En iyisi nikahta evlilik sözleşmesi imzalatmak. O zaman imzalamam diyemez. Gelinliği çıkarıp gidecek hali yok ya. Paşa paşa imzalarYa imzalarsın ya da bu evlilik gerçekleşmez
Nikahta sevgiliniz evlilik sözleşmesi imzalatmak isterse ne yaparsınız?
O iş hiç açıklamada yazdığın gibi olmuyor. Gelinlikliği çıkarıp gitmez, gelinlikle gider. Bana göre evlilik her şeyinle bütün olmaktır. Maddi manevi. Paranı sakladığın bir biriyle neden yuva kurarsın ki? Ben sözleşmelere karşıyım. Bana inanmayan, güvenmeyen, malını benden saklayan adam benimle evlenmesin.
Tamam da neden ortak kabul ediliyor. Örneğin kadınla evlendin, kadın evlendikten sonra değişti hayatı sana zehir etti. O 1 yıl süresince kadın çalışmadı ama sen o 1 yıl içinde kazandığın parayla ev aldın. Neden onu bu kadınla bölüşeyim ki
Evlenip çocuk sahibi olsan kadın çalışmak yerine o çocuğa bakıp büyütecek, sen ise para kazanacaksın. Boşanma durumunda para benim param mı diyeceksin yani?
Daha başından evlilik sözleşmesi kurmuşsun aklında. Açıkçası sana el bebek gül bebek baksa bile acımasız maddeler ekleyecegini düşünüyorum. İnsanlar bazen çok değişebiliyor 😃😃
@Nergis_69 İnsanların hangi şartlarda nasıl davranacağını bilemezsin. Çok iyi görünüyordur ama duygularını bastırmasına neden olan durumlar ortadan kalkınca içinden bir şeytan çıkar, bilemezsin
olur imzalarım ama benimde listem olur sahip olduğum hiç bir şeyde eşim hak talep edemez benden izinsiz kullanamaz eğer ayrılmak istersem tek celsede boşanmayı kabul edip önüme yoluma çıkmayacaktır çocuğumuz benim velayetimde olacaktır o da bunları imzalarsa imzalarım
Nikahtan önce bu sözleşme yapılmalı ve karşılıklı olarak iki tarafın da çıkarına göre göre o doğrultuda hazırlanmalı eşit şekilde hazırlanmalı Adaletsizlik yapmadan eşit bir şekilde maddeler konulabilir bu yasal bir hak zaten bunu yapabilirsin Karşı taraf da bunu kabul edecektir yok diyeceğini zannetmem
Aslında iki tarafın maddeler ekleyebileçeği bir evlilik sözleşmesi iyi olabilir. Fakat bu sözlemeler nafakayı engelleyemiyor. Mahkeme kararı ile de iptal edilebiliyor.
İnsanların hangi şartlarda nasıl tepki vereceğini bilemezsin. Çok iyi bir insan farklı bir durumda çirkefleşebiliyor. Araya düşmanlık girdikten sonra çirkefleşen çok insan var. Nasıl güveneceksin ki
Aşk ve güven karşılıklı varsa o ilişkide evlilik sözleşmesi olmamalı bana göre.. Çok kırıcı ve ruhsuz.. Para ve mal mülk merkezli evlilik istemem gerçekten karşılıklı olarak aşk ve güven bir de uyum ve dostluk, tutku ve iletişim önemli bana göre..
Ben de imzaladım güzel bişey burakıp kaçmak yok öyle yüksek miktarda tazminat talep ediliyor. şimdi yasalar değişti ayrılık halinde iki tarafada eşit mülk kalıyor değerli eşyalar ise bozdurduk yedik derse hakim ne yapsın borçlu çıkan damadın borcunu öde diyemez ama ev araba vs. olsa paylaştırıyor. Sakıncası yok imzala gitsin
Aileden gelen bir serveti yoksa imzalamaö çeker giderim. Ailesine ait olanı koruma isteğini anlayabilirim ama kendine ait bir şeyi sakınmaya çalışması sinirimi bozar.
Sözleşmeye karşı olanların pek çoğu; paraya doymamış olan insanlardır. Sen zaten bir şeye toksan bana imza attırmış attırmamış sklemezsin. Ve zaten sen bilakis kendini korumak için atalım atalım dersin. Çünkü sözleşme karşılıklı yapılır. Evlilik sözleşmesi kadar mantıklı bir şey yok bence. Paranız yoksa başkalarının malıyla zenginleşmeye çalışmayın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
ben istemem öyle bir şey.. evleniyor muyuz Barcelonaya transfer mi oluyoruz. güven olmayan ilişkiyi istemem ben.
O iş hiç açıklamada yazdığın gibi olmuyor. Gelinlikliği çıkarıp gitmez, gelinlikle gider. Bana göre evlilik her şeyinle bütün olmaktır. Maddi manevi. Paranı sakladığın bir biriyle neden yuva kurarsın ki? Ben sözleşmelere karşıyım. Bana inanmayan, güvenmeyen, malını benden saklayan adam benimle evlenmesin.
Boşandıktan sonra zaten sevgi bitmiştir. Malını neden sana vermek istesin?
İyi de zaten yasalara göre evlendikten sonra edinilen mallar ortak, öncesi değil.
Tamam da neden ortak kabul ediliyor. Örneğin kadınla evlendin, kadın evlendikten sonra değişti hayatı sana zehir etti. O 1 yıl süresince kadın çalışmadı ama sen o 1 yıl içinde kazandığın parayla ev aldın. Neden onu bu kadınla bölüşeyim ki
bunlarin hesabini bu kadar yapıyorsan evlenme bence de
Evlenip çocuk sahibi olsan kadın çalışmak yerine o çocuğa bakıp büyütecek, sen ise para kazanacaksın. Boşanma durumunda para benim param mı diyeceksin yani?
Bölüşme sen tamam 😅
erkeklerin bu materyalist kafasını anlamak cidden çok zor. hayat sadece para değil. evet para her şey ama bazen de hiçbir şey.
@Nergis_69 1 yıl içinde ne çocuğu
Senin her türlü işini yapması? Hizmetçi gibi kullanman peki?
@Nergis_69 Yazdığım şeyi iyi oku. Bu 1 yıl bana hayatı zindan ederse dedim
Daha başından evlilik sözleşmesi kurmuşsun aklında. Açıkçası sana el bebek gül bebek baksa bile acımasız maddeler ekleyecegini düşünüyorum. İnsanlar bazen çok değişebiliyor 😃😃
@Nergis_69 İnsanların hangi şartlarda nasıl davranacağını bilemezsin. Çok iyi görünüyordur ama duygularını bastırmasına neden olan durumlar ortadan kalkınca içinden bir şeytan çıkar, bilemezsin
tamam kardeşim bence sen hiç evlenme bu kafayla mutlu bir evliliği zor yakalarsın çünkü
@incisuratlikiz okey
olur imzalarım ama benimde listem olur
sahip olduğum hiç bir şeyde eşim hak talep edemez benden izinsiz kullanamaz eğer ayrılmak istersem tek celsede boşanmayı kabul edip önüme yoluma çıkmayacaktır çocuğumuz benim velayetimde olacaktır o da bunları imzalarsa imzalarım
Güzel maddeler ben olsam imzalarım asdjfklf
hangi madde en güzel 😂
Tek celsede boşanma asldjfkkj
ahahahahhah 😂😂
Nikahtan önce bu sözleşme yapılmalı ve karşılıklı olarak iki tarafın da çıkarına göre göre o doğrultuda hazırlanmalı eşit şekilde hazırlanmalı
Adaletsizlik yapmadan eşit bir şekilde maddeler konulabilir bu yasal bir hak zaten bunu yapabilirsin
Karşı taraf da bunu kabul edecektir yok diyeceğini zannetmem
Aslında iki tarafın maddeler ekleyebileçeği bir evlilik sözleşmesi iyi olabilir. Fakat bu sözlemeler nafakayı engelleyemiyor. Mahkeme kararı ile de iptal edilebiliyor.
Engellemesin. Belki nafakayı ben alırım
Demek ki güvenmiyor evlenmemeli güven yoksa Onur kırıcı bende imzalatırım o zaman böyle evlilik mi olur
İnsanların hangi şartlarda nasıl tepki vereceğini bilemezsin. Çok iyi bir insan farklı bir durumda çirkefleşebiliyor. Araya düşmanlık girdikten sonra çirkefleşen çok insan var. Nasıl güveneceksin ki
Öyle uyanık biri sözleşmeyi bile yok eder yeter ki istesin bulur çözüm 🤣 sözleşmede kurtuluş değil bence evlenmeyelim
O da bir çözüm asdjlff
Öyle kötülük edecek kişiyi durduramazsın 😂 hırs yapmışsa hele
O durmazsa ben de kaçarım alkdfj
Bulur o 🤣 evlilik içinde kazanılan şeyler ortaktır ben ya da o farketmez bu devirde evlilik zor olduğu için evlenmeyin içiniz rahat olsun
En azından elliyi bir görelim asldjfk
😅yani hiç evlenmeyeceksin 50 dediğine göre insana güven olmuyor bu devirde anlıyorum ama düşünüyorum öyle evlilikte garip geliyor bilmiyorum yaa
Hiç haberi olmadan imzalatmak lazım o zaman. Haberi olmasa mutlu olur aksdljf
Haa o olabilir sonradan öğrenirse gerçi o zaman kadını tanımış alışmış olursun iyiyse tabi sözleşmeyi önemsemezsin
Aşk ve güven karşılıklı varsa o ilişkide evlilik sözleşmesi olmamalı bana göre.. Çok kırıcı ve ruhsuz.. Para ve mal mülk merkezli evlilik istemem gerçekten karşılıklı olarak aşk ve güven bir de uyum ve dostluk, tutku ve iletişim önemli bana göre..
Belki de çılgınlık yapıp, kaçak gelinler gibi oradan tüyer. Kişiye kalmış bir durum.
Takı töreninden önce imzalatmak lazım o zaman alkdjf
Taraflara kalmış hfjd
Tarafların canı cehenneme adslkfjl
Hihh timam timam.
Gelinliğiyle paşa paşa da gidebilir. Devir bu, laf dinletmek zor😃😃
Nooo gelinliği bırakıp gidecek. Bu devirde bir gelinlik kaç para habarı var mı akldjsf
Sen aldıysan bırakabilir
Maddeler önemli ona göre imzalarım ayrıca bunu önceden konuşmamız gerekiyor bu ne saçmalık.
Buna iki arada bir derede bırakmak deriz
Evlilik sözleşmesinde yazanlar kadının evlenmesinin bir anlamı olamayacağı kadar ters gelen şeyler olursa bal gibi de gerisin geriye gider merak etme.
Ben de imzaladım güzel bişey burakıp kaçmak yok öyle yüksek miktarda tazminat talep ediliyor. şimdi yasalar değişti ayrılık halinde iki tarafada eşit mülk kalıyor değerli eşyalar ise bozdurduk yedik derse hakim ne yapsın borçlu çıkan damadın borcunu öde diyemez ama ev araba vs. olsa paylaştırıyor. Sakıncası yok imzala gitsin
Seve seve imzalarım.
Kimse sözleşme imzalamam diyor ama nikâhta zaten madderi kanunca belirlenmiş bis akit (sözleşmedir) . Tek farkı maddeleri siz değil de kanun yazar.
Pardon soru nikah anında imiş. Eğer o ana kadar saklayıp o anda karşıma çıkarırsa kafasında paralarim o sözleşmeyi 😂
Aileden gelen bir serveti yoksa imzalamaö çeker giderim. Ailesine ait olanı koruma isteğini anlayabilirim ama kendine ait bir şeyi sakınmaya çalışması sinirimi bozar.
Onlar değil bilakis ben imzalatmak istiyorum insanlara evlilik sözleşmesini.. Sanıyorsunuz ki evlilik sözleşmesini sadece erkek ister. Kadın da ister.
Sözleşmeye karşı olanların pek çoğu; paraya doymamış olan insanlardır. Sen zaten bir şeye toksan bana imza attırmış attırmamış sklemezsin. Ve zaten sen bilakis kendini korumak için atalım atalım dersin. Çünkü sözleşme karşılıklı yapılır. Evlilik sözleşmesi kadar mantıklı bir şey yok bence. Paranız yoksa başkalarının malıyla zenginleşmeye çalışmayın.
Daha önce konuşulup anlaşılması gerek bu konuda emrivaki yapılırsa gurur devreye girer. Ben olsam o masadan anında kalkarım
Ya giderse nikah sırasında bence teee ilişkiye başlarken ufak ufak yolunu yapmak lazım ki günü geldiğinde tepki göstermesin 😂
Asıl o zaman olmaz. Kendi kendine evlenir. Öncesinde söylerse kabul edilebilinir.
Nikahtan önce konuşulmalı çok önce ona göre devam edilmeli. Nikah anında can sıkıcı olur.
imzaalrım dert değil. bir tane de ben hazırlatırım sonrasında benim mal mülk için
Mantık evliliği ise okey, aşk evliliği ise orada bırakırım
Sorunlu bir ilişkiye başlamak gibi bir durum. Saçmalık ötesi.
Ben nikah salonunda ayrıldım zaten... benim için paşa paşa cümlesi geçerli değil güvenmiyorsa giderim
Karşılıklı bir anlaşma hazırlanır ve çiftler imzalar ben imzalarım yani sorun yok
Nikah günü dahi olsa devam etmem. Hastalıkta ve sağlıkta diyoruz. Sonsuz teslimiyet yani. Ona gölge düşürecek ne varsa ben yokum
Birine güvenilmeyecekse neden imzalanıyor ki karşınızdaki evleneceğiniz kişi kurnazsa evlenmeyin kafanız rahat olur en azından
imzalarım şahsen ben, herkesin malı kendine.. zaten evlilikte edinen mallarda ortak benim için sorun olmaz.
Asla kabul etmem. Çift birbirine güvenmiyor ve bunu kağıda dökecek kadar acizse evlenmemesi en iyisidir
Tabi ki imzalanacak. Karşılıklı maddeler ile, anlaşılamıyorsa herkes yoluna.
Ya nikahta degil tercihen ama yapilmasi gereken bisi
Mesela senin maddeler ne olurdu sözleşme de
Avukata hazırlatırım. O daha iyi bilir
Mantıklı geldi kolay gelsin
Kesin nafaka isteme hakkı yoktur yazarsın da
Belki nafakayı ben alırım. Mahkemenin kime nafaka bağlayacağı belli olmaz. Erkeğe nafaka ödeyen kadın da gördüm ben
😂😂
Duruma göre imzalarım:)
Çok zengin birisiyle tanıştım, oda evlilik sözleşmesi olmadan evlenmem diyordu😃
Bana güvenmediği için nikah gününü beklediğini anlarım ve ona bu işi başka bir gün neden hall edemediğini sorarım
Mantık evliliği olur bu.
Benim ekleyeceğim maddelere okeyse sorun yok😂
Evlilik sözleşmesi nedir maddeleri ne
ben imzalatacagim
her ay çikolata alacak bana arada çiçekte alçak bunlar olcak madede tabikide Oamckckaoakaa
Öyle sözleşme olmaz asdkjfl
hayır benim sözleşmelerim böyle olacak hühühühüğ
Ayrılırız ne yapalım :)
Önüme getirdi maddede aldatınca boşanmak yok vardı
Kabul ederim
Kabul ederim
İmzalarım
baştan evlenmem
imzalarim o fakir benim paramı almasın diye
Imzalamam
Kabul etmem öyle bir şey
icindeki maddelere bagli bence