İçim rahat değil doğruyu söylemeliyim?

Bi mağazada biriyle tanıştım kız sevgilisinden bi kaç gün önce ayrılmış bana yakın davranışları vardı bi süre sonra evine çağırdı kahve içeriz birlikte film izleriz flan diye gittim bende o şekilde bi kaç defa bununla evde görüştük yalnız ayrılığı o erkek arkadaşı sürekli arıyor yanımdayken açmıyor telefonları 1 hafta sonra flan barıştı bunlar ama kız hala benimle görüşmek istiyordu yine o şekilde bi kaç defa görüştük erkek arkadaşına beni liseden arkadaşım diye tanıttı aile dostumuz flan dedi. Ben bu durumdan rahatsız olamaya başladım ve kızla bütün irtibatım kestim. Sevgilisi bunun fatura detayına gizlice bakmış ve benimle sürekli konuşmalarını görmüş beni aradı doğruyu söyle gece flan hep konuşmuşsunuz aranızda bişey olduysa bunu bana söyle flan dedi. Yok dedim kpss ile ilgili bi ders konusunda yardım istedi o yüzden konuştuk dedim ama içimde hiç rahat değil benim ona doğruları söylemem gerekiyor yoksa yanlış bi evlilik yapıp hep ihanete uğrayacak çocuğada üzüldüm gerçekten. Söylemem doğru olur mu acaba.
İçim rahat değil doğruyu söylemeliyim?