+1 yılEşinizin "ben asla kaybetmem, ya kazanırım ya öğrenirim" demesi, yaşadığı durumu bir yenilgi olarak görmediğini ve bu deneyimden ders çıkaracağını ifade ediyor. Bu, güçlü ve olumlu bir bakış açısını yansıtıyor. Ona vereceğiniz teselli edici bir cevap, hem duygularını anlamaya çalıştığınızı hem de ona destek olduğunuzu gösterebilir. İşte böyle bir cevap örneği:
"Bu zor dönemi nasıl hissettiğini anlıyorum ve senin bu durumu bir ders olarak görme gücüne hayranım. Yaşadığımız sıkıntıları birlikte aşabileceğimize inanıyorum ve bu süreçte sana her zaman destek olacağımı bilmeni isterim. Beraberce hem kazanabilir hem de birbirimizden çok şey öğrenebiliriz."00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Tarışma/kavga olduysa ya da ayrılık konusu geçtiyse eğer üzüleceğimi yıpranacağımı düşünüyorsan çok beklersin seni kaybetmem sen beni kaybedersin senin gibi biri zaten hayatımdan çıktıysa benim için zaferdir (kazanırım) anlamında, ayrıca altta eşim eski sevgilisine istek atmış demişsin de hangi eş exine istek atar atan da zaten seni oyalamıştır sevmemiştir siz evli olduğunuza emin misiniz? Ayrıca bir eş duruma böyle bir şey koyuyorsa rahat bir şekilde sen çok üzülürsün
06 Yorumla
Soran+1 yılİşte biz kavga ettik aramız bozuldu eski sevgilisine istek atmisti kız silmiş ve de şimdide bana bu sözü yazmış gönderme olarak beni sevmese niye gönderme yapsın ki kızgınlıktan istek atmış olamaz mi
- +1 yıl
Ne alaka ya saf mısın anlamadım eve gelmez anlarım seninle konuşmaz anlarım senin hoşlanmadığı şeyler yine yapsa yine anlarım evli bir insanın eski sevgilisine istek atmasını nasıl kızgınlığa yorabiliyorsun? Bu hareketiyle eski sevgilisinin gözünde emin ol acınası haldesindir. Ve bahanesi ne olursa olsun bu kabul edilebilecek bir şey değil kusura bakma sert çıkıştım ama iyiliğin için !
Soran+1 yılHaklısın peki neden eski sevgilisine istek attı ve kız hakkımda ne düşünür? Büyük ihtimal evliliğimizin kötü olduğunu anladı
Soran+1 yılKız şöyle düşünmez mi kızgınlıkla kavga etmiser diye beni ekledi diye anlamaz mi? Kendilerinin ayrılma sebepleri kızla ağır karşılıklı hakaret tartismalar eşim onurundan gururdan dolayı sogumustu kızdan ve aradan beş altı yıl geçmiş nasıl hâla unutamadı ki? Kötü ayrilmislardi benim yaşım 25
Soran+1 yılEvliliğimiz mutluyken atmadı ki aramız kötüyken şiddetli tartışma olunca attı
Gizli Üye(30-35)+1 yılöncelikle ne kadar aciz bir eşin varmış. bu bile ondan tiksinmen için yeterli bir sebep bence. seninle arası bozulunca eski sevgilisine istek atıyor? bu ne midesizlik. şöyle adamlara tekmeyi vurmadıkça hep bi taraflarını kaldırdıkça asla değer göremeyeceksiniz. ona bunu yapma güvenini sen veriyorsun. tam bir çizgi çekememişsin. adamın seni kaybetme gibi bir korkusu yok belli ki
07 Yorumla
Soran+1 yılHer kavga eden evi terk etme yaşayan eski sevgilisini mi ekliyor sizce bir de kızla kötü ayrilmislardi kız istediğini silmiş ve beş altı yıl geçmiş o kizla
Cevap sahibi+1 yılhayır tabii ki. her kavga eden eski sevgilisine dönseydi ohoo. bu karakter işi biraz. kişinin karakteri tam oturmamışsa yapacağı davranışlar. sen de eski sevgilini ekle o zaman normal bişeyse bu. kız isteğini silmiş ama silmeyedebilirdi. o kapıyı açsaydı eşin giderdi o kızın ayağına dua et ki kız kabul etmemiş.
Soran+1 yılKızla kötü ayrilmislar kizla hep kavga ediyorlardı kız eşime hakaret etmiş eşimde onuruna yedirememis ve sogumustu barışma taleplerini de reddetmişti yani evden ayrılmalı bir kavga yaşadık ama bu kıza istek atmaması lazım çünkü kötü ayrilmislardi şimdi kız diyecek demek eşi benden daha beter
Cevap sahibi+1 yılişte eşin acizin önde gideni demek ki aklı hep o kızda kalmış. zamanla nefreti azalmıştır o kıza karşı. sırf seninle arası bozuk diye gururunu bile hiçe sayıp gidip o kızı ekleyebildiyse düşün işte durumun vahametini.
Soran+1 yılAklı hep nasıl kalıyor peki? Bu ne demek
Cevap sahibi+1 yılgayet açık değil mi söylediğim şey? o kız hep eşinin aklında kalmış demek. bir insan birine karşı artık bişey hissetmiyorsa en ufak bir durumda ona dönmeyi, eklemeyi düşünmez. sen kendini fazlasıyla kandırıyor olabilir misin? bunca olayda sorguladığın şeye bak. kocan eski sevgilisini eklemiş. bu sana hiçbişey ifade etmiyor mu
Soran+1 yılAklında kalmış demek hissi falan mı var yani? Beş yıl sonra ekledi yani
+1 yılHer koşulda sonuç ne olursa olsun yaşadığım şeyleri bir kayıp olarak görmem, her şey bir kazanım Öğretici bir şeyler kazanmaya çalışıyorum demek istiyor. Olgun bir hareket
01 Yorumla
Soran+1 yılÖnce eski sevgilisine istek attı sonra wp durumuna bunu yazmış
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, canım, gerçekten zor bir durum olabilir 😔. Eşinin söylediği söz, zor anlardan ve hatalardan öğrenileceği anlamına geliyor. Yani ya durumu halledip kazanıyor ya da bir şeyler öğrenip kendini geliştiriyor. Bence, bu biraz onun iyimser ve güçlü kalma çabası gibi görünüyor 💪. Sen de sakin kalmaya çalış, belki bu durumu birlikte aşabilirsiniz. Biraz daha açık ve sevgi dolu bir iletişim her şeyi düzeltebilir 💖. Konuşmayı dene, belki o da senin anlayışına ihtiyacı vardır.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
İlk önce tamamen sana ithafen yazıldığından emin değilsen , diyalog kurmayı dene. Eğer ki bundan eminsen , biraz narsist ve egolu bir kişiliğe sahip demektir. Çünkü aile dağıldığında kaybeden ne yazık ki tek taraf olmaz. Onunla sağlıklı bir iletişim kurup , arada ki problemi konuşarak çözmeyi denemelisin. Eğer narsist bir kişi ise de , ilişki terapisi öneririm.
11 Yorumla
Soran+1 yılEski sevgilisine istek atmıştı kız isteğini silmiş neden böyle bir şey yaptı sizce
+1 yılYa ortalığı karıştırmak istemiyorum ama bu erkekler neden ergen gibi bisey yaşamış olabilirsin eşinle neden çocuk gibi ayarlı şeyler yazıyorsun ki. Bu arada bence bir şey demek değil sinirini ergen gibi atma yöntemi
00 YorumlaBelki başka sebepten yazdı hemen üzerine alma. Seviyorsan huyuna git. Aileni dağıtmaya veya geçici olarak üzülmeye değmez. Yine de sorunların varsa yaz konuşuruz.
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte biz kavga ettik aramız bozuldu eski sevgilisine istek atmisti kız silmiş ve de şimdide bana bu sözü yazmış gönderme olarak beni sevmese niye gönderme yapsın ki kızgınlıktan istek atmış olamaz mi
- Aşk İlişkileri konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılBunu yazıyorsa hiç önemi alma o kişi karaktersizdir bence sessiz kalması lazım gerek yok böyle durumda böyle paylaşımlar yapmak
04 Yorumla
Soran+1 yılNe demek istemis sizce
- +1 yıl
Benim istediğim olur kendince seni kendine çekmek istiyor psikolojik olarak hiç kaile bile alma o uyurken kudurur durur emin ol bana dediğimi yap sessiz kal yüzüne bile bakma beni dinle gör bak
Soran+1 yılKendine çekmek ne demek
- +1 yıl
Yani aranızda ne yaşandıysa
+1 yılBu bir narsist ile eş olmuşsun demek gibi görünüyor. Allah kolaylık ve sabır versin.
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılsenden bahsetmıyor baska bır kadından bahsedıyor ustune alınma sen gıt sevgılınle takıl
04 Yorumla
- +1 yıl
yok bence bu dıger kızı ozlemıs. keske onu becerseydım dıye dusunuyor
Soran+1 yılNereden anladın ya beni sevmese ne diye bana gönderme yapsın
- +1 yıl
ıcın ıcın yanıyor adamcagız sekste pek aranız yok sanırım
+1 yılEşlerinde sosyal medyadan mesaj vermesi çok saçma :) siz birbirinizin düşmanımısınız :) komik olmuş.
046 Yorumla
Soran+1 yılWp durumuna yazmış ne demek istiyor
- +1 yıl
kaybeden olmaz mış , kayıp gibi görünenlerde onun için tecrübe olurmuş. her şekilde kazançlı çıkarmış.
kendini bir halt zanneden bencil narsist bir kocan var. boş beyinli biri
Soran+1 yılYani senin ne olduğunu gördüm tecrübe oldu diyor doğru mu
- +1 yıl
evet , ama bunlar yazarlar böyle , 3-5 kelime edebi cümleler öğrenip oralara yazıyorlar :)
tartışmanız çokmu ciddi?
Soran+1 yılEski sevgilisine bile istek atmıştı
- +1 yıl
çok vahim. ayrımısınız? boşanma konusu geçiyor mu?
Soran+1 yılBosanma sebebi dimi eski sevgilisine kadar istek atması
- +1 yıl
yo değil , ama niyeti değişmiş artık.
Soran+1 yılNiyeti nasıl değişmiş?
- +1 yıl
eski sevgiliyle iletişime geçtiyse seni gözden çıkarmış olmalı.
konuşmak istermisin mevzu nasıl bu noktaya geldi?
- +1 yıl
yok kızgınlıktan değildir. sana gönderme yapıyor olsa sana söyler , elaleme niye mesaj versin.
seni sevse kızdığı anda başka biri gelmez aklına.
Soran+1 yılBana kızdı diye kızı ekledi belki
- +1 yıl
olsun genede bu yapılmaz.
Soran+1 yılKız aklında kalmış diyorlar sizce?
- +1 yıl
evet muhtemelen. yüz bulsa koşa koşa gider
Soran+1 yılEe bunu nasıl anladınız ki?
- +1 yıl
hiç zaman kaybetmeden iletişime geçmeyi denemiş. küs olsanız , biraz zaman geçmiş olsa da bunu yapsa öylesine aklına gelmiş derdik.
Soran+1 yılBir hafta falan geçti işte
- +1 yıl
bu çok erkenmiş. siz kaç yıllık evlisiniz?
Soran+1 yılÜç yıla yakın kızla da beş yıldır ayrilar hiç iletişime geçmediler
- +1 yıl
ayrı evlerdemisiniz? tartışma sebebi ne?
Soran+1 yılAyrı evlerdeyiz sizce kız aklında mi beni sevmese ne diye bana göndermeli şey yazsın
- +1 yıl
sana sevgi cümlesi yazmamışki. hala seviyor diyesin. özlden yazsana bana.
Soran+1 yılOlsun sevgi cümlesi değil ama sonuçta kavgaliyiz kuyruğu dik tutuyor belki
- +1 yıl
:) ama bu cümlede sana dair iyi bir şey yok. barışacağınıza dair , hata yaptığına dair bişey yok. aksine sadece tecrübe oldun benim için der gibi
Soran+1 yılSonuçta laf sokma var hani kuyruğu dik tutma tarzında
- +1 yıl
anlıyorum seni , bir orta yol bulunsun istiyorsun , yaptığı şeyden sana bir mesaj versin istiyorsun ama bu yazdığı senin için olumlu değil. kuyruk durumu da değil senden vazgeçmişlik bu.
sabırla beklemelisin
Soran+1 yılEskisine istek atmış bir de kız isteğini silmiş ya beni kızdırmak iccin mi yaptı sizce
- +1 yıl
yo seninle ilgisi yok , bilhakis kendi istediği için yaptı bunu. sonuçta o kızın seni kızdırmak istediğinden haberi yok. kız isteseydi iletişim kuracaklardı
Soran+1 yılKiz isteğini silmiş neden kendi istedi peki bunu
- +1 yıl
o kızla iletişime geçmeye çalışmış ama yüz bulamamış demekki.
onu istiyor olmalı artık.
Soran+1 yılOnu mu istiyor? o zaman bana gönderme yapmazdi umursamazdiii
- +1 yıl
evet eşin istiyor kızla iletişimi ki ona takip isteği göndermiş.
sana gönderme yapar tabi , sende bir problemsin onun için, diyemedikleri var demekki. hıncını henüz alamamış.
Soran+1 yılHii öfkeden yazıyor yani o kızla kötü ayrıldılar hatta benimle yeni sayfa açtı kızla ayrıldıklarından beş altı yıl geçmiş neden yeni biri yerine ona gitti ki?
- +1 yıl
erkekler elde edemedikleri kadınlara karşı hep arzulu kalırlar. 10 tane güzel kız versende onu ister.
onunla özel şeyler yaşamış olmalı. birbirlerinin sırrları olmalı. ilk fırsatta onu istemiş ve cesaret edip iletişime geçmiş
Soran+1 yılSarılma ve öpüşme yaşamışlar tek
- +1 yıl
öyle derler. 6 yılda daha fazlası olmuştur.
zaten tam olarak onunla olamadıysa hep içinde uhde olarak kalacak o kız. senden dolayı canı her sıkıldığında aklına o gelmştir.
Soran+1 yıl6 yıl değil kızla 8 ay falan çıkmışlar tartışmalar falan kavgalar yaşamışlar ilişki yıpranmışti kız buna ağır laf söylemiş bu kaldiramamis bitirmisti kız geri dönmek istedi o da benimle oldu yeni sayfa açtı diyorum ki kızla ayrılalı 6 yıl geçmiş
- +1 yıl
anladım. tadı damağında kalmış demekki.
sanki bu kez durum daha vahim gibi , sende biraz umutsuz gibisin
Soran+1 yılSarılma öpüşme mi tadı damağında kalmış sizce? Sizce o anları mi hatirliyordur
- +1 yıl
evet , birde onunla daha mutlu olurdum gibi düşünceler olur
Soran+1 yılBu da olabilir o olsaydı mutlu olurdum bir de kız için diyordu beni kızlardan soğuttu falan ona gitmesi de tuhaf
- +1 yıl
sana onunla ilgili anlattığı şeyler yalan. seni ikna etmek için söylenmiştir.
