Kul hakkına girmek?

Merhaba arkadaşlar. Benim çok zor geçen bir ilişkim oldu. Kendisi için fazlasıyla fedakarlık yaptım. Sırf kıskanç diye iş yerinde erkek olduğu için çok sevdiğim işimden ayrıldım, arkadaşlarımın hayatları benimkinden farklıydı kulüplere giderlerdi, ciddi ilişkileri yoktu, sırf böyle bir durum olduğu için arkadaşlarımı her yerden silmemi, engellememi söyledi yaptım, sırf tartıştığımız için çalıştığım iş yerindeki arkadaşlarımla 15 dakika bile molaya çıkmama izin vermiyordu ve çıktığım her molada beni arıyordu görüntülü olarak çevremi göstermemi istiyordu, çalıştığım dönemlerde (mağazada çalışıyordum ve shiftlerim hep değişirdi) sabah 10 giriş akşam 10 çıkış yapacaksam sabah 9:30’da beni arayıp akşama kadar açık kalıyordu, gece uyurkende telefon açık kalıyordu, bazen evde olduğumda da böyle oluyordu, o kendi sesini kapatıyodu benimki açık kalıyordu, eğer iç çamaşırım istediği gibi değilse, destekli giyiniyorsam çıkartmam gerekiyordu o hangisini seçerse onu giyinmek zorundaydım, ilişkimiz boyunca bir kere bile dışarı çıkamıyordum onsuz, sırf çalıştığım yerde erkek var diye yükselmemi istemiyordu, ve bunlara rağmen benden ayrılmak istedi. Ben ona hakkımı helal etmiyorum, bunuda ona söyledim. Sorum şu; bunları yapmasına bir nevi kendim izin verdim, vermeyip ayrılabilirdim ama yapamadım. Bunlara rağmen karşımdaki kişi kul hakkıma girmiş oluyor mu? Helallik istese ve vermesem günaha girmiş olur muyum?
Kul hakkına girmek?