Sonuçta sevdiceğimiz yanımızda oluyor yani.
Şarkıda mantık hatası var.
Sonuçta sevdiceğimiz yanımızda oluyor yani.
Şarkıda mantık hatası var.
Bu birçok farklı yoruma açık bir ifade. Bazıları bu cümleyi romantik bir şekilde yorumlayabilir ve sevdikleriyle herhangi bir yerde olmanın cennet gibi bir his yaratacağını düşünebilirler. Ancak, cehennem gibi bir yerde olmanın asla cennet gibi bir deneyim sunmayacağı genel bir inançtır.
"Cehennemin dibine gitmek" ifadesi genellikle olumsuz bir durumu ifade etmek için kullanılır ve cennet ise mutluluk, huzur ve nimetlerle dolu bir mekân olarak kabul edilir. Dolayısıyla, bu ifade aslında bir çelişki içerir.
Romantik bir bağlamda, bu ifade sevdiğinizle her türlü zorluğa göğüs germeye hazır olduğunuzu ve birlikte her şeyin üstesinden gelebileceğinizi ifade edebilir. Ancak, bu ifade gerçek anlamıyla alındığında, cehennemin dibindeki bir yerin cennet olarak nitelendirilmesi mantıksızdır.
Sonuç olarak, bu ifade bir metafor olarak değerlendirilmeli ve romantik bir anlamda kabul edilmelidir. Ancak, gerçek hayatta cennet gibi bir deneyim için, sevdiklerimizle birlikte olabileceğimiz güzel, huzurlu ve mutlu bir ortam aramalıyız.
Ben cennet ve cehennem kavramlarının özellikle Allah'ın insanlar için koymuş olduğu kuralları çiğneyenlerin cehenneme ibadetini yapan iyi insan olan hayvanları seven insanlara şiddet uygulamayan veya kul hakkı yemeyen insanların da cennete gideceği inancıyla yaşayan birisi olarak Müslüman birisi olarak, yani bu tarz şeylerin cennet ve cehennem kavramına dahil edilmesini doğru bulmuyorum.
Hatta Ferhat göçer'in bir şarkısı var saçının telini değişmem falan diyor o şarkı da bana çok saçma geliyor, yani ölümlü dünyada fani olduğumuz dünyada kimse kalıcı değil önemli olan Allah'ın rızasını kazanmak.
Ferhat Göçer çok abartıyor
Ya gerçekten yani ben artık Tamam anladık Özgür bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediği ibadeti yapar yapmaz istediği hayatı Yaşar yaşamaz beni ilgilendirmez ama yani inancım üzerinden dinim üzerinden böyle şarkılar yapılması saçma geliyor e mesela bir şarkı daha var cennetten çiçek topluyor, gitmişsin sen orada kafanı bilmem neyini açmışsın televizyon karşısına çıkmışsın kırda kırta şarkı söylüyorsun Bir de gidiyorsun yani olmaz ya
Cevap
25Cevap
Birlikte yanmayacak isek neyleyim öyle sevgiliyi..
Sevdiğimle cehenneme bile gitmem sjs
Cehennem de herkesin yandığı ve herkesin dondugu yerler ama genellikle tek kişilikli sandıklar da kalınıyor. ..
Öyle sanıldığı gibi bir yer değil cehennem.
Cehennemin dibine sadece münafıklar gidecek. Onların azabı daha değişik. Allah muhafaza etsin iman sahiplerini 🤲 aminn
Cehennemi de kimse görmedi. Ama Peygamber Efendimiz (sav) anlattığı kadarıyla biliyoruz.
Peygamber Efendimiz (sav) diyor ki, cehennem de her kişinin özel sandukasi vardır orada.
Altan ve üstten alevler gelir. Nefes alamaz. bağırır ama duyulmaz. Diyor peygamber efendimiz sav.
Yani cehennem, Allah'ın rahmetinin yerine gazabinin olduğu yerdir.
Olmaz tabi ki. Daha sokaktaki sıcağa dayanamıyoruz.
Muhtemelen böyle olurduk
https://youtu.be/yBF5-SKmKMc?si=eg5YeLe2a480jqCBYa ben kızartma yaparken yap sıçrar diye üç buçuk oluyorum cehenneme cennet güzellemesi yapamam asla. Uzaktan davulun sesi hoş gelir shdjd.
Yaaa bi imam vardı vaaz veriyordu dedi ki seninle cehennem cennettir diyorlar şarkıda, cehennemi görse önce o kızı atar içine 😂😂😂😂
Yok bea .Cicim ayı geçmiş evlilere dönerdi iş. Herkes üstündeki ateşi diğerinin üstüne atmaya çalışırdı 😂
Yalan mı 🤣
😂
Cennette yaşamak varken neden cehenneme gidiyoruz ki..
Biz zaten cehennemliğiz o bizle gelecek mi o değil mi mühim olan..😄
oradaki azabı bilse böyle diyebilir mi acaba? ne sevdiğim ne de ben orayı görmek dahi istemem
hayır olmaz 😃 insanın ateistliği uçak düşene kadar gibi bir şey
O zaman bu şiirler şarkılar niye yazılıyor ha niyee 😂
palavradan sıkıyorlar bak bir kişi cenneti yaşıyorum seninle diyebilir ama cehennem bana seninle cennet diyemez 😃 can lezzetlidir canan sonradan gelir her zaman
O kısım yemez 😂
şarkılar palavra çiçeğim inanma 😃
Kısa süreli umut ekiyorlar içime 🥹
bende istiyorum ki hem açık renk olsun hem de larcivert ama olmuyor 🥹 o açıdan umut ekme içine bu gibi 😂
O zaman ebruli umutlar istiyoruz 😂
umudumuzdan Rab’den olsun da sırtımız yere gelmesin kâfi 😌
Elbette 😌
Bizim ateşimiz cehennemi daha çok harlardı, bu yüzden cennete gidelim biz onunla.
Bugün çok sıcak, buluşmasak mı diyen nesil, bir de cehennemin dibine mi beraber gidecek..
Sevdiğin biriyle beraber olman Cehennemi değiştirmez Kesi’cim. Cehennem her yerde cehennemdir
Seni Levh-i Mahfuz’a davet ediyorum Kesi’cim. Çok şey öğreneceğine inanıyorum
https://dogumgunu.com.tr/ dilersen e kitap olarak da okuyabilirsin
Yanarken hiç öyle düşüneceğimi sanmıyorum. Sevgilim cehennemde kalabilir, ben çıkayım.
Sevgi de bir yere kadar yağnii
Aynen, zaten aşka inanmıyorum artık 😒
Ben de valla 😏
Valla Allah oralara düşürmesin. Hem cehennemin acısına hem sevdiğimin acısına dayanamam ben.
çok büyük bir mantık hatası gerek yokki böyle şeylere
Cennete bekar gidip ordan birini sevmek daha mantıklı
Bekara koca boşamak kolaydır, gibi bir çok atasözü var. Davulun sesini ne şekilde duyduklarına bağlı, sanırım 😏
Öyle olsa iyi tabi ama ne yazık ki o işler biraz daha başka.
Şarkılarda geçtiğine bakmamak lazım. Cehennem, cehennemdir.
orada sevdiğinin farkında olursan cennetin olur tabi
Aşkından ölenler ilk önce sevdiklerini atarlar kor ateşlere.
Sevgilim isterse kendisi gide bilir ben bu sıcakta zaten ayılıp bayılıyorum
Bence orada onu düşünmeyiz
Götümüz yanarken bu soru aklıma gelecek 😂
Oraya bile torpil sokmuşlar heeeeeğ.
Mantık hatası birçok şarkıda var 😂
Olmaz ya inanılmaz kişiler olacak orada 😂 angelına falan 😂
Allahım beni de cehennemine kabul eyle 🤤😂
O şırınga çocuklarla ilgili olan mıydı kız 🤔
Cehennem bekle beni çılgınlıklar diyarı 😂
Çocuk kanı evet 🥹 gençlik iksiri diye kullanıyorlar.
Anlık ben 😂😂
x.com/ArthrMrgnVideo/status/1590977298475327488
Şopar teyzeme bak 😂 keske kankam olsa bu kadın 😂
Bizim genel kültür seviyesi = çocuk kanı bilecek kadar 😂
Reptillianlar Amerika başkanı yerine geçmiş diye devam ediyor konular 😂 dünya düz ve gök kubbe aşılamaz 😂
Ciddi anlamda onunla konuşmak isterim. Muazzam kafa yaşıyor en azından ne kullandığını söylesin 😂
Programcı ya tam odun ya realist bilemedim bak 😂
İlk cıktıgı zamanlar iyiydi sonradan delirdi o 🥹 ama hedefine ulaştı bak adam tekrar öyle ya da böyle gündeme geldi.
Bilmem ne frekansında şarkılar yapacam diyor durmadan ki inanılmaz paralar kazanacağı kesin.
İşte bu frekans işleri izin işleri biraz araştırdım da Tupac falan denemiş bayagı adamı tehdit etmişler suikast falan.
Gerçi bizim ki Yusuf ciddiye almazlar belki 😂
Yok olmaz, yanarız 😂
Beraber yanmak da cennete dahil olabilr
olmaz, boşuna kendinizi kandırmayın : )
Cennette cehennemde bu dünyada
Olmaz cehennem olur jxjx
Olur tabi
olur evet
Olmaz bence
Alevli meyve tabağı falan da geliyor mu
Yok olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?