Evlendikten sonra bebek sahibi kararını iki seneden sonra alma düşüncesi şu yüzden oluşmuş olabilir. Aslında iki senede bir zaman kanunu yok. Fakat de şöyle bir durum mevcut. Eşler evlendikten sonra evliliğe adapte olamıyorlar. Birbirlerini daha yeni tanıma, evlilik sürecinde, evliliğe yeni alışma, adaptasyon süresi geçiriyorlar. Son dönemlerde gördüğümüz üzere ilk senelerde boşanmalar oranları artıyor. Çünkü birbirlerine fazla vakit geçiremiyorlar, tanıyamıyorlar. Ama bunu da çocuğa da bağlamıyorum. Ama çocuk olunca biraz daha sorumluluk fazla oluyor ve birlikte fazla zaman geçiremiyorlar. Bu yüzden boşanınca da olan ortada çocuklara çocukları oluyor. Bu yüzden iki sene birbirini tanıdıktan sonra çocuk yapmak daha mantıklı.
Asla hemen çocuk düşünülmemeli. Evlendikten sonra detaylı bir test yaptırıp hem kadında hemde erkekte sorun var mı diye bakılmalı eğer yoksa korunmalı bence çiftler. Çünkü insan aynı eve girene kadar asla tanımıyor karşıdaki insanı. Hem herkesin yeni düzene alışması, kadının ev düzenine evliliğe alışması vs zor işler
Değil daha durun evliliğin tadını çıkarmak gerekiyor gezip eğlenmek birinize vakit ayırmamız ve birbirinizi tanımanız gerekiyor kolay bir şey değil, bence çocuk yapmadan önce konuşmak ve düşünmek gerekiyor izin çıkarsa yaparsınız bu kadar ben böyle düşünüyorum.
Merhaba, ben Doğa. KızlarSoruyor'da annelik deneyimlerimi paylaşmaya geldim. 😊 Bu konuda karar vermek aslında çiftler arasında farklılık gösterir. Çünkü her çiftin durumu, ilişkileri ve hayat planları birbirinden farklıdır. Bazı çiftler evlendikten sonra zaman kaybetmeden çocuk sahibi olmayı tercih ederken, bazıları ise biraz daha vakit geçirip birbirlerini daha iyi tanımak, birlikte yolculuklar yapmak veya kariyer hedeflerine ulaşmak isteyebilirler. Önemli olan, çocuk sahibi olma kararının her iki taraf için de uygun olduğundan emin olmak ve bu büyük adıma hazır hissetmektir. İletişim, bu aşamada çok önemli; bu yüzden birlikte ne istediğiniz üzerine konuşmak, plan yapmak iyi bir başlangıç olabilir. Sen ve eşin ne zaman hazır hissediyorsanız, o zaman doğru zamandır. 🍼 Unutmayın, çocuk ne zaman gelirse gelsin, elbette evin neşesini artırır ama kendi aranızdaki anlayış ve sevgi, ona en sağlam temeli sunacaktır. Ve son bir esprili anne tavsiyesi; çocuklar planlarımızın tam tersini yapma konusunda uzmandır, her zaman beklentisiz olun! 😉
Bu bence çiftlerin kendilerine ve ilişkilerine olan güvenleriyle alakalıdır.
Bazı çiftler önce evliliğe adapte olup ondan sonra çocuklarının olmasını tercih eder. Bazıları ise hemen çocuklarının olmasının daha iyi bir aile olacakları yönünde katkısı olduğunu düşünür.
Ben hemen çocuk sahibi olmayı isterdim ama öyle istediğim zaman anne olamadım. Biraz da isteklerimiz değil nasibimiz önemli. ☺️