12 gün sonra 15 yıllık evliliğim resmi anlamda bitiyor
boşandıktan sonra ne yapılır kı?
12 gün sonra 15 yıllık evliliğim resmi anlamda bitiyor
boşandıktan sonra ne yapılır kı?
Benim evliliğim biteli 6 yıl oldu, 12 yıllık bir evliliği geride bıraktım. Sana aynı yoldan geçmiş biri olarak birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Öncelikle, kafanı dinle ve eğer çalışıyorsan işine konsantre ol. Sakın hemen bir sevgili bulma arayışına girme ya da "Bu olmadı, dur bir tane daha deneyeyim belki aradığımı bulurum" diyerek daldan dala zıplama hatasına düşme. Çünkü bir süre sonra kendini yorgun ve tükenmiş hissedebilirsin; duyguların körelmiş, aşka inancın kalmamış olabilir. Toplum çok değişmiş, insanların beklentileri de çok farklılaşmiş. Ben 2005 yılında evlenmiştim, 2018'de boşandım. Bekar hayatına döndüğümde, sudan çıkmış balığa döndüğümü hissettim. Evlilik hayatı bir rutindi; iş, ev, fazla sosyallik yoktu. Şimdi ise güven duygusu adeta toptan bitmiş gibi. İnsanlar ya duygusal olarak aç, ya bedensel olarak, ya da para peşinde. Ahlak kavramı sanki tamamen silinmiş, kimin ne yaptığı belli değil. Bu yüzden, çok dikkatli olmanı ve hemen kimseye güvenmemen gerektiğini öneririm. Kapılarını açık tut, ama çok temkinli davran. Kendine iyi bak ve sağlıcakla kal.
Yeni boşanan kişilerde ilk önce bir rahatlama olur. Her boşanan arkadaşımdan "Oh beee. Dünya varmış. Çok rahatladım." sözünü duymuşumdur. Tabi bu dışa yansıtılan. İçerde mutlaka bir burukluk vardır. Boşandıktan sonra hayatına devam edeceksin. İşin varsa, işini yapacaksın. Evdeysen ev işleri. Boşanmak sana daha fazla sosyal alan açacaktır. Bekar, ya da evli olup daha özgür arkadaşlarınla takılabilirsin. Özellikle küçük çocuğun yoksa. Eğer çocuk varsa, sende kalacağı için onun sorumluluğu da tek başına senin omuzlarında olacak. Yapacağın en büyük hata, hemen kendine bir partner bulmak olacaktır. Önce bir süre tek olmanın keyfini yaşa. Tabi ki bekar olmak sana cinsel anlamda özgürlük de sunacak. Bu bir ihtiyaç. Ama dikkatli olmalısın. Cinsellik yaşamak için de kendini abuk subuk tiplere takılıp dağılmış olarak görebilirsin. Özellikle cinsel açıdan tatmin olamadığı için boşananlarda bu durum çok oluyor. Ne diyelim? Umarım senin için en iyisi olur.
Cinselik icin kendi çizgimi bozmam cok tesekkür ederim
Hayatına bakcaksın biraz kafa dinliceksin en az 1 yıl kimseyi sokma hayatına çünki duygusal bi eksiklik olcak bu en ufak söze seni razı eder. Sonra hayat güzelleşiyor yollar açılıyor karabulutlar kalkıyor. Merak etme. Ben boşanalı 5 yıl oldu ilk 1 yıl zor geçti ama şimdi mükemmel her zorlukta bi kolaylık vardır şşmdiden hayırlısı senin için
Sana; boşan kendi ayaklar üzerinde dur özgür ol diye gaz veren yaratıkların hiçbirini göremeyeceksin etrafında. ilk onlar kaçacak senden. Önce bunu bil. Sonra da korkunç bir boşluğa düşeceksin Umarım boşlukta boğulup gitmezsin...
Öncelikle çok zor bir dönemi geride bırakıyorsun, bu yüzden kendinle gurur duy!!! 💪 Boşandıktan sonra yeni bir sayfa açmak gerek. İlgini çeken hobiler bulabilir, arkadaşlarınla daha fazla vakit geçirebilirsin. Kendine odaklanmak en iyisi olacaktır. Yeni deneyimlere ve insanlara açık ol, hayat süprizlerle dolu! 💖 Unutma, hayat senin sahnen ve sen başroldesin. 🌟
Cevap
82Cevap
Şimdi daha güçlüsün, daha güçlü olmalısın tek başınasın. Mesleğin işin gücün var mı?
