki insanıyım diyeyim.
Ama 25 yıllık evliliğimi sonlandırdıktan sonra çok seçiciyim.
Haklısın
Kafa dengi anlaşabildiğin birini bulunca evlilik iyidir ya bence. Bekar adı altında kimin eli kimin cebinde belli değil
Aynen öyle..
Bekarlık sultanlıktır tayfasındanım ben.. 🤣🤣🤣
Gelinin Kulak fetişi var galiba 😂
Dur soruya gelince onedio 'da çözdüğüm testlere göre %95 evlilik insanıyım onedio' sa odur😀
O zaman öylesin
Evlilik olayı zor işya büyük bir organizasyon.
Evet biraz öyle
Bekarlığı seviyorum, şu an evlilik arefesindeyim bakalım evliliği sevecek miyim skdkdk birkaç hafta sonra bildiririm ahahha
Hayırlı olsun, Rabbim tamamına erdirsin huzur sağlık mutluluk sizinle olsun ❤️
Aminn canım inşallah💖💖🌸
Bu zamana kadar kendimizi bekarlık sultanlıktır sözünün büyüsüne çok kaptırdığımızı düşünmeye başladım. Çünkü belli bir yaştan sonra zorluklar baş göstermeye başlayacaktır ve bu gidişle sultanlık felan kalmayacak 😂
Bekarlık sultanlık tabiiki dert yok tasa yok
Evlilik gibi bir sorumluluğu kaldiramayacaklar evlenmesin bir zahmet
Evet evlenmesinler
Birini bulsam evleneceğim. Durumum yerinde, her şey hazır 😂
Hayırlısı olsun
Amin
Bekarlık baya bi sıktı artık evlenmek istiyorum nişanlımla 8 ay var🥹🥹🥹🥹
Alalh tamamına erdirsin inşallah
Allah olacaktı
Hafta içi evli, haftasonu bekar kalalım tayfasiyim 😂
O nasıl olur ya?😂😂
Sana olsun😂😂
Evlilik insaniydim ama kimsenin evlenmek istemediğini öğrenince artık ben de napsam bilmiyorum 😂 cidden seven olursa olabilir ama nerdeee herkesin aklı mal, mülk, statü olmuş hayat sıkıcı
Bekarlik sultanlik degil, duzensizliktir. Her insanin bir esi olmali, yaratilis bunun uzerine. Elbette ayriliklar da hayatin gercegi ama tek yasamak icin dogmadik.
Evlilik insanıyım
Bekarlık sultanliktir deyip bosanmayanlara da boşanma sürecinde psikolojik destek saglayabilirim. Boş boş konusmasinlar 🤣
👍 budur yaaa
Daha önemlisi bosananlar arasında yeni evlilik kovalamayana da rastlamadim. Hayır evlenmem diyenler de kendini ağırdan satsa da çoğunluğu arayış içinde
Evlenmek güzel de , düşüncesi beni geriyor, sanki kendimde o ev kadınlığı , hamarat ev kadını vibe alamıyorum ben çocuk bile bakamam, ben ne anlarım ya evlilikten.🤣
Bekarlık sultanlıktır diyeni kuru kuru beceresim var. O derece tiksiniyorum bu lakırtıyı dillendirenden... İmkanı olan evlenmeli...
Bekarlık bir yaşa kadar sultanlık sonra şaklabanlıktır 🫠 Doğru insanı bulursam elbette evlenirim
Bekarlık sultanlık yaaa evlilik insanıydım aslında da baya değişti düşüncelerim bu devirde bilmiyorum yani
Bro şu an bekarlık sultanlık diyorum evlenipte vezir parmağı olmakta var şah mat misali yani hazır değilim
Evlilik insanıyım. Evlenmek yuvamı kurmak hatta anne adayı olmak istiyorum. Nasip kısmet diyelim.
Cansın
Bekarlık çok rahat gerçekten ama doğru kişi bulunursa evlilik çok daha güzel olur. Doğru kişi bu devirde kalmadığına göre en iyisi bekar kalmak.
