Bana göre bu çok saçma bir düşünce. Bir kadın, sevdiği erkeğe adım atıyorsa; toplumun oluşturduğu cinsiyetçi tabuları yıkan cesaretine hayranlık duyulması gereken bir kişilik olarak görürdüm. Sevgisi için her türlü fedakarlığı göze alan, ne istediğinden gayet emin olan bir kadından daha değerli ne olabilir ki... Böyle bir kadına sahip ise erkek, onu baş üstünde tutup ömürlük sevmeli bence. Adım atan bir kadın, asla basit olmaz aksine kadının dibidir o. Basit zihniyetli erkeklerin onu cepte görmesi gibi algıları yüzünden kadınlar hep baskılanıyor bea. Bir kadını kadın yapan, onun cinsiyetçi yaklaşımları yıkıp geçen devrimci ruhudur.
Bir kadın bir erkeğe adım atınca neden basit olur?
Seven, sevdiğine açılır. Bu durum asla basitlik olarak görülmemelidir. Toplumun bu algısı gerçekten saçma ve yanlış. Bir insanın duygularını dürüstçe ifade etmesi, cesaret ve samimiyet gerektirir. Oysa ki duygularını saklayan bir insan, gerçek sevgi ve bağlılıkla ilgili değerlerini kaybedebilir. Bu yüzden, sevginin ifade edilmesi cesaretlendirilmelidir.
Kanka yazdığın her şeyi okuyamadım fakat Soru başlığında yazdığın şeye göre ya çünkü yıllardır bu böyle saptanmış erkekler kadınlara çıkma teklifi eder ilk adımı onlar atar diye yani bu böyle şey olmuş yazılı olmamakta birlikte kural haline gelmiş ondan kaynaklı
Bu zamana kadar hep ben adım attım zaten. Mevzu algılar da. Hemcinslerim zoru oynayınca altın pırlanta olacaklarını sanıyorlar ama kendi değerlerini ilişki içinde yine unutuyorlar. Mevzu dik durabilmek. Adım atmak beni küçültmez, basit yapmaz.
Bir kadın erkeğe adım atınca basit olmaz.. herkes bir şey uyduruyor diye öyle olması gerekmiyor.. seven kişi adım atabilir bu kadar basit ister kadın ister erkek olsun önemli olan gerçekten aşık olan tarafın mücadele etmesi