Kimi insanlar evlenir evlenmez hemen çocuk sahibi olmayı isterken kimileride birkaç sene gezip tozmayı, sonra çocuk sahibi olmayı tercih ediyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Evlenir evlenmez hemen çocuk yapmak mantıklı mı?
Bence en az 1 ya da 2 sene geçmesi lazım. Çiftler aynı ev içinde anlaşabiliyor mu? Buna bakmak lazım. Cicim ayları bitince, kavgalar başlıyor ve bu çocuğa yansımamalı. Acele etmeden beklemek en güzeli bence.
Bana daha önceden hiç saçma gelmiyordu ancak eski eşim bir kere düşük yaptı ondan sonra da 1 yıla yakın olmadı tedavi ettirdim onu hamile kaldı sonra ben kaza yaptım ve kazadan sonra da o çok değişti kızımı görmeyeyim diye daha bir de mahkeme açmış o yüzden ben artık bir daha evlenince çocuk yapmaya korkuyorum
Yapılmaz. Önce bir evliliğe beraber yaşama alış arkadaş ne acelen var? sonra tanımadığı insandan yapılan çocuk aşırı arada kalmış duygularla büyüyor. Aile olmanın kuralı birlik olmayı öğrenmektir. Sonrasında mental ve fiziksel sağlığı yerinde çocuklar olur
Çok mantıksız. İnsanlar evlilik içinde değişebiliyor. Birkaç yıl geçirdikten sonra o insandan hala çocuk yapmaya istiyor muyuz diye düşünmemiz lazım bence.
Bana göre en mantıksız en saçma şeylerden bir tanesi. Böyle olup da gerçekten bir evlilik hayatı yaşayan gerçekten aşk yaşayan gerçekten mutlu olan bir çift Ben görmedim göreceğimi de zannetmiyorum.
Bana insanların kendilerini bu şekilde kurallaştırması da çok saçma geliyor. 25 yaşını geçtin evde kaldın birini bul hemen senesine varmadan çocuk yap doğur çocuk büyümeden tekrar yap birbirlerine yoldaş olsunlar. Ne kadar saçma bağnaz bir düşünce.
Evlendiğin yaş aralığına göre değişir. 20'li yaşlarda yapılan bir evlilikte ilk bir kaç yıl çocuk yapmaya gerek yok. 30'lu yaşlarda yapılan bir evlilik için ise çocuk açısından zaman kaybetmeye gerek yok çünkü kadının anne olmak için biyolojik yaşı sınırlıdır. Ve 35'ten itibaren gebelik riski yarı yarıya artıyor
Benim için değil, gezip tozmaktan ziyade bir kaç sene de anca evliliğin oturacağını ve kişilerin birbirine alışıp adapte olacağını düşünüyorum. Bu alışma süreci sanıldığı kadar kolay değil, karşında ki insanla bir an da bir eve giriyorsun ve hiç bilmediğin huylarını, yanlarını görüyorsun. Her iki taraf içinde zorlayıcı olabiliyor, ki daha evliliğe, eş olmaya alışmadan bir anda anne ya da baba olmanın vermiş olduğu sorumluluk fazla ağır gelebilir. Kimse tamamen hazır olmuyor belki, çocula birlikte öğreniliyor bir şeyler fakat şu devirde daha sağlam karar vermek adına beklemekte fayda var. En azından kendinden ve karşında ki insandan emin olduktan sonra mümkün olabilir ancak...
Değil. Çocuk sahibi olmak meşakkatli bir şey. Hatta bazen ebeveynler bebek bakımından dolayı tartışmalara girebiliyor. Kısacası hem mental açıdan hem de fiziksel olarak yorucu olabiliyor. Evliliğin tadına varmadan çocuk yapanlar evlilik bu muymuş bekarlık sultanlıkmis yaaaa diye düşünebilir hakli olarak.
Sekiz aylık evliyim, 4 aylık hamileyim. Belki doğunca çok yorulacağız, belki baş başa geçiremediğimiz vakitler için zaman zaman pişman olacağız ama istiyoruz yine de bebeğimizi. Her ne olursa olsun anne-baba olmak eşsiz duygular bence. 😌
Eğer 30lu yaslarda ise evlenenler hemen yapıp bi 2sene kısıtlanıp sonrasinda cocukla gezmeye devam edebilirler. Eğer 20li yaşlardaysa bi 3 5 sene evliliği keyfi çıkarılıp sonra cocuk yapilabilir diye düşünüyorum
Hayır değil. Ben evlenirsem büyük ihtimal 1-1,5 yıl sonra yaparım. Önce bi eşimle kaynaşalım gezelim dolaşalım 😀 Yeterince gezdiğimizden emin olalım çünkü bebek olunca bu pek mümkün değil.
Daha evliliğe adapte olamadan hamilelik falan sıkıntılı olur eşler birbirine zaman ayırmalı sonra devamı gelir zaten
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aceleye gerek yok 4 5 sene cocuk hic dusunmem evlenirsem bide kim uğraşacak cocukla sorumlulugu cok agir geri donusu olmayan bi yola giriyorsun omur boyu onun derdini cekeceksin dusuncesi bile beni korkutuyor