- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yıl
Öncelikle okuyor musunuz? Yoksa çalışıp ayaklarınızın üzerinde mali gücü yerinde olan güçlü biri misiniz?
Eğer çalışıp mali gücünüz yeriniz de ise aynı şekilde erkek arkadaşınız da böyle ise o zaman evlenin. Lakin aksi takdirde mutluluğunuz uzun sürmeyecektir. Çünkü hayat yeşil çam filmi gibi değil ne yazık ki. O aşk sandığınız tutku zaten bitecek ve yerine sevgi gelecektir. Fakat dediğim koşullara sahip değilseniz o sevgiyi de elimizden kaybedecek yerine geçim sıkıntısı gelecek ve birbirinizden uzaklaşmaya başlayacaksınız.
20 yaşa erken denmesinin sebebi tam olarak hayatınızın başlarında olduğunuz içindir. Ben de 22 yaşındayım benim için de bu geçerli. Daha göreceğimiz tecrübe edineceğimiz çok şey var. Erken denmesinin bir sebebi olarak da budur. Misal en basiti geçen sene ki düşüncerinizle şimdi ki düşünceleriniz aynı mı? O zaman üzüldüğünüz canınızı sıkan şeylere şimdi bakınca “keşke şurada böyle yapsaymışım” diyip gülüp geçmiyor musunuz? Çünkü hepimiz böyleyiz bunlar sadece sizin için geçerli değil.
Biraz daha bekleyin imkanlarınız gelişsin emek verin. İleride herşeyi “ailemizin yardımıyla yaptık” demek var “biz yaptık” demek var. Sabır edin.
Ve çok iyi düşünüp karar verin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşkım herkese göre farklı cevaplar olabilir ki öyle olmuş ama bence evleneceğin kisi nasıl evleneceğin (görücü internet yüzyüze vb) bunlar daha önemli. Sonrasında seni kısıtlayıp kısıtlamayacağı önemli kısıtlamayacağına inanıyor musun veya hiç tek başına yapmak istediğin şeyler yok mu yaşıtların ile hayat farkına katlanabilecek misin o yaşında? Kendine bu ve bunun gibi birçok soru sor ve cevaplardan da kaçma derim. Onun dışında bir de aile evinden kaçmak için koca evine gitmek hiçbir işe yaramıyor diyebilirim. Umarım kendin için hayırlı olacak bir karar verirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen 21 yaşıma girdikten birkaç ay sonra evlendim. Yaklaşık iki üç yıl birlikteydik. Şimdi evlendik her şey yerine oturdu. O almanyada yaşıyordu ben türkiyede. Şimdi ikimiz onun memleketi makedonyadayız. Uyumlu bir insansanız ve çok absürd beklentiniz yoksa evlilik paha biçilemez kadar güzel. Eşimi çok seviyorum, iyi ki evlenmişim. Kimin ne zaman dogru insanı hangi yaşta bulacağını kimse bilemez. Bu yaş ister yirmi olur ister elli. Bu saçma 21. Yüzyıl yargısından kurtulursak herkes daha sağlıklı ililkilere adım atacak.
00 Yorumla
Aşkın yaşının olmadığını hepimiz biliyoruz, değil mi? 😍 19-20 yaşında evlenmek istemen gayet normal, canım. Bu yaşta hayatını biriyle paylaşmak istemen seni ekstradinarya çıkarmaz. Önemli olan senin ne hissettiğin ve bunu gerçekten istemen. Ben de aynı yaşlarda aşkı doruklarda yaşadım ve her zaman hayal kurdum. Şu an mutlu bir ilişkideyim ve herkese aşkı yaşamasını öneririm. Ama aceleye gerek yok, her şey zamanı gelince en güzel şekliyle olur. Flört döneminin de tadını çıkar, gez eğlen, deneyim kazan. Love you! 💖
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Aşkın yaşının olmadığını hepimiz biliyoruz, değil mi? 😍 19-20 yaşında evlenmek istemen gayet normal, canım. Bu yaşta hayatını biriyle paylaşmak istemen seni ekstradinarya çıkarmaz. Önemli olan senin ne hissettiğin ve bunu gerçekten istemen. Ben de aynı yaşlarda aşkı doruklarda yaşadım ve her zaman hayal kurdum. Şu an mutlu bir ilişkideyim ve herkese aşkı yaşamasını öneririm. Ama aceleye gerek yok, her şey zamanı gelince en güzel şekliyle olur. Flört döneminin de tadını çıkar, gez eğlen, deneyim kazan. Love you! 💖
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
85Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u 1 yılNormal her kız öyle
00 Yorumla Sana objektif ve bilimsel bir cevap vereceğim. Zaten insanların gerçekten evlenmek istediğini yaşlar ergenlikten itibaren başlar ve genelde 21 yaşına kadar devam eder.