Soran+1 yılYok dogru mesajlarını görmüştüm kızla neyse her türlü ona gitmesi yanlış dimi
- +1 yıl
evet kesinlikle. yazdıklarına bakma sen. hisler önemli. ihtirasları birbirlerine olan ilgiden olabilir.
neyse.
ona takip atmakla yanlış yapmış.
sen çalışıyor musun?
daha önce böyle küslük oldu mu?
+1 yılDurumda gönderme yapan insanlardan nefret ediyorum ya gel yüzüme söyle
01 Yorumla
Soran+1 yılNe demek istiyor sizce
Aşk İlişkileri konusunda 17,9b cevap paylaştı. Ayrılsak bile nafaka talep ederim kaybetmem demek
00 Yorumla
+1 yılYüzüne söyleyecek cesareti olmayan zavallı tipler ancak gönderme yapar işte.. 😃
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılUlan bunlar da erkek diye piyasada geziyorlar ya pantolon giyeceklerini etek giysinler
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen robot musun bot musun bilmiyorum ama nasıl bir psikopatsın abla herkese eski sevgilisine istek atmış felan yazmışsın anladık eski sevgilisine istek atmış
00 Yorumla
+1 yılSenin kaybettiğini düşünüyor bak aklıma nişey geldi ne yap biliyor musun. Bi tkp
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılSeni bi boşayayım da gör diye cevap yazardım ben olsam
01 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Senle ilgili yaşadığı sorunlardan çıkarım yaparım denemeye çalışmış
00 YorumlaHaysiyetsizmiş eşiniz
110 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Öyle dediniz ve de eski sevgilisine istek atmıştı
Soran+1 yılSizce neden öyle bir şey yaptı her kavga edip evi terketmeli falan diye eski sevgilisine mi insan istek atıyor sizce
Soran+1 yılAklı onda kalmış dediler aklının bir köşesinde varmış dediler sizce beni sevse tamamen unutmaz miydu
Soran+1 yılKırılmam söyler misin
Soran+1 yılSeverek evlenmemis neden dediniz?
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen de " Asla asla deme sonra bir bakmışsın yaşıyorsun." yap durumunu
00 Yorumlayanisi sen cepte görünen kadınsın BUNUN ALASI VAR MI? yok kendini bu hale düsüren sensin
08 Yorumla
Soran+1 yılCepte görünen neden
Soran+1 yılWp duruma yazmisti bir de eski sevgilisine istek atmış sizce neden
Soran+1 yılSizce neden istek attı evi terk etmeli kavga yaşadık tamam ama kızla beş altı yıl aradan geçmiş kızla kötü ayrilmislar falan kız isteğini silmişti neden böyle bir şey yaptı? Kızın gözünde beni küçük düşürdü? Herkes diyor kız da aklı kalmış falan ne demek bu
Soran+1 yılYok gorusmuyorlar cidden zaten kız uzakta
Boşan sen de ne duruyorsun alengirli kafa karıştırıcı bir karakterle ne uğraşıyorsun
00 YorumlaBu senin eşin miii hemen boşaaa jsjdjsj çocuk gibi be
00 YorumlaNe alaka evliliğin nasıl gidiyor
04 Yorumla
Soran+1 yılKavgalı evi terk ettik bana gönderme olarak şunu yazmış ben asla kaybetmem ya kazanırım ya öğrenirim
Soran+1 yılYani evet
Eşine karşı neyin cüretkârlığını yapıyor, saçmalık
00 Yorumla
+1 yılkonu neydi neden tartışdınız
00 Yorumla
+1 yılSeni gözden çıkarmış asko
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKurduğum dik diyor
01 Yorumla- +1 yıl
*kuyruğum
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Beni kaybedersen üzülürsün diyor
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok da tın demek istemiş zaar
00 Yorumla
+1 yılAyrılırsak ben değil sen kaybedersin demek istemiş
00 YorumlaGönderme yapmış olabilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Senden ayrılmayı da düşünmüş
Konu neydi08 Yorumla
Soran+1 yılNasıl anladınız ayrılmayı düşündüğünü
Soran+1 yılNasıl biri olduğumu gördü yani üç yıllık evliyiz
Soran+1 yılHa ders aldım diyor yani
Soran+1 yılCezasını vericem ne demek
Gizli Üye(30-35)+1 yılSi ke si ke defigimi yapcan demis
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErgenliği bitmemiş heralde😂😂😂
00 YorumlaKimse bizden çalamaz Demek istemiş
05 Yorumla
Soran+1 yılAnladım
Soran+1 yılEski sevgilisine istek atmış sizce neden
Soran+1 yılNeden peki? Aklından çıkarmamış falan dediler bu ne demek? Kızla tartışmalı ayrılmışlardı kız buna bir hakaret etmişti onu kaldiramamisti sonra yeni sayfa açtı benimle kızla beş altı yıldır bitmiş benimle iki üç yıldır evli sizce neden kıza istek attı?
