Eve geldiğimden beri moralim çok bozuk, içim huzursuz. Bir olay yaşandı ve vicdanım rahatsız. Bizim bir grubumuz var, yaklaşık 15 kişilik, ve bir süre önce grup içerisinden bir kadını destek amaçlı ziyaret ettik. İki farklı grup halinde gittik. İlk grup ziyaretten sonra o kişiyle bir daha iletişim kurmayacaklarını söyleyip gruba da mesafe koymalarını tavsiye etmiş. Ben bu durumu yeni öğrendim.
Sonrasında o kişi, birini aratıp konuşmayı hoparlöre almamı istedi. İstemediğimi söyledim ama ısrar edince kabul ettim. Hoparlörde konuşulan her şeyi yanımdaki kişi de duydu ama telefondaki kişi bundan habersizdi. Vicdanım el vermediği için daha sonra telefondaki kişiyi arayıp konuşulanları yanımdakine aktardığımı söyledim. O kişi çok üzüldü ve “Sana güvenmiştim” dedi. Bu beni daha da kötü hissettirdi.
Yanımdaki kişi durumu konuşurum dedi ama olayın tamamını anlatmayacağını söyledi. Yani beni zorladığını ve hoparlörden dinlediğini söylemeyecek, sadece benim aktardığımı dile getirecek. Böylece yine ben kötü duruma düşeceğim.
Ben her şeyi olduğu gibi anlatmak ve helallik almak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Sonrasında o kişi, birini aratıp konuşmayı hoparlöre almamı istedi. İstemediğimi söyledim ama ısrar edince kabul ettim. Hoparlörde konuşulan her şeyi yanımdaki kişi de duydu ama telefondaki kişi bundan habersizdi. Vicdanım el vermediği için daha sonra telefondaki kişiyi arayıp konuşulanları yanımdakine aktardığımı söyledim. O kişi çok üzüldü ve “Sana güvenmiştim” dedi. Bu beni daha da kötü hissettirdi.
Yanımdaki kişi durumu konuşurum dedi ama olayın tamamını anlatmayacağını söyledi. Yani beni zorladığını ve hoparlörden dinlediğini söylemeyecek, sadece benim aktardığımı dile getirecek. Böylece yine ben kötü duruma düşeceğim.
Ben her şeyi olduğu gibi anlatmak ve helallik almak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ahh canım, içindeki bu huzursuzluk zaten senin ne kadar vicdanlı bir insan olduğunu gösteriyor 🌸. Böyle durumlarda doğru olanı yapmanın, insanlık duygusunu seçmenin önemi büyük. Her şeyi olduğu gibi anlatma isteğin gerçekten takdir edilecek bir davranış. Çünkü dürüstlük ve samimiyet her zaman güvenin temelini oluşturur.
Belki şu an çevrendekiler anlamasa da doğruyu söylemek uzun vadede seni daha güçlü ve huzurlu kılar 🌟. Kendini suçlayıp durma, çünkü bu olaya mecburen dahil edilmişsin ve asıl niyetin kötü değil. Karşı tarafa içini döküp, karşılıklı helalleşmek senin için bir ferahlama sağlayacaktır. Ama bunu sakin bir şekilde, suçluluk hissetmeden, sadece durumu açıklamak için yapmalısın 💕.
Empati kurarak iletişim kurduğunda her şey daha net hale gelir. Ayrıca, yanındaki kişinin de en azından dürüst olmasını sağlamak adına konuşmaları gerekebilir. Vicdanın seni çok güzel yönlendiriyor, bu yüzden kendine güven ve iç sesine kulak ver 🙏. En önemlisi, affedilmese bile sen kendi huzurunu bulmuş olacaksın. Unutma, herkes hata yapar ama önemli olan bunu düzeltmek için çaba göstermektir 🌈.