Sen sanıyor musun ki okusan ya da okumadan farketmez insanların 30 yaşında evlenmek istediklerini? Hayır bu doğru değil. Ha sevdigin olursa her yasta evlenmek istersin o ayrı. Ama genel olarak bir insan ergenlikte evlenmek ister. 30a doğru artık kimseyi kendisinden çok sevmez. 30dan sonra evlilik isteği genelde toplum baskısı ya da anne baba olma isteğinden kaynaklanıyor. Özellikle bizim toplumda kimse anne babasına yük gibi görünmezse ve aile evinde özgür olursa evlenmek istemez. Bu dediğimi 30a doğru anlarsın. O zaman ister evli ol ister olma bekarlık ne güzel diyeceksin.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNormal ama genelde erken yaşta evliliklerde yanlış adamı sevip evleniyorlar ondan sonra ömür boyu üzülüp ağlıyorlar benim kocam neden romantik değil, neden anlayışlı değil diye, e çünkü sert, korkulacak birini buluyorsunuz ve o adamla sohbet bile edemiyorsunuz. O yüzden 30 yaşından aşağı evlenme bence. Bulacağın erkeğin sürekli sohbet edecek, anlayışlı olacak, sana yardım edecek birisi olması gerekir. İnsanlar genç yaşlarda cinsellikleri üst seviyede olduğu için evlilik için seçimleri hep yanlış olur. Ten uyumu ile evlenilmez. Yoksa o adam veya o kadın o kişiyi umursamaz bile. Sonra perişan olursun. Kadınlar istiyorki hem sert, erkeksi olsun hemde romantik, sohbet eden birisi olsun ama olmuyor öyle işte maalesef. Düzelmezde. Evlenince birde seni sadece yatakta sever, sonra gider arkadaşları ile kahvehanede okey oynar sigara içip. Birlikte bir kitap bile okumaz senle, sonra sen "kocam niye böyle oldu" dersin. "Ama zaten öyleydi sen aşktan farketemişsin" derler
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılBenim kız arkadaşlarımda o yaşinda evlendi, daha da görüşmedik😂 ilkokula giden çocukları var Allah bağışlasın ama erken yaşta o sorumluluğu almak akıl işi değil. 35'e gelmeden 60 yaşındaki insanın yorgunluğuna sahip olucak, bıkacak herşeyden eşinden çocuklarından bile
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Anne tarafındaki kız kuzenlerim hep o yaş civarı evlendi okumadılar, bir ben kaldım o tarafta hala düşünmüyorum, düşünmemi sağlayacak da bir şey yok zaten sadece bir kuzenimin evlenmesini teyzem istemedi çok çırpındı hatta bize getirdi değişiklik olsun hani ikna edebiliriz belki diye kendi geleceğini tıkadı evlenerek 🤷🏻♀️
10 YorumlaErgenliğine veriyorum ben açıkçası kanı kaynıyor ve daha olgunluğa tam erişmemesi de ayrı bir etken çevresinden etkileniyor
27 Yorumla- 1 yıl
Evlenmek istemesi normal bir şey 20 yaşında ergen olur mu hiç
- 1 yıl
😂oldu eşek kadar kız olur 20 yaşında biri yaptığı şeylerin sorumluluğunu alabilecek yaşta dileyen 18 geçtiyse evlenebilir yok sorumluluk alamam diyorsa dileyen 30 da bile evlenebilir o kendinin kararı yaşı normal
- 1 yıl
Hayatı yaşamadan 18 yaşında ot gibi evlenen kızın kendi tercihi elbette. Yalnız bir insan duygularını, hislerinin ne olduğunu 18-20 yaşında anlayamaz bence anlayamaz demiyorum bak olan bir şey bu konu tartışmaya kapalı. Fakat türk kızları zengin koca derdin de olduğu için 18 de evlenebilir tabi sıkıntı yok
- 1 yıl
Kendini tanıyorsa neyi yapıp neyi yapamayacağını bilirse problem olmaz kendim için ben yapamam mesela ben bunu 18 den beri biliyorum
- 1 yıl
Kendi düşen ağlamaz benim içinde geçerli bu iyi günler
1 yılBen de 2004 lüyüm. Sanırım yaşıtız. Yani evlenmek istemek için aslında bir aday olması lazım di mi sizin var sanırım benim okul üni okumaktan derslerden çok vaktim olmuyor zaten. Ama regl dönemlerinde östrojen hormonunun pick yaptığı evrelerde o istekler oluyor tabii.
00 Yorumla
1 yılŞimdi bir kaç tane sersem çıkım normal diyecek sakın o sersemlere aldanma sakın kesinlikle "normal değil" o yaşlarda her gencin "sapıklaşmadan" kariyerlerini ve bekarlıklarını yaşamaları lazım (burada sapıklaşmadan kastım evlenmeden ilişkiye asla girmemeleri) ki ilerleyen yaşlarında kişilikleride oturmuş olacak kimseyi üzmeden evlenebilecekleri kişi bulup rahatlıkla evlenebileceklerdir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 935 cevap paylaştı. Arada bi kadinlara istek geliyor sonra geri gidiyor korkuyorum arada erkek uzer de yanlis kisiyi secerim diye
30 Yorumla
1 yılasla değil saçmalama yağmurdan kaçarken doluyla tutulursun iş güç bul kendi paranı kazan biyerden başla evlenmek kadar saçma bişi yok bu hayatta elin adımına niye gebe kalıp eline bakacaksın yazık etme hayatına
00 Yorumla
1 yılBana göre en doğrusu bir okul olayı bitsin sonrası tamam çalışmasına gerek yok ama ne olur ne olmaz diye guvencedir Eğitimini tamamlaması 23-26 arası en ideal evlenme yaşıdır derim 30 dan sonra pek iyi gitmiyor kadınlar icin
00 Yorumla
1 yılÇok merak ediyorum evlenmek istiyorsun da niye gizli üye olarak soru paylaşıyorsun belki de gizli üye üye olarak sorup paylaşmazsan damat adayları çıkabilir resmen kendi kısmetini kendin kapatmışsın be kanka
00 Yorumla
1 yılcok aceleci bir tavrin var, güncellemeye bile güncel güncel yazmissin, sanki herkes yemen yazsin gibi. Ben 19 yasimdayken evlilik nedir bilmezdim, hormonlarindan kaynaklanabilir
04 Yorumla
Soran1 yılOlabilir
Soran1 yıl@Cenksever ney
1 yılNormal ahir zamandayiz ve harama iten çok şey var. Varsa talibin. Ahlaklı efendi Allah korkusu varsa karakter sahibi ise ve kendi gelsiimini tamamlamış ise evlen
20 Yorumla
1 yılAşkım sen bebesin daha. Oku meslek sahibi ol veya kendini geliştir. Elin canısı hizmet etmek için bu kadar hevesli olmayın. 2 günde bıkarsınız. Hayat toz pembe değil buradaki gibi.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 1 yılBence normal değil. O yaştaki kişilere ben daha çocuk gözüyle bakıyorum evliliği marifet sanıyorlar ama bence değil. Evlenmek için bence 25, 30 lu yaşları bekleyin derim acele etmeyin.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılSen o günümüz feminizmine bakma. Eğer ki evlilik sorumluluğunu kaldırabilirim diyorsan tabii ki evlenmek normal. Önemli olan yaş değil evliliği kaldırabileceğin
20 Yorumla
1 yılÇok erken bir yaş bence. Kendini keşfedecegin meslek sahibi olacagin yaslar, elalemin evinde temizlik yapip yemek pişirecegin degil.
00 Yorumla
1 yıl25 ten öncesi okumak ve işini yapıp parasını kazanmak için ayrılmalı bana göre. Erkenden evlenmeyi tercih etmem ben.
00 YorumlaKişiye göre değişir bana göre normal değil daha hayatın tadını çıkaramadan kendimi daha tam tanımadan büyük kararlar vermek istemem
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılNormal değil. O yaşlarda insanın daha kişiliği oturmamış ki, ne istediğini bilsin ya da doğru kararlar versin. Olgun insanların bile dünkü fikri bugünü tutmazken, ergenlik dönemini yeni atlarmış birinin sağlıklı karar vermesi mümkünmü sence
00 Yorumla
1 yılkendi ayakları üzerinde durabiliyorsa normaldir. yok hala daha birilerine bağımlı bir hayatı varsa normal değildir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Normal ama hata! 30 yaşlarına doğru pişmanlık yaşayacak. Güçlü bir karakteri varsa ayrılacak. Yoksa aldatacak!
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılNormal bence her kız evlilik hayali kurar hayatının bi bölümünde.
06 Yorumla- 1 yıl
Sende ama dimi
- 1 yıl
Evet
Soran1 yıl@Mucahid_30 ya yeter soruma cevap verenlere yorum yapma
- 1 yıl
Tamam
- 1 yıl
Kac yasindasin
Soran1 yıl@Mucahid_30 ya sabıııırrr
Yeter ya herkesin cevabına yorum yapmışsın git sorumsan kış kış
1 yılHemen kendi bulduğun biriyle evlen Esra Erol Müge Anlı nasıl program yapacak siz olmasanız çıkıp ağlarsın televizyonda 3 ay sonra
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
m 1 yılÖnceden 15 16 da evlendiklerini Var sayarsak çokta yadırgamamak lazım. Kaldı ki çoğu kadın 25 - 26 da evdr kaldım diye ağlıyor burada gördük
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılAra ara evlenmek istemesi normal çünkü daha çocuk normal olmayan gerçekten evlenmesi bir dur diyen çıkmalı bu çocuğa😄
00 Yorumla Bişey sorucam evlenmek isterken ne düşünüyorsun da evlenmek istiyorsun evlenince ne olucak yani?
112 Yorumla- 1 yıl
Öncelikle senin yaşın tecrüben doğru adayı seçmek için uygun değil.
2. si çocukluk dan yeni çıkmış biri olarak gençliğini yaşamadan sorumluluk altına girmen senin için hiç doğru değil
3. Alacağın sorumluklarin altından kalkabilcek bir hayat tecrüben yok. Bir erkeğin bir çocuğun ve eşinin ailesine gösterebilecek bir sabrın bile yoktur.
4. En önemlisi bunu hiç unutma kulağına küpe olsun. Sen bir malsın daha, bunu hakaret olarak görme ilerde ne demek istediğimi anlicaksin - 1 yıl
Ben bu yaşta bile giremem sorumluluk altına ama giren hakkından gelen var onlar evlensin ben mesela yapamam tabi şu an için konuşuyorum 😅
- 1 yıl
Evlenmek şu an için istemememide tuhaf bulan var 21 yaşında bile garip buluyolardı isteyene de laf ediyolar istemeyenede isteyen 18 de evlensin 28 de de beni ilgilendirmez yapan yapsın 😅😅
- 1 yıl
Tabiki de öyle kendi tercihi 20 yaşında insanlara çocuk ergen diyip duruyoruz bu da saçma
- 1 yıl
@hfguiiuh çok kötüsün
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yıl19-20 yaslarinda bekareti kaybetmek normal de evlenmek mi anormal olsun aşk olsun
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılArada böyle düşüncelere girmesini normal karşılarım ama ciddi olması normal değşl
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı.
1 yılBen 18 yaşından beri evlenmeyi istiyorum. Herkesin istekleri farklı ve bence gayet doğal.
02 Yorumla- 1 yıl
Tercihtir
- 1 yıl
Yani, tercihtir
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bence ya cinselliği merak ediyor ondan ya da ailesel problemleri var
00 Yorumla
1 yılolabilir bunda bir sakınca yok bence daha iyi olur en azından ilişki yaşarsan helali olmuş olur
00 YorumlaBilinçli bir karar değil ama çiftler bu konuda kararlı ise olabilir tabii
00 Yorumla
1 yılYani evlenebilirsin ancak karşındakini iyi tsniman gerek
00 YorumlaEvlen evlen senin neyin eksik benden😂 çocukta yap da gör ebeni😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 543 cevap paylaştı.
1 yılGayet normal ama kendince olgunlaştıysan birinin başını yakmıcaksan evlen
00 Yorumla
1 yılNeden evlenmek istiyorsun yuva kurma isteği mi başka bir şey mi?
00 Yorumla
1 yılKişiye göre değişir
Ben de 20 yaşındayım ama evlenmek istemiyorum00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılSaçmalama gizim ya git hayatını yaşa evlenirsen bu yaşta izdirap olur
00 Yorumla
1 yıl20 yaşındayım evlilik aklımın ucundan geçmiyor benim.
00 YorumlaAile baskısı ya da başka bir şey varsa evden uzaklaşıp evlenmek isteyenlerde oluyor
00 YorumlaTozpembe hayal kurunca ister.
Gerçekleri görünce anlayınca bi duraklarsın merak etme.00 Yorumla
1 yılBence normal kanka bende evlenmek istiyorum bazen 😀😀
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl22 yaşında çok aşık olarak ve olunarak evlenmiş ve iki yıldır evli biri olarak herkese tek önerim 30 yaşından önce evlenmeyin olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır değil. Evliliği asla bir çare olarak görmemelisiniz. Evvela hayatınızı yaşayın, kendinize fayda sağlayın. Evlilik daha sonra gelir.
00 Yorumla
1 yılBence çok erken hayatta başka idallerin olmalı işini kurup öyle evlenmelisin yoksa hep koca eline bakarsin zaten %50 şansın var ya iyi birisi çıkar ya kötü birisi %50 Lik kötü insanı düşünüp ondan sonra evlenmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNormal değil ilerde pişman olması çok yüksek evlilik bir yere mi kaçıyor çocuksun daha yaşa gençliğini bir erkeğe gençliğini verince sadece sonunda üzülürsün bu yaşta evlilik ne ya
00 YorumlaNormal sevsiğin biri hayatında varsa neden evlenmeyesin ki? Hayat beklemiyor insanı her an her şey olabilir. Bu yüzden hayallerimizi beklemeden, ertelemeden yapmak gerek.
01 YorumlaBence gayet normal ama bence acele etme istersen evlen onunla büyü yasa herşeyi istersen de gençliğini yasa sonra evlen ve çocuk yaparsan sorumluluğun artar
06 Yorumla- 1 yıl
Ne yapiyorsun
- 1 yıl
Sen kac yasindasin
- 1 yıl
Uyudun mu
- 1 yıl
Seni merak ettim
Gizli Üye(25-29)1 yılZaten eski dönemlerde bu böyleydi ama şimdi laiklik düzeni ya çok konuşulur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu yaşta mesleği yk bişeyi yk neyine güvendi de evlenmeye kalkio
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
1 yılDemekki kendini bu sorumluluğa olgunluğa hazır hissediyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl18 de evlendim şu an 20 yaşında iki bebek annesiyim çookkkk pişmanım kocamdan değer saygı sevgi görmüyorum bana 5 tl çok görüyor kaçarak evlendim ahh babamın annemin sözünü dinleseydim de hem kendimi hem yavrularımı yaktım
011 Yorumla- 1 yıl
Ama sen baskıdan sidetten kaçtın evden
- 1 yıl
Sana dedim
Cevap sahibi1 yılTanışıyormuyuz başkasıyla karıştırdınız bence ben ailemden şiddet görmüyordum
- 1 yıl
Nasil sin
Cevap sahibi1 yılMutsuzum
- 1 yıl
Erken evlendin canim ya
Cevap sahibi1 yılEvet pişmanım çok
- 1 yıl
Ama severek mi evlendin
Cevap sahibi1 yılEvet ya
- 1 yıl
Kocan yokmu simdi
- 1 yıl
Ne yapiyorsun
1 yılYarın boşanma davası açıcam. Yapmayın tek tavsiyem.
01 Yorumla
Soran1 yılYaşın 18 mi gerçekten
1 yıl19 20 yasinda evlenmediğim için pismanım. Kariyer onemli diyorlar evet onemli ama yuva kurmakta onemli.
00 Yorumla
1 yılDoğru insanlar evlendikten sonra güzel bişey ama bazen bazı insanlar hayatınzehir ediyor işte
10 YorumlaSen istersen evlenebilirsin ama ben üniversite bitmeden istemiyorum
10 YorumlaReşit olduktan sonra isteyen istediği yaşta evlenebilir
00 YorumlaNormal kudurmuş olabilir ama okuması gerek o yaşlarda
00 Yorumla- Devamını Gör (105)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım