Aşk İlişkileri konusunda 11,1b cevap paylaştı. Ekonomik zorluk şartlar altında durumu iyi olan insanların evlenme kararı almalarının altında maddi güce güven duyulsa da manevi olarakta sorunlar bitmiyor. İnsanların özgürlüklerinin bol bol yaşayabildiği çağda evliliğin gerektirdiği sorumluluk insanlara bazı özgürlük adı altında davranışlarına frenleme yapması ve dikkat edilmesi gerektiği işlerine gelmediğinden dolayı aile olma kavramı bu çağda pek mümkün değildir. Çünkü yeni jenerasyonla birlikte insanlar aile olmak kısıtlanmak sorumluluk sahibi olmak bu sorumluluğun içinde evde kendilerine bakan boğaza hizmet etmeyi kadın erkek farketmeksizin iki cinste istemiyor. Eski jenerasyonda erkek çalışır evin ihtiyaçlarını alırdı kadında evin yemeğini işlerini yapardı. Çağ değişti artık. İnsanlar kendi başlarına bireyleşti ve aile kavramı bitti. Evlilik artık insanların cinsel ihtiyaçlarını karşılaması için gerekli bulunan bir amaç haline geldi. Buda hala ülkemizin edep ve ayıp bakımından aileler arasında linç kültürü altında gerçekleşen düğün derneklerin yapılması gerekli haldedir. Uzun lafın kısası evlilik boş masraf boş zaman. Sevgi uğruna verilen emekler dökülen masraflar gösterilen fedakarlıklar elbet hepsi çöp olup gidecek.
14 Yorumla
Soran+1 yıldini hassasiyetin yoksa ve gelenekçi biri değilsen evet mantiksiz
- +1 yıl
Mesele sadece din veya gelenek değil. Mesele artık insanların birbirleriyle senkronize bir şekilde bağ kuramamaları. İlişki içerisinde o kadar çok sorun meydana geliyor ki bu aslında günümüz yaşam şartları sosyal medya maddi imkânsızlıklar aldatmaların çoğalması bunları din ve gelenek bile çare olamaz. Her şey insanın kafasında bitiyor
Soran+1 yılkesinlikle evlilik tamamen şans işi hayatında risk almayacak biri için boş iş
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Aşırı dindar diye bir kelime kullandığın için hayatta anlamını bilemeyeceğin bir şey bu.
öncelikle Dinde aşırılık yoktur, hafif din de olmaz. Böyle de tabir edilmez.
Evet diğer söylemlerine bakıldığında, Erkek için finansal kölelik, sizin için de hizmetçilik gibi görünse de.
insan sevdiği için bunları sürekli düşünmez. Akşam yemek hazırlıyorsun, bir tabak fazla yapmış olmanın neresi hizmetçilik? Çalışmıyorsun veya çalışmıyorsun bir evde birlikte yaşıyorsunuz ve birbirinize de bazı konularda ihtiyaç duyuyorsunuz. Çünkü yaratılış fıtratı böyledir.
Ben sevdiğim için para harcamışım beni köle yapmaz, sen de bana ikramda bulunmuşsun seni hizmetçi yapmaz diye düşünmelisin.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 48,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğe nasıl baktığına bağlı. Toplumun koyduğu cinsiyetçi rollere bağlı yaşarsan dediğin gibi detayda yazdıkların oluyor.
Evliliğin mantığı hayat arkadaşı. Sohbetinden keyif alabildiğin, ortak ilgi alanlara sahip, beraberce bir ömür boyu keyifle yaşamak.
