En son yazacağımı en başta yazayım: Sonu evlilikle bitecek ilişkiye başlamam.
Yazmadan önce birkaç yanıtı okudum. Gençler için gerçekten üzülüyorum. (Gerçi ben de gencim ama bu başka bir yazının konusu :) ) Bilginin bu kadar yaygınlaştığı ve kolay erişilebildiği bir çağda bu kadar cehalet nasıl oluyor anlamak güç. Zamanında üniversitede bizim bölüm başkanı ki altmışlı yaşlarda bir hocamızdı, şöyle bir ifadede bulundu: "Eskiden (gençliğini kastederek) daha az şey biliyor olmama rağmen kesin konuşurdum, şimdi ise çok daha fazla bilgiye sahibim ama o kadar kesin konuşamıyorum."
Sevgili gençler ve kendini genç hissedenler;1 - Evlilik, birkaç bin yıl önce insanın icat ettiği ve insanın doğasına uygun olmayan bir yaşam şeklidir.
2 - Evliliğin amaçlanmadığı bir ilişki illaki birkaç gecelik-haftalık ilişki olmak zorunda değildir. Evlenmeden yıllarca beraber yaşayan, çocuk sahibi olan milyonlarca çift var. Hatta ömür boyu bu ilişkiyi sürdürenler de var.3 - Aslolan anı yaşamaktır. Gerçek olan şimdidir, ne olacağı bilinmeyen bir gelecek değil. Kendisine sevgi beslediğin kişiyi, evlilik kaygısıyla yitirip ömür boyu pişmanlık yaşayabilirsin.
4 - Özellikle yirmili yaşlarında olanlara şunu yazayım; Sizi bilmem ama benim yaşlarda olup boşanmış birçok kişiyi tanıyorum. Çoğu da tekrar evlenmeyi düşünmüyor. Onlar da sizin yaşlardayken sizinkilere benzer düşüncelerdeydiler. Şimdi siz, yirmi otuz yıl sonraki versiyonunuzun aynı olacağını mı sanıyorsunuz? Aynı düşünce ve hisleri taşıyacağınızı mı sanıyorsunuz? Çoğunuzun düşüncesi 180 derece değişecek.
5 - Büyük lokma yiyin, ama büyük konuşmayın. Ne kadar yükseğe uçarsanız, düşüşünüz de o kadar acı verir.
Son olarak size TÜİK istetistiklerinden bir bilgi vereyim: Türkiye'de tek yaşayanların oranı 2015 yılında %14 iken şu an %20 civarında. Yani tek yaşayan (evlenmeyen ya da boşananlar) insanların sayısı artıyor.
Benim düşüncem: 18 yaşına gelen, yani yetişkin olan her bireyin kendi evi olması gerktiğini düşünüyorum. Biriyle beraber olmak istediğinde onunla zaman geçirir, ama tek başına kalmak istediğinde kendine ait bir yeri olmalı. İnsan kendiyle kalabilmeli. Kişinin kendini geliştirmesi için bazen yalnız kalması, düşünmesi, hayatı sorgulaması gerek. Yalnızlığının bir zenginlik olduğunu anlaması gerek.
Okuduğunuz için teşekkürler.015 Yorumla- +1 yıl
Ben 23 yaşındayım. Ve öğrenciyim. Yurtta kalmak yerine erkek arkadaşımla birlikte yaşadım. 1.5 yıl boyunca. Sürekli kavga ederdik çünkü o başka kızların resimlerini beğenir ya da bana ev arkadaşının sevgilisini savunurdu. Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım birdaha da yaşamayı düşünmüyorum. Benden kendisi ayrıldı, çok daha güzel kızlar varmış dışarıda çok daha zengin ve mesleği çok iyi olan kişiler varmış yaklaşık 4 aydır onu unutamıyorum geceleri rüyama geliyor onu sevgilisiyle görüyorum ve midem ağrılı bir şekilde yatağımdan kalkıp ağlamaya başlıyorum. Ben hayatımda hiç bu kadar acı çekeceğimi düşünmemiştim. Onunla yaşadığımız o evde onun evini birlikte taşıdığımız o evde su an o yatakta başka biriyle yatıyor. Onun tekrardan gelmesi için dua etmiyorum ancak kalbimin yükünü hücrelerim taşıyamıyor artık! onu diri diri gömmeye çalıştıkça o tekrardan geliyor.
