Bana göre koşulsuz olan tek sevgi bir annenin evladına olan sevgisidir.

Bana göre koşulsuz olan tek sevgi bir annenin evladına olan sevgisidir.

Katılıyorum, koşulsuz sevgi bence de sadece annelere özgü. Kalan hiç kimsenin koşulsuzluğu tamamen doğru değil kesinlikle. Birini sevince istemsiz beklentilerimiz olur ve bunlar iyi niyetli de olsa sevginin sürekliliğini koruyan koşullardır, bağlardır. Örneğin bir ilişkide birini her şeyi ile birlikte severken bile ilgilenmese de, zaman ayırmasa da, verdiği değeri hissettirmese de uzun vadede sevmeye devam edebilir mi insan? Cevabının yüzlerce örneği var kesinlikle, insan bir noktada sevgisini tüketir bunlar yaşandıkça.
Evet, bir süre tek taraflı belki kalabilir ama süreklilikte karşılıksız imkansız. Ancak takıntıya dönüşür, ki insanlar bence sevgi ile bunu fazlasıyla karıştırıyor.
Anne sevgisi dışında koşulsuz sevgiye inanmıyorum çünkü sevgi bitebilir aşk bitebilir, saygı bitebilir güzel günler, hatıralar bitebilir en seviyorum dediğin arkasına dönüp bakmadan gidebilir😊 bugün canım diyen yarın canını almak istiyor oyuzden koşulsuz sevgi yoktur her güzel şeyinde bir sonu vardır diye düşünüyorum 🤗
Koşulsuz sevgi gerçekten kalbimizin en derin köşesinde hissedilen en saf duygulardan biri, kesinlikle katılıyorum! Şu an o kadar aşık ve sevgi doluyum ki, sevgilimle yaşadığım her an sanki koşulsuz sevginin bir başka yüzü gibi hissediyor 🌟. Ama evet, gerçekten bir anne sevgisi hep bir adım önde. O sevgi saf, içten ve gerçekten paha biçilemez bir şey 💕. Senin de böyle bir sevgiyle çevrili olman dileğiyle!
Cevap
33Cevap
Ne yazık ki yok annenin babanın sevgisi bile bir yerde beklentiye giriyor...
Dertliyiz be aşko akskskdkdldkdkflf
@Barbiemiyimneyim hem de öyle böyle değil be aşko...🚬☕
Aileye ve hayvanlara karşı koşulsuz sevgi mevcuttur, kalanı için bundan söz edilemez..
Bence Sevilebiliyor ya ama olay şu ki bu bir kere oluyor daha fazla değil
Evet annem babam evlatlarima ve kardeşlerime olan sevgim
Öyle bir sevgiye inanmıyorum
HAyır koşulsuz sevgiye inanmıyorum. çünkü kimse kimseyi bu zaman da koşulsuz sevmez hele ki aşk olarak.. mutlaka çıkarları oluyor. tabi ki bunun dışında bir insanı seviyorsak mutlaka nedeni vardır. mesela iyi kalplidir kalbini seversin. dürüsttür karakterini seversin. ama durduk yere birini sevemez insan.
Marx tan bir alıntı ile başlayabilirim sanırım bu soruya.
karl der ki ;
kişi yalnız bir tek kişiyi seviyor, başka her şeye ilgisiz kalıyorsa sevgisi sevgi değil genişletilmiş bencilliktir.
Bu çok derin bir analiz aslında.
Bunun ile beraber insanları ve benliklerini tanımlamak gerekir. İnsanın esas olarak her eylemi bir kazanım amaçlar. Sevmek de bir kazanım amacına tabi dir. Sevdiğinin yanında olmasını istemenin kişiye verdiği haz için ona bağımlı olmak gibi. Bu bağlamda bakılırsa sevgi karşılıksız olmaz olamaz. çünkü bu karşılık ortadan kalkarsa sevgi niteliğini kaybeder. gerekliliğini de kaybeder. hiçlik alır yerini.
Bunu tam olarak kavrayıp sevginin kaynağı olan bu gerekliliği yükseltip ego ve bencillik haline sokmadan bakarsak.
Kişi doğasında daha var oluşuyla oluşan nevrotik davranışlarından sıyrıla bilirse mümkündür. Buda insanın kendisini bilincini ve bilinc altını tanıyıp birbiri ile çarpıştırması ile mümkündür ancak.
