Me yapmam gerek?

İki haftalık bir ilişkim vardı ama tanışmamız uzundu. Ben bunun bazı davranışlarını sevmedim hep uyardım dedim çevrendeki kişilerle konuşurken mesafeli ol kimsenin içini bilemezsin herkes senin gibi iyi niyetli olmayabilir vs. gibi konularda uyardım ve bana hep hak verdi dikkat edicem haklısın dedi kendisi dükkan işletiyor ve gece geç kapatıyor dükkanı bu uyardığım konuda hala aynı şekilde dikkat etmediğini gördüm telefonuna bakmama izin veriyordu ama kilit şifresini söylemiyordu bende bunları görünce çok ağır şeyler söyledim ve ayrıldım daha öncede buna benzer şekilde ayrıldığım olmuştu ama hep alttan aldı tekrar barışmıştım en son ayrılma şeklim daha ağırdı daha sonra aradım defalarca açmadı 4 gün boyunca. kırdığımı düşünüp telafi etmek istedim ne telefonları açtı ne msjlara cvp verdi farklı şehirde yaşıyoruz 100 km kadar neyse ben buna hediye gönderdim daha sonra dükkanına gittim sevindi mutlu oldu ama çok kırıldığını söyledi bunlar kaldıracağım şeyler değil ama çaba göstermen güzel dedi neyse uğurladı beni daha sonra yine telefonlarımı açmamaya devam etti ama ara sıra msjlara cvp vermeye başlamıştı bende o kadar çabama rağmen hala telefonlarımı açmamasına gerçekten çok sinir oldum ve yine kırıcı şeyler söyledim ve engelledi her yerden. 1 aydır hiç bir şekilde konuşmuyoruz biraz zaman geçince tekrar dükkanına gidip herşeyi sadece onu düşündüğüm için yapmasını istediğimi güzel bir şekilde anlatmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?
Me yapmam gerek?