Aşk İlişkileri konusunda 439 cevap paylaştı. Sana göre sen 30 35 yaşına geldiinde garibim adam 40 ı geçecek. Çocuğunuz dedemi dicek baba mı? Bunlar ilişkinin başında konuşulması gereken şeyler. Çocukla da okunur çalışılır bunlar sorun değil karşılıklı anlayış şart. Bizde nişanlıyız ben 31 nişanlım 33 yaşında evlenince bi kaç ay çocuk yapmak istemiyoruz ama sonrası ondan bir parçam olsun istiyorum oda öyle. Ve biz bunu en baştan konuşmuştuk mesela.
028 Yorumla
Soran1 yılİlişkinin başında çocuk dahi düşünmüyordum :d o da saygı duyuyordu bu duruma gayet. Son birkaç ayda gündeme gelen bir konu.
Ve ben 30-35 olduğumda o da 36-41 oluyor. Ben de 35'imden sonra çocuk istemiyorum zaten. Kardeşim doğduğunda annem 35, babam 36 yaşındaydı. Kardeşim babama dede demiyor :d
Çocuk istemesini anlıyorum ve saygı duyuyorum. Ben hazır değilim sadece. Ne mental ne maddi olarak çocuk yetiştirebilecek düzeyde değilim. Çocukla çalışılır elbet ama öncesinde hayatımı düzene sokmalıyım. Yeni mezun doktorum, asistanlığımı tamamlamadan, yeterince para biriktirmeden sorumsuz bi şekilde yetiştirmek istemiyorum. İş yüküm çok ağır olacak ve yüzüne dahi bakamadan, annesiz büyüsün istemiyorum.
Soran1 yıl35 üzeri riskli. O yüzden 35ten sonra istemiyorum.
Soran1 yılDoğum sonrası 8 hafta kadar o izin. Şu anda sabah 6 akşam 8, ayda 10 nöbet ve nöbet ertesi çalışıyorum. Kendime zaman ayıramazken çocuğa nasıl zaman ayırabilirim? 2 aydan sonra kendi başının çaresine bakacak mı? Annesinin suratını görmeden mi büyüsün?
Soran1 yılDoktorum, sanırım kadınların fizyolojisini biliyorum. En iyi çocuk yapma yaşı 20-22'dir. 35'ten sonra fertilite yarıya düşer. Ergen olduğunda kadınların 300 bin civarı yumurtası vardır. Dediğiniz 1-2 milyon doğumda olur. Lütfen kime neyin dersini verdiğinize dikkat edin. Bilip bilmeden de insanlara yanlış bilgiler yaymayın, araştırmanızı iyi yapın.
- 1 yıl
Doktorsun diye bütün dalları bilecek değilsin. Göz doktorunun bildiklerini bilir misin? Retina ne durumlarda hasar görür gözde nasıl ışık kırılması olur bilir misin. Bilmezsin. Doktorsun diye her hastalık dalını bileceksin diye kaide yok. Sen nöroloji doktoruysan orayla ilginersin hepsini biliyorum kafasına gitmene gerek yok o kadarını bizde biliyoruz. Bilim adamları heryer 2 milyon diyor kadın ergenliğe girdiğinde. 35 yaş değil 30 yaştan sonra yumurtalık ciddi oranda düşmüş oluyor. Annen 35ten sonra doğum yapmış diye takmişsin 35e herşeyi bilimi yumurtalık sayısını annenin doğurduğu yaşta oluyor sanıyorsun. Bilim doğru söyler senin35 yaş takıntın değil.
- 1 yıl
Sırf 35te doğurmak için yalan yanlış bir bilgiyi doktorluk adı altında göstermeye çalışıyorsun. Kendin 35te doğur veya doğurma. 30dan sonra hiç doğurmamış kadının çocuk yapma ihtimali zayıf. Bütün uzmanlar bilim adamları yanlış sen doğrusun. Şimdi haklı cikmak için kadın doğum doktoru, üroloji doktoru olduğunu da söylersin
Soran1 yılBahsettiğin şeyler bir tıp fakültesi öğrencisinin bile bilmesi gereken temel bilgiler. Herhangi bir uzmanlık alanı gerektirmiyor. Hangi doktorlardan duydun bunu bilmiyorum ama büyük ihtimalle yanlış anlamışsın. Annemin ve babamın yaşını çocuk ve ebeveynler arasındaki yaş farkına takıldığın için söyledim. Fertilite ve komplikasyonlar açısından yapılmış araştırma sonuçları var. Şu an burada isim dahi veremeyeceğiniz doktorların sözüne güvenip de konuşmayın. Bunun üzerine eğitim aldım, ne anlattığımı biliyorum.
Soran1 yılKanıt gösterir misin lütfen bir tanecik güvenilir bir kanıt göster bana susacağım.
Soran1 yılGoogle'a oocyte count by age bile yazarsan ne kadar yanlış olduğunu görebilirsin... Minicik bi araştırma
- 1 yıl
https://e-psikiyatri.com/30dan-sonra-zorlasiyor
İşte bakabilirsin. Kadın 30dan sonda yumurta oranı %90 kaybediyormuş ve riskli gebelikte çabası. Kadınlar erkekler kadar şanslı değil her yaşta çocuk sahibi olamıyor.
Soran1 yılGüvenilir bir kaynak demiştim 🙃 ama araştırma nasıl yapılır bilmemeniz çok doğal, tıp okumamışsınız ve konuda bir fikriniz yok sonuçta. Kadın doğum uzmanı dışındakilere güvenmeyeceğinizi söylemeniz ve bir psikiyatri sayfasından herhangi bir textbook veya makaleyi kaynak göstermeden haber yapan bir gazetecinin haberine inanmanız da cabası. Her neyse, üzerine eğitim aldığım bir konuda, o konuda hiçbir bilgisi olmayıp sadece konuşan birisiyle daha fazla tartışamayacağım. Umarım benim gibi güzel doktorlara denk gelirsiniz de gerçek bilgilere ulaşabilirsiniz bir gün, iyi günler dilerim 🙃
- 1 yıl
Tıp okumakla araştırma yapmanın bir ilgisi yok. Bu kaynagida haklı çıkmak için güvenilir adı altında karalama bence. Binlerce kaynakta atsam 30dan sonra kadının hamile kalma şansının düşük olduğunu bütün uzmanlar bilim adamları söyler. Senin gibi doktorlara denk gelirsem 30a kadar bekle der sonra da çocuk sahibi olamam. Zaten hangi kaynağı atsam bir bahane bulacağın için onemsiz buluyordum kanitida. Kendin 35te doğur ama hiçbir kadının 30dan sonra sağlıklı ilk çocuğunu doğurma şansı yok.
Soran1 yıldrive.google.com/.../view?usp=drive_link
Obstetri ve jinekolojinin en temel kitabı. Bölum 15, sayfa 320, hypothalamic pituitary ovarian axis başlığını ve bölüm 22 sayfa 474, 475, 476 physiologic changes başlığını okuyup bilgilenebilirsiniz. Güvenilir kaynak bu şekilde olur. Birçok makaleye, araştırmayı referans gösteren bir textbook. Sizin gibi atıp tutmuyor adamlar. Lütfen okuyup biraz öğrenin, belli ki hiç bilginiz olmadığı bir konu ki bu gayet doğal. Ne tıp okudunuz ne de bu alanda nasıl araştırma yapılır bilmiyorsunuz. Belli ki okuduklarınızı da anlayamıyorsunuz çünkü 30'dan sonra çocuk istemek benim tercihim. Her kadın 18'inden sonra menapoza girene kadar istediği zaman çocuk yapmakta özgür. Kimse 30'una kadar çocuk yapmasın demedim ama siz delüzyonel bir şekilde yazmadığım şeyleri okumuşsunuz sanıyorum. Siz nasıl bir insan olunur gösteremediniz ve kötü karakterinizi sergilediniz ama ben size nasıl iyi bir insan ve iyi bir doktor olunur gösteriyorum. Umarım örnek alabilirsiniz.
