30 yaşında ki biri 20 yaşındaki bir kız ile evlenebilir mi nasıl bakıyosunuz bu duruma
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yıl10 yaşa kadar normal buluyorum. Hatta erkek en az 5 yaş büyük olmalı bence. Erkekler hayata maddi, manevi olarak daha geç atılıyor. Zaten bir erkeğin evlenmesi 30'unu buluyor artık okul okuyayım, askere gideyim, iş bulayım derken. Ayrıca erkekler daha geç olgunlaşıyor. Yaşıtım ilişkilerimde asla mutlu olup anlaşamadım. Hep bir çatışma, hep bir kavga olurdu. Erkekler çocuk gibiler 20'sinde de 25'inde de... Biyolojk açıdan da kadınlar erkeklerden daha erken çöküyorlar. Şu an arada 10 yaş olan ilişkilere bakıyorum kadın 35 olmuş adam 45 olmuş ama dışardan yaşıt zannedersin. Yaş farkı olan ilişkiler bence birbirlerini daha iyi tamamlıyor. Ben şu an nişanlıyım. 22 yaşında tanıştım hayatımdaki adamla. O zamanlar o 30 yaşındaydı. Başta yadırgadım ama o kadar iyi anlaştık ki anlatamam birbirimizi tamamladık bu kadar uyumlu bir çift olamaz dedim içimden hatta. Kuşak çatışması vb de olmadı. Tartışmalarımız daha güzel çözümlendi. Ben bir bayan olarak önce mesleğimi elime almak istedim. Üniversitedeyken de birlikteydik, mezuniyetimde de o vardı, Kpss çalışırken de yanımdaydı, öğretmen oldum hala yanımda. Bu sürede hem daha iyi tanıştık hem evlenmek için para birikimi yaptık. Şimdi 26'ya 34 olduk. 2025 Ocak'ta evleneceğiz inşallah. Bir sorunumuz olmadı. Sizin yaşlarınız da normal. Ama bir sorun var kız daha hayata atılmamış. Bence biraz zaman tanıyın birbirinize eğer mesleği yoksa mesleğini falan alsın eline biraz daha olgunlaşsın biraz daha tanışın.. 20 yaş ile 23 yaş arası bile çok gözükmüyor ama inan akıl olarak o kadar farkı var ki anlatamam. 20 yaş hala çocuk akıl gibi oluyor biraz.
51 Yorumla
Soran+1 yılBizim aramızda da 8yas var ve evlilik bekleyebilir ilerleyen zamanlarda karar veririz. Kendi hayatından bir örnek olması beni mutlu etti güzel dusuncelerin için de teşekkürler size mutluluklar dilerim 😊
En İyi Cevaplar
+1 yılTamamen kafa yapısına ve idare edebilme durumuna bağlı. İki tarafında uyumlu olması şart. Ancak çok yüksek yaş farkı, yaş farkı kadar sorun beraberinde getirir. Bu kişiden kişiye değişir. Genelleme yapmak uygun olmaz.
11 Yorumla
Soran+1 yılCok haklısınız ben de öyle düşünüyorum
kafa yapınız uyuşuyorsa, birlikte eğleniyorsanız en önemlisi birbirinizi seviyorsanız asla önemi yok ne yaşın ne de milletin ne dediğinin
44 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın şu yorumun alnı olsa da öpsem:D
Soran+1 yılOnun temiz kalbine, melek gibi bir insan olmasına hayran kaldığım için sevdiğimi söylememe rağmen bazı kişiler çok agresif yaklaşıyor maalesef genç olduğu için seviyormuşum 🥲 keşke yaş farkı olmasaydi ben de çok isterdim bunu
Soran+1 yılyani bazı insanların düşüncesine göre 10 yaş küçük birisi sadece daha genç olmasından dolayı sevilebilirmiş ama ben o amaç ile sevmiyorum ki 1senedir tanıyorum ve zamanla tanıdıkça kişilik özelliklerimiz, kafa yapımız çok uyuştuğu için hoşlandım bunu kabul etmeyenler var az bir kısım tabi ki ama var
+1 yılBaşına bela alma diye bakıyorum bence bir erkeğin kendinden Küçük biriyle evlenmesi çocuk bakmak gibi olacaktır. Zaten kadınların beklentisi erkek her şeyi yaparken bir de yaşı küçük olursa bu beklentiye çocuk bakma da eklenecek. Bence erkekler yaşınızda biriyle hatta yaşı sizden büyük olan biriyle 2 veya 3 yaş evlenin evlilik kolay değil. Bunu evlenmeyen bilemez evlenince anlarsınız. Biraz etrafınızda evli çiftleri izlemeniz yeterli. Yaşı büyük erkek ve yaşı daha küçük bir kadın evliliklerini
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
+1 yıl
Hey, aşkın yaşı olmaz derler! Bence yaş farkı önemli değil, önemli olan iki insanın uyumu ve birbirine duyduğu sevgi. Eğer gerçekten birbirinize aşıksanız ve mutluluğunuzu bulduysanız, geri kalan her şey teferruat 😍. En önemlisi, birbirinize saygı duymanız ve iletişiminizi sağlam tutmanız. 20 yaşındaki kız da artık yetişkin, dolayısıyla kendi kararlarını verebilir. Ama her zaman olduğu gibi bir ilişkiyi aceleye getirmemek ve iyice düşünmek gerektiğini unutma. Sevgi dolu günler! 🌸🦋💕
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
108
Cevap
57Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılİdeal ya da değil ben ilerde evlilik yaparsam böyle bişi olacak çoluk çocukla uğraşamam artık
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 262b cevap paylaştı.
u +1 yılOlmaz..
01 Yorumla
Soran+1 yıl30a22 olur mu
Aşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı. 25 - 30 yaş farkı olan evlilikler gördüm, kendimden 20 yaş genç insanlarla ilişkilerim oldu ve güzel de oldu.
10 yaş gayet ideal bir yaş aralığı.
Fakat erkek 35 kız 25 olsa daha iyi olur sanki, çünkü 20 yaşında ki kız henüz çocukluğunu üzerinden atamamış olablir ve evlilik gibi ciddi bir olayın sorumluluğunu alamayabilir.
30 Yaşında ki erkekte yeni yeni olgunlaşmaya başlamıştır, 20 yaşında ki kızdan olgun olsada o da evlilik için hazır olmayabilir.
Yani 30 - 20 yaşında ki çiftimiz bir 5 sene normal birliktelik yaşayıp 35 - 25 olunca hala birliktelerse evliliği düşünmeliler, tecrubelerim bana bunu söylüyor.
Ama genelleme bu söylediklerim, kız 20 yaşında çok fazla olgundur, erkekte yaşıtlarına göre ağır başlı ve sorumluluk sahibidir, o zaman olabilir.
235 Yorumla- +1 yıl
20 30 yaş fark normal mi? Mutlu olmak imkansız.
- +1 yıl
olgunlasmaniz bu kadar zaman alıyorsa niye direkt gebermiyorsunuz ki? 🤦🏻♀️
Soran+1 yıl@priashairp neye dayanarak erkeklerin geneli pedofili diyorsun ki sen? pedofilinin anlamı zaten reşit olmayan birine ilgi duymaktır ve erkeklerin çok büyük bir kısmı buna karşıdır %98
Soran+1 yıl@priashairp adam gayet olguncs cevap vermiş mantıklı bir şekilde açıklamış, kendi olgunluğunu sorgulamalisin.
Soran+1 yıl@Hghjhy765 olgunluktan bahseden birisi genelleme yapmanın olgunca bir davranış olmadığını bilmiyor ne kadar da haklı gerçekten:)
- +1 yıl
Kadınlar 2. Kocalarıyla yiyorlar ilk eşlerinin paralarını. Benim gördüğüm bu.
Soran+1 yıl@Maviigunlerr evet toplumun geneline bakıldığında az bir oran bahsettiğin kesim
- +1 yıl
@Maviigunlerr 2. kocalarınınkini de 3. lerle yemeliler
- +1 yıl
İnanın ki o kadınlar genç adam hayali kuruyordur.
Soran+1 yıl@priashairp çok sığ düşünüyorsun erkeklerin sapık olduğuna neye dayanarak karar veriyorsun kimsenin içini ve düşüncelerini bilemezsin kimse de ağzı ile ben sapığım demediğine göre senin de dediğin gibi kimin sapık olup olmadığını anlayamazsın o yüzden boş genelleme yapma.
- +1 yıl
@soran Kadınların karşı çıkması normal çünkü yaşı büyük erkek genç kadınları tercih edince yaşı ilerlemiş kadınlara talep olmuyor, bundan dolayı çamur atıyorlar, iftira atıyorlar, utandırmaya çalışıyorlar.
Geçen gün de başka bir ilişkiye pedofili demişti bir kadın, kız 19 sevgilisi 40 yaşındaymış, adama pedofili diye saldırmaya kalktı, adam dava açsa güzel tazminat alır iftiradan.
18 yaşını geçmiş olmak kaydıyla isteyen istediği yaşta insanla birlite olur, kadın büyük erkek küçükte olabilir, yetişkin insanların vereceği kararlar bunlar.
Bu iftira başka bir şeye de sebep oluyor, genç kadınla yaşça büyük erkeğin birlikte olmasına pedofili diyerek gerçek pedofililiğin anlamının altını boşaltıyorlar, ne yaptıklarının farkında bile değiller...
Mağarada falan yaşıyorlar sanırım, gerçek hayatta her yaştan yetişkin insan biribiriyle birlikte oluyor.
Soran+1 yıl@priashairp hayata daha geniş bir pencereden bakmanı tavsiye ediyorum bir gün olgunlaşabilmen dileğiyle:)
Soran+1 yıl@priashairp pedofilinin anlamını da erkekler kafasına göre belirlemiyor ayrıca biyolojik kanunlara göre bilimsel dayanaklar ile oluşturulmuş bir anlamı var bundan da bihabersin maalesef
Soran+1 yılhaklısın abi, sabaha kadar da anlatsan da anlamaz bazı kişiler polemiğe girmeye gerek yok
Soran+1 yıl@Derinsd doğru olup olmadığı ahlaken tartışılabilecek bir konu ama pedofili kapsamına girmiyor.
- +1 yıl
@soran Tartışmaya tamamıyla kapalı konu. Ne ahlaki ne de başka konuda kesinlikle uygun değildir. Ve kişinin çocuğu yaşındaysa sapıklık ve pedofililiktir. Aynı şey yaşı büyük kadın küçük erkekler içinde geçerli. Güzel ve genç kızlar hiçbir zaman yaşıtı genç yakışıklı erkekler varken sizi tercih etmeyecek. Böyle maddi durumunu sırf genç ve güzel kızla olmak için iyilestirip 80 yaşına kadar bekar kalan erkekler gördüm. Genç kızlar evlenmek için her zaman kafa dengi yakışıklı genç erkekleri tercih edecektir.
- +1 yıl
@Derinsd
Pedofili ya da sübyancılık, belirli yaştaki bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları[1][2] cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık.[2][3][4]
Bu benim tanımım değil, bilimsel tanımı.
Al bu da linki
https://tr.wikipedia.org/wiki/Pedofili
Birlikte olduğum kadınlar benimle olmaktan gayet memnun, ben de onlarla olmaktan memnum ve gayet kendimi genç kadınlara layık görüyorum ve de onlarla oluyorum zaten. 20 yaşında enerjik kadınla mutlu olmak varken 30'una merdiven dayamış kadınla niye vakit harcayayım.
Sana hayatında mutluluklar dilerim.
Soran+1 yıl@Derinsd sırf genç olduğu için tercih etmek ahlaken yanlış olabilir haklısın katılıyorum sana ama yine de pedofili sayılmıyor onun bilimsel olarak kanıtlanmış bir anlamı var. Benim soruma gelince ise kisilik, kafa yapısı, enerji bakımından onunla çok uyumluyuz ve o kadar iyi kalpli biri ki onu sevmemin nedeni bu, genç olması değil bu yüzden ahlaksızlık olduğunu dusunmuyorum
- +1 yıl
O kadar kız yazmış yaş arttıkça uyum yok diye. Sizin fikrinizi destekleyen tek kız yorumu yok. Gözlerinizi genç kızların üzerinden cekin. Sokakta 30 40 yaşında dayım babam yaşındaki adamların bakışları rahatsız ediyor. Hiçte istemiyoruz. Memnun değiliz 20sinde neşeli, mutlu, hareketli erkekler varken ne yapayım 30 40 yaşındaki monoton, sıkıcı bitmiş adamı. Ayıp ya.
Soran+1 yıl@Edatekn 20yss fark fazla evet ama genel yorumlara bakarsan 10yas farka çoğu kız olur gözü ile bakıyor nasıl hiç destekleyen yok
- +1 yıl
Çok komiksiniz ikinizden biri korkup görüş silmiş 😂😂 hani nerede destekleyen kız hepsi uygunsuz bulmuş. Sen 20 30 yaş birlikteliği geçtim birde o yaştaki kızı evlenmeye ikna etmeye çabalıyorsun. 30 yaş kendi adıma konuşayım evlilik için çok. O yaştaki adam korkutur açıkçası. Asla birşeyleri ifade edemem ne kadar kendimden bahsetsemde birseyleri kendime saklardim. Sende o kızın başını yakma evlenmeye ikna edipte. Hayatının baharı bırak ozgurce hayat yaşasın gençliğinin tadını çıkarsın sen bu yaşa kadar yaşayıp hayatın tadını almissindir sıra onda. Evlenip eve ev işlerine çocuğa mahkum olmamalı
Soran+1 yıl@Edatekn evlenmeye zorla ikna etmek gibi bir derdim yok bu kararı onun vermesini ve gerçekten istemesini, buna dikkat etmesini istiyorum yanlış bir karar vermesini istemem onu genç olduğu için de sevmiyorum ayrıca kişiliklerimiz çok uyumlu güzel kalbini sevdim. Bu yoruma yanıt atan birkaç kızdan bahsetmiyorum 100den fazla yorum atıldı onlara bakarsan kızların büyük çoğunluğunun bu farkı normal karşıladığını görebilirsin.
- +1 yıl
Onlarıda okudum ve kendine teselli etme bence büyük çoğunluk uygun değil geriye kalan da kendi tercihiniz demiş. Uygunluktan bahseden olmamış. Bence de uygun değil. Sen evlilik fikrini onun aklına sokmaya çalışacaksın zamanla çünkü senin evlilik yaşın istemen doğal ama onun değil. Bak diyorsun ki onun gerçekten istemesini istiyorum. Hiçbir genç kız eğlenip gezip tozmak, hayatı yaşamak varken eve takılıp çocuk bakmak istemez. Bunu gerçekten istemez. Benim her sene fikrim değişiyor mesela. Bu sene geçen sene biri olsun yanlız olmayayım diyordum hayatimda ama bu sene iyi ki kimseyle olmamışım diyorum. O kız o yaşta evlenmeyi gerçekten isterse 25 yaşına geldiğinde pişman olur hayatı yaşamadığına evde kalıp çocuk baktığına. Ona bu kötülüğü yapma. Senin derdin evlenmekse başkasıyla evlen ama sevgili olup 25 yaşına kadar beklerim dersen daha uygun olur. Onunda hakkına girme. O da dünyaya bir defa geliyor o da bir defa genç oluyor. Tıpkı senin gibi. Şimdi senin hayatı yasayipta bunu onun elinden alman ona haksızlık olur. Ömrünün en güzel zamanlarını evlilikle mahvetmesin. Bırak hayatını yaşasın. Ona evlilikten bahsetme ki o da evlenmeyi dusunmesin şimdilik. 25 ine gelince evlenirsin. Sende 30 yaşındasın evlenmeyi düşünmen normal yaşın ama o da evlenmek için çok genç. Bak bu yüzden uyumsuz diyoruz. Çünkü senin
evlenmek istemen normal ama onun evlenmesi normal değil.
Soran+1 yıl@Edatekn çoğu söylediğine katılıyorum evet haklısın güzel düşünüyorsun ben 28 yaşındayım düz hesap 30 dedim yani 4sene falan daha bekleyebilirim evlilik için.150 tane falan yorum var üst tarafta kalanlar olumsuz bakanlar genelde onlara yanıt attığım için üst kısımda kaldılar aşağılara kadar inersen onaylayan da çok vardı onlara yanıt atmadım kızların en azından yarısı bu durumu normal kabul ediyor olmaz diyenler ise 20 yaş ufak olduğu için öyle düşünüyor 25-35 olmasını sorun olarak görmüyolar ama net olarak olumsuz bakan %20-30 civarı
- +1 yıl
@soran
Dostum sen bunlara bakma, benim yaşımda ki erkekler genellikle bir yerlere gelmiş ve aynı zamanda gençliğini kaybetmemiş yani hem enerjik hem de kariyer sahibi erkekler oluyor.
