Eski sevgilime hatasını nasıl gösterebilirim?

Arkadaşlar selam, biz sevgilimle birbirimizi severek ayrıldık bazı sebeplerden dolayı, bir daha olma ihtimalimiz yok ama birbirimizi uzaktan uzağa sevmeye devam ediyoruz. Hiç iletişim kurmuyoruz, konuşmuyoruz. Ayrıldığımız dönem bana git başkasıyla ol, hayatını yaşa, istersen eski sevgilinle barış, kimle olursan ol seni sevicem, soranlara hayatımda kimse olmadı de, biz artık olmucaz daha pis bir yüzümü göreceksin böyle devam edersen tarzı bir sürü şey söyledi. Ayrıldıktan 2 hafta sonra eski erkek arkadaşımla görüştüm çok kısa bir süre, bir tanesinde evde oturduk ama aramızda herhangi bir şey olmadı, yaşanmadı, öpüşme dokunma vs. Zaten sonunda dayanamayıp ben başka birisini seviyorum seninle yapamıyorum dedim. Bu olay olduktan sonra çok vicdan azabı çektim ve kendim anlattım biz ayrıyken ben onunla görüştüm ama böyle böyle diye. Şimdi benden nefret ediyor. Ben görüştüğüm için hatalıyım ama birisini uçurumdan itip, düştüğü için suçlayabilir misiniz? Ben bunu ona nasıl anlatıcam, bir de görüştüğüm eski erkek arkadaşımla hiç flört etmedik yani, seni seviyorum demedim, yakınlaşma olmadı aramızda vs. Kafamın çok karışık olduğu bir dönemdi, biri bir taraftan git başkasıyla ol mutlu ol diyordu, biri bir taraftan seni çok seviyorum ne olur beni sev diyordu. Aklımla oynandı resmen. Şimdi çok kötü hissediyorum kendimi, anlattığım için rahatım ama kendi hatasını da anlamalı, direkt full suçu bana atıyor. Sizce napmalıyım?

Eski sevgilime hatasını nasıl gösterebilirim?