AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
255Cevap
Onlar günümüzde engelli olarak tanımlanıyo.. ama emin ol heryeri düzgün olan ama onlardan daha fazla engelli olan insanlar var.. onlar kendi dünyalarında yaşar. herkesi iyi niyetli bilir. kötülük nedir bilmezler. o yüzden bence biz onlara karşı olan engellerimizi kaldıralım. benim fikrim mi.. ister normal iinsan olsun ister engelli içinin güzelliği yüzüne yansır zaten.. hiç düşünmeden. evlenirdim.. soru için. teşekkür. .
ben duygusal biriyim. evlene bilirdim sorun olmaz hatta mutlu olurdum. neden olmasin sonucta onlarda insan onlarin kalbi bülbül gibidir her seyi duyarlar bilirler. hisederler
Babam işitme engelli. Yeter ki gönlü isitsin..
İşaret dili biliyorsunuz o zaman?
@MerveKOYUN
Tam olmasada evet
işitememesi ve konuşamaması onun suçu ayıbı değil bence onu sevmemek engelli diye bir kusuru var diye dışlamak bizim ayıbımız olur
Bu bir engel değildir, asla. ancak sevdiğim adama duygularımı kolayca ifade etmek daha mutlu eder beni
işitme ve konuşma engelli biriyle beraber olmak büyük sorumluluk ve fedakârlık ister ama asla engel değildir. Çünkü işaret dili diye bir gerçek var ve onları küçümseyen birisi muhtemelen, , ÖZÜRLÜDÜR''.
Önemli olan nasıl göründüğü değil önemli olan kim olduğu
Sevgiyi basitleştirmeyelim...
Açıkçası evlenmek istemem ben ama yarın öbür gün ne olacağını bilemeyiz
Neden istemiyim ki... Olabilir yani nedene gerek bile yok...
Engel olamaz ben sevemiyorum Seveyim onun gözü dili kulağı herşeyi olurum yeterki Seveyim anlaşayım gerisi boş. bunu engel gören unutmasınki herkez ne olacağını bilmiyor herkesin başına gelebilir.
Kalbim sevsin yeterki, oda beni sevsin... eşimin sevdiceğimin ben dilide olurum kulağıda...
Engel kesinlikle aşka engel değildir!!!
Bence tek engelli olan beyni varken cinsel organıyla düşünendir. Evet evlenirdim, herhangi bir yerinde engel olması benim karşı cinsten biriyle evlenmeme engel değil. İnsani değerlere saygısı olsun yeterli.
sevdikten sonra sıkıntı olmaz sagırmı işaret dilini öğrenirsin aşkta engel yoktur engeller bizlerizdir aslında
Varya mesela işitme engelli bir kardeşiniz olsa çok iyi anlardınız benim işitme engelli abim var onu herşeyden çok seviyorum kalbi o kadar temizki öbür erkeklerden hiç bir farkı yok sadece kulağında bir cihaz var siz onları dışlıyosunuz ama insanın kalbine bakmak gerekir ayrım yapıyo herkes işitme engelli bir eşin olunca noluyo sanki ya yazık gerçekten yazık...
Sen onu gerçekten sevseydin bu soruyu sormazdın. Toplumun beklentileri doğrultusunda, prestij kazanmak kaygısıyla bir evlilik gerçekleştireceğin anlaşılıyor. Ömür boyu aradığın aşkı bulamayacaksın. Geçmiş olsun
Arkadaşım ortada öyle bir durum yok. Sadece merak ettim sordum bu.
havanlar bile özürlü olan hemcinslerini dışlarlar. bu doğal bir tepkidir. insanlarda da aynısı vardır. çoğu zaman kendimize bunu itiraf dahi edemesek de..
arkadaş olabilirsiniz ama aşk yaşamanız çok küçük bir ihtimal. zaten çok ender olduğundan haber konusu dahi olur
Benimle tanistiktan sonra böyle birsey olmussa vazgecmem tabikide ama benden önce ise o benden ben ondan nasil hoslanacak ki? Ben eger onunla iletisim kurabiliyorsam yani bir sekilde anlasabiliyorsak yine sorun olmaz😄
çok büyük fedakarlık ama işaret dili öğrenilebilir yani
insanları ayrıştırmayalaım.. nefes alan her canlı sevgiyi tadar.
Değil. Ve aşık olursam, kim ne dersin desin. Evlenirdim.
aşk varsa neden olmasın ki ve düzelebilecek bir engel ise,
kim bilir belki onun mucizesi de sen olabilirsin...
Zor bir durum. Ama öyle bir evliliği gerçekleştiren insan, cennetlik olmalı. Cennete gitmek isteyorsak, kabul edelim değil mi :)
Değil de şimdi benim yaptığım şarkıları dinleyemezse baya koyar bana
İki insanın gönlü bir olsun, önemli olan bu.
Zor olur ama ne kolay ki?
Neden işitme ve konuşma engelli diye sınıflandıriyorsunuz insanları?
Sınıflandırmayla bir alakası yok hiçbir zaman engelli insanları kendimden ayırmadım
Olabilir insan kime asik olacagini bilincli bir sekilde secemiyor nede olsa
evlenilcek biri ise neden olmasın Allahtan olan kusurları görmezden gelirim beni duyabilirse konuşması işitmesi önemli değil ben onu anlar işitirim :)
İşaret dili biliyorum. Sevdiysem olur neden olmasin.
Ben isterdim neden olmasın üstelik işaret dili de biliyorum biraz :)
Engel değildir asla, İşitme görme gibi engeller hepimizin başına gelebilir sonucta
Burada asosyal işlerler eminim sadece 1-2 + için evet der hatta bazıları acıtasyon yapar bazıları miilete laf eder ama gerçek hayatların da her şeyine iddaaya girerim ki engelli birini gördüklerinde kaçarlar..
Ona yardımcı olamam. Maalesef..
Belli olmaz ama burada duygusallığa gerek yok sosyal platrom diye at babam at herkes isterim der. İnsanlar dış güzellik değil iç güzellik diyorlar dışarda seçen seçene. Nadir insanlar dışında kimse istemez bence.
haklısın çoğu kişinin anne babası dahil kendiside istemez fakat gönül işleri bunları eğer seviyorsam keinlikle engel olarak görmem evlenirimde.
Hepiniz şimdi böyle diyorsunuz ama öyle birini ilk gördüğünüzde acırsınız. Muhabbet etmek istemezsiniz çogunuz böyle düşünür. Ama yıllardır tanıyorsanız olur ama hiç tanımadığınız böyle biri ile zorrrrrr...
Mucize filmden bir replik var o herşeyi yerime söylüyor zaten "kalbi sakat olmasın"
Aynen çok severim
Çoğu kişi tabiki falan demiş ama pek inandırıcı değil. İşitme engelli olabilir belki ama konuşma engelli biraz zor maalesef...
Duymayan biri nasil konusacak. Acaba
İşitme cihazları mevcut günümüzde.
Su an sevdigim insan sagir dilsiz veya gorme engelli bile olsa severim onu. Cunku ona baktigimda gordugum tek sey ask.
böyle aşk kaldımı yaa
Kalmis demek ki :)
dünyada erkek erkeğe kadın kadına ewleniyor tabiki işitme engeli olması bir insanın sewilmeme engeli olduğunu göstermez sewersem eger işitme engeli isterse yürüme engeli olsun sırtımda taşırım
benim tanıdığım bir arkadaşım böyle birisiyle evli ve gayet mutlular
aklıma bu geldi direk
Hayir tabi ki asla :) Cok guzel cok tatli askimdan olebilecegim biri olursa onunla evlenirim
Ben isterdim konuşma engelli olan biriyle.
Fantastik bir ilişki olurud bir kafede oturur bir birimizle telefondan mesaj yazarak konuşurduk güzel olurdu.:)
ah bir yeniden sevebilsem sağır ve dilsiz olsa ne güzel olurdu hiç kavga etmez birbirmizi hiç üzmez sadece bakışlarımızla anlaşırdık kavgalarımız bile kalp kırmazdı
Allah yazmışsa olur... Olmaması için bir mani göremiyorum.
Sevdiysen katlanırsın zorluklara ki onun yerinde sen de olabilirsin. Ben seversem evlenirim
eğer anlaşabiliyorsak ve birbirimizi seviyorsak neden olmasın
iletişim yok aranda iletişim olmadan nasıl bir hayat sürdürebilirsin ki zor
Ben evlenirdim ben de ozel egitim okuyorum universitede isitme engelli ogretmenligini okumak istiyorum isaret dilini biliyorsan iyi anlasirsin bir sorun olmaz bence
Bu bir örnektir
Aşka engel değil tabi ki anlaştıktan sonra sorun yok.
hiç denk gelmedi öyle bilir ama anlaşabilseydim, olsaydı öyle biri olabilirdi ;) benim birazdan engelli olmayacağıma bir garantim yok çünkü ;)
Anlaşamam ki o yüzden evlenmem, seversem anlaşırsam niye olmasın.
Çok zor açıkcası, ben konuşmadan duramıyorum. İçime kapanırım öyle bir durum olsa.
Üniversitede işitme engeli olan biriyle cikmistim aslında engel bile değildi ama sorun su ki iliskinize karisan gereksiz insanlar olunca yoruluyorsun ve en başta gereksiz karsindaki istemez ise yapicaksanda biseyde kalmiyor
ya mutsuz ederim o yüzden kimsenin günahına giremem kendime güvenmiyorum vebal alamammmm
Aşka engel değil. Çok aşık olsaydım evlenirdim belki.
ben öyle biriyle evlenmek isterdim keşke karşıma çıksa öyle birisi
zordur tabiki ama imkansız değil kalp devreye girer kalbi güzel olsun o güzellik heryerine yansır not: bir aralar bu problemleri yaşıyan sevgilim vardı ve mükemmel bir insandı
Ben istemem şahsen ama asla evlenmem diyemem seversem evlenirim neden olmasın
çoğu ıstemez evet sankı pazardan mal alıyorlar sevıyorsa benı asla dert etmem koca adam oldum hla yalnızım dert etme lutfen kalbın temızse ıyı kalplıysen benım gıbı bırı cıkar sever senı :)