8 aylık ilişkimde kendime saygım kalmadı ama çok seviyorum ne yapmalıyım?

8 aylık bir ilişkim var yan yana mükemmeliz bir onu çok seviyorum ilk aşkım ama sorunlarımız şöyle başladı kendisi sigara içmiyor bana da içme diye baskı yapıyor içersen bana sarılma bile diyor 9 gün birlikte geçirdiğimiz zaman oldu 9 gün nasıl sigara içmem bende bahane bulup dışarı kaçıp bir iki kez çekip atıp her seferinde anladı söz verdim yalancı oldum apartmandan gördü banyoda gizledim buldu en yakın arkadaşımdan bir ara hoşlandığını sandım bunu da sevgilime söyledim oda görüşmemizi istemedi ama en yakın arkadaşım çocukluk arkadaşım aynı zamanda saygı duydum ve mesafe koydum 2 ay sonra görüşün dedi sonra yine yok bende arkadaşımla bir konuşuyorum bir mesafe koyuyorum ki ayrı şehirlerde olmamıza rağmen her ay görüşürüz bende kendisine bir süre görüşmeyelim ilişkimiz otursun kendisinindir bir yıllık ilişkisi var bu sürede herkes birbirini tanıdı bir görüş bir görüşmede arkadaşımda kızdı ve bana sevgilim neden görüşmüyorsunuz dedi bende yok bişi doğru söyle yok sonra öğrendi benim arkadaşıma görmeyelim dediğimi yine yalancı oldum bir ara aşırı kıskançtır konum takip editör her yerden mesajlarımı okuyor WhatsApp arka planda kalıyor kime yazıyorsun aq kaşarı bacım bir sürü ağıza alınmamış küfürler ediyor her seferinde kavganın sonunda engelleniyorum her seferinde özür diliyorum ama ben şizofren manipüle eden biri oluyorum özür diliyorum ama hatamı farketmiyorum nasıl olsa beni çok seviyor affeder diye hata yapmaya devam ediyorum beni sevdiğini hissediyorum Yanyana ama ayrıldığımız günün gecesi kavga etmeye başlıyoruz perşembeye kadar perşembe akşam küs cuma engelli oluyorum hafta sonu özür dile git kendini affettir barışıyoruz Salı yine aynı döngü kendine saygım kalmadı çok fazla kırıldım her akşam ağlıyorum bana bacım kaşar deme diye ağlayarak yalvarıyorum sinirlendirme diyor sinirlenince ne dediğimi bilmiyorum diyor o kadar çok seviyorum ki kendimce affedip özür diliyorum çünkü konunun başında ben suçluyum küfür meseleni söyleyince konumuz senin hatan sen bana çekiyorsun hatanı kabullen hatalıyım de sen özür diliyorsun ama sırf ben susayım diye affederim diye hatanı anlamıyorsun diyor ben hallediyormuşum ruhum bacım yabancıymışım tüm yalanlarım onu üzmemek içindi sizce ben kötü biri miyim yalancımıyım her ne olursa olsun yalan söylememem mi gerekiyor

8 aylık ilişkimde kendime saygım kalmadı ama çok seviyorum ne yapmalıyım?