7 yıllık ilişkiyi bitirip arkadaş kalmak istiyorum. Hata mı yapıyorum?

Sevgilimle aramızda 10 yaş var. Ben şu an 25 yaşımdayım. Yıllar içinde biraz onda biraz ailemde kalıyordum. Bir süre ona gidiyor bir süre aileme dönüyordum. Çok güzel yıllarımız oldu.

Beni çok seviyor. Çok değer veriyor. Çok önemsiyor. Önceliği benim. Beni asla aldatmaz. Benim için akla hayale gelmeyecek kadar ince düşünebiliyor. Fikirlerimi önemsiyor. Sevdiğim şeylerin bazılarını yapmaya çalışıp benim hobilerime ortak olmaya çalışıyor. Bazılarını başarıyor bazılarını başaramıyor. Benim gülüşümle dünyalar onun oluyor. Her konuda destek oluyor. Beni incitmekten üzmekten çok korkuyor. Çevresi tarafından sevilen açık sözlü dürüst biri.

Hayata bakış açımızın değişik olduğunu fark edince arkadaş kalmayı önerdim. Eskiden sorduğumda ben seninle asla arkadaş kalamam diyordu ama şimdi kalıyor ama acı çekiyor. Benim için hala çok değerli biri. Gözüm başkasında değil. İlişki denen şeyi istemiyorum.

İlişkiyi bitirebileceğimi hiç düşünememiş. Beni kaybetme korkusunu yaşıyor ve arkadaşça davranmaya çalışsada çok zorlanıyor. Gözlerinden üzüntüyü görebiliyorum. Hayatım boyunca soğukkanlı olarak tanıdığım adamdan şu aralar eser yok. Ben bu konuda biraz daha soğukkanlıyım. Bu süreçte bazı hatalarının ve yanlışlarının farkına varmış ve bazılarını düzeltmiş.

Arkadaş kalmaya çalışırken zorlanıyor ve bunu ne kadar yapabileceğini bilmediğini söylüyor. Birini kıskandırma oyunlarına girecek biri değil. Yalanla işi olmaz. Zayıf gözükeceğini bile bile duygularını dışarı vurur. Ben bu yüzden çok kullanıldım der ama böyle olmayı bırakmaz.

Mutlu olmak için sevdiğiniz değil sizi seven kişiyle olun sözü ne kadar doğru?

Sizce hata mı yapıyorum yoksa kararımın arkasında kalmalı mıyım? Şu an o başkasıyla bir ilişkiye başlasa o mutlu olacağı için ben de mutlu olacağımı düşünüyorum. Ama sonrasında pişman olur muyum?

Yorumlarda detay isterseniz karşılıklı ilerleyebiliriz.

Güncellemeler
1 yıl
Arkadaş olarak görüşmeye başladığımız 8. günde yani dün bana 1 dakika sarılma pahasına 5 saatlik yol çekti ve geri döndü. 8 Günde toplam 3 defa görüşmüştük üstelik ama yine de 1 dakika sarılıp gideceğim söz dedi.
Yorumlarınızı akşam sakin kafayla cevaplayacağım.
7 yıllık ilişkiyi bitirip arkadaş kalmak istiyorum. Hata mı yapıyorum?