on yedi yaşlarında bir aşk yaşadınız aradan yıllar geçti o evlendi çocuğu bile oldu fakat siz ondan ayrıldıktan sonra hiçkimseyle arkadaşlık kurmadınız erkeklerle.bütün günahlarınıza tevbe ettniz çünkü evlilik çağı geldi fakat sırf o kişiyle tensel bir şeyler yaşadınız diye evleneceğiniz kişi sizi tertemiz olarak bilecek onu aldatıp kandırmamak için kimseyle evlenmek istemediniz sırf hakkına girersiniz diye anlatsanız o kişi sizden hep şüphe duyar sizse tertemiz bir sayfayla başlamak istiyorsunuz evliliğe kötü olanları anlatarak değil geçmişteki.evliliğe mani bir durumum yok şükür ama ilk erkek arkadaşım safım cahilim çok da seviyorum istemesemde beni sevsin diye bazı şeyleri zorla yaptırdı bana o yüzden hakkımhelal değil.ben de o yüzden evliliği hç düşünmüyorum kimseyi kandıramam hakkına giremem gözlerinin içine baka baka diye.ben de bu yaşadıklarımla yarim olacak kişiye anlatamam .anlatmasam bana güvenecek inanacak çok sevecek. ama ben o her beni sevdiğind acaba bilse böyle sever miydi diye kendimi yiyecem.anlatsam bana hep belki farklı gözle bakacak belki ilerde başıma kalkacak. o yüzden kimseyle evlenmeyecem diyorum yanlış mı yapıyorum arkadaşlar aradan altı yıl geçti ve ben hala aynı sorudayım.lütfen bu konularda benim gibi hassas düşünen arkadaşlar cevap yazın bu soru benim için çok önemli altı yıldır cevap bulamadığıma göre. kimseyede bu derdimi anlatmadım kendi kendimi yedim bitirdim.ne diyorsunuz. evlenirsem anlatmasam ona onun hakkına günahına girer miyim
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen büyük pişmanlık duymuşsun tövbeni etmişsin ve bir daha yapmamışsın. Peygamber efendimiz şöyle buyurmuş: "Günahlarına tövbe eden, hiç günah işlememiş kimse gibidir." Altı yıl geçmiş ve yeterince pişman olmuşsun bunu daha da uzatmanın manası yok. Evleneceğin kişiye sadık olursan neden sıkıntı olsun ki geçmişte küçük yaşta yaptığın bir hata? Eğer evleneceğin kişi böyle bir soruyu sana yöneltirse bir şeyler yaşamıştım ve altı yıl önceydi, o günden bu yana hiçbir ilişkim olmadı dersin ve anlayışlı biriyse fazla üstelemeden konu kapanır. Böyle bir soru sormazsa da bahsini açma. Tövbe edenin kusurunu Allah örtüyor, affediyor zaten. Daha ötesi var mı? Yersiz yere kendine daha fazla haksızlık etme.
111 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim bunu benden başka birinin ağzından duymak beni çok sevindirdi.bu şekilde cevap vermek benim için çok zor zannederdim.çok teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim :) Sen dürüst ve hala bazı değerlerini yitirmemiş ender kızlardansın. Umarım karşına senin değerini bilecek biri çıkar.
Soran+1 yılböyle bir cevabı kimseden pek beklemiyordum alay ederler benimle sen hangi çağda yaşıyorsun diye.ama çok teşekkür.edrm tekrar belki de gönlümdeki cevabı aldım diye.yani evlenip güzel sağlam bir yuva kurabilirm değil mi :)
Cevap sahibi+1 yılSen bu hassasiyetini bu değerlerini yitirmedikçe çok güzel, sağlam bir yuva kurarsın ve senden ötürü hiçbir sıkıntı çıkmaz evliliğin boyunca. Çocuklarına da bu değerleri aşılarsan annelik vazifesini de hakkıyla yapmış olursun.
