Annesiyle aşırı bağlı sevgiliyle nasıl konuşulur?

Arkadaşlar benim 5 yıllık bir ilişkim var. Çoğu şey gayet güzel fakat kafama çok takılan tek bir durum var. Erkek arkadaşım annesine aşırı bağlı ve bu sorun için ilişkiyi bitirmek istemiyorum. Kendisiyle nasıl konuşurum bu durumu bilmiyorum ama günde en az üç kere günaydın ve iyi geceler demek üzere konuşuyorlar. Gün ortasında da konuşuyorlar genellikle. Günlük yarım saat on beş dk neler yaptın neler ettin sohbeti oluyor. Bir yere tatile vs gideceksek otobüse binerken inince otele varınca otelden sonra gezmelerde tekrar otele varınca vs hep araşıyorlar. Geçen aylarda evlenme teklifi aldım o gece bile teklifi alır almaz telefonla konuştular ben lavaboya gittiğim anda, beni de aldı annesi telefona tebrik için vs fakat bize özel bir an olsun isterdim bilmiyorum. Yani orada bile otele varınca mesajla haber veriyor otele vardık merak etme diye. Yaşı da çocuk değil koskoca insan. Eskiden hadi biraz daha küçüğüz vs diyordum fakat artık dayanamıyorum ilişkiyi bititmek istemiyorum ama bu şekilde de olmuyor çok sıkılıyorum ilişkiyi ben o ve annesi şeklinde yaşıyor gibiyiz ne yapmalıyım bazen diyorum ben mi abartıyorum ama çevremde kimse de böyle değil?

Annesiyle aşırı bağlı sevgiliyle nasıl konuşulur?