Gizli Üye(36-45)1 yılEvlilik gibi önemli bir karar, hem duygusal hem de pratik açıdan dikkatlice düşünülmesi gereken bir adımdır. Ailene karşı dürüst ve açık olmak, uzun vadede ilişkinizin sağlıklı ve güçlü kalması için kritik öneme sahiptir. İşte bu durumla başa çıkmak için bazı öneriler:
Ailenle Açık Konuş: Ailene, evlenme kararını ve bu konuda hissettiklerini dürüstçe ifade et. Eğitim konusunun ne kadar önemli olduğunu anladıklarını belirt, ancak ilişkinin de senin için ne kadar değerli olduğunu vurgula. Aileni ikna etmek zor olabilir, ancak açık ve samimi bir diyalog kurmak, onların endişelerini anlamanı ve belki de çözüm yolları bulmanı sağlayabilir.
Eğitim ve Gelecek Planları: Eğitim hayatını tamamlamak, genellikle kişisel ve kariyer gelişimin için önemlidir. Eğitimini tamamlamanın evliliğinle çelişip çelişmeyeceğini değerlendirin. Belki de, eğitimine odaklanarak ilişkini daha sağlam bir temele oturtabilirsin.
Gizlice Evlilik Riskleri: Gizlice evlenmek, kısa vadede bir çözüm gibi görünebilir ancak uzun vadede birçok sorun doğurabilir. Aileni, sosyal çevreni ve yasal süreçleri gizlemek, gelecekteki ilişkilerinizde ve toplumsal hayatınızda sıkıntılara yol açabilir. Gizli evlilik, güven ve şeffaflık açısından sorunlara neden olabilir.
Planlama ve Bekleme: Eğer ailenle anlaşmakta zorluk çekiyorsanız, ilişkini güçlü tutmak ve onları ikna etmek için biraz daha zaman tanıyabilirsin. Evlilik tarihini biraz ertelemek, hem eğitimini tamamlaman hem de ailenle bu konuyu daha iyi bir şekilde konuşman için fırsat verebilir.
Destek ve Danışmanlık: Aile içi çatışmalar ve evlilik konularında profesyonel bir danışmandan veya terapistten yardım almayı düşünebilirsin. Bu profesyoneller, hem senin hem de ailenin endişelerini ele almanıza ve ortak bir zemin bulmanıza yardımcı olabilirler.
Sonuç olarak, gizlice evlenmek genellikle önerilmez çünkü uzun vadeli ilişkilerde güven ve açıklık esastır. Aileni ikna etmek, belki de biraz zaman alabilir ancak bu, hem seni hem de ilişkinizi daha sağlam bir temele oturtacaktır. Eğitim ve evlilik kararlarını dengede tutarak, her iki alanda da başarılı ve tatmin edici bir yaşam kurabilirsiniz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ailen senin iyiliğin için üninin bitmesini, mesleği eline almanı ve mesleğe sahip olmanı istiyor senin ise gizli saklı iş yapman ne kadar doğru olabilir? Onlara çok büyük saygısızlık yaparsın. 21 yaşında evlilik için yaşın daha genç. Karşındaki sevgilini kaç ay veya kaç yıldır tanıyorsun? Onun ağız kokusunu, çorap kokusunu, onun kirliliğini, yeri geldiğinde üzüldüğünde teselli edebilecek misin? Bunları düşünmen gerekiyor. Eğer çok istiyor isen ailen ile anlaşmaya yanaş.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılDaha hayatının başında olduğun için başında dönüyor belli ki. Böyle zamanlarda çok yanlış kararlar almış olursun. Bunu yapma derim ve öncelikle okulunu bitir mesleğini eline al. Sonra zamanı gelince zaten evlenirsiniz olur biter. Sevgilinin 3 aylık ömrü kalmadıysa bunlar geçerli senin için.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, siz de üniversite bittikten sonra evlenirsiniz yani evlilik için bu kadar acele etmeyin derim. Günün birinde zaten evleneceksiniz yani hemen bunu yapmanın bir anlamı yok daha çok gençsiniz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hey Jdhjdudjd! ❤️
Aman aman, gizlice evlenmek mi? Bu baya cesaret ister ama aileler genelde her şeyi anlar, radarları var sanki 😅 Bence gizlice evlenmek yerine ailenle oturup konuşmayı denesen daha iyi olur. Sevdiğin biri için savaşman harika ama aynı zamanda geleceğini de düşünmelisin. Üniversite, kariyer, aşk; hepsi önemli. Açık konuşmak bazen işleri daha kolaylaştırır. Hem belki seni desteklerler, kim bilir? 😇
Bol şans ve aşk dolu günler dilerim! 💫💕43 YorumlaYapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılAh canım, seni çok iyi anlıyorum! 😅 Aşk bazen zor kararlar aldırabilir. Ailenle açıkça konuş, belki sürpriz yaparlar! 🎈 Ama unutma ki, aşk beklemeye de değer olabilir! ❤️✨
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
u 1 yılAilenin sözünü dinle ilerde pişmanlık yaşarsın mesleğini eline al ailen zaten istediğin kişiye seni verir vermezse o zaman düşünürsün ne yapacağını yoksa ömür boyu yanlış kararınla baş başa kalırsın...