Kısa dönemde evlilik düşünmüyorum şu an bekarlık sultanlık düşüncesindeyim ama o düşüncelerde olup hovarda bir tip değilim
Evlilik çok gereksiz geliyor bana o yüzden bekar kalmayı tercih ederim
Evlilik insaniydim sagolsun soğuttu pişman olunan taraftayim artık
Hiç düşünmüyorum açıkçası bana kalsa laylaylom gez
Bekarlık sultanlıktır ama baba olduğumu hayal etmek çok hoşuma gidiyor
Evlilik insanıyım. Evlenmeyi insan için çok gerekli görüyorum.
uzun yıllardır evliyim. acısıyla tatlısıyla yıllar geçti. evli olmak bana göre
Bekarlık sultanlık tayfasının daimi üyelerindenim
Evlilikte güzel şey. Özellikle çocuğunu büyütüp , kocanla flört yıllarına geri döndüğün de 😂
Evlilik insanı olamam çünkü evi dağıtıyorum hep annem yazlığa gidiyor mesela ev dandini oluyor.🤣🤣
Eskiden bekarlık sultanlıktır derdim ama şimdi evlilik insanıyım evlenmek için de uğraşıyorum
Evlilik için kendimi hazır ve de yeterli görmüyorum
Her ikisini de tatmış biri olarak bekarlık sultanlıktır diyorum.
Şu an için beklemedeyim. Her an her şey olabilir sjsjssjsj
Evcimenim ama bıyle kulağımı emcikleyen biri aklımı çekebilir.🙂
Görsel tuhaf durmuş. Evliligi denedim şahsen bekarlık cazip artık..
Bende pek evlenecek göz yok gibi ya fazladan 1 tane bile sorumluluk edinmek istemiyorum 😅
Bekarlık benim için sultanlık değil evlenmek isterdim ama maalesef evlenmek için yetersizim bu yüzden evde kaldığımı düşünüyorum
Türkiye’de ailenin bir anlamı yok artık herkes elaleminkinin peşine düşmüş
Bekarlık sultanlıktır. Tek başıma çok mutluyum başımda dırdır eden biri yok :D
Evlilikten hiçbir zaman kaçmam doğru aday bulununca gereğini yaparım şahsen
Evlilik insanıyım takılmalık ilişki bana göre değil
Bekarlık sadece zina eylemine ok olanlara sultanlıktır,, yoksa öyle bişey değil
Şu dönemde evlilik çok zor güvenmek var bir de. Bazı insanlar yalnız olayım rahat olayım kafasında bana göre gerçek aşkını bulduğun zaman evleneceksin. 😄😊
evlilik insanıyım ama yalnızım kader böyle yazılmış çekiyoruz
Evlilik insanı olduğunu düşünen ben (6yıllık) artık olmadığımı düşünüyorum.
Ben evlilik istiyorum ama düzgün birini bulamıyorum ya da hep böyle konuşuyorum evlilik şeklinde yürümüyor
Ruh hastasının biriyle imam nikahı yaptım binpismanim.. Tehditler bitmiyor eğer dogru kişiyle evlenirsen evlilik güzel..
Evlendiğin kişiye göre değişir mesela kocam bana eziyet ediyor evlilik düzen güzel şey ama karşı taraf işkenceye çevirdi iyice Allaha havale ediyorum
İki durumunda a2mi5n3a koyim
😂😂😂😂😂😂
Bekarlık 😅
Yok daha neler seni evlendireceğiz yetooo 😂😂
Bekarım hürbekarım kafam rahat
Daha küçüksün zaten aceleye gerek yok
Düşüncem de yok abla valla
Benim oğlanı yanına gondereyim biraz 😂😂 o da erken evlenmek istiior 😂
Kafasına vur iki tane delirdi mi 😂😂
Bizim gibi erken yaşta ebeveyn olmak istiyormuş. Neyse en az 2 yıl daha evlenemez sonrasına bakacağız 😂😂
2 yıl bile az en az 7 yıl koy 😂
Bana kalsa 30 35 yaş arası uygun ama o okulu bitirip askerliği de halledip evlenmek istiyor 😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?