Soran1 yılBu sanırım "haklı olduğunu görüyorum, bir şey biliyormuş gibi konuştuğum ve rahatsızlık verdiğim için özür dilerim, bana yeni şeyler öğrettiğiniz için de teşekkür ederim" demek 🙃
Soran1 yılYüzlerce kişinin onca yıllık çalışması boş ve asılsız ama senin 3 dakikada internette okuduğun şeyler doğru öyle mi 🙃 çok tatlısın
Soran1 yılKeşke birazcık olgunlaşıp saygı nedir, bilim nedir, gerçek nedir öğrenebilsen. Neyse zamanla olur belki, sıkma canını
- 1 yıl
Yüzlerce kişinin kadının 30dan sonra çocuk doğurma şansı az olduğunu biliyor sen bilim adamlarını değil kendi kariyerine göre bilim ilerletmeye çalışıyorsun ama dediğin hiçbir şey tutmaz. 30dan sonra hiçbir kadın kolaylıkla hamile kalmıyor ilk çocuğunu doğururkende zorluk çekiyor. Sen kariyer uğruna çocuk dogurmayacaksin bütün bilim adamlarıda 30dan sonra kadının biyolojik üreme yaşının çok azaldığını söyler.
- 1 yıl
aliosmankoyuncuoglu.com/.../
Henüz yeni doktor olmuşsun ama uzman doktorlara bilim adamlarına karşı çıkıyorsun bütün doktorlar yanlış tek doğru doktor sensin
Soran1 yılAşkım attığın yazıyı okusan her yerde, 30'lu yaşların sonları, 35 yaşından sonra, 40'lı yaşlardan sonra ortaya çıkan problemleri yazdığını görürsün. Bu yazıyı yazan doktor gayet haklı. Sonunda benim söylediklerimin doğruluğunu kanıtlamış oldun. Alıntı yapacaktım ama o kadar çok kanıt var ki tek tek uğraşamayacağım. Sadece o linki bir kerecik güzeeeeelce okusan yeterli. Sonunda bilinçlendiğini görmek güzel 🙃
- 1 yıl
Sende okusan 30lu yaşlarının başında hamile kalma şansının kalmadığını anlarsinda okumayip sanki yazdaki doktor 35 yaşında kesilmeye başladığını dayatmaya söylemeye çalışıyorsun hala. Okumadığın çok belli. Ya da okuyup hala kendi dediğini diretiyorsun. Git hangi uzman operatör doktorun sitesine girersen gir 30undan sonra çocuk yapma şansım çok az. Çok az. Sen kendini rahatlatmaya motive etmeye çalışıyorsun ama bu yazıda bile doktor 30larin başında hamile şansının çok az olduğunu 35ten sonra zaten ihtimal olmadığını söylüyor. Boşuna direnme yani. En fazla ayrılırsin kariyer yapıp çocuk yapmazsın olur biter.
Soran1 yılHayatım. Ben doktorum, bunun üzerine eğitim aldım. Sen değilsin. Konuda hiçbir bilgin yok. Sadece ve sadece atıp tutuyorsun. Sence insan bir doktora mı güvenir yoksa sokaktaki herhangi bir insana mı? Keşke sadece başlığı okumak yerine içeriğini de okusaydın o zaman çok rahat anlayabilirdin. Sana attığım kapı gibi textbooktaki bölümleri de inceleseydin mesela, baktığını ve okuduğunu hiç sanmıyorum. Hiçbir diploman yokken bu kadar konuşman ve sadece kendini rezil ediyor olman çok komik ve acınası. Hayatında belli bir yere gelemediğin ve iyi bir kariyerin olmadığı için kendi uğraşlarıyla çalışıp bi şeyler elde eden insanları küçümsemen de üzücü. Umarım sen 30'undan önce doğurabilirsin yoksa dediğine göre bir daha asla doğuramayacaksın...
- 1 yıl
Ablacım sana doktorun linkini attım hala atıp tutuyorsun diyorsun hala uzman, operatör doktorları inkar edip 30umdan sonra başarılı doğum yapacağım diyorsun üstüne doktorum diyerek rezil ediyorsun kendini burada. Daha tusa bile girmemişsin gelmiş burada kendi kafana göre bilim satıyorsun. bunu üroloji doktoruna söylesem hangi acemi doktor söyledi onu der. Senin 30dan sonra şansın yok ablacım. Adamdan ayrılda o da ailesini kursun senin peşinde sürünmesin boşuna. Ki ayrilirsinizda muhtemelen daha şimdiden çocuk isteyen adam seni 10 sene beklemez. Sen iyisimi ayrıl kariyerine bak adam da ailesini kursun baba olmak hakkı. Adam seni 10 sene bekleyipte birde 30undan sonra hamile kalamazsan sıkıntı. kumar oynuyor bir nevi. Kimse de o riske girmez.
En İyi Cevaplar
1 yılBeklentiler farklı olursa bir birliktelik olmaz bence. Yaş farkından dolayı istiyor ama ona göre birini bulmalıydı o zaman. Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak bence mantıklı değil. Şahsen ben eşimle zaman geçirmek isterdim. Çocuk olduktan sonra kendini bile unutuyorsun. Çocuğunun uslu olma garantisi de yok. Tamamen şans işi, işi de şansa bırakmamak gerekir. Ben senin yerinde olsam devam ettirmezdim. Bekletiler farklılaştıkça ilişki bozulur.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle çocuk yapmak gibi önemli kararlar birlikte alınması gereken kararlardır. O istiyor belki o kendini buna hazır hissediyor. Ama sen? Sen hissediyor musun? Karşındaki insanın bunu da göz önünde bulundurması gerekiyor. Sonuç olarak o çocuk ile en çok vakit geçirecek kişi sen olacaksın, umarım yanılmıyorumdur. Ortada böyle bir sorun var ise bu enine boyuna düşünülmeli.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenir evlenmez çocuk yapmak akıl karı değil. Önce sizin aynı evde yaşamaya alışmanız, birbirinizi iyice tanımanız lazım. Belki ilk üç aydan sonra anlaşamayacaksınız, kimse bilemez bunu.
Hemen çocuk yapmak hiç mantıklı değil. Sevgilin zihinsel olarak olgunlaşmamış bence. Çocuk yapmak önemli bir sorumluluk. Kaka yapar gibi ıkınınca hemen çıkmıyor.
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvet, ayrılma sebebi.
Soran1 yılFazla olgunlaştım yaşlanıyorum çocuk istiyorum geç olmadan diyo adam. 3 sene oldu birlikteyiz. Son birkaç aydır gündemde konu. Kendi düzenimizi sağlamadan, maddi olarak çocuğa düzgün bi gelecek sağlayabilecek hale gelmeden asla istemiyorum. Şimdilik spiral taktırırım çocuk istemiyosan vücut benim vücudum kafasındayım ama evlendikten sonra sorun olur mu diye de düşünmüyor değilim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
1 yılEvlenir evlenmez asla cocuk yapilmaz en az 1.5-2 yil lazim. Ayni evde uzun sure kaldiginda ancak taniyabilirsin o insani ve emin ol cocugu onu taniyamadan erkenden yaparsan ve sonra kotu bir sey gorursen cok pisman olursun bosansan bile o cocukla kaldin daha omur boyu. Cocuk meselesi cok iyi dusunulmesi gerekiyor sakin ve sakin en az 1 2 yil gecmeden cocuk yapma pisman olursun hem tadini ciksr evliligin gez dolas yani niye cocuk yapasin ki, ben yapmam mesela.
16 Yorumla
Soran1 yılBen de hemen çocuk yapmak istemiyorum zaten. 30dan önce çocuk olmaz. Sevgilimi buna nasıl ikna edebilirim, ikna olmazsa ayrılmalı mıyım diye soruyorum...
Soran1 yılKeşke sırf yorum yapmak için yorum yapmak yerine birazcık soruları okusanız...
- 1 yıl
Yorum yapmak icin yapsam niye o kadar uzun yazi yazayim apt*l. Yazik olmus klavyeme o kadar yazmisim
Soran1 yılSoruyu tekrar okumanı tavsiye ediyorum öyleyse, lütfen biraz beynini kullanarak
- 1 yıl
Benim degerli goruslerim senin sorunda heba olmus :d
Soran1 yılÇocuk yapmak istemiyorum, ayrılmalı mıyım sorusuna "sakın çocuk yapma" demek kesinlikle çok değerli bi yorum, teşekkür ederim hiç aklıma gelmemişti...
1 yılBence senden çok büyük evde kalmış sana dadanmış ve bir yandan hakli kendisi de itiraf etmiş yaşım geçiyor demiş ama sen istemiyor sun bu evlendikten sonra sorun olur ben diyim
12 Yorumla
Soran1 yılYeni bir ilişki değil 3 senedir birlikteyiz. Öncesinde de 2 senedir tanışıyorduk. Seviyoruz da birbirimizi. Bu çocuk konusu son zamanlarda gündemimizde, önceden konuşmazdık bile
- 1 yıl
Adam hakli yasi geçiyor çocuk isticek tabi
Aşk İlişkileri konusunda 342 cevap paylaştı. Sen 35 yaşında çocuk istersen o 41 yaşında olucak bence 40 yaşından sonra çocuk yapılmamalı ben bu durumu yaşadım hemen çocuk şart değil tabi ama bunu göz önünde bulundurmak lazım
03 Yorumla
Soran1 yıl35ten sonra çocuk istemem. 30-35 arası. Onun da 36-41 oluyor. Kardeşim doğduğunda annem 35, babam 36 yaşındaydı. Mis gibi de oldu valla
Soran1 yılBen de anlıyorum ama çocuk sahibi olmaya asla hazır değilim. O hala istiyorsa saygı duyarım ve sakince hayatından çıkarım, yapacak bir şeyim yok :(
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kesinlikle yolun başında bu konu konulup netleşmeli. Şimdi halı altı edilse bile yarın bir gün sık sık karşınıza çıkar bu konu. Hal böyle olunca daha çok can yakar. Hayırlısı olsun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılKariyer önemli sen de kuluçka makinası degilsin
04 Yorumla
Soran1 yılAyrılayım mı yani?
- 1 yıl
Evet eğer mesleğin iyiyse kariyerine focuslan. Çünkü erkeğe güven olmuyor bir kadının bencil olması lazım. Benim yaşımda olsaydın çocuk yap derdim de yaş küçük yani. Bir beş altı yıl kariyerine odaklan sonra anne ol ve anneliğin icra et. Annelik bir sanattır. Tuvali nasıl doldurursan eser ona dönüşür. Yaş alan bir kadın hayat tecrübesi olur imkani olur hazır olur ve çocuğunu en güzel şekilde yetistirir ben bu şekilde düşünüyorum
Yine de sen bilirsin
Soran1 yılÇocuk yapmayı düşünmüyorum en azından bi 6 sene kadar, ya ikna ederim ya da ayrılırım zaten
- 1 yıl
Dürüst ol. Ve önceliklerini belirle. Önceliğin kariyer mi yoksa karşıdaki kişi mi? Karşıdaki kişinin önceliğine bak. Önceliği sen misin yoksa bencilliği mi? Eğer çocuk diye diretirsd bil ki bencillik ediyor seni bir birey olarak dahi görmüyor. Sen o kişi için bir taşıyıcı annesin bir hizmetcisin bir dadisin yatağındaki bir ihtiyac gidericisin. Bir erkek sana sen olduğun için değer verecek. Hadi diyelim evlendin çocuğu Allah vermedi bu adamın tepkisi ne olur? Ha eğer çocuk diye diretirse bil ki yanlış kişi. Hayat bu herkesin çocuğu olmuyor Allah kimisine erken veriyor kimisine geç veriyor kimisine de hiç vermiyor. Açık gönüllü bir şekilde konuş ama öyle sorular sor ki o kişi bencil mi değil mi sana tavsiyem bencilse pilini pirtini al ve kaç. Böyle erkekler hayat kaydırır. Bir de eğer önceden böyle değildi sonradan oldu derse anasıyla ilişkisine bak. Ana kuzusu ise yine kaç seviyorum dersin agzina zicilir neyse benim naçizane tavsiyem budur. Gerisi sana kalmış al eline bir kalem kağıt artı ve eksiyi hesapla. Ona göre karar verebilirsin
Gizli Üye(25-29)1 yılBen bu yüzden ayrıldım tabi bu yüzden ayrılmak çok saçma sala* ama denilebilecek herşeyi dedim ve ikna olmadı yapacak bir şey kalmadı bu kolay bir karar değil
04 Yorumla
Soran1 yılEvlenince spiral taktırırım sonuçta vücut benim vücudum diyorum ama baba olmak istiyosa da bu da onun hakkı, zamanını boşa harcamak da istemem, daha iyi anne adayları bulabilir...
Cevap sahibi1 yılEvet haklısın zaten yani bende böyle düşünerek ayrıldım yapacak bisey yok
Soran1 yıl:(((
Soran1 yılSeviyorken bu kararı vermek çok zor
1 yılabla sen kariyere odaklan boş ver mahvetme hayatını
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet ayrılma sebebidir. Çünkü evlendikten sonra başlar bu sıkıntılar.
00 Yorumla Ortak karar alınmalı. Sen biraz erkene çekersin o biraz bekler ortada buluşun işte.
00 YorumlaAzicik sabirli olsun bari ne acelesi var simdi cocugun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
1 yılHemen olmasın derim bence de daha yeni tanima aşaması aynı evde
00 Yorumla
1 yılbir evlilikte çocuk iki seneden önce yapılmaz akıl var mantık var
00 Yorumla
1 yılOda haklı sende haklısın yas farkı en buyuk sorunu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlilikte hemen çocuğun olmasını bende istemem şahsen önce önünü görmeli insan
12 Yorumla
Soran1 yılYa evet maddi olarak toparlayalım, çocuğa iyi bir gelecek sunabilecek hale gelelim istiyorum öncesinde.
- 1 yıl
Kesinlikle haklısınız sizi anlaması gerekir.
Gizli Üye(18-24)1 yılYaşlı erkekle evlenmenin sorunu. Yaşıtın erkekle evlensen seninle aynı fikirde olur.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGercekten sevsen o adami ondan bir parça istersin. Ayrilinda kurtulsun adam senden.
08 Yorumla
Soran1 yılİstemiyorum demedim, 7 sene sonra istiyorum dedim. Okuduğunu anlamakta zorluk çekiyorsun sanırım...
Cevap sahibi1 yılİlk firsatta istersin ,7 ne be.
Soran1 yılAnnesiz büyüyecek bi çocuk doğuramam?
Cevap sahibi1 yıl7 yıl cok uzun 1-2 sene olsa neyse.
Soran1 yılBekleyemem derse ayrılırım işte. Sevgisi o kadarsa yapacak bir şey yok
Cevap sahibi1 yılSen ondan olacak bebegin icin 7 yil beklemek istiyorsun senin sevgin cokk, ama o sana 7 yil beklemem seni dedigi icin sevgisi az oylemi. Hadi ordan. Sen onu sevmiyorsun kardesim.
Ayrilda kurtulsun senden.
Soran1 yılOkey. Doktor olduğumu bilerek bu ilişkiye başladı. Başlamasaydı :d
Cevap sahibi1 yılBaslamis ama sende baslamissin ona yapacak birsey yok, ayrilmak denen biseyde var. Ayril kurtulsun senden.
Bu arada sevmiyorsun onu. Sevmedigin icin ayril yoksa erkegi sevmeyen kadinla surmez omur boyu iliski.
Gizli Üye(36-45)1 yılOrta yol bulmalısınız aksi halde probleme dönüşür ve o orta yolu bulmadan da sakın evlilik yoluna girmeyin derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAllah başka dert vermesin ne dertler var anam
10 Yorumla
1 yıl6 yaş büyük bence fazla zaten ben Max 5 yaş büyük ile konuşurum onunda farklı meziyetleri çok zeki zengin yakışıklı bir şey olmasi lazım 6 yaş büyük şahsen istemem
00 YorumlaAy sakın erkeğin aklına uyma. Bakalım evliliği becerebilecek misiniz? Çocuğun günahına girmeye gerek yok. Eğer ısrar ediyorsa ayrıl bence. Sürekli dediğim dedik tiple olmuyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence eşin doğru düşünüyor. Çocukla ebeveyn arasında çok yaş farkı olması iyi değil.
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYani çoktan kastım. 35 40 yaş fark.
Cevap sahibi1 yılPardon eşin.
Cevap sahibi1 yılPardon sevgilin. İki defa kazara eşin yazdım.
1 yılEvlenmeden halledin yoksa biriniz ya da ikiniz mutsuz olacak
00 Yorumla
1 yılKendini sen hazır isteyince yap o sadece doğduğunda sevicek bu kadar
00 Yorumla
1 yılNe oldu peki şu an merak ettim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. kesinlikle sen haklısın çocuk eli kolu bağlıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence çocuk konusu önemli. İkiniz de aynı düşüncede olmalısınız
00 Yorumla
1 yılEvet acele ediyor. Anlaşamıyorsan bu konuda ayrıl.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Böyle adam bulöuşsun, belanı mı arıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl29 yaşındayım. Benim fertilite ne durumda?
14 Yorumla
Soran1 yılTabii ki 20'lerinin başına göre azalmış durumda hep aynı seviyede kalmasını bekleyemeyiz ama asıl fertilite 35'ten sonra ciddi bir düşüşe girer ve gebelikte oluşabilecek komplikasyonlar giderek artar. Ama herhangi bir hastalığın varsa tabii ki bu durumu etkileyebilir. Herkes farklıdır. Tanımadığım bir insan hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Bunun için bir kadın doğum uzmanına başvurmanız daha doğru olur. Ama bazı kendini bilmez, konuyla uzaktan yakından alakası olmayan insanların sanki çok bir şey biliyormuş gibi söylediği sözlere inanmayın. Hiçbir kanıta dayanmadan ortaya laflar savuruyor. Ben kaç sene tıp okudum, kaç tane textbook, kaç kaç tane makale inceledim. Kendi aldığım eğitimi ve yaptığım araştırmaları esas alırım. Bana "tıp okuman bir şeyleri doğru bildiğin anlamına gelmez, kadın doğum uzmanı değilsin" diyor ama sanki kendisi kadın doğum uzmanıymış gibi konuşuyor. Takılmayınız efenim, dert edilecek bir şey değil. O kullanıcının da konuda hiçbir bilgisi yok, insanlara korku salmak dışında bir şey yapamıyor. Güvenilirliğine inanmadığınız kaynaklardan ve kimselerden bilgi alırken lütfen şüpheci yaklaşın, internette ger yazana güvenmeyin, sizinle alakalı en doğru tespiti test sonuçlarınıza göre doktorunuz yorumlar bunu da unutmayın
Cevap sahibi1 yılTecavüzün üstünden üç gün geçmişse kadın doğum uzmanı tecavüz olduğunu anlayabilir mi?
Cevap sahibi1 yılMorluk ve yırtıklardan anliyorlar zorlama olduğunu. Üç günde iyileşir mi yoksa anlaşılır mı
Soran1 yıl3 gün çok sınırda bi süre. Ne kadar erken gidilirse o kadar iyi. Kadın doğum uzmanına değil adli tıp uzmanına gidin. Daha önce ilişkiye girdiyse ne zaman olduğunun anlaşılması zor. Ama 24 saat içerisinden yıkamadan vs. direkt gidilirse, özellikle semen örneğinin alınmasıyla çok rahat kanıtlanır. Kan, dediğiniz gibi morluklar ve hymendeki yeni oluşmuş bozulma sebebiyle anlaşılabilir ama bir haftadan sonra kesin bir şey söylemek çok zor. Tek söyleyebileceğin "bu kadın hayatının belli bir noktasında ilişkiye girmiş" ne zamanını ne de zorla mı yoksa rıza ile mi olduğu söylenemez
Gizli Üye(18-24)1 yılnaptınız, son durum ne? çok merak ettim.
03 Yorumla
Soran1 yılKonuştuk, düşünüyor. Henüz bir karara varamadık...
Cevap sahibi1 yılaman sankı yenı mufredat cıkıyor mk neyını dusunuyorsa boş ver abla ayrıl ya
Soran1 yılYahu ben ayrılmak istemiyorum ki, o çocuk diye tutturacaksa ayrılsın, bekleyebilirse de beklesin, onun kararı ben saygı duyarım. Nasıl mutlu olacaksak öyle olsun
Gizli Üye(25-29)1 yılAyrılığa bahane aramak gibi olur
06 Yorumla
Soran1 yılÇocuk önemli bir konu ama, istiyorsa çocuk sahibi olabileceği bi kadınla sevgili olup evlenmesine engel olmak istemem.
Cevap sahibi1 yılÖnemli ama sevdiğin kişiden ayrılmaya yeterli değil bence. Vazgeçmek bana göre kolay değil. Oturup orta yol bulunabilir. Onun istediği kadar erken olmasa da senin istediğin kadar geç olmaz. Biraz adamı da düşün yaşı var. Hani 1 yıl sonra değil 3 5 yıl sonra olur. Biraz çabalayın
Soran1 yılÇocuğu yetiştirecek para olmadan, kariyerimde belli bi yere gelmeden henüz çok fazla iş yüküm varken, annesiz büyüyen bir çocuğum olsun istemiyorum.
Soran1 yılSevgilimi haklı buluyorum, o yüzden de çocuk istiyosa çocuk yapabileceği birisiyle birlikte olsun, mutlu olsun diye ayrılmalı mıyım diye düşünüyorum
Soran1 yılDoktorum, sabah 6da hastaneye gelip 8de anca eve dönüyorum 10 günde bir nöbetim var, kendime ayıracak zamanın yokken çocuğa nasıl zaman ayırabilirim?
Cevap sahibi1 yılSen bilirsin senin hayatın o zaman ayrılın
Gizli Üye(25-29)1 yıl10 sene fazla bence adam 40 yaşında baba mı olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYaşı geçiyor diye düşünüyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 470 cevap paylaştı. meslegi ne onun
017 Yorumla
Soran1 yılBen doktorum o mühendis
Soran1 yılAsistan olup, tamamlamadan mı çocuk yapayım? Ne yapayım? Mesleğimi bi kenara mı atayım? Meslektaşımsanız en iyi sizin anlamanız gerekmez mi?
Soran1 yılKadınların üzerinde hamile kalmayacaksın mobbinginin farkında değilsiniz öyleyse...
Soran1 yılBaskı yok ki ortada, o istiyor ben istemiyorun ve ayrılmak mantıklı mı diye düşünüyorum. Çocuk yapmayı düşünmüyorum ki, düşünseydim bu karşı koyamamak olurdu
Soran1 yılCerrahi tüm bölümler kadın dahi istemiyor. Gebe kalma "riski"ni geçtim. Erkek olduğunuz için fark edememişsinizdir belki ama, kadınlar olarak size varlığımızı zor kabul ettiriyoruz. Çabalarımı çocuk için çöpe atamam
Soran1 yılBilmenizi isterim o zaman, diğer cerrahlar böyle değil
Soran1 yılMezun olduğum üniversite, ki çok büyük çok köklü ve birçok bölümü tusu birinci kapatan bir üniversite, hocalar da asistanlar da suratımıza direkt kadın istemiyoruz diyolar. 20 erkek asistan varsa 2 kadın asistan var, kadın hocamız hiç yok. Giren asistanlar da ağır mobbingden dolayı istifa ediyolar. Çocuk yapmayı bırak, sağlam bir psikoloji bile koruyamıyolar.
- 1 yıl
Ortopedidir Urolojidir, plastik cerrahi ya da Kalp damardir🤷♂️🤷♂️ yoksa onlarca beyin cerrahi, genel cerrahi, kadin dogum, goz, kbb, cocuk cerrahi, gogus cerrahi vs var. Hic sikinti cikmaz. Ben anestezide gordum, orasida kadin agirliklik, kadinlar birbirlerine cok acimasiz ce hirsli, onlar engellemeye calisir. Bu arada en koklu universitlerde okudum ihtisas yaptim😉
Soran1 yılAçıkçası bahsettiğim bölümler özellikle nrş, gc, kdh idi... Nrş düşünüyordum çok uzun bir süre, kapısında çok yatıp kalktım. Kaç kere istenmediğim belirtilmesine rağmen hem de. Çalışmak için tercih edeceğimi sanmıyorum ama maalesef
Soran1 yılBu olay kontenjan açtığı her dönemde ilk sırada kapatan bi hastanede olduğu için, diğerlerinde olabilecekler gözümü korkutuyor açıkçası
Karşılıklı karar verin hocam
02 Yorumla
Soran1 yılİşte konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz. Harika bi baba olur lafım yok ama hemen olmasını tercih etmem
Verebilir
00 YorumlaEvet ayrılma sebebi önemli mesele
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılkonus
00 Yorumlayaştan dolayıdır
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem