Belki sana çok güveniyor, olamaz mı yani? Boş yere kısıtlayıp darlamak niye? Şöyle düşünen erkek var mıdır acaba znsjsj

Belki sana çok güveniyor, olamaz mı yani? Boş yere kısıtlayıp darlamak niye? Şöyle düşünen erkek var mıdır acaba znsjsj

Kıskançlığın güven ya da özgüven eksikliği ile alakalı değildir. Bu çok yanlış bir algı.
Bir erkek, kıskanıyorsa o kadınla evlilik düşünüyordur. Erkeğin kıskançlığı fıtrattandır, soyunu koruma içgüdüsüne dayanır. İleride bilmeden başkasının çocuğuna babalık yapma korkusuna dayanır. Tecavüze uğrayıp hamile kalan kadınlar da var ve kadın o yaşadığı utancı, suçlanma korkusundan dolayı itiraf edemiyor erkeğine karşı. Yoksa bir erkek, yattığı bir eskort ya da gold digger bir kadını hiçbir erkekten kıskanmıyor. Çünkü onunla evlilik yapma gibi bir niyeti yok.
Kadında böyle bir içgüdü yoktur. Kadın, kendi çocuğunu kendisi doğuruyor. Başka bir kadının çocuğuna bilmeden annelik yapma durumu yok. Kadındaki kıskançlık duygusal paterne dayanır. Sevdiği arzu duyduğu erkeğin başka bir kadına duygusal olarak bağlanıp kendisini terk etmesinden korkar. Ama kadınlar duygusal kıskançlığı sadece arzu duyarak sevgili oldukları erkeklere karşı hissederler. Yoksa kadınlar mantık ilişkisi kurduğu hiçbir erkeği ne duygusal ne de cinsel açıdan kıskanmaz. Erkeklerin evlilik düşünmediği kadını kıskanmadığı gibi... Çünkü kadın der ki; ben bu adamı zaten sevmiyorum. Başka birine tutulup beni terketse bile bir kadın olarak seçeneğim çok. Evlenecek adamı yine bulurum.
O yüzden ülkemizde birçok kadın, kocasının cinsel aldatmalarına göz yumar. Çünkü o adam, kadının arzu duyduğu adam değil yalnızca çocuklarının haylaz babasıdır ve o baba ailesini terkedip de çocuklarını yarın o kadının evleneceği başka bir adamın insafına bırakamaz. Çünkü velayet genelde annede oluyor.
Sonuç olarak; kıskanmak erkeğin fıtratındandır, soyunu içgüdüsüne dayanırken kıskanmak kadının sevgisindendir ve o erkek tarafından terkedilme içgüdüsüne dayanır. Sevmeyen bir kadın duygusal ya da cinsel hiçbir şekilde kıskanmaz. Çünkü olası bir ayrılık durumunda bir kadın olarak seçeneklerinin çok fazla olduğunu ve asla ömür boyu yalnız kalmayacağını bilir.
https://www.youtube.com/embed/JicaGeve_hIKıskanmayan kişi sevmiyordur. İnsan sevdiğini kıskanır bu doğal bir şeydir.
Kıskanmak ve güvenmek ayrı şeylerdir.
Birini kısıtlamak o kişiye güvenilmediği anlamına gelmez.
Burada darlamak dediğine göre muhtemelen erkeklerin kızların kıyafetlerine, gidecekleri yere veya erkeklerle muhatap olmalarına karışmasından bahsediyorsun. Bunlar zerre güvensizlik değildir. Erkekler diğer erkeklerin ne düşündüğünü çok iyi bilir ve bundan dolayı başka erkeklerin sevdiği kadının vücudunu görmesini, sevdiğinin abazaların hayallerine meze olmasını istemez. Erkeklerin kızlarla %90 yanaşmak amacıyla arkadaş olduğunu, hertürlü yakınlaşma fırsatını değerlendireceklerini, kız arkadaşlarına yan gözle baktıklarını iyi bildikleri için erkeklerle başka erkeklerle muhatap olmasını istemezler. Ki bunu kızlarda yapar zaten. Bunlar darlamak veya kısıtlamak değil sevginin getirdiği doğal koruma içgüdüsüdür.
Burada önemli nokta nasılki ilişki içindeyken başka karşı cinse bakmak aldatmaksa, başka karşı cinsin bakışlarını üstüne çekecek şekilde giyinmek veya ilgilendiklerini bile bile muhatap veya arkadaş olmakta aldatmaktır.
Kıskanmak ile sahiplenmek farklıdır. Biri sana bakıyor diye sana bu adam niye bakıyor diyerek kavga çıkarıyorsa bu kıskançlıktır. Valla ne giydiğine karışırım ne de kıskançlık kavgası yaparım. Güvenmiyorsam zaten çıkmam o kişyile sevgili olmam, ama bunu yapınca da karşıdan kıskançlık ve saçma sapan davranışlar görüyorsun. Milletin bünyesi alışık değil.
Selam Alfia! :) Kıskanmayan sevgili tabii ki sevebilir ya! Kıskançlık, sevginin ölçüsü değil, daha çok güvensizliğin belirtisi olabilir 🙃 Bazı insanlar aşırı güvenir ve kıskançlık yapmamak, ilişkinin sağlıklı olduğunu gösterir bence. Erkekler arasında böyle düşünenler var elbette, abartıya kaçmadan ve birbirine güvenerek yaşa aşkını 💕
Cevap
52Cevap
Merhaba,
Hayır, çünkü kıskançlık kişilik ve karakter meselesi, herkes kıskanacak diye bir şey yok! 😅
Ben kıskanırım kıskanan eş isterim! 😅
Sevmiyordur seven düşüncesini belirtir😃
Bende kıskanmıyorum hiç ve evet itiraf ediyorum sevmediğimden kxjdjjdjd taklit bile yapma gereği duymadım zaten onların istediği şeyde sevgi değil
İnsan içgüdüsel olarak sevdiği, sahip olduğu her şeyi ve herkesi kıskanıyor, sakınıyor. Bunun masum ve kabul edilebilir bir tarafı var.
Kıskançlığın dozu kaçırıldığında ise, kıskançlıktan gerçekten nefret ediyorum.
Kıskanan taraf veya kıskanılan taraf olmam işin rengini değiştirmiyor.
Kıskanmayan biraz şeydir...
Az da olsa kıskanır insan.
Asla kimseyi kısıtlamam.. Bu sevmediğimi göstermez. Çok sevdiklerimden oldu. Gene kısıtlamadim.. Sevdiğim insanın benim onayıma ihtiyaç duyması saçma geliyor bana :)
İdeal biriyim diyorsun…
@Belkibirgünbiryerde demiyorum bu konuda ideal başka konularda ideal olmayan olabilirim.. Herkesin istediği şeyler farklı.
Ayşegül hanım kıskanmayan sevgiliyi geç, şimdiki erkekler (sözde) karısını, sevgilisini peşkeş çekecek adam arıyorlar, devir o kadar kötü yani :D Başımıza taş yağdıracaklar
Kıskananları da görüyoruz, kadınları kesiyorlar sevgi ayağına cinayet oluyor işin sonu. Öyle kıskanç olacaksam hiç olmayayım daha iyi
Dozuna bağlı. Çok kısıtlayıcı tavırlara bürünen birisi ise ruh hastalığına sahiptir. Hiç kıskanmıyorsa muhtelemen domuz etini çok yemiştir.
Dozunda bir kıskançlık var ise evet seviyor.
Dozunda kıskançlık iyi. Her şeye susuyorsa ya sevmiyordur ya da fazlasıyla geniştir. d
Kıskançlık, sevgi ile doğru orantılıdır. Bazen ne kadar kıskansak da sevdiğimizi incitmemek için susabiliyoruz. Bunun için kıskanmadığımız düşünülebiliyor. Olaylara değil genele bakılmalı.
TC kızlarını anlamadım. kıskansa sıkılıyorlar daralıyorlar, kıskanmasa sevmiyordur diyorlar. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor, herkesi veya herşeyi size ayak uydurmak zorundaymış gibi hissettirmeyin. 🙂
Kıskanma seni senden ediyor yani huzurunu bozuyorsa sorun ama huzurunu bozmuyorsa güzel. Tadında kıskançlık iyidir. Ben kıskanmayı belli etmem aksine bakışlarım değişir, kadın kıskandığımı anlasın kıyafetıne oturuşuna dikkat etsin isterim
Katı bir cevap olacak lakin kıskanmayan erkekte bir şey eksiktir. Aşırı güven vs yalanlarını bir kenara bırakalım. Sevmiyordur diyememeyiz lakin her erkek onun olanı kıskanır…
Güven başka kıskanmak başka.. Seven kıskanır kanımca.
Seven kıskanır, kıskanmıyorum diye bir olay olamaz. Kıskanmıyorsa da sevmiyordur.
Evet bence de sevmiyordur. Çok sevdiğim arkadaşımı kıskanıyorum bazen takılmaca da olsa. Aşık olsam çatlarım herhalde susjssj.
Sever. O özguven eksikliğinden kıskanır. Sevgilimin en güzel elbiselerle yanimda rahatça yurüyebilmesini isterim
Net sevmiyordur. Kıskançlık kötü bir şey değil. Senin ona ait olduğunu ve ona ait olanı kaybetmekten korktuğunu gösterir bence
Kıskanan erkek seviyordur net evet kıskanmayan sevmiyor buda net yok güven vs ne alakası var. Sevdiğim kişiyi kıskanırım ala ala fhfhgdff
Sen sanki kendini onaylatmai için açmışsın gibi kanka Kdjdjssjsjsh
Kıskanmıyorsun değil mi XJXHDHSJSHH
Hayır kesinlikle
Kıskanmak ayrı kısıtlamak ayrı. Evet Seviyordur güvendiği için kisitlamiyordur. ya da diğer seçenekler.
Large erkek sevmem özünde dozunda sevdiğini kıskanmali
Seven kıskanır diye boşuna dememişler. Öyle sevgili mi olur 😅 trip yemeye çok meraklıyım 😂
Çok da şey yapmıyordur. Kendi bilir yiaa diye sallıyordur.
Çoğu erkek kıskanır sevdiğinden ama da rahatsa bir problem var demektir
cok guvenden dolayi olmaz o umursamadigindan olur bence, kiskanmayan kisi sevmiyordur
Hahahshs erkek dediğin kıskanır ne kadar güvenirse güvensin elbette kıskanacak durum çıkar ortaya
Kıskanmayan erkek tanga giyiyordur
Eşini kıskanmayan tek varlık domuzdur. Sevgi olmasa bile bir sahiplenme olmalı.
Kıskanmayan erkek sevmez ya ciddiyim. Darlamali biraz her iki tarafta
Bazı ları bunu da göstermiyor olabilir bu hoşlanmadığı anlamını taşımaz
Pek yoğun duygular beslediği söylenilemez çünkü kıskançlık da sevmenin bir belirtisidir
Ben severim ama herkesten kıskanmam bazı tipler sıkıntılı tiplerden kıskanırım ama
Bahsettiğin kişi benim 😂 Güvenmiyorum ama güvenmek istiyorum o yüzden darlamıyorum 😂
İnsanlar dozunda kıskanılmak ister. fazla boşvermiş hissettirmek iyi değil
Senin gibi manita olacak kıskansın bi zahmet
Cevap: güzel kardeşim
Bitmiştir sevgisi. Sen nerelerdesin ya bu arada uzun zaman oldu göremedim seni buralarda
5 senelik ilişkim var aramizda 20 yaş fark var ona reğmen beni bir kez bile kiskanmadi sebebi sordüğümde sana güveniyorum dedi
Ne kadar güvencede, kadın arada kiskanilmak ister. Bence arada tatli kiskançlik güzeldir.
Ne yalan söyleyeyim bende de kıskançlık yok sevgilim falan olmadığı için direkt ablamdan annemden örnek vereyim onları zerre kadar kiskanmam ya da kısıtlamam eskiden sevgili yaptığım zamanlar da da öyleydim aklıma bile gelmez açıkçası
Kıskanmayan sevgili olmaz anasından emdiği sütü burnunden getirmeli.
Tadında kıskanma olmalı hiç kıskanmıyorsa sevmiyor demektir
Bu nasıl bir tipnya jdjdjdj
Tabii vardır kısıtlamayan çok güvenen erkek ler vardır ama beni sorarsan dürüst olmam lazım ben kıskanırım
Kıskanan Kısıtlayan biri tabiki sevmez sadece seviyor gibi gösterir tek bahanesi odur böylesi en iyisi
Kıskanmak normal karşı tarafı darlayıp kısıtlamadığın sürece. Hiç kıskanılmaması sevilmediğin anlamına gelir bence
yok abi olmaz seven sevdigini her turlu kiskanir ben disi kediden bile kiskanirim yaklasamaz kimse manitama benim olan benimdir
Ben almıyım alana da mani olmıyım
Ednan bey yakıyorsunuz yine ednan bey 😀
Net sevmiyor demektir. Hayırdır bu rahatlık niye
Buna göre belirlenmez
Sevmiyor diyemeyiz cucklar da çoğaldı
Mezhebi genişse sevgi algısı değişiktir
Kıskanmayana sevgili denmez
Bence her iki tarafta çok fazla olamamak sartiyla kiskanabilir ama kısıtlayamaz
Sevgilisini kıskanmayan erkek gitsin gunlugunun arasına gül sakasin
Turk erkegi de kizi da psikopat.
Kiskanmanin b. kunu cikariyolar
Olay kıskanma değil bence kısıtlanma seven insan tabi ki kıskanabilir ama kısıtlamamalı.
Alakasi yok. Kimseyi kiskanmiyorum sevdigimi de sevmedigimi de
Direkt kıskanmayan insan sevmiyodur ( derecesi takıntıya veya hastalığa kaçmayacak şekilde tabi )
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?