benim kalbimde kimse yoksa yanımdaki insana alışır ve onu zamanla severim ama şöyle bi şey var mesela aşk evliliği ile farkı ne bunun
neler önemsiz neler önemli?
yapmam böyle bi şey ama merak ettim?
benim kalbimde kimse yoksa yanımdaki insana alışır ve onu zamanla severim ama şöyle bi şey var mesela aşk evliliği ile farkı ne bunun
neler önemsiz neler önemli?
yapmam böyle bi şey ama merak ettim?
bence tek taraflı sevgi ve mantık evliliği. bir ilişki ancak o zaman tadından yenmez oluyor. biz kadınlar duygu geliştirme konusunda profesyoneliz. bir erkek tüm sevgisini kalbini bize açtığında onun tipine, parasına bakmayız hemen biz de sevgi geliştiririz. öyle varlıklarız. o yüzden erkeğin çok sevdiği, kadının daha aklı başında olup zamanla sevgi geliştirdiği ilişki dünyanın en mantıklı evliliği olur.
eşim asla tipim değildi. bir de çok kötü bir ilişkiden çıkmıştım. onun o yoğun sevgisinden aşırı huylanıyordum ve henüz duygu geliştirmediğim için çok yadırgıyordum. ama o kadar burnundan getirdiğim hayatını cehenneme çevirdiğim halde benden vazgeçmedi ki orada durup artık düşünmeye başladım. acaba gerçekten doğru biri olabilir mi diye. aşık olmadım hiç, aşırı sevmiyorum onun sevgisi bende duygu yeşertti sadece. hala aklım başımda, hatalarını görebiliyorum çata çat kavga edebiliyorum. ben haksız bile olsam dönüp dolaşıp yine o gelip özür diliyor, benimle küs uyumaya bile tahammülü yok. sonra dedim ki ya aslında önemli olan şey bu. aşkmış, tutkuymuş hepsi bir süre sonra fıs. bir kadın kendinden vazgeçmeyecek bir erkeği bulduğu zaman onunla mantık evliliği yapabilir. zamanla sevgi de gelişeceği için daha sağlam ilişkiler kurulabilir.
mesela aşık olduğum biriyle de evlenebilirdim. ama benden ev hanımlığı bekleyebilirdi ya da hatalarını görmeyebilirdim. şimdi blinçli seçebiliyorum hayatımı nasıl yaşayacağımı. adam ev işlerine hakim, mutfağa hakim. illa yemeğim hazır olacak illa ev yemeği yiyeceğim demez hatta nadiren yemek yaparım kızar dışarda yerdik niye yordun kendini diye. zengin değildi aksine üstüne bir çöpü bile yok. ama annesine merhametini gördüm, annesinin de ev işlerini sanki kız çocuğu gibi yaptığını gördüm ve aşırı mantıklı geldi böyle bir eşe sahip olmak. belli bir yaştan sonra insan cidden hastalansam eşim bana bakar mı, ev işi yapamasam işlerime yardım eder mi, işe gitmesem geçimimi sağlama gayreti var mı? bunlara bakıyorsun. aşk tutku bunlar çok güzel duygular ancak günün sonunda bu bahsettiklerim daha ağır basıyor.
özgürce seyahat edebiliyoruz. hangi ortama soksam uyum sağlıyor. alkollü ortama da geliyor camiye de. aileme benden daha düşkün. babasız büyüdüğü için baba hasretiyle babama daha sıkı sarılıyor. ne önersem itiraz etmez, yapalım aşkım gidelim aşkım alalım aşkım:D kılıbık asla değil, erkek gibi erkek ama hayatta en sevdiği insan babasını kaybettiği için kaybetme korkusu var ve bir çok şeyi kafasında aşmış. ona dert olmuyor bana yardım etmek, temizlik yapmak. onun derdi huzurlu mutlu olmak. tek derdi bu olan adamla çok güzel mantık evliliği yaparsınç böyle birini de zaten çok güzel seversin. başta hiç hoşlanmıyordum tipinden falan ama benim için değişti zayıfladı saç ektirdi. kılık kıyafeti değişti şimdi ateş ediyor mesela:D bir erkeğin maddiyatı vs değil vizyonu önemli. hayata aynı pencerelerden bakmasanız da senin hayallerine ket vuruyor mu? seni aşağı mı çekiyor yoksa gelişmenin önünü hep açıyor mu? hayatı sana kolaylaştırıyor mu bunlar çok daha önemli mevzular
abla sen turnayı gözünden vurmussun ya ne guzel...