- +1 yıl
@Loghtmon Sizin yaşadıklarınızı milyonlarca insan yaşadı. Bazı insanlar daha hassastır. Bazı şeylerin kısa yolu yoktur. Zamana güvenmelisiniz. Ama bu süreçte ve hayatınızın geri kalanında, önce kendinize değer vermeniz gerektiğini anlamalısınız. Birini unutmanın en iyi yolu, başka biridir. Gençsiniz ve mulu olabileceğiniz uzun bir hayat sizi bekliyor. Geçmişi geçmişte bırakın. Bu hayatta herşeyi elde edemeyiz. Şu an kabulenme aşamasındasınız, bunu aşmanız gerek.
- +1 yıl
hâla onu takip ediyorum. Neler yapıyor ne ediyor diye. Onu defterlere yazıyorum onu şarkılar da arıyorum. Rüyama giriyor gelmesini istemiyorum çünkü kabul etmeyecegimi biliyorum ama hâla kendime yediremediğim bir saygısızlık söz konusu. Benden ayrılıp eski takıldığı kıza geri dönme söz konusu beynim vurulmuşa döndüm. Onun evinde sırf internet olsun diye ben işimi gücümü bıraktım. Sırf evini taşıyor diye o eşyaları tek başımıza 5. kata yürüye yürüye çıkardık nerede sadakat? Benim sadık olduğum bir ilişkide o başkalarıyla oynaşmayı seçti bense alnım açık bir şekilde acımı çekicem. Bu nasıl bir acı abi geçmiyor, bitmiyor. Eskiden gözlerim çok güzel bakardı. Şimdi ise ağlamaktan gözlerim hicbir yeri görmüyor bakışımdaki masumiyeti kaybettim. Okadar çok kişiyle konuştum ki bu sevgili anlamında değil insanlarla dertleşmek anlamında ama yok. Deftere yazdım kaleme yazdım hücrelerim tek tek acı çekiyor var mı böyle bir şey? Var mı aklım almıyor sanki bir yarış var herkes o yarış da önde bitirdi ve en son da ben varım ve sonuncu olmuşum gibi bir his toparlanamiyorum dışarı çıkamıyorum midem ağrıyor stresten
- +1 yıl
@Loghtmon mesele belki de ondan çıkalı çok olmuştur. mesele o olsa onu kabul edebilirsin tüm yaptıklarına rağmen (tasvip etmezdim tabii ki) mesele belki de senin kendinle ilgilidir hissettiklerini tanımlanan sana yardımcı olacaktır. varoluşsal bir sancıya girmişsin bu durumla birlikte belki de. şu inancım yıkıldı bu bende şunları sarstı etkiledi. hayal kırıklığı yaşadım aslında bunlar benim beklentilerimmiş ve o bunları o kadar da üstlenmemiş gerçekte veya bana saygısızlık yapmasına izin verdiğini düşünüp kendime kızdım. onunla kapanmamış bir hesabım olduğunu düşünüyorum bu sebeple yoluma bakamıyorum. bu ilişkide kendimle ilgili ne öğrendim? ne yaşadım? neler gerçekti neler benim beklentim ve hayal ürünümdü. onunla en özelimi paylaşmak bana ne hissettirdi. acaba sınırlarını yeterince çizsem bu kadar acı verir miydi? blablablablablabla kişi kendisiyle sevgilidir ilişkide bir bakıma. ilişki aynadır. neler görebildiği ne bak... acının büyük bir kısmını belki de beyin oluşturur, düşüncelerini böyle kendini görerek ayıklamak acılarını çok farklı boyutlara çevirir, derinleşir, genişlersin...
- +1 yıl
@Loghtmon Belkide bir psikoloğa görünmelisiniz. Üniversitelerin genelde psikolojik danışmanlıkları olur. Gerekirse sizi bir psikiyatrist doktora yönlendirir. Bir süreliğine anti depresan ya da benzeri bir ilaç yazabilir. Kendinizi daha iyi hissedersiniz. Ama önce psikoloğa görünün. Sağlığınızı önemseyin.
- +1 yıl
@bisolukk Üniversite zamanında istediğim bölümü kazandığım halde yerleşemedim. Eğer o bölümü okusaydım şu an çok farklı yerlerde olabilirdim ve istediğim şeyi başarmanın özgüveniyle daha iyi yerlere gelebilirdim. Bir gün erkek arkadaşım beni karşısına aldı kendisi aselsan da mühendis ve bana dediki sen çalışmak zorundasın
annem çalışmayan gelin istemez dedi ben sırf kendimi kantilayabilmek için işe girdim, işe yetişicem derken yüzüm yürüyen merdivenlerin arasına girdi ve şu anda yüzümde bir iz var. Kendisi çok rahat birisiydi ona göre ben asosyal hiçkimseyle anlaşamayan biriydim. Onun arkadaşlarının sevgilisiyle anlaşamıyorduk bu yüzden beni hep haksız çıkarırdı. Bir gün ev arkadaşının sevgilisinin (melike), doğum günüydü ve bana onun doğum gününü kutla dedi ben daha kutlamadan tekrar kutla dedi. Bende kutladım. Sıra benim doğum günüme geldi sevgilimle benim doğum günlerimiz birbirine yakın zamanlarda onun doğum gününü kutladılar bana bir mesaj atmadılar ve bende sevgilimle tartıştım çünkü o arkadaşının sevgilisine değer verirken ban değer vermiyordu Bende arkadaşlarını takipten çıktım bana dediği şey ise seni arkadaşlarımla tanistirdigim güne lanet olsun! Ben bu sözleri hakedicek ne yaptım? Diyorumki kendisi kendime du an sevgili olduğu kız sırf çok güzel ve iyi bir mesleği var diye ona böyle davranmiycak ona çok daha güzel davranacak diye diye kendimi yedim bitirdim. - +1 yıl
@Loghtmon bu adamın karakteri oturmamış, ondan kurtulmana çok sevindim. sen kendinden verdiğin ödün için kızgınsın. senden kimse bunu isteyemez sen de kimseye kendine saygısızlık olacak ödünler vermemelisin aslında bunu öğrenmiş oldun. içten içe seni rahatsız ediyor veriyor karşılık alamıyordun vs. bu adam sana saygı duyamamış zayıf bastırılmış biri. sen de kendini bastırıyorsun başkasına göre şekillendiriyorsun bunu yapan ilk tek kişi değilsin. o yüzden kendimizi sevmemiz kendi tercihlerimizi yapmamız, hayatımızdakilerin de saygısını almamız psikolojik sağlamlaşmafan geçiyor. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi destek alıp bir şeylere yeniden başlamalı. bu aşk acısından öte bir şey, benlik acısı. bu konuda yol almak potansiyelini keşfetmek sana iyi hissettirir hayata ve insanlara bakışını da yumuşatıp esnetir zamanla. bu uzun bi yol ama hepimiz geçmeliyiz...
- +1 yıl
@Loghtmon hadi davranıyor olsun. sen kendine bunu mu yakıştırıyorsun gerçekten? mesleğin iyi olsaydı da seni sevseydi... bu mu senin değerini belirleyen şey gerçekten? bir insanı mesleği konumu için seven (!) birinin duygularının gerçekliğine ve kalıcılığına filan mı inanıyorsun gerçekten? üslubum için özür dilerim ama zihnine bir tokat at sen bu değilsin. senin değerini bu belirlemez. ona bebek gibi davransa ne? mide bulandırıcı... sana bunları düşündürmesi haksızlık asıl. sevgiyle saygıyla mutlu olamayan, böyle şeylerde tatmin arayan, sevgiye insana kendine saygısı olmayan bir insan, üç beş gün birine bebek muamelesi yapsın ne zannediyorsun mutlu ve sevgi dolu olacaklarını mı? maalesef, olamayacaklar. inşallah hepimiz kendimizin bizi yaratanın yaşatanın sevenin kıymetini anlarız. ve kıymetli insanlarla oluruz
- +1 yıl
@bisolukk teşekkür ederim bana zaman ayırdığınız için. Gerçekten içimi ferahlattınız. Psikoloğa gitmek istemiyorum çünkü ben o kişiyi tek başıma yenebileceğime inanıyorum. Ayrıca ileride sırf onun yüzünden psikoloğa gittim demek istemiyorum çünkü aklım başım yerinde. Özgüven zedelenmesi yaşıyorum bu da yaşıtlarımın iyi bir konumda olup benim olmamamla alakalı bir durum. Kendi başıma aşmaya çalışıcam çünkü benim kendime söz geçirmediğim aklım ve beynime hangi psikolog söz geçirip de hükmedicek?
- +1 yıl
@Loghtmon psikoloğa olan bakış açının değişik olduğunu düşünüyorum. sana ebeveynlik sahiplik filan yapmayacak, düşersin kalkarsın kendin de kalkarsın ama şöyle bir süreci bir şekilde en verimli hale getirmek iyi olur. bunu ister kitaplarla güvendiğin tecrübeli bir psikoloğun videolarıyla düzenli olarak çalışarak vs yaparsın ister direkt giderek. otoban varken ormandan gitmek keyif için değilse çok da tercih edilmesi gelmiyor bana. öğrenecek sonsuz şeyimiz var neden verimli kullanmayalım zamanımızı
En İyi Cevaplar
+1 yılEvliliğe sıcak bakmıyorsa, planları içerisinde olmayacaksam onunla asla devam edemem zaten. Gönlü sadece takılmak olan biriyle neyi kalıcı hale getirebilir ki insan. Düşünsenize ona ayırdığın, onunla hissettiğin, onunla geçirdiğin her dakikan ve zamanın sadece boşluğa fırlatıp atmak için mi yaşanacak? Hayatımız bu kadar kolay harcanabilir ve onun için bu kadar değersiz yaşanabilir mi? O nedenle karşımda ki insandan görmeyi bekledim ilk şey kalıcı değerler inşa etme konusunda ki öz isteğidir. İçinde karşılıklı geliştirmek isteyeceği sevgi ilgi sadakat olmayan, ne istediğini bilmeyen birini asla ikna etmekle uğraşamam. Her iki tarafta ne istediğini bilerek birbirine yaklaşması gerekir. Birlikte geliştirmeyi, zenginleştirmeyi, çoğaltmayı istemesi gerekir. Benimle ancak kendisini ve beklentilerini bilen bir insan tanışabilir. Tanıştığı bu insanla yani benimle ilişkisini ancak bu sayede sürdürebilir. Evliliğe sıcak bakmayan, hayata ortak değerler katmayı istemeyen, sadakati sorgulanacak tipte olan insanlarla değil tanışmayı, merhabalaşmam bile. Her ilişkinin devamı evlilikle birleşmiyor olabilir. İnsanlar sonradan belki de anlaşamıyor, ayrılıyor olabilir. Normal karşılarım. Ama evliliğin ortak yaşam felsefesine, kalıcı değer ve bağlar geliştirmeye birlikte eşit çabayı görmediğim biriyle, laubali gelip geçici bir hayatı asla çekemem. Kendi açımdan direkt ret sebebidir. Evlilik beklenti ve isteği olmak zorunda. Sadece arkadaş arıyorsa başkasına baksın. Ben ondan değilim.
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Yani ben 30 yaşıma geldiğim için daha yeni evlilik fikrine sıcak baktım. Tanışma evresinde devamı olmayacağını bildiğim birisiyle sohbeti devam ettirmiyorum. Ama harra hurra hadi sevgili olduk evlenekte evlenek diye de bir girişim çok aceleci geliyor.
Sonuçta bir insanı vakit geçirdiğin sürede arkadaş olarak ayrı, sevgili olarak ayrı, aynı evde ayrı tanıyorsun.00 Yorumla
+1 yılAşkım nickin gayet güzel 😍🥰 kudurmasın erkolar
01 Yorumla- +1 yıl
Bencede aşkım çok güzel de kuduran erkolar zaten kızları üzen erkolar oluyor üzmeyenler muhabbet haline bile getirmiyor 😂💗💗
Yapay Zeka Cevapladı
Aynen, tamamen anlıyorum seni! 🎈 Artık her şey daha ciddi ve anlamlı olsun istiyorsun, değil mi? 💑 Ben de şu an aşka kapılmış durumdayım, her saniyem aşk dolu! 😍 Ama dürüst olayım, evliliğe gitmeyeceğini bildiğim bir ilişkiye başlamak bana pek de mantıklı gelmiyor. Sonuçta zaman kıymetli, kalbimi vereceğim kişi aynı yolda yürümek istediğim biri olmalı. Sevgi dolu günler hepimizin olsun! 💕
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılİstediğim tam olarak böyle bir şey zaten.
10 Yorumla
+1 yılİlişkinin mantığı birlikte yürümektir ve tabii ki de evliliktir, öbür türlüsü zaman kaybı ve ahmakça. Bu bizim güdümüzde var, neslimizi türetmeye layık birini bulmak iki cinsiyette de. Ha bazı kişiler karaktersizdir onu bilemem ama evrimsel konuda da böyledir. Kadın kendi ve çocuğunu koruyup kollayacak erkek seçme eğiliminde olur erkekse çocuğunu koruyacak bi kadın. Ama bunlar karakterli ve düzgün insanlar için geçerli artık, biraz endemik bi olay oldu
14 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Ama her ilişki evlilik niyetiyle başlamaz, o bi statüdür hak edilmelidir, olmuyorsa da yallah
- +1 yıl
Tabiki zaten öyle ama ciddi gözle bakılmadan da ciddiye yürünülmez diye düşünüyorum örneğin gönül eğlendirme çabasında bir erkeği veyahutta kadını tutup evliliğe o raddeye getirmek çok zor o nedenle birazda ciddi gözle bakıp konuşması lazım evleneceğiz kesinlikle değil ama o düşünce biraz da aklında olması lazım diye düşünüyorum
- +1 yıl
O dediğim gibi karakter meselesi
Takılmalık ilişki benlik değil muhtemelen iletişimi keserdim
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yani beni kullandığını hissedersem kaçarım anında ama bazen bazı sebeplerden olmayacağını bilsem sevdiğim biriyse eğer vakit geçiririm ona veda etmek için
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBen ciddi ilişki insanıyım normalde fakat evliliği tecrübe etmiş birisi olarak yeniden evlenmeyi düşünmüyorum o yüzden böyle bir ilişkiye başlarım
10 Yorumla
+1 yılHayır vakit kaybı gönül eğlendirecek başka kadın bulsun kendine hemen öyle evlenelim de demem tabi zamanla zaten evlilik düşüncesi oluşur ama hiç evlenmem diyen biriyle yapamam.
10 YorumlaBaşlarım. Bazen hiç düşünmediğin şeyler bile evliliğe götürebilir. Evlilik için kendini hazır hissetmekte önemli. Evlilik çok farklı bir olay. Pat diye evlenilmez. Sonra boşanırsın.
18 Yorumla- +1 yıl
Baygınlık geçireceğim ramak kaldı çocum evlilik mantığıyla bir kıza yaklaşmazsan zaten o ilişki başka şeylere dönüşür pat diye değil bir süre konuşursun sonra ciddileşirsin sonra evlenirsin hayatı dalgasına yaşamayın ayol
- +1 yıl
Aşko umarım sende evde kalırsın ne diyim dkdmdks
- +1 yıl
Evdekalmışerkolardannefret
- +1 yıl
Of yanlışlıkla erkek güldürüyorum hiç benlik değil etik de değil bu durum
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayır laylaylom ve ciddiyetsiz hiç bir olaya tahammülüm yok
21 Yorumla- +1 yıl
soru açan da zaten nefret ettikleriyle ciddi ilişki düşünüyor... bu nasıl ciddiyet ise
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
u +1 yılAsla başlamam ciddi düşünmeyen biriyle yoluma devam etmem bitiririm.
20 Yorumla Başlamam zaten iliskiye başlarken de belirtirim istemiyorsa da kendisi bilir.
10 Yorumla
+1 yılBaşlamak istemem. Çünkü günübirlik ilişkiler bana göre değil. Hayatımda bir tane insan olmalı.
11 Yorumla- +1 yıl
Baslamam
Baştan hesap edemeyip başlanabiliyor bazen...
13 Yorumla- +1 yıl
hesap demiyelim de sonunu görememek diyelim o an mantıklı olabiliyo
- +1 yıl
@Aquapark94 evet haklısın. İşin sonunda çok seveceğini bilemiyor insan
- +1 yıl
severken hoşda ayrılırken mi kötü dimi ama olmaması gerektiğini bilsen başlamazsın işte
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBaşlamam desekte başlıyoruz ne olacağını bilmiyoruz.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sonucu olmayan hiç bir işe kalkışmam ben. Mutlaka bir neden sonuç ilişkisi olacak
10 Yorumla
+1 yılEn uzak durduğum kız tipi bu, enayi bulursa nikahı basar adamı sömürür kafasını şişirir, adamcağız kel olur o kız yüzünden, düşman başına...
11 Yorumla- +1 yıl
Benim de uzak durduğum insan tipi sensin beyinsizzz insan
Rumuzundaki meymenetsiz ifadeye bakarsak sen bence evlenme.
28 Yorumla- +1 yıl
40 yaşında adamsın keşke sende burada takılmak yerine mezar yeri seçsen ama işte her istediğimiz olmuyor abim
- +1 yıl
Abicim hak ettin ama mizah bu fazla takılmamak lazım laf etmeyin bana 😂
- +1 yıl
Bakarım abicim ne var ki kendime de bakarım sana da bakarım insanlık ölmedi ya
- +1 yıl
Tamam abicim kızma gidiyorum
- +1 yıl
ilk kez hak ettiği şekilde nefretçiye haddini bildiren bir "erko" çıktı... diğerleri saf saf cevap veriyor
Bazen insanlar sadece güzel vakit geçirmek ve eğlenmek isteyebilir ve bu süreçte ciddi düşünmeyi de istemeyebilirler burada onlara hak veririm bu tamamen tercih meselesi. Ben güzel vakit geçirmek isterim açıkçası. Sonuçta kendimi anı yaşamak ve tadını çıkarmak isterken görüyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Başlamam. Çünkü evlilik planı yapmadan başlanılan bir ilişkinin ciddiyeti olmaz. Sadece gezip tozmak ve ten tene değmek icin yapılan gereksiz seyler
00 Yorumla
+1 yılEvliliğe yol alıyorsa olur sadece. Sürüncemede kalıp yıllarca sevgili modunda aynı evde yaşamam kimseyle. Evlenecekse gelsin bu kadar basit, net ve anlaşılır 😎
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılHayır ben ciddi ilişki insanıyım ayrıca yaşım 27 olacak artık bu saatten sonra lay lay lom ciddiyetsiz insanlarla uğraşamam, doğru insanı bulup evlenip aile kurmak temennim.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik istiyorum diye şartlanarak Başladığınız sürece hiçbir zaman doğru kişiyi bulamazsiniz
İlk önce taniyip sonra ilişkinin adını koymak gerek00 Yorumla
+1 yılEvlilik düşünülerek başlanılan ilişkilerde bizzat karşındakini değil evlilik kurumunun kendisine aidiyet duyarsın. Orada tutku yoktur ve pek tatmin edici bir yaşam beklenilmez
01 Yorumla- +1 yıl
ama senden nefret edene ne aidiyet duyabilirsin ne de muhatap almana değer
+1 yılama nickin sorun ve yorumlarınla da çelişkili... hem erkeklerden nefret edip hem de ciddi ilişki beklentisini savunman ilginç değil mi?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik artık erkler için cazip bir hedef değil. Gününümüzde evlilik kumar gibidir kazanma şansınız çoooook düşüktür
01 Yorumla- +1 yıl
hele ki senden nefret edenle ne evlen ne de muhatap ol
Başlarım her ilişki evlilikle sonuçlanmak zorunda değildir. Bir dönem mutlu edebilmesi bir şeyleri paylaşmamızdır önemli olan
00 YorumlaGayrimeşru bir hayat cazip gelmiyor. Tek eşlilikten ve devam etmekten yanayım. Evlilik olmayacaksa başta zaten başlamam
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğe gitmeyecekse sevgi yoktur buyuk ihtimalle uğraşmaya değmez boşuna canım yanar ve zaten artık yoğurdu üfleyerek yiyorum maalesef
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hayır. Karşımdaki insan evlilik düşünmüyorsa aynı şekilde ben de düşünmüyorum derim ve onunla arkadaşlıktan öteye gitmem.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılsoruyu bilmem ama kullanıcı isimini çok denedim ama olmadı meğersem sen almışsın 🤣😂🤣🤦♂️🤦♂️🤣😂
02 Yorumla- +1 yıl
o senden sen d ekensinden mi nefret ediyorsun
- +1 yıl
yok be kral T9 hatası oldu otomatik düzeltme yaptı 🤦♂️🤦♂️
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSonunda evliliğe gideceğini nereden bileceksin? Müneccim misin?
01 Yorumla- +1 yıl
Evet müneccimim başka soru
+1 yılHayır başlamam. Sonunun evliliğe gitmeyeceği bir ilişki benim için vakit kaybı olur. Seveceğim güveneceğim birisiyle evlenmek beni mutlu eder.
01 Yorumla- +1 yıl
sen sevsen de senden nefret edenle asla ciddi düşünme
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeyi düşünmediğim için başlarım sanırım.
10 Yorumla
+1 yılAşktan gözüm kör olmadıysa hayır başlamam. Ciddi ilişki isterim
10 Yorumla
+1 yılElbette. Ciddi ilişki demek illa evlilk olacak demek değil.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılSonunun evliliğe gidip gitmeyeceğini bilemeyiz ki bunu zaman gösterir ama ciddi bir ilişki isterim
00 Yorumla
+1 yılBaşlayamam. Direkt aileler işin içine girmeli hatta yoksa bu veletler bizimle eğlenirrr
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka bir niyetle bir ilişkiye zaten başlamam..
00 Yorumla Hayır o istemiyorum dediyse istemiyordur değişmez ve değiştiremezsiniz o yüzden noo
00 YorumlaBaşlamazdım galiba ya sonuc odaklı düşünenlerdenim ben.
00 YorumlaO zamanları geçeli çok oldu.
Başlarım.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılİlişkilerin sonu evliliğe bağlanmıyor ise bu, o ilişkiyi çocukça bir ilişki yapmaz.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabiki. Ciddi degise ne anlamı var o ilişkinin
00 Yorumla
+1 yılİlişkilerin %90'ı öyle bence. Takılmalık görüşüyorlar sevgiliyiz diyorlar.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı. En güzeli günü birlik olaylar. Kalanı faso fiso. Zaman kaybı otomatik
00 Yorumla
+1 yılBaşlamam. Ben ciddi ilişki insaniyimdir, boşa zamanimi takılmalık ilişkilere harcamam, kafamı buna yormam boşuna
10 YorumlaBen başlıyorum ablam bu ülkenin evlilikle bitmeyecek ilişkilere de ihtiyacı var
10 Yorumla
+1 yılEylenilecek ve evlenilecek kızlar ayrıdır evlenilecek kız buldun mu bırakmayacaksın
02 Yorumla- +1 yıl
Fotoyu aşağıdan çektirdin uzun çıkmak için demiiiiiiii 😂😂😂
- +1 yıl
Boyum 175 denk gelmiş diyelim😄
+1 yılOyalanmayı hiç sevmem. Yapmazdım
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Başlamam zaman kaybetmek istemem
10 YorumlaYani evet artık düzgün insanlar pek yok evliliğe giden bir ilişki varsada kaybedilmemeli
10 Yorumla
+1 yılBu yaştan sonra tabiki hayır
10 YorumlaBoşa kürek sağlamaya gerek yok
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Nick'ine bakınca böyle bir soru sorman şaşırtmadı
24 Yorumla- +1 yıl
Sende kesin bekarsın aksi olsa burada olmazdın 31 yaşında bekar bir adam ama neden bekar olduğunu tahmin etmek zor değil 🧠 kadınlar önem verir bunlara
- +1 yıl
İşte yazdığımı bille anlayamayan bir adam rica ederim benim nickimi eleştirmesin olur mu
Derin duygular besleyemediğim kişilerle ilişki kuramıyorum
00 Yorumla
+1 yılKız daha gençsin dur, herkesin gönlüne göre olsun her şey.
00 YorumlaHayır başlamam beni gerçekten seven benimşe evlenevek biriyle olurum
00 Yorumla
+1 yılya bence evlilik olmayacaksa olmasın cidden gönül mü eğlendiricez
00 Yorumla
+1 yılEvlilik düşünen biriysem başlamazdım ama düşünmüyorsam başlardım
00 YorumlaEvlenmek için küçüğüm
04 Yorumla- +1 yıl
Max 3 senen var
- +1 yıl
Hahaha hayır üç sene içinde evlenmelisin diyorum işte 😂
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılPp adın neden öyle garip
11 Yorumla- +1 yıl
Mesajı silebilirmisin
- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler