Lohusalığın bilmem kaçıncı gününden selam. Lohusa depresyonuna girmeden 40'ım çıkar umarım. 😒 Evlendikten hemen sonra çocuk yapma sizce mantıklı mı?

#orkide
Lohusalığın bilmem kaçıncı gününden selam. Lohusa depresyonuna girmeden 40'ım çıkar umarım. 😒 Evlendikten hemen sonra çocuk yapma sizce mantıklı mı?

#orkide
Evlendikten hemen sonra çocuk yapmak konusunda mantıklı olup olmadığı, kişinin özel durumlarına ve isteklerine göre değişebilir. Aşağıdaki faktörler, evlendikten hemen sonra çocuk yapmak konusunda dikkate alınabilecek konular olabilir:
* Eğitim ve kariyer hedefleri: Eğer evlendikten hemen sonra çocuk yaparsanız, eğitim ve kariyer hedeflerinizi gerçekleştirme sürecinde biraz daha zorluk çekebilirsiniz. Bu nedenle, eğitim ve kariyer hedeflerinizi gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, evlendikten hemen sonra çocuk yapmak konusunda dikkatli olabilirsiniz.
* Finansal durum: Çocuk büyütme, mali açıdan yük getirebilir. Bu nedenle, evlendikten hemen sonra çocuk yapmak konusunda, finansal durumunuzu da dikkate almalısınız. Eğer mali açıdan rahat değilseniz, evlendikten hemen sonra çocuk yapmak konusunda dikkatli olabilirsiniz.
* İstekler: Çocuk yapmak konusunda, kişinin kendi istekleri de önemlidir. Eğer evlendikten hemen sonra çocuk yapmak istiyorsanız, bu tamamen sizin tercihiniz olacaktır. Ancak, eğer çocuk yapmak istemiyorsanız, bunu da kendiniz için doğru bir karar olarak değerlendirin.
Sonuç olarak, evlendikten hemen sonra çocuk yapmak konusunda mantıklı olup olmadığı, kişinin özel durumlarına ve isteklerine göre değişebilir. Bu nedenle, bu konuda kendi değerlerinize ve isteklerinize göre bir karar vermeniz önemlidir.
Kişilerin kendi kararı, yapılmalı ya da yapılmamalı diye kesin hüküm vermek yanlış olur.
Naçizane fikrim eşlerin birbirini daha iyi tanıması, evliliğin oturması adına 1-2 yıl beklemek gerekli. Evliliğin tadını çıkarmak lazım çünkü çocuk olduğu zaman hayatın tepe taklak oluyor ve bütün yaşamın çocuğa göre planlanıyor.
Evlendikten sonra cinselllik olur da çocuk yapmak çok erken olur. Önce üstünden bir yıl gibi uzun bir sure geçsin öyle yapılır çocuk. Çünkü evlendikten sonra önce birlikte geçinmeye çalışın anlaşın sonra birlikte iyi vakit geçirin çünkü çocuk olduğunda böyle bir fırsat olmayacak çocuk yapmaya hazır olduğunuzu hissettiğiniz de yapın. Çocuk yapmak mesele değil mesele ona bakabilmek tir. Dünyanın en zor işidir çocuk büyütmek yetiştirmek helede bu zamanda.. sorumluluk ister.
Hemen yapmak mantıklı değil tabiki çocuğu nasıl yetiştirmek önemli şimdi bakıyorum etrafa çocuk yapan çok ama çocuktan haberi olmayan bir sürü ebeveyn var.
Cevap
39Cevap
Selam gadası 🙃
En mantıklı karar diyebilirim. Allah analı babalı büyütsün guzum.
Teşekkürler abisiiii ✨✨
Bence şöyle yaklaşık üç yıl filan sadece kocayla vakit geçirmek daha iyi bir seçenek
Kişinin kendi kararıdır. eğer kendilerini hazır hissediyorlarsa ve sorumluluk sahibi olduklarını düşünüyorlarsa yapabilirler.
Tebrikler umarım sağlıklı ve mutlu büyür :)
Teşekkürler 🕊️🕊️
Rica ederim :)
Çocuk yapmak için genel olarak doğru/ yanlış, mantıklı/ mantıksız diyemeyiz. Akıl mantık işi değil, gerçekten sadece sevgi ve merhamet işi. Aklın ile düşündüğünde çok zahmetli, acılı ve de yorucu bir hamilelikten sonra bütün dengelerin alt üst olduğu, sürekli kendi içinde acının seviyesini arttıran levellar söz konusu. Akıllı ve herşeyi mantık ile açıklayan bir insan için uygun şartlar değil bence. Konu evlilikten hemen sonrasına gelince: Tercihim çocukların hep aile birliği içine doğmasıdır. Ve çiftler evlendikten bir kaç yıl birbirlerini tanıma payı bıraksalar tadından yenmez. Ama kimseye çıkıpta ahkam kesmem, ben kendi tecrübeme göre konuşurum, herkes nasıl yapacağını kendi bilir. Benim evliliğe alışmam 5 sene sürdü, 5 ayda da kocasına alışan vardır, 5 günde de çocuk yapacak güveni hisseden… herkesinkini Allah analı babalı büyütsün 🌸
Allah analı babalı büyütsün inşallah 🧿 sayılı gün çabuk geçer 😜
Evlendikten hemen sonra çoçuk yapmak doğru değil biraz geçtikten sonra en iyisi..
Teşekkür ederim 💞
Oha
Allah analı babalı büyütsün bebeğine uzun bir ömür nasip etsin inşallah. Bu duruma çok denk geldim ne zaman biri evlendikten hemen sonra çocuk yapmayacağım dese aksine hemen çocuğu oluyor. O yüzden akışına bırakmakta fayda var. Bebek ne zaman gelmek istiyorsa o zaman gelsin tabiki ilk bebekten sonra da kadının biraz daha fazla korunması gerektiğini düşünüyorum
Teşekkür ederim 💞
Evlenildigi anki yaşlar önemli. Eğer 20'li yaşlar ise çocuk için acele etmemek daha uygun olur, önce birbirleriyle vakit geçirip gezmeleri daha mantıklı. Çocuk ciddi vakit ayrılması gereken bir durum , özellikle ilk iki yıl anne bebeğinin eli kolu durumunda oluyor
Evet mantıklı en mantıklısı bu çünkü aradan geçen zamandan sonra çocuklarının olma olasılığının düşük olduğunu öğrenen çiftlerin tedavi süreçleri üzüyor ve zaman daha da geçiyor eğer bir sorun sıkıntı varsa bunu geç öğrenmiş oluyorlar bir çok örneği ile karşılaştık birde yaş ilerledikçe çocuk bakmak da zorlaşıyor
Allah analı babalı büyütsün 🙏
Bir süre beklenmeli diye düşünüyorum. Bunun için pek çok sebep sayabilirim. Gezip tozmak, hayatı yaşamak bir yana; evliliğin oturması için de beklenmeli.
Teşekkürler 🌺
Yaa bebeğiniz mi oldu (: maşallah, Allah analı babalı büyütsün. 🌸
Yaşları genç olan çiftler hemen yapmamalı diye düşünüyorum ama tabi istiyorlarsa neden olmasın.
Teşekkür ederim balım 🌼
ana bebeğin mi oldu 😱 ne zaman kız 🥺 anaa kız mı oğlan mı? ay çok iyi ya ALLAH analı babalı büyütsün ömrü bahtı açık olsun
Daha yeni canım teşekkür ederimmm 💗
Allah analı babalı büyütsün inşallahh uzun sağlıklı ömrü olsun 🧿🥰
Evlendikten 2 yıl sonra ideal olur bence
Aminnn teşekkür ederim 🌺
Allah sağlıklı, analı babalı büyütmek nasip etsin. Herkesin doğrusu kendisine siz kendinizinkini bulmuşsunuz...
Teşekkürler ✨
Evliliğin en az 2-3 yıl oturması gerek.
Allah analı babalı büyütsün inşallah💕.
1.5 ayımız kaldı bizimde bakalım nasıl geçicek bu süreç🥺.
Teşekkürler canım hayırlısıyla bebisine kavuşursun insallahhh 💖
En azından 2 yıl başbaşa geçmeli bence. Güle güle büyütün bebeğinizi 🐣🍼
💘💘
çocuğun ne zaman geleceğini bizim elimizde olan bir şey değil Allah’ın elinde o bir şey o ne zaman isterse o zaman veriyor
Zaten evliliğin ilk zamanlarda ikisini de libidosu yüksek ve ilişkiye giriyorsun olacak o kadar
Bana çok mantıklı gelmiyor, genç yaşta evlenince biraz gelip dolaşmak lazım. 😄
Ben çok gezdim artık bebisle gezicem :Dddd
Girmezsin girmezsin. Güçlü bir karakterin var senin ✨
Şafak sayıyoreee
Az kaloyoree
He yaaa
Hem mantıkli hem degl. Yanina gelen gereksiz konuşan ve seni geren insanları iknci defa asla kabul etme ve hemen uzaklaş o süreçte. Sana yardımcı olacak güvendiğin birini bul eşin den başka
Kendi adıma konuşacak olursam çocuğu hemen düşünmem çocuk olduktan sonra tüm zaman ve ilgimi ona vermem gerekeceği için eşimle seyehatlere çıkarım evliliğimin ilk yıllarında
28 yasina girecegim. 3 bucuk yildir da evliyim. Eşim ilk günden eri istiyor, erkek malum.. ama ben henuz yeni karar verdim. Bu yuzden ilac tedavisine basladim. Hayirlisi bakalim bir kac aya olur heralde😂
Allah analı babalı büyütsün 😊
Sizin adiniza cok sevindim huzurlu mutlu sevgi dolu bir ömür dilerim 😊
Aminn çok teşekkür ederim 🙂
Kime göre neye göre, değişir karı kocanın fikirlerine göre.
Doğru bulmuyorum. Her çiftin düşüncesi farklı tabi ki.
Sağlıkla büyüsün 🌸
6 ay sonra yaptık ama bugün bakınca bir sene beklenebilirmis
Değil bence. Ama tercih meselesi tabi kişi kendini hazır hissediyorsa neden olmasın. Bu arada, Allah analı babalı büyütsün💐
Değil evliliği bi yaşa taıdnı çıkar alışyeni bir düzen çocuktna sonra hoppp bambaşa bi dünyaya giriyosun anlamadan dinlemwdne bu sefer kocayı bilmednebirde çocuk çıkıyor
Bence mantıklı değil. Çocuk olunca eşler birbirine zaman ayiramiyo doğal olarak. Evliliğin tadını çıkarmak ve birbirini daha iyi tanımak için birkaç yıl gerek
Ben 4 sene sonra yaptım şu an 2 evladım var iyi ki varlar ama keşke böyle bir adamdan yapmasaydim. Çocuktan sonra sevdiğim adam mala bağladı pişman oldum her erkek aynı degildir umarım
mantıklı değil 3-5 ay evliliğin tadı çıkarılmalı tebrik ederim
Yapmayın gezin tozun aklın hicbiseyde kalmasın çocuk istiyorum demekle gercekten çok bakmak arasında çok fark var bilinçli olmak lazım çok zor
Mantıksız bence evliliğin tadını önce bir çıkarmak gerekir. Evlenir evlenmez çocuk yapmak evliliği monoton yapar bence.
Anne ve baba olmak gerçekten Allah'ın bahşettiği lütuflardan biri ama önce evliliğin tadı çıkarılmalı. Çocuk büyük sorumluluk gerektirir.
Evlendigin yaşa göre değişir, bence anne olmak isteyen adaylar biyolojik yaşlarını düşünerek hareket etmeli
Kocaya kactiysan kocan hemen ister eline vermek çocuğu gitmesin bağlansın diye
Diğer türlü 2 yetişkin birey karar alabilir yapıp yapmamaya ve kazarada olabilir
Ben hiç bir zaman anne olamayacağım için bilemiyorum ama Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebeğinizi
Maşşallah Allah karşısına iyi insanlar çıkartsın. Pek çok değişken var aslında ne kadar yıldır sevgilisiniz ya da yaş gibi
Çok tatlı ya yerim seni yaaa☺️☺️
😍😍
hemen olması bence yanlış çiftin ilk başta en az 1 sene gezip eglenip tadını çıkarmaları lazım
her şey normalse hayatnızda gelecekle ilgili kaygıların yoksa neden olmasın.
Mantıksız bence ne o öyle çocuk için mi evleniyorum yoo sevdiğim için evleniyorum çocuk bir meyve
bence bazı şeylerin rayına oturması lazım 1 yıl sonra yapmanızı öneririm
Eskiden 18 de. evleniliyormus. Şimdi 35 de evleniliyor. Hemen yapılması daha uygun.
Bence ilk birkaç yıl karı koca yalnız başına evliliğin tadını çıkarmalı, daha sonra çocuk yapmalı.
Mantıklı değil çok büyük sorumluluk ve hazırlıklı olmak gerekiyor
kişiye bağlı diye düşünüyorum, eğer isterse zaman geçmesini bekler isterse hemen çocuk yapar
Hemen olursa çok aceleye gelir ya biraz evliliğin tadını çıkarın
Geç yaşta evlenilmemişse çocuk biraz bekleyebilir..
Ya hayır bence eşimle ben biraz çocuksuz vakit geçirmek isterim çocuk olunca her yere gidilmiyor
Kişinin isteğine göre değişir geç evlendiyse mantıklı ama çok erken evlendiyse mantıksız
Değil özellikle boşanmaların aldatmalarin evliliklerde sıkıntıların bu kadar arttığı bir dönemde
Olabilir tabi çocuk çabuk büyür annesiyle babasıyla arkadaş olur
Bence değil ya en az bir kaç yıl evliliğin tadını çıkarmalı insan. Başbaşa kalmanın ve uzun gecelerin bölünmeden yaşandığı zamanların tadı çıkarılmalı bence
Bence biraz keyfini çıkarmalısınız 😉
İki tarafın isteğine bağlı ama hen yapmak istemem bir iki sene en azından birbirimizle daha fazla zaman geçirmek isterim
Çocuk mu yaptın kız
Evett
ne ara evlendin ne ara doğurdun
Ayyy hamile misinn
Miydin*
Doğurdum bile 🤣
Kız mı erkek mii
Kızzz
Yaa ne güzel 🥺
Çevremdeki herkes hamile.. görünce özeniyorum ama daha zamanım var diye düşünüyorum
Allah analı babalı büyütsün sağlıklı olsun inşallah 💗
Teşekkür ederim bebiss 🌺
Hayalim ya
30 yaş ve üstü ise eveeettt
Hamile kalmak isteyen Çocuk isteyen bana yazsın❤️❤️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?