Baskıcı bir sevgili ile kısıtlanarak mutlu kalmak mümkün mü?

Baskıcı bir sevgili ile kısıtlanarak mutlu kalmak mümkün mü?

Ben şimdi kendime eleştiri yapayım. İnanılmaz derecede kıskanç bir insanım bazı noktalarda kısıtlama durumum oluyor bu benim en büyük kendime zararım.
Fakat ben başta her zaman sevdiğim, hoş bulamadığım konular konusunda konuşurum kişi onu dikkate almasını beklerim aldığı sürece kısıtlama yapmam. Ha benim kısıtlama dediğim kısım şudur; kızlara samimi olmamalı, içli dışlı muhabbet etmemeli bunlarda kısıtlarım diğer türlü adamı bunaltacak insan değilim.
Minikte olsa gözün üstünde izlenimi vermiş oluyorsunuz en başında. Zaten ilişkiye başlayan otomatik olarak sorumluluklarını bilmeli.
Şöyle bir özgür bıraksanız ve davranışlarına baksanız. Belki de hiç bu durumlara girmeyecek.
Asla yürümez yani başta ne kadar sevgi ve mutluluk olursa olsun bir süre sonra yapılan baskılar ikisini de azaltmaya ve mutsuzluk getirmeye başlayacaktır zaten. Giyme, yapma, gitme gibi emir kipleri olmamalı ilişkide eğer sana uygun olmayan bir yaşam biçimi varsa zaten flört dönemin de görüyorsun ilişkiye baslamamalisin, atıyorum kendi başına ya da arkadaşlarıyla tatile giden birisine ilişki başladıktan sonra yapamazsın demek saçma ve huzursuzluk getirir çünki hani kaç senedir yapıyor onu şimdi neden değiştirsin ki? Olduğu gibi kabul edilmedi kısıtlamak özgürlüğü azaltır ve özgürlüğü azalan insan hırçınlaşıp huzursuzluk getirir buda sevgiyi ve mutluluğu bitirir
Uzun vadede mümkün değil. Başlarda hoş gelir, onu giyme, buraya gitme, şununla görüşme vs. Sonra kavgaların en büyükleri bunlardan patlar. Kıskançlık dozunda gayet iyi bir şey, hatta ilişkiyi diri tutar. Fakat baskılamak ve kısıtlamak tamamen bir ruh hastalığı. İnsan zaten nerede ne yapacağını bilmeli. Böyle olmayan bir insanla da sevgili falan olunmaz. Bebe belik mu avutsun millet bu yaştan sonra? Kısaca iş birliği olmalı. Kadında erkekte nerede ne yapacağını bilse kısıtlamaya, baskılamaya gerek kalmaz. Aksi olursa mutlu olunması mümkün değil.
Uygulanması gereken her şeyi yazmışsın ve tamamen haklısın. 👏
Rica ederim.
Hayır tabiki.. İlişkinin başlarında bu göze hoş gelmiş olsa da ilerleyen zamanlarda çok fazla tartışmaya sebep olacaktır.. Kısıtlanmak hiçbir insanı mutlu etmez aksine mutsuzluk verir.. Onu yapma, buraya gitme, şunu giyme derken bir robottan farkı kalmaz.. Oysa kadın ya da erkek nerde nasıl davranmasını bildikten sonra bunlara gerek kalmaz.. Kıskançlık her zaman dozunda güzeldir..
Bir ilişkiyi rahat yaşamak varken, baskıcı yaşamanın maliyeti büyük oluyor. Bunu fark etmiyorlar bir türlü. Kısıtlama uzmanları sizi iyi okusunlar..
Kesinlikle.. Öyle insanlar okusalarda anlamazlar.. Çünkü kendi bildiklerini yapmak onlara daha cazip geliyor..
O zaman cazip geleni kişiden daha çok seviyorlar diyebilir miyiz.
Olabilir tabiki.. Ama daha çok hayatındaki insanı yönlendirmeyi seviyorlar demiş olsak daha doğru olur..
Sevdiğin kadar kıskanır, kıskandığın kadarda seversen ve orta yolunu iyi ayarlarsan pürürzsüz bir ilişki olur. Herkes aşkta kendini usta zannediyor ama ustalar işi bilen ve öğretendir.. Öğrenemeyenler yıllardır okuyor. ama öğrenemiyor..
Dozu ayarlamak çok önemli.. Seven her insan kıskanır ama dozunda olmalı..
Teşekkür ediyorum doğru mesajlarınız için..
Rica ederim..
