Eski sevgilime yanlış yaptım durumu nasıl düzeltebilirim?

Abiler, ablalar, dostlar, Bundan yaklaşık 2 sene önce uzun zaman birlikteliğimiz olan kız arkadaşımla aramız açıldı. Aramızın açılmasının sebebi ise cinsel problemlerdi. şu an açıklamak istemiyorum onu fakat suç benim. :) Biraz saçmalamıştım o sıralar ama her neyse. Ayrıldıktan bir süre sonra ben tekrar buna dönmek istedim fakat kabul etmedi falan biraz üsteleyince sanki biraz anlaştık gibi kabullendirdim bir şekilde ama gene olmamıştı. Neyse birkaç ay sonra ben başka bir kızla konuşmaya başlamıştım fakat beni çekemeyen arkadaşlarım sağ olsunlar aramızı açtı ve bu cinsel problemler yüzünden ayrıldığım kıza ve yeni konuşmaya başladığım kıza beni kötülemeye başladılar. Daha sonra ben sinirden artık çatlamak üzereydim ve size nasıl anlatayım bir insan ancak bu kadar sinirlenebilir etrafta hiç bir şey koymuyordum cidden çok fazla daralmaya başladım. Daha sonra bu yeni konuşmaya başladığım kızla aramı bozacakları için ben de aramız bozulmasın diye birazda sinirden O ayrıldığım kızdan bahsederek düzgün bir kız olsaydı benimle ilişkiye girmezdi vb. diyerek biraz sert çıktım. Çok abarttım ve gerçekten çok saçma ve gereksiz bir girişimde bulundum belki çok sert çıkadabilirsiniz ama çok sinirlenmiştim. Neyse bu yeni konuşmaya başladığım kız da ayrıldığım kızın numarasını araştırma sonucunda bularak bu söylediğimi ona söylemiş falan ve baya bir sıkıntılı döneme girmiştim. Şimdi ise o kadar pişmanım ki size anlatamam gerçekten çok saçma ve gereksiz şeylerdi. Ama oldu. Evet son pişmanlık fayda etmez ama ben şu an bu kızla tekrar barışmak istiyorum. Bu cinsel problemlerden dolayı ayrıldığım kız ile tekrar konuşmak barışmak istiyorum. Ama konuşmak vb. istemiyor kesinlikle. Nasıl ulaşabilirim. ya da öyle bir şey demediğimi söylesem nasıl ikna edebilirim pişman olduğumu ve gerçekten çok sıkıntılı bir durumda olduğum için öyle bir şey olduğunu falan nasıl söyleyipte ikna edebilirim numarası yok instagramdan kabul etmiyor isteğimi bu durumu düzeltip konuşmaya nasıl başlayabilirim?
Eski sevgilime yanlış yaptım durumu nasıl düzeltebilirim?