Kafayı dinle bir süre ufak bir tatil bile olur okul açıldığı dönemde tatil bölgeleri boş olur. Olmazsa evde takıl.
Eskiden görmek istediğin arkadaşların varsa zaman ayıramadığım onlara zaman ayır.
Geleceğini planla ve üzerine çalış. Yeni bir hayat var önünde
Bence kendine zaman ayırın
Cok sagol
Hayırlı olsun. Normal hayatına devam edersin. Çocukların varsa onlarla hayatına devam edersin. Yoksa da kendi hayatına devam.
Psikolojik olarak biraz zorlanırsın ilk başlarda ama sonrasında rahatlarsın dinlendikçe.
Cocugumuz olmadi
Insallah
Olmadığı iyi olmuş. Boşanma sebebi nedir
Şöyle bi ay 40 gün kafa dinlenir 40 nın çıkmasını bekle sonra konumunu değiştir git kafa dagıt gez dolaş Ve en sonunda kendini hazır hissedince daralıyor insan ya da insanlar tanı. Hakkında hayırlısı olsun benim tam 10 sene oldu boşunalı hala da evlenmedim bu saatten sonra zor gibi
Sanada cok gecmiş olsun umarım toparlanmışsındır
Beni arasada konuşmam sen iyi konuşmuşsun
Yeni bir hayat, yeni bir başlangıç yaparsın. Dilerim ki daha iyi olur hayatınız ve yeni hayata hemen uyum sağlarsınız.
Cok cok tesekkür ederim insallah
Bir süre boşluk hissi sonrasında omuzlarındaki yükün hafiflediği hissiyatı ve ilk fırsatta kuaför bakım yeni bir sen yaratma seansları 😃
Insallah ☺️
Cocuk olmadi ve ayrilmayi o istedi ben degil
Yoluna bakacaksın, artık hayatınla ilgili yeni planlar yapman gerekiyor, hayatındaki dönüm noktalarından biri
Haklisin
Şu an zaten evli gibi değilsin 12 gün sonra bitecekse harsey bitmiştir resmiyetin pek bir şey değiştireceğini sanmıyorum
Cok mantikli yorum
Hayatına devam edeceksin önce bı kafa dinleyeceksin sonra cizdigin yolda devam.
Insallah böyle olur
İstemek başarmanın yarısıdır. İşin varsa işine devam yok ise kendine bir si bul ve çalışmaya basla
Calisiyorum issiz olsaydim kötü olurdu
O zaman süreci daha rahat atlatir alışırsın
Bu da cok dogru bir tesbit
O zaman bekarligin huzur getirsin.
Kafanı dinlemek için mini bir tatil yapabilir ya da tura katılabilirsin
Ne güzel bi fikir
15 yıllık evliliğin bitmesi kolay değil. Canını sıkma Allah'a dua et kendine dikkat et
Cok teşekkür ederim
Geçmiş olsun önce kafa kafayı toparla sonra gerekeni yaparsın
Cok sagol
İşine mesleğine ailene odaklan Biraz tatil yap eski arkadaşlarını ara geyik yap Sonra da düşün bundan sonraki hayatımı nasıl geçirmek istiyorsun Birine ihtiyacım var mı varsa birini bul yoksa devam et
Evlilik sorumlulugundan kurtulup rahatlıyorum. Çocuk varsa sendeyken sorun değil esinde olunca özlem olur çocuk yoksa rahatlamış üstünden yükü atma rahatlığın olur. Bir süre kafa dinler sonrası kafana uyan birine bakarsin
Hayatı daki seni kötü etkileyen fazlalıklardan kurtulduğunu herşeyin daha güzel olacagini düşün.