Genç ve çekici kadınlar da bu özelliklerimizden dolayı bizleri tercih ediyorlar, buraya yorum yazan kızlarda kendileri tercih edilmediği için yaptığımızın yanlış olduğuna bizi inandırmaya, bizi utandırmaya çalışıyorlar.
Gerçek hayatla alakaları yok, ya da biliyorlar ama kıskançlık yapıyorlar.
Benim birlikteliklerimde ki yaş farkı bir çok insanınkinden daha fazla, çünkü yaşımla alakam yok, hem çok enerjiğim hem de çok aktifim, çok fazla şeyle uğraşıyorum. Yani beni yolda görsen 25 - 30 bile demeyebilirsin.
Senin söylediğin yaş farkı sadece 10 yaş ve bence çok doğal bir yaş farkı.
Sadece daha önce de söylediğim gibi kızda 20 yaş ve erkekte 30 yaş genel olarak evlilik için yeterince olgun olunmayan yaşlar. Bence biraz bekleyin derim.
Daha önce 2 farklı kız arkadaşımla farklı zamanlarda birlikte yaşadım, aynı evde yaşamak ciddi bir olgunluk gerektiriyor.
Mümkünse yani aileniz bunu kabullenecek kadar modernse eğer birlikte yaşayın en az 2 sene, çünkü aynı evde yaşanmadan evliliğin ne olduğu, ne gibi sorunlar çıkabileceği anlaşılmıyor.
Eğer mümkün değilse biraz daha birlikteliğe devam edin.
Tabi benim tavsiyem bunlar, sizin yaşam şekliniz farklıdır, erken olgunlaşmışsınızdır belki de evlilik hayatını sürdürebilirsiniz sorun yaşamadan. - +1 yıl
Yorumunu kendisine yediremeyip şikayet eden arkadaşa ithafyen yazıyorum :)
Niçin kızlara rahatsız edici bir şekilde bakayım ki?
Tam tersi bulunduğum ortamlarda genç kadınlar tarafından ilgi görüyorum ve tabi ben de onlarla ilgileniyorum. Sadece genç oldukları için değil, bana çekikici gelen farklı özelliklerinden dolayı tercih ediyorum.
30 lu 40 lı yaşlarda ki erkekler zannetiğin gibi monoton, sıkıcı ya da bitmiş değil, aksine kariyerinin ve enerjisinin zirvesinde, son derece yaratıcı ve hayat tecrubesiyle dolu erkeklerdir. Siz sanırım 40 lı yaşları 70'li yaşlarla karıştırmışsınız.
Çevrende senin yaşıtın kaç erkek kaykaya biniyor ya da dalga sörfü yapıyor?
Bunlar benim düzenli yaptığım hobilerimden bir kaçı sadece
Sen memnun olmamaya devam et, muhtemelen zaten benim tipim ya da dengim değilsindir, yazdıklarından kafa yapını ve az çok neye benzediğini anlayabiliyorum.
Yazdığınız bu tip şeylerle hem bana hem de kendi yaş grubunuzda ki kızların yaptıkları seçimlere, onların yaşam şekillerine saygısızlık ediyorsunuz.
Hadi güle güle...
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılErkeğin kadından büyük olması gerektiği kanaatindeyim, arada yaş farkı olacaksa bile bu ileriki yaşlarda olmalı ve maksimum erkek kadından 5 yaş büyük olmalı,40 yaşındaki bir kadınla 35 yaşındaki bir adam için olabilir diyorum,10 yaş fazla, hele bir de yaşlar küçükse, o yaş farkı göze öyle bir batarki.
Ha erkek kadından 10 yaş büyük olabilir, iyidir erkeğin büyük olması her zaman, o da ileriki yaşlarda olur,25 yaşındaki bir kadınla 35 yaşındaki bir adam olmaz, kadın en azından bir 30'u görmeli20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim düşünceme göre olmaması gereken bir durum.
İnsanın beyin gelişimi 25 yaşına kadar devam ederken 20 yaşında evlenmek akıl karı değil. Hele de 10 yaş büyük birisi ile.
"Büyük olan kişi küçük olan kişiden faydalanmaya çalışıyor." diye düşünürüm.
Neden kendi yaşına daha uygun biriyle olmuyor mesela? Bu durumu şüpheli bulurum. Çünkü genelde yüzeysel insanlar görünüşe çok taktıkları için genç insanlarla olmak isterler.
614 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum haklısın yaşa uygun biri de bulabilir tabiki ama dış görünüşü ortalama kızın tabi benim gözümden bakınca çok güzel bir süre aynı ortamda vakit geçirme fırsatımız oldu ve karakterini iyi tanıdım melek gibi bir kız çok masum ve iyi kalpli insanlar beni çok etkiliyor :(
Cevap sahibi+1 yılReşit olmak yaşı 18 olabilir ama reşit olmak ile yetişkin olmak aynı şey değil ve bana kalırsa hiç kimse yetişkin olmadan evlenmemeli.
-O kız hiç ne kadar zor gelirse gelsin bir işte çalışmış mı?
-Hiç kira ödemiş mi, fatura ödemiş mi?
-Gelir idaresi yapmak zorunda kalmış mı?
-Hiç herhangi ciddi bir sorumluğu üzerine almış mı?
-Devlet dairelerine ya da özel firmalara tek başına gidip bazı işlemler yaptırmış mı? (Kimlik değiştirmek olur, elektrik açtırmak olur...)
...
Daha bir sürü şey var.
20 yaşında daha çocuk bana kalırsa bahsettiğin kişi. Zihinsel gelişimi tamamlanmamış.
İlişki dinamiğiniz muhtemelen eşit olmayacak ve o manipülasyona daha açık olacak. Ya da ilişkiyi sürdürme uğruna belki sen bile farkında olmadan sana kendini sevdirebilmek için normalde sevmediği şeyler yapacak.
30 yaşındaki birinin 20 yaşındaki birinden hızlanmasını ya da ilgi duymasını sağlıklı bulmuyorum. Çünkü sen muhtemelen onun toy oluşunu sevdin. Karakterini değil gençliğini sevdin yani.
Kendi yaşıtlarında da sağlam ve sağlıklı ilişki kurabilen zaten iyi kalpli yaşına uygun başka insanlar da bulursun.
Soran+1 yılinan ki gençliğini sevmedim gerçekten o kadar iyi kalpli bir kız ki bir melek insan kılığına girmiş gibi daha önce rastlamadım böyle birisine ve bu konuyu düşündüm yaşının ufak olmasını doğru olmadığını ama beni kendisine çekiyor onu manipule falan etmem ve biz evlenmeden aramızda çok bir yakınlaşma olmayacak zaten kendini kötü hissetmesine neden olacak bir zararım olmaz ona
Cevap sahibi+1 yılBahsettiğin kişi daha yetişkin olmamış biri. Daha zihinsel gelişimi tamamlanmamış biri. Reşit olsa da daha çocuk biri.
Soran+1 yılOlabilir ama evlilik hakkında doğru karar verebilecek yaşta yine de
Soran+1 yıl20yaş ile 25yaş arasında uçurum denebilecek fark yok zihinsel gelişim anlamında pek bir değişiklik olmayacak sadece tecrübe ve olgunluk farkı olacak,20yasindaki biri evlilik hakkında mantıklı karar verebilir
Cevap sahibi+1 yılSana katılmıyorum. 20 yaşında kaç kişi bu kadar sorumluğa hazır ki? Erken evlenip sonra çok pişman olanlar var.
- +1 yıl
kız babasından sevgi ilgi görmemişse yoksa ya da narsistse, babasına benzer boşluk dolduran ve onu ruhsal olarak da bedensel olarak da iyi ya da kötü niyetli sömürecek biri olabilir.. OLMAYADABİLİR. ama o yaşta bir kız çıtır oğlanlar varken 30 yaş çok fazla. 25-35, 30-40 nispeten uygun ama 20-30 skalası bir değil
Soran+1 yılSeni anlıyorum ama kafa yapımız frekanslarımiz, kişiliğimiz çok uyumlu. Evlilik hayatında ona psikolojik olarak ağır gelen durumlar olur ise ben hep yanındayim sorumluluk olarak onu zorlayan şeyler olursa da hep destek olacağım zaten
Soran+1 yıl@bisolukk haklısın aslinda aile sevgisi gormemis
Soran+1 yıl@bisolukk sana katılıyorum ama 20 yaşında ki birinin eş adayı kriterlerinin 25e geldiğinde çok da değişeceğini zannetmiyorum ben
Cevap sahibi+1 yıl20 yaşında hiç kimse evlenmemeli bence. Olgunlaşmadan evlenmenin sonu iyi bitmiyor genelde.
+1 yılSübyancı diyenler neye göre Sübyancı diyo. 30 ile 40 yaş evlenince o da mı Sübyancı oluyormuş. Sübyancı dediğin resit olmayanlarla birlikte olanlara denir. O yorumu atanlar genelde yaşı ileri kadınlar oluyo ki erkeklerin ilgisi daha genç kızlara olmasın diye başka açıklaması olamaz bunun. Kafayı yemişler ilkokul da mıyız aynı yaşta elele tutuşup sınıfa mi gidecez. Boylarimizi da ölçüştürelim oldu olacak. Kanun nizam ölçütünde olacak şekilde insanları rahat bırakın artık ne kadar dedikoducu haset kalbi karasınız
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın sübyancılik ile hiç alakası yok öyle dusunen kişilerin olması garip
Gizli Üye(30-35)+1 yılGayet ideal eğer karakter eğitimi tamamlandıysa. Çok mutluluklar. Böyle şeylere takılmayın. Ve buradaki olumsuzluklardan etkilenmeyin. Sorunlar her şartta olacak önemli olan onları çözme odaklı olmanız. Yaşların yakın olması artık esas sorun. Kadınlar ilişkide annelik pozisyonuna düşme durumu oluyor. Kadın erkek ilişkisi olması açısından ideal.
Birbirinize gerçekten değer veriyorsanız yaşa memlekete boya takılmayın11 Yorumla
Soran+1 yılGüzel düşünceleriniz için teşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende yaşadım aynı durumu yani şöyle evlilik dusunmuyorum kaldı ki ilişki için bile kırk kere düşündüm manipule ediliyormuyum diye, çevreden falan görüş aldım acaba bende ki çocuk hevesi mi diye yanlış bir yere sürüklenmek istemedim açıkçası... bu karşıda ki kişiye bağlı biraz kimisine göre 2 yaş bile fazladır...
15 Yorumla
Soran+1 yılsevgili oldun mu peki ve sonradan pişman oldun mu
Cevap sahibi+1 yılBen 20 yaşındaydım o 29 hayır pişman olmadım 2 yıldır birlikteyiz
Soran+1 yılsevindim öyle olmasına yani karşında ki kişinin güvenilir olması seni kullanmaması önemli ama bazı kişiler o yaşta bir insanın 20 yaşında ki kızı sevmesini çok olumsuz bir şey olarak değerlendiriyor sapkın düşünceleri varmış falan gibi ama kötü niyetli olmayadabilir bazı özelliklerinden etkilenmiştir sevmiştir
Cevap sahibi+1 yıl@bisolukk valla bende öyle bir durum yoktu ama dediğiniz gibi büyük çoğunluk manipüle ediliyor sırf sevgi açığı olduğu için...
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAçıkçası erkeğin 10 yaş büyük olması normalde hiçbir problem yaratmamalı. Ancak senin 30 onun 20 olması biraz problem gibi duruyor. Sebebi ise halen genç bir kadın olması, halen hayatı tanımamış olması. Sen ondaki tecrübe eksikliğini çok net hissedeceksin.
Bir de şuna bakmak lazım yaş yapısı seninle uygun mu. Sen ona veya o sana profil olarak uyum sağlayabilecek mi. Bunlar önceden sezinlenebilir fakat yaşarken farklı olabilir. Şahsımca bir risk.
23 Yorumla- +1 yıl
30 45 nasıl?
- +1 yıl
Bayan 30 erkek 45
- +1 yıl
@nazlıcann06 o da fazla. 15 sene sonrasını düşün sen 45 o 60 olacak emekli hayatı başlar onun için 🙂
- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBak şöyle bir şey olmuş doğruysa benim bir kuzen için denirmiş ki oğlun yaşında biriyle evlensin oda demiş ki o onun abisi yaşında sonra baya zaman geçmiş ve kız büyümüş ve ne yapmış ondan daha büyük biriyle evlenmiş o 25 26yken aynı iş yerinde çalıştığı ve ondan çok büyük olan 34 35 yaşında biriyle evli çünkü erkekler geç olgunlaşır bunu iyi biliyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence sorun yok. Her iki durum icin de gecerli olabilir bu 👍 onemli olan karakter, anlasmak ve uyusmak
41 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız ben de öyle düşünüyorum
+1 yılyani eğer anlaşabiliyorsanız uyum varsa olur neden olmasın. Yaşa bakmayın arkadaşlar aynı yaş olup boşanan bir sürü çift var o kadar bakılması gereken şey varken yaşa takılmak biraz trajikomik
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın
bence olur ya uyum ve anlasma varsa benden 19 yas büyük bi adamla konusmustum gayet de iyiydi ben de biraz olgun oldugum için anlasabildik ve yasitlarimdan daya iyiler ne yapcaklarını diyeceklerini biliyorlar gercekten kadın gibi hissetiriyorlar ama tabii ki kisiden kisiye göre değisir yasi büyük olup da ergen olan da var küçük olup da olgun olan da var
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın 😊
+1 yılBen den 17 yaş büyük biriyle beraberdim düşünce yapsi farklı örneğin o hemen evlenip çocuk istiyordu neden çünkü yaşı geçiyordu bense gencim hani evlilik çocuk asla düşünmüyorum ve yoruluyorlar ne biliyim iyi değil tavsiye etmiyorum ilerde yanin da kizi gibi gorunebilirsiniz böyle yuksek yaş farklari olursa kızlar
12 Yorumla
Soran+1 yıl17yas evet dış görünüş olarak çok belli olucak yaş farki ama 28e20'bizim durumda
- +1 yıl
Ha tabi sizde sorun olmaz ya 8 yaş yani ama yani yorumumu okuyan kızlar gorsun istedim kendilerinden bu kadar yaş farkı olanla olmasınlar gençler olgun isteniyor falan hani saçma sapan işler
+1 yılBen doğru bulmuyorum sebebi ise 20 yaşındaki birinin heyecanı ve arzularıyla 30 yaşındaki bir kişinin aynı olmuyor o tecrübeli daha durulmuş olabilir ama 20 yaşındaki biri daha hic bir şey görmemiş ya da herşeyi farklı görüyor olabilir o yaşta uyum sağlamaları bir yerden sonra zorlaşabilir ama uyum sağlayanlarda var.
17 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın direkt olmaz gözüyle bakmamak gerekiyor, uyum sağlanabilir
- +1 yıl
Yani neden olmasın olabilir ama birinden biri yıpranır diğerine ayak uydurmaya çalısırken
Soran+1 yılkarakteristik özelliklerimiz, mizacimiz birbirine uyumlu o yüzden pek de ayak uydurmaya çalışmak zorunda kalmycaz:)
- +1 yıl
Nerden biliyorsun
Soran+1 yıl1senedir tanıyorum ve birlikte güzel zaman geçirebiliyoruz
- +1 yıl
Ne güzel mutluluklar size
Soran+1 yılteşekkürler
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKafa yapınız uyuyorsa evlenebilir. Belki sen çocuk ruhlusundur , ya da o olgundur yaşıtlarına göre , sevsikten sonra birbirini iki insan bize bir şey söylemek düşmez.
13 Yorumla
Soran+1 yılben çocuk ruhluyum
- +1 yıl
Tamam anlasıyorsanız ve içinde ona karşı bir hainlik yoksa , tecrübesiz olsuğu noktalarda sabırla yaklasacaksan , istismar etmeyeceksen ve seviyorsanız. Ne güzel bulmussunuz birbirinizi. Mutlu ve huzurlu bir ömrünüz olur umarım.👍
Soran+1 yılgüzel düşüncelerin için teşekkürler
Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı. Bu yaş aralığı uygun değil üzgünüm. 40 30 da olsa uygun değil. Kadında erkekte aynı yaşlarda olmalı.
221 Yorumla
Soran+1 yılanladım teşekkür ederim
Soran+1 yılyani sırf genç olması nedeniyle bir kızın tercih edilmesini doğru bulmuyorum asla ama o açıksözlüymüş itiraf ediyor niyetini:)
Soran+1 yılAnlamadım
Soran+1 yılKişilik özelliklerini, güzel kalbini aramızda ki uyumu değil de genç oluşunu mu seviyorum yani? keşke yaş farkı çok daha az olsaydı bunu çok isterdim ama kafa yapımın bu kadar uyustugu birini bulmuşken 8yas küçük olduğu için bırakmak çok doğru gelmiyor
- +1 yıl
30 yaş bir kadında senin kafana gayet uyar. Çünkü o da olgun sende bence kendini kandırmayı bırakmalısın. Gençliği çekici geliyor sana. Ama üzgünüm evlensen bile o ilerde pişman olup şimdi ki aklım olsa evlenmezdim diyecek. Seni aldatmasa da yaşıtı genç erkeklere bakacak. O yaşlarda fikirler hızlı değişir beyin tam oturmamiştır. 25 yaşına gelip aklı başında bir kadın olduğunda sen 35 olacaksın ve tam olarak yazdıklarımı düşünecek ve yapacak. şu an ona olgun adam çekici geliyor ama ilerde bikacak. Her olgun adam genç kız ilişkisinin sonu bu maalesef. Gelecek uzun sürmüyor. Anlaşmazliklar çok fazla oluyor.
Soran+1 yılKendimi kandırmak falan değil ben neyden hoşlandığımi biliyorum ve yaşıtlarım ile kafamın uyusmasigini da kastetmedim zaten, kendimi kandirdigimi iddia etmemelisin beni tanımıyorsun niyetimi bilmiyorsun bir insan sadece genç diye sevilmez emin ol. o çok temiz kalpli ve kişiliğine hayranım sevme. nedenim bu. tekrar söylüyorum sramizda ki yaş farkının daha az olmasını çok isterdim genç olması gram umrumda değil olmamasını tercih ederdim zaten ben ilişki de dış guzellige bakan birisi değilim. Onun hakkında ise yanılıyorsun 25yasina geldiğinde tahmin ettiğin gibi olmayacak karakteri çok düzgün birisi o melek gibi bahsettigin şeyler kisiligi bozuk insanların yapacağı şeyler herkesi aynı görmeyin rica ediyorum.
Soran+1 yılHerkesin sonu bu demişsin bide aralarında 10yas fark olup mutlu olan birsürü çift örneği var yorumlar arasında bile kendi iliskisinden bahseden var evlenmişler çok da mutlular.
- +1 yıl
5 sene 10 sene? Sonra uyumsuzluklar çıkacak ortaya. Kendi çevremden biliyorum. Uyumsuz. Kadınlar değişkendir. 5 senede bir değişir. şu an ona hayransin küçük olduğu için saf masum geliyor. Zaten olgun erkeklerin küçük kızları seçme nedeni bu. Üzüldüğüm nokta kendisini harcayacak. Pişman olacak.
Soran+1 yılküçük olduğu için hayranlığım ama pekala sen öyle düşün, temiz duygular ile bir insanın sevilebileceğine inanmıyorsun bunun nedeni ise kusura bakma ama kalbin katılaşmış, düşüncelerine ve zihniyetine yansıyor.
Soran+1 yılküçük olduğu için hayranlığım, masum bulduğum ya da sevdiğim yok daha büyük olmasını tercih ederdim, ama size ne desek boş niyetimizi açıklasak bile kabullenmiyorsun çok tuhaf gerçekten.
- +1 yıl
Yo temiz duygular ile sevebileceğine inanıyorum ama olgun erkeklerin genç kızlara karşı hep bir çıkarı oluyor. Gençliğinden enerjisinden faydalanmak istiyor. Temiz duygular ile seviyorsan yaşıtın birini sev. İlle de bu genç kıza kancayı takmışsın. Sen evlenmek istiyorsun yaşındaki olgunluktan dolayı kız buna uygun değil. O senin gibi değil. Evliliği kaldıracak yaşta değil. Hiç gocunmuyorsunuz genç kızı eve tıkmaya çalışırken.
Soran+1 yılbak genelleme yapıyorsun ''hep''diyorsun sen nerden bilebilirsin ki bütün erkeklerin niyetini kaç tanesine şahit oldun ki? milyonlarca erkek var neye dayanarak genelleme yapabilirsin kimsenin içini bilemezsin. kancayı takma falan yok 1 senedir tanıyorum ve çok iyi tanıdığımı düşünüyorum her açıdan karakterine hayran kaldım ve sevdim, yaşıtım olsaydı ya da benden büyük olsaydı bir şey değişmeyecekti aynı şekilde yine çok severdim ki daha önce benden yaşça büyükı birisine aşık olduğumda oldu zaten. Ben ona aşık olmuşken sırf yaşı ufak diye neden bırakmam gerekiyor ya çok mutlu olacağız birlikte belki bunun neden yolunu kapatayım ki? eve tıkmak falan diyorsunda 28 yaşındayım bakirim ve evlenmeden önce cinsel ilişki yaşamayı doğru bulmuyorum.
- +1 yıl
Kızın evlenmeyi istemesini istiyorsun. mecbur değil senin yaşın geldi, evlenmek istiyorsun diye evlenmeye. Evlenmek istemez. O yaştaki kız istemez. Hayatı yaşamak ister. Bir salın kızlarıda hayatını yaşasınlar. Evlenip eve tikmak çocuk ev temizlik yaptırmak eziyet etmek o gencecik yaşında bunu yapmak istiyorsunuz oysa gezip tozmali, eglenmeli. Sen olgunsun diye evlenmek istiyorsun. O da genç olduğu için eğlenmek ister. İşte bu yüzden uyumsuzsunuz. O evlilik istemez sen istiyorsun bu yüzden uyum yok. Evlilik istemesen belki. Ama aksi zor.
Soran+1 yılhayır o evlilik istiyor ben başkalarının bu konuda ki düşüncelerini merak ettim, benden daha çok istiyor evlenmemizi.
Soran+1 yılben 28 yaşındayım ve daha 4 sene falan rahatça bekleyebilirim evlilik için o 24-25e gelene kadar yani ama o şimdi istiyor
Soran+1 yılöyle dedim evet çünkü söylediklerine cevap olarak öyle söylemem gerekti ama o istiyor evlenmeyi, ama sen de ne söylesem itiraz ediyorsun bana güvenmiyorsun ki :)
Soran+1 yılyemin ederim ki öyle bir amacım yok ya tamam beklerim o zaman evlenme fikrinden vazgeçiririm onu madem ki sağlıklı kararlar alamaz bu yaşta diyorsunuz, söylediklerin çoğu şeye katılıyorum cinsellik amaçlı, onu kullanmak için gibi sebepler ile birlikte olmak isteseydim çok doğru düşünüyorsun derdim ama 1sene aynı ortamda kaldıktan sonra birbirimizi tanıdıktan sonra zamanla ısındım onu iyi tanıdım ve aşık oldum bunun nesi yanlış yanağından bile öpmedim ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim babam öyle yapmış. Kendisi 30 yaşındayken 19 yaşındaki anamla evlenmiş. Annem kanser şu an. Kızı kullanıp insan yerine koymayacaksa olacak iş değil. Ama merhametli nazik özverili olacaksa olabilir. Karakterler önemli bu durumda..
22 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun Rabbim şifa versin
Soran+1 yılanladım evet haklısın Allah şifa versin inşallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılrezalet.
20 yaşındaki biri manipüleye çok açık olur karşısında 30 yaş biri varken.
sen zaten kendi yaşıtınla değil de o yaşta biriyle anlaşabiliyorsan sorunsuz değilsindir. kendi hayatındaki sorunları, seni tanımayan birine yıkıp onun da hayatını mahvetme.35 Yorumla
Soran+1 yılhem kendi yaşıtlarım ile hem o yaşta ki birisiyle anlaşabiliyorsam peki? onunla anlaşıyor olmak yaşıtlarım ile anlaşamadığım anlamına gelmez sorunlu olduğumu göstermiyor ki bu durum
Cevap sahibi+1 yılbu açıklamadaki zihniyetin bile bir sorun olduğunu teyit ediyor.
Soran+1 yılöyle mi teyit ediyor yoksa boş bir çıkarımda mı bulunuyorsun mantıklı düşünmeni tavsiye ederim. Sorunlu olmamı yaşıtlarım ile iyi anlaşamamama bağlamışsın ve ben de açıklamasını yaptım. İnsanlara sorunlu damgası vurmak çok basitinize geliyor alakasız çıkarımlarda bulunuyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılsen o sapkın düşüncelerine kılıf uydurmaya kalkıp kendini kamufle etme.
anladın sen benim ne demek istediğimi, sen o masum ayaklarıyla anca senden daha saf görünenleri kandırırsın. kelime edebiyatı yapıp olduğundan farklı biri gibi görünmeye çalışma
Soran+1 yılben tanımadığım bir insana neden kendimi masum gibi göstermeye çalışayım ki kimliğim bile belli değilken gizli üye olarak sordum, sapkın düşüncelerim olsa daha agresif yaklaşırdım bence yanılıyorsun neden o kızdan etkilendiğimi bilmiyorsun ki karakteri çok güzel tertemiz bir kız ve karşı cinste beni en çok etkileyen şey bu
+1 yılyasi önemsiz bence kafa yapisina bak genç olup kafası olgun olanda var kaç yasina gelip adam olamamişta var …
12 Yorumla- +1 yıl
Ama bi kaç yıl birlikteliğiniz devam etmeli eğer istiyorsaniz ona göre karar verilmeli bence
Soran+1 yılhaklısın evet öyle olmalı
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenebilir zaten erkekler kızlardan daha büyük olmalı, 3-4 yaş bile büyük olsa sorun olmuyor ama kadın erkekten büyük olunca sıkıntı oluyor çünkü doğumdan sonra kırışıklıklar oluyor ve yaş ilerleyince erkekten daha yaşlı gibi duruyorlar estetiklileri hiç söylemeyin bana, bunu okuyan kızlar.
12 Yorumla- +1 yıl
Sen olaya yüzeysel bakıyorsun yani? her şey görünüş mü senin için?
Cevap sahibi+1 yılHer şey değil ama mesela elli yaşına geldin sorarlarsa o kişiye bu senin ablan mı diye yıkılır adam, bir de sonrasında adam şöyle cevap verse, hayır eşim dese... Bir de gelecek cevaba mı üzülsün bilemedim.
+1 yılEn fazla 10 yasa kadar normal bence erkeklerin geç olgunlastigi düşünülürse aynı yasa falan denk gelirsiniz 😄😄😄
11 Yorumla
Soran+1 yıl🤗
+1 yılKendinizden on yaş küçük birine nasıl o gözle bakıyorsunuz anlamıyorum benim abi diyesim geliyor.
26 Yorumla
Soran+1 yılo göz ile bakmıyorsun ama 1 sene falan aynı ortamda bulunup tanıdıktan sonra onun hakkında düşüncelerin ve hislerin değişebiliyor maalesef
- +1 yıl
Tabikide arada âşk, tensel bir çekim varsa bişey diyemem ama bana normal gelmiyor. Birkaç yaş sorun değil ama on çok fazla. Senin ve onun ilgi alanları, hevesleri çok farklı çünkü farklı kuşaklar. Sıkılma olasılığı çok yüksek özellikli kızın.
Soran+1 yıl10yas kuşak farkı sayılmıyor bence babası yaşında değilim sonuçta ikimizde benzer çevreler ve imkanlar cercevesinde buyumusuzdur
- +1 yıl
İmkânlarinizi , şartlarinizi ve duygularınızin yoğunluğunu bilemem eğer emin ve mutluysaniz kimseyi ilgilendirmez sonuçta kız reşit sadece fikrimi söyledim
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yıl20 yaşındaki kız 30'lu yaşlara gelince büyük ihtimalle pişman olacak.
23 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz ya 🤗
- +1 yıl
25 35 deseydin olur derdim ama 20 çok küçük
Soran+1 yılHmm anladım öylesi daha uygun olur evet haklısın 😊
Aşk İlişkileri konusunda 395 cevap paylaştı. Seviyorsan olur ama çok da fark var ya ama erkek büyükse sorun olmaz.
21 Yorumla
+1 yılÇok fazla yaş farkı var. Kuşak çatışması gibi problemler sık sık yaşanır. Uyumsuz buluyorum.
25 Yorumla
Soran+1 yılbirbirlerini tamamlıyorlarsa kişilikleri uyumlu ise olmaz mı
- +1 yıl
Evlilik öyle basit bir olgu değil ki. İnsanlar evlendikten sonra yaşıyorlar asıl zorluğu, anlaşmak için mücadeleyi vs. Sevgiliyken her şey toz pembe zatən.
Soran+1 yılben çok anlayışlı biriyim herzaman alttan alırım falan o da öyle biri tartışma bile olmaz bizim aramızda evlendikten sonra:)
- +1 yıl
O haldə siz bilirsiniz.
Soran+1 yıl:)
Ben evlendim ayrıldım biriyle tanıştım 35 yaşında oda aynı benimle durumu ben 24 yaşındayım ama ailem sıkıntı benim istemediğim şeylere olacak diyolar misal düğün vsvs napacagimi bende bilmiyorum
512 Yorumla- +1 yıl
@selver002 aileni dinle
Soran+1 yıldüğün şart değil ki ya aileni ikna edemez misin ki
Soran+1 yılbu konuda anneni dinlememen gerek o zaman düğünsüz evlen soğuk yaparsa falan da düzelir zamanla aranız:D
Soran+1 yılanladım umarım ikna edebilirsin, senin istediğin gibi olur
+1 yılsimdi adam 40 sa kadin 30 sa bu uygun ya da 25 35 de bi nebze hani ama simdi kiz 20 ise cok toydur aradaki 10 yqs bile beklentileri hayattaki doyum farkini aciga cikartir bana kalorsa uygun degil. Kiz hayatini yasayamamistir bence
10 YorumlaHerkesle herşeyi yaşıyorlar ama eğer o kıza şu an sunduğun hayatı birgün sunmayı bırakır ve ilgilenmezsen aradaki farkı görüp nasıl bir karar verdiğini anlayacaksındir.. Kısaca aşk beğeni tutku bitiyor önemli değil o aradaki ilgili bağ
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUygun değil kesinlikle uygun değildir. 20 yaşındaki bir kızi sakın manipüle edip evlenmeye ikna etme. Ben 22 yaşındayım evlenmek bana bile zor ve ağır gelirken birde 32 yaşındaki bir adamla iyice bunalıma girerdim. Bence uzak dur. Evlenmek istiyorsan kendi yaşıtın bir kadinla evlen
11 Yorumla
Soran+1 yılZorla bir şey yapmıyorum ki birbirimizi seviyoruz ve ikna etme çabam yok bu kararı ona bırakıyorum ve yanlış tercih yapmaması için çok dikkatli olmasını doğru karar almasini istiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Erkek çok despot değilse kız da yasına göre olgunsa olabilir. Ama ilerde cinsellik ve enerji olarak uyumsuzluklar peyda olabilir. Yoksa erkeğin tecrübeli olgun olması iyi geç olgunlasiyor erkekler..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılKadın da büyük olsa erkekte büyük olsa olabilir diye düşünüyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani 25e35 gibi mi
- +1 yıl
Yetişkin olduktan sonra her yaş olabilir
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. İdeali, kadının yaşının erkeğin yaşının yarısının 7 fazlasıdır.
12 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi adam 70olsa yarisinin7fazlasi 42oluyor. Kadinin 42olmasi ideal mı yani:D
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Tabiki, çok normal bu dostum. Büyük olan hangisi erkek mi
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. 20 yaş küçük biraz evlilik için. Erkek 34 kız 24 olsa olur da 20 yaşında kıza evlilik ağır gelebilir
13 Yorumla
- +1 yıl
30 45. Nasıl
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl40-30 yaş uygundur ama 30-20 yaş uygun değildir. Birisi yetişkin diğeri gençliğe yeni adım atmış.
314 Yorumla- +1 yıl
30-45 nasıl bayan 30 erkek 45
Soran+1 yıl@mayisgly senin aşk anlayışın demek ki dış güzellik ile bağlantılı daha çok bunu ön planda tutuyorsun. Kisilik özellikleri, enerjiniz kafa yapinizin uyuşması birlikte keyifli vakit geçirmek falan ön planda olsaydı 40yasinda biriyle birlikte olmayı da kabul edebilirdin mesele sadece görünüş ise evet haklısın.