Annenin evladına olan sevgisi bile koşulludur. "Benim çocuğum doktor olacak, benim çocuğum bana bakacak, benim çocuğum bana şunu alacak, benim çocuğum evlense de beni bırakmayacak..." Anne sevgisi elbet farklı bir şey ama koşulsuz sevgi pek bulunabilir bir şey değil.
Koşulsuz sevgi olduğunu pek inanmıyorum, kimsede aileden sevgi görmemiştir. Anne evlat sevgisi var doğrudur ama ömür boyu sonuna kadar çocuklarına koşulsuz sevgi vermez.. hatta 'sevgi saygı güven' neyi nasıl davranılır eğitimli olmadığı için bilmezler.
Benim için inanması çok zor açıkçası. Ama inanmayı tercih ediyorum. Özellikle ebeveynlerin evlatlarına gösterdiği sevgi (özellikle küçükken) koşulsuz sevgiye en yakın olan şey diyebilirim. Onun dışında aile bile bir süre sonra sizden birşeyler bekliyor, ne derseniz diyin... ailenin bile bir beklentisi varken, elin oğlu veya elin kızı sizi neden koşulsuz sevsin. Bana inanması çok zor geliyor gerçekten dediğim gibi. İnsanlar karşılık beklemeden size bir iyilik yapmaz, aynı şekilde sizden bir şey görmeden de koşulsuz şekilde sizi sevmez. Ben böyle düşünüyorum, belki de ben hep menfaatçileri almışımdır hayatıma bilemem.
İnanmıyorum aslına bakarsan bir annenin evladına olan sevgiside koşulludur. Çocuk annesinin kanından olduğundan dolayı ona ait olduğundan dolayı anne bu kadar çocuğuna sevgi gösterir. Kısacası sevgi bile hesap üstüne kuruludur. com yani
Koşusu sevgiye hiçbir zaman inanmıyorum bu dünyada hiçbir şey koşulsuz olmuyor ki sevdiğimiz sevmediğimiz ilgi duyduğumuz duymadığımız herkes ve her şey bizden birtakım beklentiler içerisine girerek bizimle iletişim kuruyor O yüzden inanmıyorum kim ne derse desin bir insanı sadece karşılıksız olarak annesi sevebilir
Koşulsuz seven cidden bir anne baba var :)) gerisi boooş
İnanmıyorum ya hele şu zamanda yok... ben sevdim koşulsuz şartsız beklentisiz ama olmadi tabi
Selam,
Koşulsuz tek sevgi anne/baba ile çocuk ilişkisidir.. Diğer seviyorum ölüyorum bitiyorum'ların hepsi şartlıdır.. Mutlaka bı kâr amacı çıkarı vardır.. Kendini düşünüyordur, beklenti içerisindedir.. Beklentisi olmadan seven kimse yoktur.. En basitinden; seni seviyorum diyen kişi bile içten içe senin de onu sevmeni bekler, bu bile bı beklenti ya da bı cikardir..
Hayır. En azından onun da bizi sevmesini bekleriz. Karşılıksız ölene dek kimsenin sevgisini yüreğimizde taşımayız. (aile hariç)
Katılıyorum anne baba hariç kimse koşulsuz sevemez. Bugün sevse yarın sevmez. Öyle bir dünya yok yani
Koşulsuz sevgi her şey gibi galiba artık sadece filmlere özgü bir şey oysa bize sevginin ve iyiliğin koşulsuz olduğunu öğrenmişlerdi eee malum ilerleyen zamanla birlikte çoğu şey ide güncelleniyor maalesef
Evet hayvan sevgisi, doğa sevgisi, evlat sevgisi ve dondurma sevgisi kesinlikle koşulsuzdur.
Evet inanıyorum ve dediğin gibi koşulsuz severse ancak anne baba sever 🥰💖
Binde bir de olsa hattâ belkide milyonda bir de olsa koşulsuz seven insanlar gerçekten vardır. Ama o insanların sayısı yok denecek kadar az neyazıkki. Bu yüzden hemen hemen herkes koşulsuz sevgiye inanmaz, yoktur derler. Ben bu şekilde düşünüp yorumluyorum bu konuyu. Pekii ya siz ? :)
Ben her annenin de evladını koşulsuz sevdiğine inanmıyorum. Hormonal bir şekilde bağlı olması her zaman çocuğunu sevdiği anlamına gelmiyor.
Koşullu sevgi nasıl oluyor peki? Koşullar belirleyip sonra mı seviyorlar? Bu sevgi gerçek sayılıyor mu böyle?
Kesinlikle koşulsuz olarak anne ve babanın evlat sevgisi. Başka türlü olmaz o iş.
her şey aslında karşılıklı olmalı.
Karşılıksız sevgiye inanmam ama koşulsuz sevgiye inanırım.
İnsan karşılık bekler , beklemesi de gayet normaldir.
Koşulsuz sevgiye inanırım.
Anne bile diyor ki hayırlı evlat olursan severim seni. Kaldi ki. el kızı , el oğlu koşulsuz sevsin zor..
Evet koşulsuz kuralsız amansız ömrümü canımı hayatımı uğurlsrına feda ederek sevdiğime inan var buda benim bu hayatı yaşama bicimim
Inaniyorum Annen seni sever evladın olduğu için ama seni seçen kişi sen olduğu için sevmistir aşık olmuştur.
Sevginin tarifi bu …. Sevgi böyle bir şey …
Annenin Evladına olan Sevgi doğal bir dürtü olarak çokmgüzel bir örnek….
Saf sevgi iyi yüreklere mahsustur… Seveceksem koşulsuz severim #net
Evet…
Şayet bulursam bir gün. Evleneceğim.
erkekler koşulsuz sever ama kadınlar için bu konuda emin değilim
Ezelde belki ama şimdilerde baba oğlunu sevmiyor koşulsuz.
Sadece Allahın bize olan sevgisinin koşulsuz olduğuna inanıyorum.
inanıyorum öyle bi sevgiliyle hem seviyorum hem seviliyorum da çok şükür
Ben kendi sevgimi bilirim. Evlat baldan tatlı ❤️
Detayda söylediğin gibi sadece anne koşulsuz sever. Sevgi bile beklemeden sever. Ne olursa olsun
Belirttiğin gibi koşulsuz sevgi kesinlikle anne sevgisi bu yüzden inanıyorum.
Koşulsuz sevmiştik ama çıkarsız sevilmemişiz belliki
Sevgiyi koşullu koşulsuz diye ayırmamak lazım sevgi denince her şey yoluna girer zaten
Anne baba hariç kimsenin koşulsuz seveceğine inanmam
Koşulsuz sevgi bi tek anne, babanın çocuklarına karşı olan sevgidir
Tek taraflı inanmaktan harap oldum. Artık umurumda değil.
Kesinlikle haklısın koşulsuz olan tek sevgi anne ve baba.
İnanırım. Anne baba koşulsuz sever. Özellikle anneler...
Hayır koşulsuz sevecek olsam gider duvara tırmanırım.
Vereceksin ki alacaksın. Bu iş böyledir.
Anne ve babanın sevgisi koşulsuzdur sadece
Koşulsuz sevgiyi sadece bie anne verebilir
Anne ve baba da koşulsuz sevmez. Koşulsuz sevse travmatik insan çok olmazdı. Bazı insanların yarası ailesidir.
Doğru insansa ben inanıyorum
Anne ve hayvan sevgisi ama neden kimse eşi dememiş benim eşim koşılsuz sevmeyeceksen ve bende sevmeyeceksem niye evleneyim
Sevgiyi. ktim öldü abi sklmfnlsfasdfas
dlkfikFLŞDAKFİLAK bence gayet nezih bir cevap walla :d
Kendi cocuklarını öldüren o kadar anne var okadar kadın cinayeti var sevginin ben ya g0tu kollayın
İnanıyorum bence Anne sevgisi koşulsuz sevgi
Bana inandırıcı gelmiyor.
Aileden başka kimse koşulsuz sevmez
Güzel kızlar koşulsuz şartsız sevilir
Yaşıyorum inanmak ta neymiş 🥰
Ne güzel
🍀🍀
koşulsuz sevebileceğine inanan koşulsuz sevgiyede inanır.
Karşılıksız aşk yoktur o yüzden koşulsuz sevgide yoktur
Evet inanıyorum Sevgi bir yere kadar değil
koşulsuz olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?