Bundan sonra neler yapmalıyım?

Arkadaşlar selam
Sevgilimle aramız yaklaşık 1 aydır açıktı. Hatta tam 1 ay oldu bugün. Sevgilim önceden her zaman yazar arar sorardı. 1 ay önce birden aramamaya yazmamaya başladı. Ben aradığım zaman darlıyorsun beni diyordu. Hiç doğru düzgün konuşmuyordu. Bende bugün ilişkimizin ne yöne doğru gittiğini ve bu hâle gelmemizin sebebini öğrenmek için mesaj attım. Başka birisi varsa da gerçekten anlayışla karşılayacağım ama böyle sessizce gitme sebebini bilmeye hakkım var dedim. Kendine bir yol çiz dedi. Çok ısrar ettim sebebini söylemesi için bana dedi ki tekrar kumar oynadım kaybettim işten işe koşturuyorum sen arıyorsun sinirlerim tepeme çıkıyor telefon çalınca sinirleniyorum falan dedi. Bende bana insan gibi söyledeydin aramazdım falan dedim tabi bu sırada son kez sesini duymak için de arıyorum sürekli. Telefonu açmadı. Uzatma yazdı. Soğudum dedi. Sonraki mesajlarıma cevap yazmadı. Anlamadığım şey çok güzel bir ilişkimiz vardı ve bir anda o gitti. 2 hafta önce de sordum ayrılmak mı istiyorsun diye o da hayır ayrılmak istemiyorum seninde ayrılmanı istemiyorum dedi. Ama hâlâ bana kötü davranmaya devam etti. Annesi 6 sene önce vefat etti bu yüzden ona çok anaç davranmış olabilirim. İstediğim tek şey bu devirde gerçekten annesinden sonra da bir kadının onu sevebileceğini hissetmesiydi. Bu ayrılıktan sonra nasıl toparlanacağımı bilmiyorum, kafa dağıtmak için neler yapabilirim?
Bundan sonra neler yapmalıyım?