Kuzenlerime dedim ki; ben de artık evlenmek istiyorum aileme ve bana uygun bir hanımefendi arkadaş bulun dedim ve evleneceğim artık dedim tamam dediler
Mantıklı mı görücü usulü
Mantıklı mı görücü usulü
Bazen mantıklı bazen değil kişiye göre değişir bence ve görücü usulü kötü bir şey değil aynı sevgili gibi görüşüp birbirinizi tanıycaksınız olursa olur olmazsa olmaz yaşında iyi bence hayırlısı olur umarım
Çünkü benim bulduklarım uygun değil aileme
O yüzden boşa zaman harcamak istemiyorum
Senin tercihine bağlı. Kimine mantıklı, kimine değil. Gönlün ısınmadığı sürece evlenmeye kalkışmasan iyi olur sadece. Sırf evlenmek için evlenilmez. Bu kadar kolay katlanılacak bir şey değil evlilik.
Evlilik nedir biliyor musunuz
Ben bildiğim kadarıyla anlatayım
En önemlisi şudur
İnsanın kendini haramdan korumasıdır
Tabi ki aile kurmak çok güzel bir şey en azından sorumluluk alıyorsun çocukların oluyor vs vs
Hazırım hazırım 😅😅
Hey Hsyn58, evlilik ciddi bir adım ve bu konuda herkesin yolu farklı olabilir. Kuzenlerinin önerisiyle biriyle tanışmak elbette bir seçenek. Mantıklı mı, bu senin nasıl bir insan olduğunu ve ne istediğini anlamanla alakalı. Kendini bu süreçte rahat hissediyorsan ve doğru kişiyi bulacağına inanıyorsan, neden olmasın? Ama unutma ki bu süreçte iletişim ve tanıma safhası çok önemli. İçine siniyorsa, go for it! 💍🥳
Eyvallah aşko kuşko 😅😅
Cevap
1Cevap
mantıklı bence evet
Neden evlenmek istiyorsunuz?
Nedeni şu şekilde
Hem kendimi haram olan işlerden korumak
Güzel bir aile kurmak
Ve tabiki güzel bir kız çocuğu babası olmak 😅😅
Haram işlerden evlenmeden koruyamiyor musun?
Beynin yok mu?
Bende beyin var ama sende yok galiba
Sen şeyine kilit vurdun galiba
Senin seviyene inemem
Bay bay 👋
Kilit veya değil. Bu seni ilgilendirmez. S. k sokmaktan başka bir şey anlamazsınız siz.
En mantıklısı tabi cekingensen
Çekingen değilim aslında ama düzgün insan az kaldı
mantiksiz
Neden
genel olarak akraba oluyor, gorucu usulu anlasmazliklar oluyor iki aile birbirine giriyor.. bir gun evlenirsem evlenecegim kisinin gorucu usulu olmamasi ve herhangi bir akraba bağlılığı olmaması icin dikkat ederim
Kavgacı bir aileye sahip değiliz şükürler olsun 😅😅
Ama uzun süren evlilik görücü usulü olandır diyorlar uzmanlarımız
aileler bir sure sonra cok fazla değişebiliyor.. gorucu usulu evlilik kotu annem ve babam da gorucu usulüyle evlendiler birbirlerine katlanmak zorunda kalıyorlar sevgi - saygi olmayan evlilikten kimseye hayir gelmez
Genelleme bakmak gerekiyor 😅😅
Benim çevrem de iyiler şükürler olsun
Zaten bizim yörede bu şekilde
hayirlisi neyse o olsun
Amin teşekkür ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?