Soran+1 yılinş. tek dileğim o zaten güzel bir yuva.eşime ve onun ailesine sadık bir gelin ve ona iyi bir eş.ailesi de kendi de benden sonzuz kere razı olsunlar istiyorum çok teşekkür edrim her cevabınız için.bugün bir uyku uyurum
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ben gerçekleri söylemeye çalıştım sadece. Neler neler yapanlar var ve de halen yapmaya devam ediyorlar ve çok da rahat uyuyorlar. :) Rahat uyumuna engel olan şeye bak. Sen her gün rahat uyu, tatlı rüyalar gör bundan sonra. ;)
Soran+1 yılinş. ya çok teşekkür ederim siz daha fazla yazmayın bana yoksa altı yedi yıllık dertlerimden bir anda nasıl kurtuldun özgü diyecem kendi kendime :)
Cevap sahibi+1 yılTamam tamam yazmıyorum artık :))
Soran+1 yılteşekkür ederim herşey için :)
Cevap sahibi+1 yılÖnemli değil hoşça kal :)
Soran+1 yılsiz de:)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer zaman bir çaresi vardır böyle şeyleri yaşayan ve böyle düşünen tek insan sen değilsin bide tam tersini düşün bu durumu yaşayan erkeklerde var. Rabbim günahlarımızı affetsin. Son olarak ben sevgim saygım için aşkını feda etmiş bir kullanıcıyım. Meğerse aşk yanaklarımdan dudak uçlarıma süzülen gözyaşlarından ibaretmiş.
04 Yorumla
Soran+1 yılanladım.teşekkür edrm
Cevap sahibi+1 yılumarım biraz ufkun açılmıştır
Soran+1 yılaslında pek değil siz de dertliolunca çekindim tekrar yazmaya
Cevap sahibi+1 yılsağlık olsun
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah seni bu duruma düşüreni affettsin ne denirki başka bence bu sende kalmalı ne kadar başta tepkisiz kalsada ilerde bunu sana karşı kullancaktır iyi niyetinin kurbanı olursun ayrıca sorun teşkil edecek şeyler yaşamamışsın anladığım kadarı ile Allahtan hayırlısını dile gönlünü ferah tut sen kimse kusursuz değil gecirdiğin yıllarına yazık kapama önünü arkadaşım
06 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim.ama öyle ki sanki karçımdaki ay gibi temiz de ben günahkar gibi hissediyorum kendimi.yazık onlarında canı yanmasın diye uzak durdum herkesten
Cevap sahibi+1 yılbunun suçlusu sen değilsinki kendini cezalandırıyorsun yeterince azap duymuşsun zaten daha kötü şeylerde olabilirdi keşke sen kadar temiz olabilse karşındaki unutmalısın yaşananları evliliği düşünen hiç bir erkek bunu kabul etmez sen böyle temiz kaldığın sürece inşallah rabbim gönlüne göre birini nasip eder sana bu pisikolojiden kurtulman lazım üzme kendini
Soran+1 yılkimseyla paylaşamadığım için kurtulamadım zaten teşk.edrm canım inş mutlu sonla biten bir eşim hayırlı çocuklarım olur ne diyeyim bu kadar iyi şeyler duydum ya arkadaşlardan gerçekten artık daha rahatım
Cevap sahibi+1 yılbir nebze yardımcı olabildiysek ne mutlu hayat dilediklerini sunar inşallah sana
Soran+1 yılinş.hepimize. evlenip mutlu olursam bana cevap yazan herkese dua edicem :) hayırlı geceler
Cevap sahibi+1 yıl:) iyi geceler
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen sırf başkasını sevmemek için evlenmeyeceğim düşün.. bunları yaşasam bende sen kadar çelişkide olurdum ama anlatsan seninle her bir şey yaşamak istediğinde aklına gelecek belki .. belki de öyle çok seven biri olacak ki karşında seni sen olduğun için isteyen ..
012 Yorumla
Soran+1 yılilk başlarda senin gibiydim.kimseyi sevmiyecem diyordum zamanla aklım başıma gelince hatalının gün gibi olduğu ortaya çıktı.başka biriyle evlendiğmde bu durumu anlatmasam onun hakkına günhına girmiş olur muyum onu kandırmış sayılır mıyım. bu arada yuva kurmak senin de hakkın yanlış düşünüyorsu ki benm gibi değilsen tabi ki evleneceksin
Cevap sahibi+1 yılmutlaka evlenicem ama biraz zaman geçmeli .. hayır pek bir şey yaşamadık ama yaşasaydım da anlatmazdım .. Allah bilsin yeter çünkü kul hakkı sayılmaz sen içten pişman olmuşsun
Soran+1 yılcevabın beni ok memnun etti çok teşekkür ederim yani evlenip güzelbir yuva kurabilir değil mi :)
Cevap sahibi+1 yıltabiki kurabilirsin millet defalarca aldatıyor da affediliyor gerçekten kalpten pişman biri onlardan daha çok hak ediyor mutluluğu :)
Soran+1 yıl:) :) çok teşekkürler.haklısn inş mutlu olurum bu dert beni çürütmz :)
Cevap sahibi+1 yılçürütmez ya her şeye rağmen hayat devam ediyor hatalar biz insanlar için :)
Soran+1 yıldeğil mi doğru söylüyorsun zaten altı yedi yıldır gerçekten çürüdüm. tüm evliliklerden kaçtım. ama en azından şimdi derdimi bilip bana yardım edenler oldu ve rahatladım eğer evlenirsem bana cevap vern herkese dua edicem:) tkrar teşkrlr fazla vaktini aldıysam kusuruma bakma
Cevap sahibi+1 yılyok canım ne demek özelden de anlatsan dinleyip yardım etmek isterdim :) yaşın kaç bu arada ?
Soran+1 yıl24 siz
Cevap sahibi+1 yıl20 benimde :) hayat beklemez daha fazla bekleme mutlu ol :)
Soran+1 yılanladım inşallah bakalım tek dileğim. çok teşekkür ederm aman sende kendini sakın sonra böyle düşme çıkmazlara.
Cevap sahibi+1 yılsağol canım inşallah ben sevdim o gitti .. o başkasıyla mutluysa bende olurum .. ne yaşadık ne bağlılığım var da ona ..
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
8Cevap
+1 yıleğilim olmadıktan sonra fazla abartmışsın o kadar yıl. Her sevgililer arasında az çok bişeyler yaşanıyor, sende yaşamışsın doğal olarak. Diğerini saymıyorum, zorlama olmuş. Onu hiç düşünme..
07 Yorumla
Soran+1 yıldiğerini saymıyorum derken
- +1 yıl
orayı yanlış yorumlamışım. O tek erkekle bişeyler yaşadın sanırım. Ben başka bir erkekle daha oldu sandım. Zorla yani.
Soran+1 yılhayır ondan başka kimsenin olmasına izin vermedim kimseyi kandırmakistemedim
- +1 yıl
bakiresin sonuçta ve bir kere olmuş. Ne olacağını ne yaşacağını, ne halde olduğunu bilecek kızmışsın. Dediğim gibi zorla da olsa her ilişki de böyle şeyler olur. Zorla ya da istekle.. Sizde de olmuş. Bakiresin ve bilinçlenmişsin. O kadar dert etme artık.
Soran+1 yılsağolunda ben şimdi başka biriyle evleneceğimde bu durumu anlatmak istemiyorum anlatamam o yüzden de o kişinin hakkına girip onu kandırmış sayılır mıyım
- +1 yıl
kucaktan kucağa gezen kız değilsin, ellenen okşanan kız değilsin. Senin yaşadıklarını her kız yaşıyor az ya da çok. Bu kadar dert edecek birşey değil. Senin evleneceğin erkekte bir kız arkadaşıyla bunları yaşamıştır muhtemelen o yüzden bu kadar dert etme kendine. Söyleme yeter, bakire ve azıtmadığın sürece bir problemi olmaz.
