Yardımcı olursanız çok mutlu olurum uzun olacak ama (lütfen)?

Arkadaşlar geçen yaz bir kızla tanıştım instagram üzerinden iyi güzel hoş anlaştık (farklı şehirlerdeyiz) ikimizinde sınav senesi
Güzel bir ilişkimiz var tabi ben çok olgun birisiyim hanımefendi ise ergen bunu kendiside kabul ediyor tabi buna bağlı olarak kavga ediyoruz
Kendisi genelde tartışmayı çıkaran kişi oluyor ve bunu ergenlik işte ya deyip sıyrılmak istiyor tabi ben çok ama çok sevdiğim için aman incinmesin kırılmasın üzülmesin diye elimden geleni yapıyorum ve kendisi ilk sevgilim oluyor telefonda konuşuyoruz falan birbirimizi gerçekten seviyoruz
Ama ben inançlı dinine bağlı birisiyim karşı taraf ise yaşantı olarak benim zıttım mesela giyim konusunda arkadaşlık ilişkileri konusunda yeme içme konusunda falan ama insan sevdiğinde duyguları mantığının önüne geçebiliyor lütfen yargılamayın tabiki yaşantılarımız farklı olduğu için ben onu ne kadar sevsemde içime hep batıyor yaşantı olarak uyuşmuyoruz diye en sonunda kendisine söyledim giydiklerine dikkat et sen öyle giyindiğinde diğer erkeklerin senin hakkında ne düşündüğünü biliyor musun falan filan bunları söyledim daha öncedende söyledim tabi hatta kendisi bir hikaye paylaştığında giydiklerimden dolayı rahatsız oluyorsan bundan sonra dikkat ederimde demişti (daha ben bu konuda hiçbir şey söylemeden) bu gibi sözlerin üzerine ben uzlaşacağımızı düşünmüştüm ta ki ben en son her şeyi üst üste söyleyince kötü oldum sen böyle düşünerek partnerine sadık mı oluyorsun diyerek ve bir s*k değilmişsin diyerek benden ayrıldı üzerinden iki ay geçti ben hala unutamıyorum ama o kadar seviyorum ki yapmayacağım şey yoktu ama yazmadım yazacağını biliyordum çünkü ve yazdı nihayetinde ben olmayacağını söyledim 3-4 kez tam ayrılacağız tamam söylediklerine söz veriyorum falan dedi yine bazı konularda anlaştık
Sınava 7-8 hafta var ben çok sevinçliyim içim içime sığmıyor her şey iyi güzel daha sonra sınava 5 gün kala bana yazdı biz aynı üniversitelerde olamayacağız dedi o zaman mantıklı düşünemedim dedi ama ben kendisinden önce düşünüp aynı şekilde söylemiştim o da sorun olmayacağını düşündü sanırım neyse tabi ben bu ayrılık olayını duyunca bi yıkıldım hiç beklemiyordum çünkü fikirsiz gibi yazdığı zaman sınav zamanı
Ayrılırken keşke böyle olmasaydı seninle ben çok güzel arkadaş olabilirdik bana göre hatasız birisin mükemmele yakınsın falan dedi ki haklı kendisine en ufak bir argo kelime bile kullanmadım o kadar çok sevdim çünkü yine ara ara görüşmek istediğini söyledi bende engeli basacaktım ama dayanamıyorum ya sorunda bu işte böyle olduğumu bildiği için sanırım beni cepte mi görüyor artık bilmiyorum kafam çok karışık ama gerçekten seviyordu tekrar sevgili olmak istediğinde intikam için mi yazdı diye düşünüyorum ama buna inanmak istemiyorum
Ayrılalı 3 hafta oldu son bir haftadır içimde bir sıkıntı var atamıyorum hep içime batıyor gecenin bu saatinde hiç buralara işi düşmeyecek birisi geldi yazdı derdim gerçekten büyük arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim çok teşekkür ederim şimdiden
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum uzun olacak ama (lütfen)?