İlk zamanlar seven kıskanır tezini destekliyordum, fakat sonradan anladım ki kıskançlık tamamen psikoloji ile alakalı bir durum olduğunu fark ettim. Çünkü genellikle kıskanan insanın, sevdiği kişiyi kaybetmekten duyulan korku ve ilişkinin bozulmasına ya da yitirilmesine yönelik kaygılar oluştuktan sonra kıskançlık duygusu ortaya çıkıyor. Yine de kıskanmak ve kıskanılmak güzeldir.
Kıskanmayan sevgili sevmiyor diye bir şey yok... Asıl kıskanan kişi sevgilisine güvenmiyordur. Kıskanmak fazla güvensizlikten kaynaklanır. Kıskanmıyorsa demek ki sevgilisine tam anlamıyla güveniyor. Biraz kıskanmak sorun değildir de bunu alışkanlık haline getirmek saçma geliyor bana. Ne gerek var o kadar şey etmeye senin zaten güvenmiyorsan ayrıl gitsin.
Sevgi göstergesi olabilir aynı zaman da insanı sıkma bunaltma olarak ta anlaşılabilir. Çok yaparsa hayır bu sevgi gostergedi olmaz. Ayarında kıskançlık olabilir hiç kıskanmak sevmiyor denilemez rahat bırakmak sıkmamak en güzeli bence. Ne de güzel cümle kurdum ama 😂
Maalesef ki kıskançlık duygumu bastırmaya çalışsam da kıskanç biriyim Hele ki birini asla paylaşmak istemem tabii ki bunun fazlası zarar bunu biliyorum Sevdiğim kişiyi rahatsız etmeden kıskanıyorum
Seven kıskanır yaa, kıskanmıyorsa ben şüphe ederim. Kıskançlık bir ilişkinin sigortası gibidir. Tabii ki öyle abartılı kıskanmalardan bahsetmiyorum onun adı artık hastalık oluyor 😅
Takıntı derecesinde kıskançlık, hastalıktır ilk önce bunun ayrımını yapmayı öğrensin bazıları. Bunun haricinde, kıskançlık sevgi ve tutukuyu barındırdığı için, gayet doğaldır.
Kıskanmak sevdaya dahildir. Yârin yüzünde bir göz izi gördüğünde, sana kim baktı böyle yârim, demelidir. Bu yüzden bana göre kıskanmayan yâr, sevmiyordur.
Kendı adıma konusuyum sevıyosam kıskanırım yanı cok cok guvensem bıle dısarıda hadsız ınsanlar cok laf da atabılır durduk yere temas da edebılır konusmayada calısabılır kıskanclık her zaman vardır ama sevmıyosam zaten umrumda olmaz banane der gecerım ayrılmak ıcınde konusurum ayrılırım bıter
Sevmiyor değil. Kıskanmayı hiç sevmem. Hatta öyle bir durum olunca bir şey beni rahatsız edince soğurum. O da beni kıskanmasın. Bana güvensin. Ona güveneyim.
Herkesin sevme tarzı farklı, kıskanmayan ama seviyorum diyen yok mu? Var. Oturup da sen sevmiyorsun inanmıyorum mu diyeceğiz, herkesin kendi düşüncesi ben kıskanırım.
Sevmiyordur Sevgiliye güvenmemekten değil de dışarıdaki insan kılıklı şeytanlar yüzünden😅 (genelleme değil elbette)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kıskançlık güvensizliktir bence. Şuana kadar kıskandığım bir sevgilim olmadı bu sevmediğim anlamına gelmez sonuna kadar hepsine güveniyorumdun, bence ilişki böyle olmalı.
dozunda kiskanmali.. hiç kıskanmamak seni önemsemiyorum demek
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir insan kimi kıskanmaz? Sevmediğini kıskanmaz. Sevginin farkı kıskanmaktır, bu sahiplenmektir benimsemektir bir olmaktır bana göre. O yüzden bence kıskanmak sevgi göstergesidir.
Bence bu sadece hislerle alakalı. Kıskançlık biraz karakter meselesidir. Her insan aynı seviyede kıskançlık göstermez. Sana değer verip vermediğini anlamak için değerlendirmen gereken son kriterlerden biri!
Karaktere göre değişiyor. Bazıları seni darlamak istemez bazılarının umrunda olmaz. Zaten sana karşı tavırlarından anlaşılır seni seviyor mu sevmiyor mu.