Buna ruh eşi ve kafa dengi denir. Birbirine sevgi ve saygı olursa, bir de beraberce karşılıklı destek olunursa gayet güzeldir.01 Yorumla
Soran+1 yılkimsede tahamul kalmamisken senin gibi olgun düşünen insanların sayısı da azken kimse doğru bulmaz evliligi
Gizli Üye(18-24)+1 yılHahaha biri de düşüncelerine olgun demiş komik. Hayata nerden bakarsaniz öyle görürsünüz insanlar eş eş yaratılmış olgun olan insan sadece şuanı düşünmez veya neyim demez ne olacağım der biz hep genç kalmayacağız yaşlanacağız ve o zamanlar da yalnız kalmak kadar kötüsü olabilir mi? İnsan hayat arkadaşının olmasını neslinin devamının olmasını niye istemesin düşüncen çok dar geldi bana
06 Yorumla
Soran+1 yıldar değil artık aile kavramı yok gereksiz tabii maddiyatim mesleğin yoksa koca parasina bakacaksan senin gibi olur
Cevap sahibi+1 yılPardon? Ben mesleğimi elime alacağim bu yüzden de okuyorum? Insanlara damga yapistirmak bu kadar kolay olmasa gerek. Sizin şu feminizm altindaki ırkçı hallerinize deli olmamak mümkün değil ayrica koca parasını da yerim kendi paramida sonucta kocam olacqk degil mi hayat arkadasim aramizda senin paran benim param olamaz hep birlikte kazanip yiyecez sende bekar hayatında yaşlanıp yalnız şekilde huzur evinde ölümü bekleyebilirsin
Soran+1 yılsen 4ptal misin evleneceksen niye okuyorsun zaten her halükarda hizmetçi olup çocuk dogurucan koca derdi cekicen boşa okuma bence yaslandiginda şu asi halinle koca falan cekemezsin sen sanmıyorum senden ev karısı olmaz
Soran+1 yılırkçılık öyle mi oluyor v4roş sence feminizm değil bekarlik daha iyi şu şartlarda aile kavramı bitti diyoruz
Cevap sahibi+1 yılSen baya komiksin ama 😂
Soran+1 yılergensin senden ev karısı olmaz v4roş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 268,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim için evet.. ama kişiye göre değişir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle katılıyorum, birlikte yaşamak için evlenmeye de ihtiyaç yok zaten; evlilik baktığın zaman ekonomik imbalansı dengelemek için ve geleneksel yapıya destek vermek için kurulmuş bir oluşum, fakat günümüzde bireysel gelişmişlik daha fazla
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılseks işini evlenmeden halledebileceksen gerek yok zaten bu saçmalığa.
113 Yorumla
Soran+1 yılsırf seks için mantıksız bence , kafanı utuleyen yok kavga tartışma yok bekarlık sultanlık ayrica geçim derdi ekonomi borçlar insanı boğuyor
- +1 yıl
evet bu yüzden ben beraber yaşıyorum ya da bazen bana gelir kalırlar bazen ben onları ziyret ederim. dini hassasiyet içinde dini nikah yaparım
Soran+1 yıldini nikah saçma ya muta nikahı gibi İran'daki nikahtan farkı yok burada samimiyet önemli şahitlerin huzurunda ailelerin huzurunda ve en önemlisi de resmi nikah olacak şekilde olması seninki kendini kandırmak tan oteye geçmez Allah'a samimi değilsin sen zaten cinsellik için nikah kiyiyorsun günü birlik ilişki için din pazarlığı gibi bence daha günah onun yerine tovbeni etmen ve bir daha yapmaman daha makul bir seçenek dini hassasiyetin varsa eğer
- +1 yıl
hs lan şimdi birde ulema oldu başımıza :D muta günlük saatlik olur bilmediğin konuda traş yapma.
- +1 yıl
2 şahit yer mehr vs şartları bellidir gider okursun öğrenirsin.