Teşekkür ederim.. 😊
Rica ederim:)
StrongerLion, kıskançlık yüzünden kısıtlanmak gerçekten zorlu bir durum. Aşk, özgürce yaşandığında güzeldir ve sevgi paylaşımı ile anlam kazanır. Ama sürekli kontrol ve baskı altında hissedersen, bu mutluluğunu ciddi anlamda gölgeler.
Kendi aşk hayatımda sınırlar ve güven çok önemli. Sevgilimle birbirimize saygı gösteriyor ve özgürlüğümüzü koruyoruz. İlişkimiz bu şekilde daha güçlü ve mutlu. Senin de mutlu bir ilişki için özgürlüğünü koruman gerektiğini düşünüyorum. Sevgi baskıyla değil, anlayış ve güvenle beslenir.
Çılgın aşklar mutluluk getirir ama özgürlük olmadan bu pek mümkün değil 😉 Bu konuda sınırlarını belirginleştirmen ve partnerinle açık iletişim kurman önemli. Yolun açık olsun! 🌟💕
Cevap
7Cevap
Hayır olamaz
Gereğinden fazla kısıtlanmak kişiyi kendi benliğinden uzaklaştırır. Tek bir madde kişiyi mutsuz eder. Ben mesela çoğu kadının kıyafet konusunda kısıtlanmayı nasıl kabul edebildiğini anlamıyorum. Kıyafetlerim benim için her şeyim. Süsüm püsüm. İkon olduğum. Erkeği kendime belki de hayran bıraktığım.
Mutlu olacağını zannetmiyorum. Kısıtlamak insan işi değil. kadın da olsa , erkek te olsa. Bence kadın ya da erkek olsun partnerine destek olması lazım. Çalışmak istiyorsa engellenmemeli, arkadaşları ile gezmek istiyorsa gezmeli. İstediği zaman yanlız kalabilmeli. Birbirine saygı ve tavazu ile büyür ilişkiler.
Baskıdan ve kıskançlıktan kastın nedir? Eğer sosyal medyadaki takip ettiklerine karışıyorsa elbette karışacak, Ali beyin atı değil sonuçta. Baskı var baskı var.
Haber alamadığında sürekli sorgulayan, hiç bir şekilde karşı cins ile muhabbete izin vermeyen ve yalnızken ne yapıyorsun nerdesin gibi gibi, daha da çoğaltabileceğimiz şeylerle dolu baskıdan bahsettim.
Bu tamamen senin bakış açınla alakalı. Kişi ve durumlara istinaden değişkenlik gösterebiliyor.
İlişkiyi belli sınırlar içerisinde koruman ve karşı cinsin kişisel özgürlük alanına saygıyı vurguladığın için teşekkür ederim.
Bende iyi akşamlar dilerim
Birini kişilik, davranış, ruh, beden, düşünce ve diğer unsurlarıyla kabul edebiliyorsa bir yola çıksın bence herkes. Birini başlarda olduğu gibi severken, sonra değiştirmeye çalışmak niye. Saygısızlık bence zaten temelde bu durum.
Baskı altında hiçbir güzel şeyi elde edemezsin. Ben kabul etmem, beni kısıtlamaması konusunda karşı tarafı ciddi bir tavırla uyarmaktan çekinmem. Devamlılık halinde ilişkiye son veririm
Mutlu olmaz. Kısıtlanmak toksik ilişkiye davet açmaktır. Zehirler karşı tarafı. Çürütür insanı.
Ben enayi olabilirim bu konuda 😄 sevince gözüm dönüyor her dediğine kabul olabilirim ve de mutlu, sanırım 😄
Nasıl bir kısıtlama bu değişebilir. Herşeye yasak koyuyorsa olmaz.
Hayır tabiki. İnsanlar nədən birbirini yönetmeye çalışıyor anlamıyorum.
Kısıtlanmak kimseyi mutlu etmez. Konuşup anlaşmak bu değil.
Kısıtlanmanın olduğu ilişkilerde mutluluk söz konusu bile olamaz.
Sanmam, baskı ve kısıtlamaya gelemem. Ben duracağim yeri bilirim
mutlu olunmuyor öyle çünkü benim ilişkilerimde öyleydi çok boğucu bir şey kısıtlanmak
Sağlıksız bi ilişki olur, iki tarafa da zarar verir
Hayır olamaz aşırı kıskançlık hastalıktır bana göre
Seviyorsun olunur çünkü başka kimseye ihtiyac yok
Hayır mutlu olamazlar
Hayır çok toksik bir ilişki
Asla. O sağlıklı bir ilişki değildir.
olunmaz
asla mutlu olamaz
Hayır
Hiç sanmıyorum
Aynen gardas
Bu işlerin tadini kaçirmamak lazim