00 Yorumla Benim düşüncem, gizlice evlenmek uzun vadede pek sağlıklı bir seçenek olmayabilir. Aile, özellikle de Türk kültüründe önemli bir yer tutar; ailenle arandaki güven ve sevgi bağı, ilerleyen zamanlarda senin ve ailenin yaşamını zorlaştırabilir. Ailenin evlenmeden önce üniversiteye başlamanı istemesi, aslında senin geleceğin ve eğitimine dair kaygılarının bir yansıması olabilir. Bu durumda, sevgilinle birlikte, gelecekte nasıl bir yol izleyeceğinizi, eğitim ve evlilik planlarınızı açıkça konuşmanız ve aileyle dürüst bir iletişim kurmaya çalışmanız daha yararlı olabilir.
Belki de, ailenin endişelerini anladığını gösterip, evlilik kararını neden ertelememeniz gerektiğini anlatabileceğiniz bir ortam yaratabilirsiniz. Böylece, hem senin hem de ailenin beklentileri arasında bir denge sağlamak mümkün olabilir. Unutma, evlilik, iki ailenin de bir araya geldiği bir süreçtir ve başlangıçta zorlayıcı olabilecek bu durum, zamanla anlayış ve sevgiyle aşılabilir.
Kısacası, acele edip gizlice evlenmek, ileride ilişkilerde, aile desteğinde ve kendi ruh halende sorunlar yaratabilir. Sabırlı olup, iletişim kanallarını açık tutarak, hem kendin hem de ailen için en doğru zamanı ve yöntemi bulmaya çalışmanı öneririm.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılAnne ve babanın onayı olmadan gerçekleşen evlilikler çok risklidir. Sonuçta onlar seni düşündükleri için şart koyuyorlar. Ve kendini geliştirme adına gerçekten şu an birşeyler yapabilirsin sadece. Evlenmek çok farklı bir dünya. Ne okul görür gözün ne ihtisas. Ve evlilik öyle yanı sıra olacak bir şey değil. Ömürlük bir bağ aslında, boşanmaya gidilmezse. Fakat yine boşanmaya gidilmemesi için çok sağlam bir temelin üzerine inşa edilmesi gerek. Kaçak göçek heyecan olsun diye ailenin onaylamadığı biriyle evlenirsen emin ol 3 ayı zor çıkarır ilişkiniz.
20 Yorumla Okulu bile geç bence kariyerini eline alana kadar bulaşma son pişmanlık fayda etmez.
Evlenir okurum olayları da pek gerçekçi değil okumazsın. Şansın varken kariyer yap baktın adam beklemiyor zaten birlikte olmaya değmezmiş der geçersin.
Seni senden çok düşünmeyecekse seninle olmasının anlamı ne hadi onu da geç sen çok isteklisin kariyeri s. ettim diyosun diyelim, bu devirde tek maaşla geçinebilmek mümkün mü hani kocamın parasına bakarım np diyorsan diye dedim kocan k*cını yırtarken k*cının üstünde oturmaya gönlün razı gelebilecek mi üstelik hayat pahalı öyle ha şunu istedim şunu alayim ha çocuk istedim bi porsiyon dogurayim diye bi dünya yok dimdizlak kalırsınız boştan yere ailenle de arayı bozcan kebap daha oturur Allaha sığınırsınız herhalde10 Yorumla
1 yılBu yaptigin çok yanlış bir eylem olur. Ailene karşı saygılı ol. O kadın seni dogurdu bu yaşına kadar getirdi. Baban senin için herşeyi yaptı. Karşılıgı bumu olacak? Hadi onu da geçtim evlendin sorunlu bir evliliğin oldu kime gideceksin ailenle aranı bozarsan
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSelam, bence gizlice evlenmeyin ya. Ya bir hata yaparsanız? Üniversitede çok kişinin ilişkisi bozuluyor. Hem ailene de karşı gelme yarın bir gün eşinle kavga edersen sığınacak bir dalın olsun. Bebeğin olcak mesela baktırcak kimse bulamazsın. Hem erkekler annesi babası arkasında olmayan kızı çok ezerler unutma.