Soran+1 yılbence düzgün konuşmayı öğrenebilmelisin her konuda fikrim var bizzat İran'a Tahran'a gidip gördüm seyyahım ben :)) dinleri araştırıyorum merak etme
Soran+1 yılama vicdanını rahatlatmak da sana kalmış bir şey Abicim
- +1 yıl
aç fıkıh kitaplarını oku nikahın şartları nedir sonra gel konuş. vicdanla alakası yok nikah bu ülkede gördüğün gibi kutsal büyük bir olay değil. sadece bir hukuk içinde temiz ilişki olması ve çocuk istiyorsan çocuk büyütmek içindir. araplarda bizde ki gibi değil katolik nikahı gibi :D çokda evlenir onlar ama sen araplarada din öğretirsin belki :D
Soran+1 yılyok canım bak hukuk olarak evet resmiyet gerekir fakat Kuran'da dini nikahta samimiyet aranır bu da şahitler aileler arası ve samimiyet göstergesi olarak resmi nikah la aranır istenir yani sen dini nikahı haramdan kaçmak için kiyarsin ama Allah bunun delili ispatı olarak ta resmiyet ister senden seçimini tercihini ne yönde yaptığını görmek için
Soran+1 yılben öğretmem bir şey kimseye dinci biri değilim içimde yaşarım dinimi merak etme diğer insanlar gibi gösteriş malzemesi etmem sadece bu yönü de var diye sana fikir sundum
- +1 yıl
26 yıl 4 mezhep fıkıh kuran hadis islam hukuku eğitimim var. o işler nasıl oluyor hanefiye göre deği 4 mezhebe göre yazarım sana. hiç zor değildir nikah 2 şahit mehr yeterlidir. hanbeli malikide veli gerekir veli kadını nikahlar vs. hanefide esnektir kadın kendini nikahlar.
Soran+1 yılsaatlik demiştin cinsel ilişki yasadigin kadin aylık mi oluyor yani ve aynı evde yaşama zorunluluğu var resmi nikahta gecelik olmuyor yani
- +1 yıl
mutayı sen dedin şianın o bizim değil. bizde yok öyle saatlik günlük aylık diye. bizde yparsın nikahı vakit belirtilmez. ucu açık iyi giderse ölene kadarda olabilir iyi gitmezse kısada sürebilir. aynı evde kalmak da şartı değil kadın erkek nasıl anlaşırsa aralarında öyle tayin olur. başta nasıl anlaştılarsa öyle. veya sonradan güncelleyebilirlerde. tek değişmez 2 şahit ve kadının alacağı mehr o dur.
Aşk İlişkileri konusunda 302 cevap paylaştı. Evlilik elbette fedakarlık gerektiriyor. Karşılığında aldığınız maddi ve manevi tatminleri gözardı ederseniz hizmet ve kölelikten ibaret görmeniz normal.
00 Yorumla
+1 yılİsteyen istediğini düşünsün valla, istediği kadar da masraflı olsun ben ideallerime uygun bir kadın bulursam neslimi ondan devam ettirmek isterim. Bu kadar basit.
04 Yorumla
Soran+1 yılneslini devam ettirmek içinse iyi ama şu sartlarda biri ile gecinebilir ve terbiyeli bir çocuk büyütebilir sen helal olsun derim büyük risk bu ahlaksız çağda...
- +1 yıl
Evleneceğim kişi de muhtemelen ona göre seçmece ve güvendiklerimin aracı olduğu kişi olacaktır. Eğer hanımım da dikkat eden birisi olursa iyi ve güçlü bir nesil ihtimali daha da yükselecek. Sokaktan ya da kendim bulduğum biriyle evlenmeyi mantıklı bulmuyorum zaten. Eskiden hiçbir şeyim yokken yanımda olanın daha doğru olacağını düşünürken artık kazın ayağının öyle olmadığına emin oldum ya da ne istediğimin farkına vardım diyeyim.
Soran+1 yılgorucu usulüne yönel bence aşktan yana şans yok paragöz de olmasın malum herkes maddiyata bakıyor hayat para ile dönüyor şartlar insanları bencillige zorluyor
- +1 yıl
Aslında yazdığım yazıda (aracı olunan kişiler, kendi bulduğum değil) derken zaten oraya varmak istedim zaten ki Aralık ayından beri düşüncelerim de bu yönde (hatta haftaya bugün yarın görüş olacak) ancak şu da var ki en düzgün kız bile doğal olarak çocuğunun ve kendisinin en iyi şartlarda yetişmesini isteyeceğinden para kaçınılmaz bir durumdur. Benim nasıl kadınlardan taleplerim olacaksa onların da benden doğal olarak olacaktır. Şükür, bundan sonra maddi olarak sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum sonuçta iki mesleği aynı anda icra edeceğim ancak hayat sürprizlerle dolu elbet de ne çıkacağını ya da olacağını bilemem.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl18-24 yaş aralığında bir kızcenin yazıları değil bunlar. Yaş kaç?
03 Yorumla
Soran+1 yılneden peki😅21 im 22 ye ayak basıcam
Cevap sahibi+1 yılBana baya olgun geldin çünküsü. Büyümüşte küçülmüş gibi bir halin var.
Soran+1 yıl22 olucam, teşekkür ediyorum düşüncen için çok naziksin
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan medeni bir varlıktır, her medeni hayvan gibi yuva kurar yavru büyütür
033 Yorumla
Soran+1 yılsadece çocuk içinse ana babalık duygusu tatmak isteyenlere sözüm yok zaten benim dediğim maddi manevi şartların zor olduğu bu kadar ahlaksız bir ortamda nasıl çocuk terbiye edileceği ya da manevi şekilde sadakatli olunacağı sosyal medya varken maddiyatta girince işin içine kriz borçlar insanı boşanmaya sürükler
Soran+1 yılinsanların tahamul seviyeleri yok artık en ufak şeyde boşanıyorlar evlilik heves olmuş artık
Cevap sahibi+1 yılOlsun, flörtten iyidir
Soran+1 yılrisk almak istiyorsan buyur, kumar gibi tamamen evlilik ne çıkarsa şansına bir ömür cenneti de yaşarsın cehennemi de
Cevap sahibi+1 yılKatolik miyiz
Soran+1 yılKatoliklik ile ilgisi yok din ayrı ibadetini yapmak ayrı evlenmek ayrı evlilik bir tercihtir sadece ibadetini yaparsın Allah'a siginirsin o ayrı bu senin kulluk gorevindir diğeri ise hayat seçimi
Cevap sahibi+1 yılEvlenen dinini tamamlar demiş
Soran+1 yıltamam da tamamlamak ayrı kulluk borcun ayrı bu da namaz kılmak oruç tutmak kuran okumaktır diğeri ise tercihtir yani vacip yaparsan iyi olur sevap kazanirsin ama yapmazsan da bazı günahlara girersin ama yinede kulluk borcunu namazla gerek oruçla yerine getirirsin ince çizgi burada aslında şimdi tüm bekarlar gunahkardir diyemeyiz bazıları zina eder cinselligini karşılar ama yinede namaz kılar ama bazıları evli olsada zina etmesede faiz haram yer bitcoin oynar ya da eşinin gonlunu hoş etmez eşler arası gerginlik vardır bunlar bile günaha girer
Cevap sahibi+1 yılKötü örnek olmaz,
İyiden misal verilir
Soran+1 yılben sana tüm boyutları ile örnek verdim farklı bakış açıları ile orneklemeler tasvip ettim demem o ki dindarlık evlilikle olmuyor evli olupta ne günahlar işleyenler var mücrim de olsan günahkar da olsan Allah'a kulluk borcunu ödemen zaten farzdır kesindir diğerleri ise vacip kuran sana evlenirsen iyi olur şartlar yerindeyse nefsini koruyamiyorsan diyor zaten bir seçenek bu ister evlenir günaha girmezsin istersen evlenmezsin günah yaparsın bu tamamen seçimdir
Soran+1 yılbu arada zina kadarda faiz bitcoin de haram zaten bunu kucumsememek lazim
Cevap sahibi+1 yılİyi sen Hz Rabia veya hz Meryem olursun,
Ama erkek de blr Nimet kadın da
Soran+1 yıltabii orası öyle ama ben dindar biri değilim tam ortası laik biriyim ama dinsiz de değilim sadece hayatıma dini asiri sokmuyorum din benim için bir gösteris malzemesi değil Allah ve benim aramda mütevaziyim o yüzden
Soran+1 yılzaten bil ki kim ben Dindar'ım işte söyleyim böyleyim derse kork dini alet eden insanı manipüle eder en çok bastırılmış duygularının esiri olanlar kendini dindarlikla örter buna da dincilik deriz
Cevap sahibi+1 yılTam evlenilecek kız
Soran+1 yılakıl ve bilime önem veririm hayatımda hurafelere yer vermedigim için dinsiz diyen çok oldu halkımız hurafelere batıl inançlara kendini adayip Dindar'ım diye geçiniyor oysaki gerçek dindarlık tevazu ile olur mütevazilik ile olur Allah ve kul arasında kalır isterse dinsiz sansınlar sen gosteris malzemesi ettikten sonra din oyuncak olur zaten
Cevap sahibi+1 yılSeninle shbt güzel 🐞🫖☕
Soran+1 yılbenim gibi insanlara pek kıymet verilmez toplumda nerde üç kağıtçı varsa insanlar onları odağına alırlar : ))
Cevap sahibi+1 yılLafı da yedik 😂
Soran+1 yılinsanlar akla bilime sanata önem vermedikçe bu ülkede daha çok saçma muhabbetler, fikirler çıkar...
Cevap sahibi+1 yılBu KS de, hurdacılarda altın aramak
Soran+1 yılevet Atatürkçü biriyim ve Kemalizmin en sevdiğim yönü laiklik laiklik insanda bireysel taraflar inşa etti böylelikle toplumdaki samimi düşüncelerin yolunu açtı din bir inanç iman işidir zaten özeldir biriciktir özneldir ,, biz bunu nesnellersek yanlış olur , hür düşünce ve tercihlerin olması çok daha iyi her anlamda
Cevap sahibi+1 yılSence Atatürk neden çocuğu yok
Soran+1 yılAtatürk 'ün Bulgar bir kızı sevdiğine dair rivayetler var kızı vermemişler Atatürk göçmen diye sanırım sonra Atatürk kalbimi sofyada bıraktım demiş ataşeyken ve bir daha birini sevmemiş , birde kendinden sonra kötü bir şekilde yetişen çocuk istememiş o yüzden bekar kalmış soyunun kötülenmemesi için tercihi bu yönde
Cevap sahibi+1 yılÇok içiyormuş
Soran+1 yılbeni alışkanlıkları değil kişiliği bağlar şimdi sen alkolik bir adama tanımadan sen kötüsün abi hayirsizsin diyemezsin neticede kişilik ayrı alışkanlıklar ayrı şimdi benim sigara nargile içmem beni kötü biri yapmış olur mu gayet zeki buldun beni , bu bağlamda alışkanlıklar ayrıdır kişilik karakter ayrıdır bunlar olunca senden bir şey gitmiyor yani adam maşallah koskoca ülke kurdu başarıları ile
Cevap sahibi+1 yılİşte onu diyorum, sen de aynı felsefeyi savundun,
Ehil değilse evlenmesin çocuğu olmasın,
Her insan her şeyde süper olamaz
Soran+1 yılama karakteri gayet düzgün ondan eminim harika bir çocuk çıkardı , bilgili zeki stratejik yani aliskanliklari olması onu kötü bir ebeveyn baba yapmaz başarısız olsa ülkeler arası barışı sağlamaz ülke kazanmazdi kısacası o içiyor diye çocuğu icmezdi askeri meseleler vatan falan derken aşka vakti kalmamış atamın zaten
Soran+1 yılana baba olmak belirli bir olgunlukla olur kendini yetiştirebilmis kültür sahibi meslek sahibi her insan ana baba olabilir tercihlerinde varsa eğer ama bunların dışında kendine hayrı olmayan olmasın aliskanliklarda özeldir içer içmez kendi sagligindan öder ama karakterinden bir şey kaybetmez öyle olsa vatan kazanmazdi
Cevap sahibi+1 yıl14 yasında kızla yatarken mi, vakti yoktu.
Meşhur holiwood yıldızı o kadınla
Soran+1 yılhangi kadın sen antikemalist misin özel hayatı ilgilendirmiyor bizi başarıları ilgilendiriyor onun kurduğu kazandığı vatanda yaşıyorsun şu an sen
Cevap sahibi+1 yılBen uydurmadım, cumhuriyet yazarı yazmıştı.
Ve ballandıra ballandıra anlatmıştı
Soran+1 yılbu düşüncede biri ile işim olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoş bir insan değilse mantıklı, hem iş yükü ikiye bölünüyor hem finansal açıdan da birlesiyorsunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılöyle biri yok maalesef insan doğası gereği ben benci yani bencil o yüzden asla uzlaşma sağlanmaz taa ki 30 üstü olunca hani kader ortakligi dersin yaşlandık falan ana baba olalım bu duyguyla evlat sevme duygusuyla olur yoksa kimse maddi şekilde yaklaşmak istemez bu konuya
Soran+1 yıldobra dobra konuşayım yani
Gizli Üye(36-45)+1 yılDindarlıkla ne ilgisi var?
23000 TL maaş alıyorum var mı evlenmek isteyen?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAklı olan eğlenir
15 Yorumla
Soran+1 yılöyleyse FB takilin ama kimsenin vebaline girmeyin niyetler bir olmali
Cevap sahibi+1 yılEvlenir* yazdım klavye düzeltmiş
Soran+1 yılhaha evlende gör ananı
Cevap sahibi+1 yılBoş yapma ergen it
Soran+1 yılsen s1ktir git y0sma
- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılmüthiş gerçekten bu tespit
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Aynen risk
11 Yorumla
Soran+1 yılişini şansa birakmayanlar evlenmez
+1 yılEvlenmek delilik
00 Yorumla
+1 yılMantıklı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 923 cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın maalesef
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani bir çeşit kumar oynamak gibi..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBakış açısına bağlı
01 Yorumla
Soran+1 yılben hakliyim
+1 yılBedava sks
015 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeden de yapabilirsin
- +1 yıl
O paralı biraz
Soran+1 yılyoo sevgilin olursa neden olmasın
- +1 yıl
Süreklilik olmuyor sanki
Soran+1 yılFB takilirsan olur ama senin yasitlarin buna sıcak bakmaz ancak dul veya kendinden büyük bir partner bakabilirsin
- +1 yıl
Bu mantıklı ☺️
Soran+1 yılevet 25 üstü kadınlar daha duygusuz performans ve zevk odakli olurlar bence onlara yonelmen çok daha iyi olur 18-24 arası başına iş acabilir daha duygusal odaklı çünkü
- +1 yıl
Beni çocuk buluyorlar onlarla olmaz sanırım
Soran+1 yılçocuk bulmayan bayağı var bence dul kadinlara göz at geri cevirmezler
- +1 yıl
Nerden bulcam 🤷🏻♂️
Soran+1 yılsitelerde tinder da ya da çevrende vardır illaki biri
Soran+1 yılama beden olarak küçük duruyorsan istemezler
- +1 yıl
Çok uzun değilim minyon sayılırım o iş zor yani
Soran+1 yıl1.80 değilsen evet küçük sanilirsin
- +1 yıl
1.72 ☺️ kaybettim mastıra devam
+1 yılMantıklı ya
00 Yorumla
+1 yılDoğru kişi olursa evet mantıklı bulurum.
00 YorumlaEvlenmek saçma
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah gönlüne göre versin.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat