Doğruyu anlatmalı mıyım?

Eve geldiğimden beri moralim çok bozuk, içim huzursuz. Bir olay yaşandı ve vicdanım rahatsız. Bizim bir grubumuz var, yaklaşık 15 kişilik, ve bir süre önce grup içerisinden bir kadını destek amaçlı ziyaret ettik. İki farklı grup halinde gittik. İlk grup ziyaretten sonra o kişiyle bir daha iletişim kurmayacaklarını söyleyip gruba da mesafe koymalarını tavsiye etmiş. Ben bu durumu yeni öğrendim.

Sonrasında o kişi, birini aratıp konuşmayı hoparlöre almamı istedi. İstemediğimi söyledim ama ısrar edince kabul ettim. Hoparlörde konuşulan her şeyi yanımdaki kişi de duydu ama telefondaki kişi bundan habersizdi. Vicdanım el vermediği için daha sonra telefondaki kişiyi arayıp konuşulanları yanımdakine aktardığımı söyledim. O kişi çok üzüldü ve “Sana güvenmiştim” dedi. Bu beni daha da kötü hissettirdi.

Yanımdaki kişi durumu konuşurum dedi ama olayın tamamını anlatmayacağını söyledi. Yani beni zorladığını ve hoparlörden dinlediğini söylemeyecek, sadece benim aktardığımı dile getirecek. Böylece yine ben kötü duruma düşeceğim.

Ben her şeyi olduğu gibi anlatmak ve helallik almak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Doğruyu anlatmalı mıyım?