Daha güçlü ve daha sağlam adımlarla geleceğini tek başına kendi kararlarinla kuracagini düşün
Banada ilham ol 🙃
Kendini boşlukta gibi garip hissedebilirsin nasıl bir evlilik geçirdin bilemem ama bundan sonra kendine yeni bir sayfa açıp düzenini baştan kuracaksın
Eğer yalnız kalabiliyorsan güzel bir tatil seni hak eder. Sonrasında hayat senin değil mi? Dilediğini yap, saygılar.
Evet yapa yalniz olcam
Cok tesekkür ederim
Sadece kısa süre tabi. Yalnızlığın uzun sürmesin
İlk birkaç ay güçlü oldugunu zannedersin birşeyler yapmaya çalışırsın. Ama bir süreden sonra pişman olursun ama dönülmez yoldasindir. Geçmiş olsun.
Annem 14 yıldan sonra bekar kaldı. O günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. İşin yoksa iş bulman lazım yeni bir düzen kurman lazım. Eğer haklıysan kimseye kulak asma. Mümkünse ailenle yaşama.
Boşanmaya birlikte geçmişi kapatmalısın kendi yeni bi başlangıç yeni bi sayfa aç yaşamak istediğin hayatı dizayn etmeye çalış kendi düzenin olsun
En sevdiğin kız arkadaşınla evde ya da eğlence mekanında buluşulur 😅 çılgınlar gibi eğlenilir
Genelde mutlu olduğunu göstermek için deli danalar gibi gezer eğlenir ve foto paylasirlar
Hiç kendimde öyle bisey göremiyorum
Tavuk sersemken s... lir derler :)
Erkekde kadinda boşanma sonrasi yeni başlayan ilişkilerine dikkat etmeli
Boşanmadan önceki yaptığınız her şeyden azad ediliyorsunuz, öyle düşünün
Psikolog tan yardım alabilir daha çabuk uyum sağlarsınız kolay olmayacak Şansınız bol olsun.
Uzunca bir süre yeni hayatına adapte olmak için çabalayacaksın
Senin gibi evlenmiş boşanmış birini bulabilirsiniz, daha çok şey var ama buraya sığmaz
Davul zurna çaldırılabilir sıkıntılı bir evlilikten kurtulunmuşsa
Ne yapılırı bilmem ama şimdiki dul kadınların yaptığı tek şey onun bunun altında gezmek
Kendinden en az 10 yıl küçük sevgili yapılır. Sana yatakta yeter artık dedirtir.
Kendi hayatını kendi duzenini kur
Denicem ❤️
iyi ki böyle yazdin buna nasil ihtiyacim varmis anlatamam😞❤️
Insallah halanda rahatlar mutlu olur
Gencecik yasinda bukadar anlayisli olmayi ne güzel basarmissin 😘❤️
Hayat senin işte. Gez eğlen koş bağır küfret. Hayat senin. demi... 15 yıllık evlilik sonrası boşanmak var benim gibi 35 olup evlenmemiş olmak var. Bilemedim. Dul kadın ve erkek sorun bana göre. Hiç evlenmemiş olmak daha iyi. hayrilisi
Hayata devam. Hayat devam ediyor. İmkanın varsa tatile çık kafa dağıtırsın.
Tatil beldelerine git, yabancı erkeklerle sev... ş
geçmiş olsun öncelikle çocuk var mı?
işiniz var mı?
Evimiz var mı *
Flört veya partner bul eğlencene bak keyfini çıkar özgürlüğün
Özgürlüğün tadını çıkar yeniden aşık olma
tekrar evlenme ne yaparsan yap mesela hayatını yasa
Geçmiş olsun.
Çocuk var mıydı ve yaş kaç
Sen hele bi boşanda sonrasina sonra karar verirsin
Geçmiş olsun. Bundan sonraki hayatında mutluluklar
Once boşlukta hissedersin alisman biraz zaman alir çalışıyorsan daha kolay gecer arkadas cevresi edin sonrasi gelir
Hayata devam edilir
Kesinlike
Türbelere koş kurtulduğun içun
Keyif yapılır güzel bir tatil olabilir
Facebookta durumunu dul a çevir
Nasıl yani ne yapılır
İşin var mı öncelikle
Depresyona girersin artık
Çok güzel şeyler yapılır
Mutluluğa yelken açarsın
Boşanınca banada söyle 😂
özgürlüğün tadı çıkartılır ;)