dilerim sen daha iyilerine denk gelirsin
teşekkür ederim 🌸
ben olsam yapmazdım. mantık evliliği parasal şeylere dayanır. ama bi süre sonra adamın yüzünü görmekten bunalırsın. aşk yok çünkü içinde senin bunu iyi düşün. fotolarda bile onun yanında sahteden güleceksin
şöyle bi şey var. çabuk ayak uyduran yanindakine hızlı alışan biriyim. neşem enerjim gayet yüksek yani o kafanizdaki gibi iki somurtuk insan evlendi gibi bi şey olmaz bende. hani çok hiperaktif bi insanım ve bunu da yansıtirim diye düşünüyorum ama bilmiyorum tabi
bilmiyorum bana saçma geliyor. kızlar sevmediğiyle sevgili bile olmazken sen evlenmekten bahsediyorsun
Mantık evlilikleri aşk evliliklerine göre genelde daha uzun soluklu oluyor çünkü beklenti bellidir kişi temel hatlarıyla kafana yatıyordur ama aşk evliliğinden her şey çıkabiliyor
Bence hiç evlenmemek daha mantıklı
katılıyorum ama yalnızlık bana ters
o yüzden en azından biri olsun yani
Dengini bulmaya çalış o zaman
aynen öyle
Kolay gelsin sana
Evlilik konusu gerçekten karmaşık ve kişisel bir tercih meselesi. Mantık evliliği yapmak bazen ihtiyaç duyulan güven ve istikrarı sağlayabilir. Ancak, aşk evliliği romantizm, tutku ve duygusal bağ üzerine kuruludur. Aşk evliliğinde tutku ve romantizm varsa ilişki daha heyecanlı olabilir. Her iki tür evlilik de farklıdır ve insanların tercihlerine bağlıdır. Önemli olan mutlu ve sağlıklı bir ilişki sürdürebilmektir. Kalbinde kimse olmasa bile, karşındaki insanı gerçekten sevip sevemeyeceğine karar vermeden bir adım atmamak önemli. Her iki tür evlilikte de karşılıklı saygı, anlayış ve empati önemlidir. Kendi duygularını ve ihtiyaçlarını anlamak ve ona göre hareket etmek en doğrusu olabilir. Unutma, hayat senin ve mutlu olmayı hak ediyorsun! 💖
Cevap
6Cevap
Bu bana aşırı mantıksız geliyor sevmediğin biriyle aynı yatağa mi gireceksin
ben çabuk uyum sağlayan bi insanım.
o konuda sorun yaşamam
Evlilik mantıklı değil ki mantık evliliği mantıklı olsun
bende öyle düşünüyorum.
aldatmalar fazla yalan fazla ve çocuk düşüncesi büyütme düşüncesi çok korkutucu geliyor bana
Soruya bak
Mantık evliliği yapmak mantıklı mı
Adı üstünde MANTIK EVLİLİĞİ
dşxklxsjcskclsldlcksl
Ben yapamam yapan varsada helal olsun derim birşeyler hissetmeden evlilik gibi bir yola girilmez bence
Mantıklı tabiki inan sevgili olup evlenenler ileride daha çok sıkıntı yaşıyor mantık evliliği görücü usulü evlilik daha mantıklı yani hakkında hayırlısı olsun karşına iyi anlayışlı eş çıksın
Ben yaptım kardeşim
nasıl peki
pişman oldun mu
Gayet iyiyim şimdi
Sıkıntın nedir
sıkıntı yok aslında sadece merak ettim.
artık aşka inanmıyorum çünkü. mantık evliliği daha iyi gibi.
Konusmak istersen sana eksiğini artışını anlatırım
olabilir
açtım
Çok mantıklı yaşlı zengin bir kadınla evlenirim
Mantıklı
Çok mantıklı
neden
Çünkü aşk bir süreden sonra bitiyor ve sonra kendini sorguluyorsun, daha mantıklı bir evlilik olsa sadece aşkı sorgularsın ama aşk evliliği ise her şeyi.
yani doğru aslında
Ben yaptım neleri. mersk ediyorsun
mesela neler önemsiz
Herseu önemli aslında.. önce fikirler. uymali
Isfer sen sor aklındakileri
sorun çıkıyor mu peki
çok fazla
olur
Çok mantıklı
Gönlün alıyorsa neden olmasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?