Soran+1 yılteşekkür ederim
Nur suresi üçüncü ayet-i kerimede "Zina yapan erkek, zina yapan kadınla ya da bir müşrik kadınla evlenir; zina yapan kadın da zina yapan bir erkekle ya da müşrik bir erkekle evlenir." buyurulmuştur.
07 Yorumla
Soran+1 yılBen zina yapmadım çok şükür evliliğe mani bir şeyim yok
Soran+1 yılAklima gelir gelmemesi önemli değil. Evlenecek olduğm kişi hep kimse onu kandırmış sayılmaz miyim hakkına girer miyim.geçmişimi tertemiz biliyor oysa yaşadığım bazı şeyler ki anlatamam. Yazık etmem değil mi ona bana olan güvencine
- +1 yıl
evlenecek olduğun kişiye bunları açıkça söylemen lazım elbet onunda yaşamışlığı vardır eğer adamın geçmişi temizse daha önce başka biriyle bir şey yaşamamışsa bence adamın hakkına girersin dünyanın herkese eşit olmasını istiyoruz sonuçta herkes hakettiğini bulmalı ne artı ne eksi
Soran+1 yılÜzüldüm kimse böyle bir şey yazmamistı
- +1 yıl
20 yaşındayım şimdiye kadar bayanlara karşı hep mesafeli oldum yaşayacaklarımı evleneceğim kişiye paylaşma fikrindeyim evlenmeyeceğim kişiye yaklaşmadım onun için evleneceğim kişininde benim gibi olmasını isterim yani benim gibi birisine denk gelirsen evlilikte sadakatsizlik kesinlikle oluşur
Soran+1 yılAma ya ben de evleneceksm fakat sonra beni bıraktysa of yapayım güzel kardeşim. Bu arada seni de tebrik ederim hep böyle kal
+1 yılbakireysen sorun olmaz bişey anlatma değilsen kızlığını diktir iyi bir terziye yine bisey anlatma ama okişiyi evlendikten sonra sakın aldatma
01 Yorumla
Soran+1 yılYaşım küçüktü ama en azından onun bilincindeydim şükür evliliğe mani hiç bir şeyin yok
+1 yılyav birbirinizi seviyorsanız evlenin geçin. herkesin geçmişinde birşeyler var. ten şart değil ama kalben bağlı olup sonra evlenmiş o da. bu tip abuk subuk şeyleri aşın artık.
00 Yorumlaanlatırsan erkek unutmaz seni öperken başkasını öptüğün aklına gelsn istermisin mesela? anlatılmaz anlatma
04 Yorumla
Soran+1 yılzaten o yüzden anlatmak istemiyorum sevmez diye. peki evlensem anlatmadan onun hakkına girmiş olmaz mıyım onu kandırmış sayılmazmıyım
Soran+1 yıltamam canım çok teşekkür ederim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunu bende düşündüm,ilişkiye girdiğim kızdan sonra evleneceğim kişiye nasıl bakarım diye.Dinen günahtan kurtulursun tövbe ederek ancak o bedenin sana verdiği zevki başka bir beden veriri mi? belli değil!
011 Yorumla
Soran+1 yıltövbe ettikten sonra vereceği zevki mi düşüneceksiniz. o tövbe tövbe olur mu
Cevap sahibi+1 yılZevkten kastım cinsellik değil.Ben şahsen ilişkiye girdiğim kızdan başkasına aşık olabileceğimi sanmıyorum.bana o dünyevi mutluluğu başka bir kız veremez gibi geliyor.
Soran+1 yılöyle geliyor işte. kimbilir daha çok sever daha çok sahiplenir saklar değer verir.
Cevap sahibi+1 yılÇıktıgım kızla ayrılmıştık,daha sonra biri bunu kullanmış kandırmış ilişkiye girmişler.Bana ağlayarak döndü bana sahip çık yoksa yaşayamam diye,eyvallah dedik kabul ettik.Noldu daha sonra geri ayrıldık.Sonuç birine iyilik yapınca değerini bilmiyorlar.
Soran+1 yılkötüye mi rast gelmişsin sende
Cevap sahibi+1 yıldemek ki öyle olmuş,asıl o kul hakkına girdi şimdi.
Soran+1 yılkesinlikle ama zaman boşa üzülüyorsn temiz bir sayfa açılmış önüne hiç dertlenme keyiflen bence ve bir daha da böyle şeylerle işin olmasın boşver.
Cevap sahibi+1 yılAllahın bir sınavı olduğunu düşünüyorum bu olayın.Ben orda onu geri çevirseydim büyük ihtimal hayatı kararacaktı.Allah benim aracılığım ile ona yeni bir hayat sundu ama o haketmemiş demek ki.Ama görmeliydin nasıl ağlayıp yalvarıyordu.
Soran+1 yılevet sen kazanmışsın ama o malesef. sen hayır deseydin ne kadar yıkılırdı ama biliyor musun. yine de senden günah gitmiş
Cevap sahibi+1 yılKeşke bırakaydımda sürüneydi ama neyse hayırlısı artık.Allah ikimizede hayırlı insanlar versin
Soran+1 yılöyle söylemeyin kim biriktirmeyn içinizde.rabbim sizin de gönlünze göre versin
+1 yılSen yeteri kadar pişman olmuşsun zaten tövbeni de etmişsin ,kurban olduğum Allah'ta affetmeyi sever kulu pişman olduktan sonra
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkitap okumaktan nefret eden bir millete yaptıgın bu iş zulümdür.
13 Yorumla
Soran+1 yılkısa bile yazdım.ama benim i.in bu kadar önemli olmasa kimseyi rahatsız etmezdim inanın
Cevap sahibi+1 yılhatrın için 1 kere okucam
Soran+1 yılçok teşekkür ederim:)
anlat bilsin bilmek hakkı, istemezse de olmaz artık
07 Yorumla
Soran+1 yılöyle biri yok zaten böyle bir durumun içindeyim diye kimseyle evlenmek istemiyorum.sen olsaydın ne yapardın kardeşim
Soran+1 yılo istemezseöbürüne anla o istemezse öbürüne herkes sırrını öğrenmiş olacak.of çok kafam karışık
Soran+1 yılöyle bunlarda mahrem sır insan kolay kolay çıkaramıyorum ağzından ben kimseye açamadım derdimi erkeği dursun kızada güvenemedim kimseye tesadüfen girdim siteye sorim sormim mi artık beynim doldu bir sorayım belki bir akıl veren olur dedim.çok teşekkür edrim
Soran+1 yılöyle mi. anladım teşekkür ederim yine de
Vicdan azabından uyku uyuyamıyorum günahından ayrı, rızasını alamamaktan ölüp ölüp diriliyorum hiçbir cevap rahatlatmıyor içimi bu konuda
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok uzun özet geçebilrimisn?
06 Yorumla
Soran+1 yılen kısa halini yazmaya çalıştıminanın
Cevap sahibi+1 yıl6 yıl baya uzun bir zaman ya.Ama keşke bu kadar takılmasaydın.Seni seven olduğun gibi kabul eder,etmeyen S'ktr olur gider.Namus bacak arası değil akılda biter. :D
Soran+1 yılteşekkür ederim ama sorun o değil.başka biriyle evlenirsem bu durumu anlatmasam hiç onu kandırmış hakkına girmiş sayılır mıyım
Cevap sahibi+1 yılOnu bana değil ramazan boyunca Atv de çıkan Nihat Hatipoğluna sormalısın :D
- +1 yıl
dediğim gibi bilinçli kızsın tövbe etmişsin. Bu kadar dert edecek bir durum yok senin için. Kul hakkı falan bu kadar büyütme yani. Başka bir ilişkiye başlasan belki yine bu tarz bişey yaşayacaksın bilemezsin ama kul hakkı çok farklı bir kavram.. İki yalanmayla, dokunmayla kul hakkı kandırma falan büyük şeyler bunlar..
Soran+1 yılanladım inş. öyledir. teşekkür ederim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler