Kıskançlığın dozunu iyi ayarlamak lazım. Başta seni asla kıskanmam diyenin de en ufak şeyde kıskançlık krizlerine girip gittiğini gördük. İnsan bi düşünür, bu kadın/adam benim sevgilim zaten başkasıyla olmak istese onunla olurdu vs gibi. Ben kıskançlığımı dizginlemeye çalışırım, sabrederim.
Güvene dayalı bir iliskide ciddi kıskançlıklar olmaz. Muhatabinizin sınırları netse, onun ahlakından eminseniz bir ordu dolusu karsi cinsin çine girse de o insan zerre çizgisini şaşırmaz. Böyle insan kiskanilmaz sadece Allah bana böyle birini lutfetti diye varlığı için her daim sukredilir.
Kıskançlık bence olmalı ama aşırısını istemezdim çünkü bu zarar verir ilişkiye.. seven insanlar birbirine güvenmeli.. sosyal medya hesaplarına ya da arkadaşlarına karışmaması lazım ya da giyimini kısıtlamaması lazım.. zaten seven insan da kendisi bilir nasıl olması gerektiğini 😊
Önemsemek, korumak ve sahiplenmeyi abuk sabuk kısıtlayarak ya da boğacak şekilde kıskanma ile olduğunu düşünenler var. Gereksiz her şey ilişkiyi bitirir.
İnsanlar kıskanç olabilir. Seven insan kıskanır bundan hiçbir sıkıntı yok. Fakat asıl sıkıntı kıskançlık kasıp şirin görünecek diye yamyamlık yapanlar. Bu dengeyi çok iyi ayarlamak gerekiyor.
Kıskançlık ilişkiyi besler ama dozunda oldugu sürece gereksiz anlamsız kişileri kıskanmak, veya kıskandırmak için gereksiz insanları kullanmak varsa işin içinde kesinlikle ömrünü kısaltacaktır.
Kıskançlık ilişkinin süsüdür. kararında olduğunda tadından yenmez. doruklarda gezinirsiniz. ama kuşku kıskançlığa arkadaşlık ederse, çok hızlı bir şekilde cehennemin derinliklerine düşersiniz. bunun adı aşk değil paranoya dansıdır artık. ikinizden birinin yanardağ gibi patlaması da yakındır.
Bu durum kişiye ve kıskançlık düzeyine göre değişir. Eğer doz aşılırsa ilişkide iki taraf da yıpranır ve bitmeye doğru çabucak gider, yerinde olmayan her kıskançlık zararlıdır.
Benim eşim olsa ona her türlü güvenirim. İstediği ortamda bulunabilir. Yeter ki fiziksel boyuta taşımasın. Ben özgürlüğe inanan biriyim. Bazı Türk erkeklerinin kadınları ezmesini her görüşümde onların zıttı olma isteği daha da artıyor. Zihniyeti genç nesil değiştirir.