Soran+1 yıl@nazlıcann06 15yas sıkıntılı gibi en fazla Max10u geçmese iyi olur tabi kadın istedikten sonra 15yas farkın da önemi yok ama 50li yaşlardan sonra sorunlar oluşabilir yani erkek 55olsa yaşlılık dönemine giriş gibi oluyor ama kadın 40yasinda ve genç olucak yine mutlu olabilirler tabi de bu ilişki olmasa daha doğru olur
- +1 yıl
Hadi len ordan sen kalkmış utanmadan bana mı dış güzellik on planda diyosun. Edepsiz 30 yaşındaki kart erkeğin 20 yaşındaki gencecik kıza bakması mı iç güzellik? Kızın her tarafı daha taze ama kalkmış bana dış güzellik diyor spk. Seninki aşk filan değil. Seninki hormonlar. Nedense kendinden 10 yas buyuk bir kadına değil 10 yaş küçük birine aşık oluyosun. 20 yaşındaki çocuk sayılır. Senin kafan 40 yaş ile daha uyumlu. 30dan sonra olgunluk yaşı gelir. 20 yaşındaki sana göre değil.
Soran+1 yıl@mayisgly tam olarak dış güzelliğe aşık olan birinin taşıdığı zihniyet ile yanıt vermişsin, kişi herkesi kendi gibi zannedermis şaşırmadım.
Soran+1 yıl@mayisgly 30lu yaslsrds bir kadını sevdiğim de oldu ama uymadı ayrıldık, neyse sana ne desem boş herkesi kendin gibi zannetme devam et.
- +1 yıl
Herkesi kendim gibi mükemmel görmem mümkün değil. Genelde insanların düşüncelerini anlayan bir yapım var. 3o yaşındaki bir erkek kendinden 10 yaş küçüğü hormonlar ile sever. Ben de 20 yaşındaki birine tamam seni kabul ediyorum diyebilirim. Hatta benden 5 yaş küçükler geliyor efsane yakışıklı kaslı boylular ama kendime yakıştıramıyorum. 5 yaş yine neyse. 10 yaş tam spklk.
Soran+1 yıl@mayisgly kendin gibi gördüğünü dış güzelliğe göre seçim yapmani anlatmana dayanarak söyledim. Eger ki gerçekten genç olduğu için sevseydin evet hormonlar ile ilgili olurdu ve ahlaken yanlış olduğunu kabul ederdim ama benim ilişki de evlenmeden önce cinsellik yaşamak gibi bir niyetim bile olmadı şimdiye kadar28yasindayim ve hiç yaşamadım bunu, neden sapıklık oluyor Allah aşkına. Onu sevme nedenim tertemiz bir kalbi olması, bir melek insan kılığına girmiş sanki ve her açıdan uyusuyoruz birbirimiz ile. Yasinin ufak olması beni rahatsız ediyor keşke 40yasibda olsaydı, ama yaşı ufak diye kendime bu kadar uyumlu birisine bulmuşken neden bırakmalıyım ki o da beni çok seviyor? İnsanların niyetidir önemli olan direkt olarak sapikliga bağlamak hiç hoş bir dusunce değil, doğru bir bakış açısı degil
- +1 yıl
Bu kadar uzun yazmışsın da. Eğer toplum için gayet normal olsa bu soruyu sormazdin. Bildiğini yap o zaman. Vicdan rahatlatmak için bir soru bu. Ayrıca ben 18 yaşındayken 60 yaşında adamı seven kız da gördüm. 21 yaşına kadar kızlar yetişkin gibi düşünmüyor. Kendinden eminsen soru sorman anlamsız.
Soran+1 yıl@mayisgly insanların ne düşündüğünü merak ettim sadece kendimi rahatlatmak için değil ben zaten niyetimi biliyorum, çoğunluk olumlu cevap verdi zaten
Soran+1 yıl@mayisgly vicdan rahatlatmak değil şöyle söyleyeyim bir konuda herkes aynı fikirde olmak zorunda değil o yüzden insanların ne düşündüğünü merak ettim ve benim niyetim sonuç olarak onun genç olması değil , kişiliğine olan hayranlığım dışında bir sebebi yok sen bunu kabullenmek istemiyorsun çünkü bugüne kadar herzaman dış görünüşü ön planda tutmuşsun sana göre böyle bir sebep geçerli olamaz.
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekler evlenirse sıkıntı yok ama kadınlar yaparsa millet farklı gözle bakıyor
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın maalesef öyle
Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Evlenmesine evlenirde kuşak farkından dolayı anlaşmazlıklar yaşanması pek muhtemel. Zira artık eskisi gibi her yaş grubunda ki insanlar aynı zihniyette değil. Yine de önemli olan ortak noktada buluşabilmek.
20 Yorumla
+1 yılEvlenebilir egerki erkek çok büyük kızda çok küçük gözükmüyordu olabilir akıl fikir uyuşursa neden olmasın
20 YorumlaBelki de sizden eskiyim burada 9 yıldır takılırım. Ama hesabı kapatıp ara verdiğim çok oldu. Kalaydı eğer gururların gurusu olurdum herhalde. 😊
Ben sanırdım ki uygunsuz yorum ve soru silme gibi moderatör yetkileriniz da var.01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yetkiler var evet ama sorunun silinmesi gerektiğini mı düşünüyorsun
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. asko kusko gibi düşünyorum evlenilir bence niye olmasın ki. valla nasıl yapay zeka bu. tipi de hoppidi kız ama valla helal
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmaalesefki oluyor ve maalesefki iyi gidiyor genelde..
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılama şöyle
benim ex 34
ben 30
eximin şimdiki eşi 24 :)
koymuyor değil..
Soran+1 yılBoş ver ya o ilişki bitmiş sonuçta geçmişte kalmış bir şey yeni birisi ile tanışıp mutlu bir yuva kurarsıniz insallah
+1 yılOlur bence sadece biraz dezavantajı olur kuşak farkından dolayı ama o da anlayışlı birisi olup olmamanıza bağlı 🙂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılBence olabilir ama kız için evlenme açısından biraz daha bekleyin derim birbirnizi iyice tanıyın
10 Yorumla
+1 yılAnlaşabiliniyorsa, Güven varsa , Sadakat varsa Evlenilir.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlun da çocuk büyütürsünüz. hayat eşi seçiyorsunuz 10 yaş küçük biri nasıl sizi hayatta çekip çevirecek her konu da destek olacak fikir verecek? Enerjiniz bile uyuşmaz. İlk zamanlar iyi olur bi kaç yıl sonra pişmanlıklar başlar bence
26 Yorumla
Soran+1 yılondan böyle bir beklentim yok ki ben destek olurum ona o yanımda olsun yeter
Cevap sahibi+1 yılBeklentin yok mu 😂bence beklentin olmalı. Ne için evleniyorsun? Abim de zamanında bu çok saf her dediğimi yapacak biri diyerek evlendi yapma etme az akıllı açıkgözlü biri olsun dedik. Şimdi tamam iyi biri yengem ama çocuk yetiştirmeyi bilmiyor, hiç bi yerde abimi taşıyamıyor. Senin ki farklı bi durum ama benzer yani.
Soran+1 yılya bu kız saf değil gayet zeki cin gibi birisi:D kişiliklerimiz, enerjimiz falan da uyuşuyor yani bana destek de olabilir bazı zamanlarda 1senedir tanıyorum ve çok iyi anlaşıyoruz mizacımız, ruhsal yapılarımız çok uyumlu frekanslarımız tutuyor birbirimize ayak uydurmak zorunda kalmıyoruz doğal davransak o uyum sağlanıyor zaten
Soran+1 yılçok pozitif güler yüzlü ve hayat enerjisi ile dolu bir kişiliğim benim yanımdayken kendini çok mutlu hissediyor ve karakteristik özelliklerimi de seviyor beni sevmesinin nedeni bu onun kişilik özellikleride buna benzer güzel kalbine hayranım aşık olma nedenim bu
Cevap sahibi+1 yılaşka saygım var. Her konuda uyuşuyoruz süper diyorsan bişey diyemem. Ama benim de geçmişte 7 yaş fark olan sevgilim vardı. Başlarda olgun olması hoşuma gidiyordu iki yıl sonra ayrıldık çünkü enerjimiz uyuşmuyordu. Şimdi iyi ki olmamış diyorum. Şimdi yaşıtım sevgilşm çok daha iyiyiz. Yani bilmiyorum o yaşlarda kızlara olgun erkek beğeniyor aşık bile oluyor ama çoğu bi kaç yıl sonra pişman oluyor. Kendşmden ve arkadaş çevremden biliyorum. Kız arkadaşının beklentileri neler seni gerçekten istiyor mu bunlara odaklan bence
Soran+1 yılne istediğini bilen aklı başında bir kız zaten evlilik konusunda yanlış bir tercih yapmasını istemiyorum buna dikkat etmesini ve tamamen emin olmasını istiyorum bu konuyu da konuşuyoruz bazen :)
- Aşk İlişkileri konusunda 736 cevap paylaştı.
+1 yılBir tanıdığım 10 yaş büyük biri ile evli ama memnun olmadığını duydum
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 595 cevap paylaştı.
+1 yıl20 yaşındaki ergen ile 30 yaşındaki adamın kuşak farkı var. 30 yaşındaki adam neden kendi yaşıtlarına bakmıyor kart mı buluyor?
215 Yorumla
Soran+1 yılKuşak farkı yok ya babası yaşında değilim sonuçta:D yaşıtlarımï kart bulmaktan değil başka nedenler ile alakalı
- +1 yıl
Gencecik kızlara yanlamaya bayılıyorsunuz manipüle edilmesi kolay tabii
Soran+1 yılOnunla alakası yok ya gerçekten gençliği ile, kişiliğinden çok etkilendim melek gibi bir kız
- +1 yıl
Heh işte bence öylesi de seninle muhatap olmamalı ahahaha
Soran+1 yılAma o da benim kişiliğimi sevdi uyumluyuz iyi anlaşıyoruz neden muhatap olmasın:)
- +1 yıl
Kız daha yeni yirmilerinin başına gelmiş sen ise onun ancak abisi olabilirsin. Her haltı yiyip gencecik kızlarla muhatap oluyorsunuz komik oluyor.
Soran+1 yılHer haltı yemekten kastın nedir cinsellik yaşamadım mesela daha once
- +1 yıl
Yaşlısın ona göre nokta
Soran+1 yılTamam yaslisin deyip noktala başka sebep sayarsan ben haklı cikabilirim:D
- +1 yıl
Saydığın ve sayacağın hiçbir savunma beni buna ikna edemez. Benim kız kardeşim de 19 yaşında ve ben eşek kadar adamla flört etmesini istemem.
Soran+1 yılMax kac yaş fark olmalı peki
- +1 yıl
Nasıl ki 16-25 anormal ise 20-30 da bana anormal geliyor. Eğitim durumu, reşit olup olmamasına göre durum değişir.
Soran+1 yılsana katılıyorum aslında pek uygun gibi görünmüyor ama iki taraf da birbirinden hoşlandıysa karakterlerini sevdilerse uyumlu iseler, kafa yapıları da uyuşuyorsa evlilik açısından bir sorun oluşturmuyor ve bu şekilde evlenip de mutlu olan birsürü çift var çok örneği de var
- +1 yıl
Aşağıdaki abla boşanmış ama belki de olayın yaş ile alakası yoktur. Erkekler sorunlu olduğu için evlenmek kadınlar için kumara dönüyor haliyle seçimlerini çok akıllıca yapmaları gerek sjdjd ah feministlik akıyor gene paçalarımdan
Soran+1 yılgenelleme yapman yanlış ama kadının da erkeğin de sorunlusu var
+1 yılMesela ben 33'üm 23 Uygundur bence ama 23 olsaydım 13 kesinlikle iğrenç olurdu yani hem evet hem de hayır diyebilirim🙏
21 Yorumla
Soran+1 yıl13yas çocuk sayılıyor çünku reşit olduktan sonra ise yetişkinliğe doğru adımlar atılmaya başlanıyor
+1 yılOlabilir kafalar uyuşur ise. Ama daha fazlası olmamalı bence
20 YorumlaKadın erkek farketmez. 10 yaş sübyancıliktir. Kendimden 10 yaş büyük biri abidir amcadir. Bunu 30 yaşında biri olarak söylüyorum. 40 yaşında biri bana bakamaz.
013 Yorumla
Soran+1 yılSubyancilik olmaz onun anlamı reşit olmayan birine ilgi duymak
- +1 yıl
Her sey normal gibi siz tam olarak neye bakiyosunuz? Para ev araba yaş din ırk şehir iş aile. Karakter ilginizi çekiyo mu bunların arasında? Erkek olarak kadınların neyi hoşumuza gitmeli? Fiziği ile mi kandirilmamiz gerek sadece? Orta yolu bulmak için değil mercimek pirinç ayıklar gibi muamele ediyoruz sadece başka bse değil
Soran+1 yıl@Issızacunkaldımı maalesef sadece dış güzellige bakarak ilişkiye karar veren birisi yaşça daha büyük görünen biri ile birlikteliği kabul etmiyor bu yuzden
Soran+1 yıl@Issızacunkaldımı ama genel yorumlara bakıldığında kızların yarısi olumlu bakıyor, uygun olmadigini düşünen bazı kisiler ise 20yas ufak,25-35olsa olur diyorlar sadece %25lik kesim net olarak hayır diyor ama sübyancılik olduğunu düşünen 5-6kisi var 180yorum arasında yani çok az bir oran
- +1 yıl
Zorunuza gittiyse doğrudur. Vicdan rahatlatmak için oran yapmış kendince 😂 kim ne derse desin 10 yaş çok fazla. Fizik filan diye bahseden kişi zaten kadınların fiziği ile kendinizden geçip ama huyu çok güzel diyorsunuz. Kendinizi kandırmayın dicem de zat3n biliyosunuz gerçeği. Ana bizi hiç kandıramazsınız. Kaynanalar neden ufak gelin ister? Oğlunun yataktaki seksini mi düşünüyor? Hayır. Herkes 20 yaşından ufak gelin ister ki. Oğluna aşık olsun ve kaynana her istediğini yaptirabilsin. Ne kadar ufak o kadar canım. Ya 10 yaş ne ya. Erkekler de 2 sebepten küçük ister. Biri taze vücut 2 yaşı ufak olduğu için kolay kontrol etme. Ev araba duygu sömürüsünü başkasına yap. Gerçi 10 yaş küçük birine yan gözle bakan birinden başka bir şey beklenmez.
- +1 yıl
Siz kafayı yemişsiniz. Kafayı bozduğunuz şeylere bak. Ne dediğim ortada açık ve net. Para yolacak tipler girdiği için hayatınıza içiniz fesat sizin
Soran+1 yılsenin gibi düşünen sadece 5 kişi falan var bunun nedeni ise insanları kendin gibi zannediyorsun. Düşünceler kalbin aynasıdır, kalbin kararmış zihniyetine yansıyor olay bu.
- +1 yıl
Para için dedesi yaşındakilerin escluğunu yapanlardan çok çok iyidir. İşinize geldiği gibi her şey zaten
- +1 yıl
Kafanın içinde yosun barındırmak zor olmuyo mu? Loplara düşmüyo belli ki. Değişik midir nedir
- +1 yıl
Uyku zaten yoktu hepten kaçırdınız🤦🏻♂️ Size bye bye
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben 10 yaş küçüğümle yapamam Pedofilli derler bana🤣
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılYaş önemsiz kafa yapısı uyuyorsa birbirinizi tamamlıyorsanız bence sıkıntı yok
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBırakın şu yaş mevzusunu evliliğin aşkın yaşla ne alakası var kim kaç yaşındaysa yaşında. Önemli olan gönlü, hissettiği durum, heyecanı ve enerjisi.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 377 cevap paylaştı. İkiside reşit akıllarını kullanabildiklerine sıkıntı olmayabilir
10 Yorumla
+1 yılTamamen olgunluk ve kafa yapısına bağlı bunlar oluyorsa neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle doğru buluyorum ama fazlası olmamalı bir erkek her anlamda daha olgun olmalı çoluk çocuk büyütecek yaşta değiliz
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum 😊
Ben bu tarz şeyleri takmam ama takana da saygım var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl40 yaş 30 olsa belki ama 20 yaşındaki bir kişi kız erkek fark etmeden hayata yeni başlıyor sayılır 30 yaşında bir insan daha olgun eğitimi bitmiş işi olan biridir normal olduğunu düşünmüyorum
10 YorumlaOlması gereken bu zaten.
Kendinizle aynı yaşta biriyle sakın evlenmeyin çoğu boşanıyor
10 Yorumla- Devamını Gör (105)
Devamını Gör(150)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri