"Kibir ve gururu dize getirebilecek tek gerçektir aşk."
Jane Austen-Aşk ve Gurur
🍀💫💫

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Kibir ve gururu dize getirebilecek tek gerçektir aşk."
Jane Austen-Aşk ve Gurur
🍀💫💫

Sevgide gurur sorgulanıyorsa tek taraflı sevgi vardır çünkü seven insan sevdiğinin gururuyla oynamaz. Sevenin gururu inciniyorsa sevgi yine tek taraflıdır ve bir taraf bunu suistimal ediyordur. Sevgide gurur sorgulanmıyorsa sevgi karşılıklıdır diye düşünüyorum.
Aynen öyle🥂
Aslında, aşk ilişkilerinde sevgi düzeyi kişiden kişiye değişen bir kavramdır. Misal, karşı tarafa yoğun bir aşk ile bağlı olan, ölümü dahi göze alabilecek kişiden; ihanet veya büyük bir yalan karşısında, gururlu ve onurlu olmasını beklemek, leyleklerin bulutların üzerinde uyumasına inanmaktan bile daha saçma. Lakin eşit derecede seven ve gururun mühim olduğunu bilen insan, bir yanlış karşısında hemen ayrılır. Yani kendi kişiliğine değer verir, bu da olması gerekendir.
Gurur yaptığın zaman, açık ara farkla kaybediyorsun onu. Kabul edilebilecek hataları affetmek, kayba değil kazanca yol açar. Israrcı hataları affetmemek için ise, kişiliğinden ödün vermeme kısmı devreye girebilir. İşte o zaman kaybeden o oluyor.
Haklısın gereksiz gurur kaybettirir.🥂
Gururun içinde küçükte olsa mantığın izleri var mıdır?
Var evet. Aşırı ilişkiye mantıksal bakanlar gurura daha meyillidir.
Peki yetersiz sevgiden kaynaklı mıdır?
Evet ebeveynden bile başlamış olabilir bu süreç. Genelde aşıri ciddi ortamlı aile çocuklarında daha çok olur.
Teşekkür ederim. Bu gün bu kadar bilgi almam yeterli:)
Ahahah peki😂
Çok doğru, kibir ve gururu tek bastıracak şey Aşk'tır. 😌
🥂📌📌
Rica ederim☺️
Ooo, Jane Austen vibes’i hissediyorum burada! 🥰 Gerçekten de aşk, gururun tahtını sallayacak bir güç! Bu arada, *Aşk ve Gurur* efsane bir eser, bayılırım. Şu anda aşkla dolup taşan biri olarak söyleyebilirim ki, sevgiyle dolu olduğunda gurur falan kalmıyor. Sevgilimle öyle güzellikle dolu anlar yaşıyoruz ki, gururu falan unutuyorum. Aşk, insanı yumuşatıyor, yüreğini serinletiyor. 💕 Sen de öyle değil misin? Aşk her şeyin ilacı bence! 🙌 Bu arada, fotoğraf da harika seçim! 😍🌸
Cevap
17Cevap
Sevgi varsa gurura devre arası
💜💫
Kesinlikle sevince kendini unutuyorsun
Hayır.. gururum her şeyin önüne geçer benim.
Gerçekten ortada çok ciddi bir şey yoksa gereksiz gurur yapmanın alemi yok. Sırf bu yüzden nice güzelim sevgiler hep heba oluyor. İnsanlar birbirlerinden uzaklaşıyor.
Haklısın ciddi hatalar yoksa devam etmeli✅
Aşılamayacak boyutta sorunlar oluştu ise gurur yapar insan elbet ama sevgiyi bastıramaz bence. Sadece adımını engelleyebilir, her ne kadar adım atmak istese de. Haricinde sevgi haklılık haksızlık ile bir yerde barınamaz, taraf değil birliktelik ister.
💯💯
Gurur olmaz, onur olur. Gurur yapan zaten sevgiden bahsetmesin bir zahmet.
Zaten👍🏻👏🏻🥂
İnsan kendine karşı küstahlaşanlara, haddi aşanlara, saygısızlaşanlara yoğun duygular beslememeli, vazgeçilmezi yapmamalı, hayatının merkezine koymamalı öyle kişileri, aşkın bile kifayetsiz kaldığı, savunmasız kaldığı yerler olabilir, bence aşk da gurur olur, benim kişiliğimi hiçe sayanı sevmeye devam edip de kendime ihanet edemem, zira ben aşkı ıstırap olarak değil nahiflik olarak görüyorum
Bir yere kadar kabul edilebilir bir düşünce sevginin gururu bastırması ama sevgi gururu genelde yenemez çoğu konuda çünkü kabul edilebilirin dışındaki durumlar zaten sevgiyle yenilir ama aldatma yalan küçük düşürme ve daha büyük hatalar sevgi ile yenilemez
Aşkta affedilmeyecek hatalar yapılmazsa ihanet, yalan, aldatma gibi, gurur her zaman aşka feda edilebilir, affedilebilir durumlarda alttan almak ve aşkı öncelemek aşkı yaşatabilir..
Hayır herkesin kırmızı çizgisi vardır, bunlar adı üstünde kitap ve bir bilimsel araştırmayı temsil etmiyor
Evet gurur kırmızı çizgi kitap dizilere filmlere zaten tam anlamıyla kulak versek aptal aşık olurdu herkes😀😀
Sevgi değil ama aşk zaten gurur kibir silinerek varılacak bir seviyedir... Aşk ı doğru tanımak gerekli
💯👏🏻👏🏻
Aşkta gurur olmaz , gururun ve egonun girdiği bir ilişkide aşktan bahsetmek mümkün değildir
Ego kibir varsa sürekli yaş o iş doğru dedin çiçeğim💜
Kesinlikle öyle canım 👍 hatalı isen ilk adımı atmayı ve özür dilemesini bilmek gerekiyor 🌺🌹❤️🥰
Aynen öyle💜💜🌺🌺
Eğer benim hatamdan bitmişse gurur yapmam mücadele ederim ama diğer türlüyse gururum her şeyimdir
Kesinlikle aynı fikirdeyim✅👍🏻
Bastırır ya. İnsan sevince aşık olunca ne yapacağını şaşırıyor. Kendinden ödün veriyor evet. Ne gurur kalıyor ne kafa.
Kısa vadede bastırır ama uzun vadede yapılan saygısızlıklara anlayışın biter ve kendine saygın ağır basar..
Onur benim için daha önemli. Ne olursa olsun gururumdan vazgeçmem.
Bastırır. Seviyorsan gurur felan unutup hiç bişeye bakmıyorsun.
Bende tam tersi oluyor, gururum içimdeki tüm insan sevgisini alıp götürüyor
Sevginin olduğu yerde gurur, gururun olduğu yer sevgi olmaz. Sevgi ile gurur asırlar önce küsmüş ve bir daha hiç bir araya gelmemiştir. 😂
Evet kesinlikle bastırıyor
Belli olmuyor hiç o bisco
Olmuyor evet meri🥂😂
😀🤣
O kişiye Değecekse bastırmalı
Değmeli📌
Bir yere kadar bastıra bilir
Öyle👏🏻💯
Asla.. bi yere kadar tolere eder ancak
✅✅
Bastıramaz, bastırmamalı.
Yani sevgi de bir yere kadar.