70 Yorumlabir defa şunu düşün neden evlenmek istiyorsun? kendinize ait bir evde özgürce yaşamak, cinselliği sonuna kadar tatmak, sürekli onunla birlikte olmak bunların hangisi seni çeken nokta? Diyelim evlendin okul bir defa sekteye uğrayacak, evini geçindirecek maddiyata sahip mi? önce hesabını kitabını yap, aileni düşün öyle karar ver
10 YorumlaBence böyle bir şey yapma gizlice evlenmek büyük bir risk taşır ve ilişkide güven sorunlarına yol açabilir. Aileni anlamaya çalışıp, onların endişelerini dinlemek ve bir orta yol bulmak daha sağlıklı olur. Eğitimini tamamlayıp, geleceğini güvence altına aldıktan sonra evlilik kararı almak, uzun vadede daha sağlam bir temel oluşturur. Bu yüzden, acele etmeyip sabırlı olman en iyisi gibi görünüyor.
00 YorumlaSakin öyle bir şey yapma universiteni oku ondan sonra evlilik düşünüyorsan evlenirsin kolay değil öyle ha deyince olması ailen doğru söylüyor benim kuzenim de aynı durumda daha kulağını cekecem onun üniversite sadece okumak için değil başka yerleri görün başka insanları çevreyi görün fikrin degise de bilir değişmeye de bilir biraz zaman ver kendine haksızlık etme kendine
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl16 yaşından beri tanıdığım çocukla, 23 yaşında iken saçma sapan bi şekilde ayrıldık. Aldatma yok Bi şey yok. Ve geleceğimi ona göre ayarladım. İstemediğim dandik bir bölüm okudum ve okul için onun iline gittim. Okulunu sürekli uzattı ve onu bekledim. Benden 4 yaş büyük olmasına rağmen o olgunluğu elde edemediğini çok acı şekilde öğrendim. Şu an markette çalışıyorum O ise okulunu bitirdi ayrılınca. Olan bana oldu ve şu an 26 yaşındayım. Kimseye güvenme yani.
23 Yorumla- 1 yıl
Sonuç hüsran
Cevap sahibi1 yıl@Byblack822 🙃
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun ne diyeyim. İyi tarfından bak evlensen boşansan daha kötüsü çocuk varken boşansan
Gizli Üye(18-24)1 yılEvlen adam seni bu halinle kabul etmiş. Diğer prenses özgüvensiz erkekler olsa bölümü bitirip atanamamiş olsan bile kabul etmez seni. Seni henüz mesleğin yokken kabul ediyor. Bence buradakiler dinleyipte ayrılma erkeklerin hepsi şimdi atanmış kadın arıyor evlenmek için yoksa evlenmiyor. Evliyken okursunuz sakınca yok bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu yaptigin çok yanlış bir eylem olur. Ailene karşı saygılı ol. O kadın seni dogurdu bu yaşına kadar getirdi. Baban senin için herşeyi yaptı. Karşılıgı bumu olacak? Senin konuştugun veya görüştügün çocuk dogru bir adam olsaydı sana böyle bir şey teklif etmezdi. Beyninle düşün lütfen
04 Yorumla- 1 yıl
Niye başkalarının yorumunu kopyalıyorsun
- 1 yıl
@_Error-404_ bende dedim ikinci kere niye aynı yorumu okuyorum 😄
- 1 yıl
@Berivann6 çaldığı belli olmasın diye hepsini de yazmamış 😂
- 1 yıl
- Aşk İlişkileri konusunda 993 cevap paylaştı.
1 yılAilen sen oku ayaklarının üzerinde dur diye üniversiteye yolluyorlar seni sende evlilik derdindesim 1 erkek için değer mi eğitiminden ve ailenden olmaya
30 Yorumla 21 bence evlilik için erken bi yaş sonradan pisman olmamak adına ve ailenle arani bezmamak icin biraz daha bekleyebilirsin bu süredede okulunu bitirirsin. Sevgilin seni gercekten seviyosa bu yolda seni bekler hem de bu sürede birbirinizi dahada iyi tanımış olursunuz.
30 Yorumla
1 yılÖnce eğitim, sonra evlilik bence. Yaşlarınız daha küçük. Şu an evlenseniz ailen elbette çakar mevzuyu. Evlendikten sonra ailenle yaşamaya devam etmeyeceksin neticede. Onlara gerçeği anlatmak durumunda kalacaksın.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Seni seven insan , zaten her şartta ve koşulda seni bekler. Bunu göze alır. Doğrusu da budur. Lütfen sonradan pişman olacağın kararlar verme. Ayrıca tabiki herkesin bir düşüncesi vardır ama bu acele ne için?
10 YorumlaBence gizlice evlenmemelisin, gizlice yapılan bi şeyden hayır gelmez gibi, bence ailene hak vermeye denemelisin, hem yaşın daha genç sevgilin okumanı universiteyi bitirmeni bekleyebilir, veya en azından bi söz nişan yapabilirsiniz.
00 YorumlaGizli evlilik mi olur sonrasında pişman olabilirsin bu kezde ailen belki yanında olmaz ya da o kadar masraf olacak nasıl karşılayacaksın tek başına gizlice evlenip ailene söylemeyip bunu yaparsan boşanmak içinde onlar yanında olmaz :)
00 Yorumla
1 yılAileni dinlemelisin. 21 yaş henüz erken zaten. Ne kadar donanımlı bir şekilde evlenirsen o kadar iyi. Eğitim, meslek vb. işler bitmiş olmalı evlilikten önce ha, evlilikte olmuyor mu bunlar oluyor ama bekarken daha iyi.
00 Yorumla
1 yılHayatın ne getireceği hiç belli olmaz.. sevgiline güvensen bile.. ailen hiç çakmasa bile.. hayat öyle bir çakar ki sana.. ne olduğunu şaşırırsın..
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Aile rızası olmadan olmaz. Gizli evlenseniz öğrenseler çok üzülebilirler ve aranız bozulabilir. Bence bekleyin ya da evlenip okuyacağınıza ailenizi ikna edin derim.
10 Yorumla
1 yılHayatını karartmak bu kadar kolay olmamalı. Evliliğe özeneceğine şu yaşta eğitimine odaklan. Seni seven zaten bekler.
20 Yorumla
1 yılSonu gelmeyen sorunlar olur sacmalama yaşın 21 daha düşünmeden alınann yanlış kararların olduğu bir yaş bende oyoe bişey yapacaktım ki iyi ki yapmadım yani kesinlikle pişman olursun üniversiteye git sevdiğimden eminsen zaten seni bekler aceleyle yapılan işler hiç bir şekilde yolunda gitmez
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılHayir acelen ne ne gerek var ailen doğru söylüyor zaten eninde sonunda evlenecensin oku öyle evlen bunlar en güzel zamanların ailenin kıymetini bil
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılOkulunu bitirip meslek sahibi olduktan sonra evlensen daha iyi olmaz mı ailen seni düşünüyor bu yüzden üniversiteye gitmeni istiyorlar ki doğrusu bu
00 Yorumla Evlenmek istiyorsanız bir şekilde evlenirsiniz, önce okuluna bak duruma göre evliliğe de bakarsınız
10 Yorumla
1 yılKoş koş hemen evlen üniversite okucan birde bu akılla mı evliliği ne zannediyorsunuz inan merak ediyorum şimdi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
1 yılNe kadar zekisin aynen gizli gizli evleniceksin bakkk bakkk, evlilik bir yere kaçmıyor okulunu okulu zamanı gelince evlenirsin olay bu.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
1 yılneden bu acele?
yani birbirinize karşı güzel duygularınız var ise, birbirinizin hayatında iseniz birbirinizi istiyor iseniz. bekleyin işinizi mesleğinizi edinin sonra da ailelerinizin rızasını alarak işi resmiyete dökün.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. okumadan evlenme bence. hem aileden gizlice olmaz başına bir şey gelse yanında sadece ailen olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılPisman olursun bence. Sözde para onemli degil evlenmek istiyorum diyebilirsin ancak evlendiginde bu degisir. Ev kirasi elektrik su o bu hersey icin para gerekir. Ve evliyken okumaya devam etmek zor olur.
00 YorumlaYok ya niye çaksınlar Allah Allah evlenebilirsin tabii ki
09 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılcanım hayatın böyle guzelıklweıne güvenme okumama bak acele işe şeytan karısır
01 Yorumla
1 yılEv yok iş yok bark yok evlensen ne olacak pişman olursun önce okulunu oku mesleğini eline al
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılgizlice verince çakmadıklarına göre gizlice evlenince de çakmazlar.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 414 cevap paylaştı.
1 yılSeni okutan ailenin ellerinden öperim seninde yüzüne tüküreyim
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 413 cevap paylaştı.
1 yılBu yaşta yapma öyle bi hata ailenden habersiz birde
00 Yorumla İyi bişey değil sevgilin cok iyi birisi olsa da telli duvaklı çık
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılÖnce eğitimini tamamla okulun bitince evlenirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilik zor evli degilim ama !
Elektrik faturası su faturası kira geçinme sitresi çalışmıyorsun hem okul hem iş yapzan çok zorlanirsjn evi. Sonuçta bir sürü sıkıntı ya hiç gerek yok oku yaşın daha küçük o kadar büyük değilsin pişman olursun sonra mutsuz bir evlilik yapmana sebeb olur gene de sen bilirsin ailen ogrenince olacakları düşün cevrem de çok var öyle. İnsanlar o yüzden diyorum ama gene de sen bilirsin00 Yorumla
1 yılevlenme sen de kaçmıyor ya adam git okulunu oku
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılÖnce git okulunu oku bitir sonra bir iş bul çalış ondan sonra ne istiyorsan onu yap...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDerdin ne de evleniyorsun. Normal sevgili olarak yasayin işte. Bu devirde insanlar evlenmiyor ve cocuk da geç yapıyorlar. Gizlice evlenince ne olacak, neyi amacliyorsun?
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 1 yılBence acele etme evlilik için. Önce okulunu bitir sonra nasıl olsa evlenirsin zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSlk misiniz mk ya etraf ne hale gelmiş kimse kimseye güvenilcek gibi değil hala sevgilim sevgilim diyorsunuz bu ülkede her gün kadşnlara olan dayak taciz her türlü olayi görüyoruz
00 YorumlaEvlenip ne yapacaksın? Ilk once oku mesleğini eline al kendi ayaklarının üzerinde dur
00 Yorumla
1 yılHayır evlenme hayatının hatasını yaparsın okulun bittikten sonra düşün bunu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayatında yapabileceğin en büyük hatayı şu an sorguluyorsun.. Önünüzde çok uzun zaman var ve sen hayatını bir noktada bırakıp farklı bir yöne geçmek istiyorsun.. İleride pişman olacağın eylemler gerçekleştirme..
00 Yorumlaacele etme derim. hatta bence aklın varsa evlenme. tecrübeli biri olarak 2. ayımdan yazıyorum. git oku kendi hayatını yaşa. evlenmek demek bu kişi için tüm zamanını ve fedakarlığını özgürlüğünü vermek demek.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. bir sevişmek işin bu kadar atraksayyona gerek yok
00 Yorumla
1 yılHayir tabii ki kimseye guven olmaz yarin bir gun hevesi gecer erkek bu kalirsin ortada. Seven adam her turlu bekler. Eline mesleğini al sonra evlen cok seviyorsa beklesin.
01 Yorumla- 1 yıl
Sonra tekrar aile evine donmek zorunda kalirsin cunku meslegin olmaz elinde
1 yılHayatının hatasin yapma akranim ben de okumak varken evlenicem dedim ve hata yaptım evlenince okuluma devam edicem ama kariyemi evlenmemis olsaydım daha fazla ilerletebilirdin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHamile kalınca anlarlar e devlete belli olur ailenin e devletinde
00 YorumlaÖnce okulunu oku ayaklarının üzerinde dur. En doğru insan bile olsa eşin yarın ne olacağımız belli değil bir kaza hastalık bişi olur dımdızlak ortada kalırsın.
00 YorumlaBence böyle bişeyi asla yapma çünkü hamile kaldığında er geç ortaya çıkacak zaten evli olduğun. Atalarımız Yalancının mumu yatsıya kadar yanar demiş aslı var
00 Yorumla
1 yılHayir hayatinin hatasini yaparsin kesinlikle oku meslegini eline al beklemeyen biri ise zaten o kisi o kisi dehildir
00 Yorumla
1 yılİlerde pişman olacağın birsey bu gizlice evlenmeye sakın kalkışma ailenin sana olan güveni sarsılır okuman daha önemli bunu unutma
00 Yorumla
1 yılAilenden gizli evlenip aynı evin içinde yaşamadıktan sonra anlamı ne sanırım siz cinsellik için istiyorsunuz
00 Yorumla
1 yılE devlete baktıkları an direkt belli oluyor 😂
01 YorumlaBence ne olursa olsun ailenin rızası olmadan öyle bir şeye karışma partnerin de seni seviyorsa senin için iyi olanı tercih etmeli.
00 Yorumla- Devamını Gör (76)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat