Bazı erkekler kadınlara çabuk bağlanırlar aynı şekilde kadınlarda erkeklere bağlanırlar. Arkadaş olarak görmesine rağmen neden çabuk bağlanır? Arkadaşlığı bitirmesine bile korkabilir sizce bu korkuyu neden olabilir?
Çünkü o kadında kendisini görüyordur. Tamamen kendisine uyumlu olduğunu düşünüyordur. Anlaşabileceğini zannediyor ama daha sonra da anlaşamadığının farkına varıyor. Her zaman erken adım atmamak lazım.
Çocukluk travmalarından sebep... Çabuk bağlanır, çünkü annesiyle ilişkisi ya yarım kalmıştır, ya sorunludur. Ya tamamlamak ister, ya da çözülememiş sorunları çözmek ister... Biraz ilgi görünce de kolaylıkla bağlanır...
Evet katılıyorum sana. Bende öyle olduğunu düşünüyorum. Aileden ilgi görmediği için sevgi açlık duygusu kalmıştır. Boşluk duygusu içinde hep devam eder.
Uzun zaman aradığı sevgiyi bulamayacak diye düşünenler oluyor bazı durumlarda. Kaybetmek istemediği içinde hızlı bir şekilde bağlanmalar olabiliyor. Kendilerini fazla kaptırıyorlar maalesef…
Ya bazen karşına öyle bir insan çıkar ki olmayacak dediğimiz şeyler bile olur hale gelir. Bu tamamen iki insanın birbirileri ile olan çekimi ile alakalı bir durum.
Kalbimize dokunabilen insanların sayısı o kadar az ki. Adı arkadaş, kardeş, dost ya da flört, her neyse, kafa yapımıza uygun, bizi anlayan biri denk geldiğinde, kaybetmekten korkarız. Eninde sonunda gideceklerini bilmek daha fazla travma yaratır. Bu travma sonucu gidiş sürecini daha da hızlandıracak saçma adımlar atarız. Bu yüzden bir sonraki tanışıklıklarda temkinli davranır, sır küpü damgası yeriz.
Herkes birbirine hemen bağlanmaz, güven kazanmak, birbirlerini tanıdıkça daha fazla âşık olmak zamanın doğal akışında gerçekleşecek duygular.. Ben de karşılıklı olarak sağlam ve kalıcı bağlılığın, karşılıklı aşk ve güvenle beraber oluşacağını düşünüyorum ve inanıyorum..
İçinde aradığı ama bulamadığı eksikliği karşı tarafta görünce aslında ilk bağ oluşumu başlıyor.. Zaman ilerleyipte iletişim güçlenince bu alışkanlığa dönüşüyor ve hayatının bir parçası olmaya başliyor..