+1 yılSende Polat alemdarın bir repliğini paylaş
01 Yorumla
Soran+1 yılBeni sevmese gönderme yapar mıydı sizce
+1 yılonun egosunu balon gibi söndür
011 Yorumla
Soran+1 yılEski sevgilisine istek atmış neden sizce
- +1 yıl
aldatmaya yeltenmiş at sen bunu evden işi bitmiş
Soran+1 yılCidden mii bu aldatma mi? Kız isteğini silmiş
- +1 yıl
e kabul etse neler yazacaktı ne amaçla insan eski sevgilisine istek atar arkadaş olmak için değil her halde
Soran+1 yılAradan beş altı yıl geçmiş kötü ayrilmislardi üstelik
Soran+1 yılNe yazardı sizce kiza
- +1 yıl
valla bilemicem ama iyi şeyler olmadığı kesin
Soran+1 yılTahminin var mı
- +1 yıl
18+ yazardı muhtemelen napacak başka eski günlerin hatrını anacak değil
Soran+1 yılBeş altı yıl sonra kızın hayatını bilmeden 18+ ne yazicak djkd
- +1 yıl
erkekler tanımadığı birine bile organını atan tipler bunu mu sorguluyon cidden
+1 yılCocuk var mı
01 Yorumla
Soran+1 yılYok eski sevgilisine istek atmısti
+1 yılatarlı ergen cümlesi
06 Yorumla
Soran+1 yılNe demek istiyor fjfo
- +1 yıl
ergen ergen konuşuyor işte yol verecek heralde sana :D
- +1 yıl
sokayım onun kızgınlığına da göndermesine de manitası mısın eşimi?
Soran+1 yılÖyle yazmış kıza da istek atmıştı
- +1 yıl
vur tekmüğü
+1 yılSenin zekan neden bu kadar dusuk
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Sana yol vermişş
00 Yorumla
+1 yılSen kaybedersin demiş
00 Yorumla
+1 yılKasiyorlar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılegosunu konuşturmuş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKamyoncu mu sjsks
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkocan ergen
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSende kendi durumuna bende asla kaybetmem yaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıloaybetmes miş
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılNe o ergen gibi
00 Yorumla
+1 yılseviyor işte
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl anladın
+1 yılBoş bir laf
01 Yorumla
Soran+1 yılNe demek istiyor
Boşan
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden öyle dediniz
+1 yılİyi yazmis
02 Yorumla
Soran+1 yılNe demek istiyor
- +1 yıl
Mite sen geri@zekalimisi
aldattın diyor
014 Yorumla
Soran+1 yılOnu nasıl anladin
Soran+1 yılNasıl yani
Soran+1 yılBu söz o anlamami geliyor?
Soran+1 yılNasıl böyle aldatma cikartiniz ki
Soran+1 yılHayır aldatmadim
Soran+1 yılBu sözden o nasıl çıkıyor?
- +1 yıl
Suçsuz insanı kendinden şüphe ettirirsin arkadaş o nasıl bi suçlama psikolojisi Muhabbete sesli güldüm ya 😂😂
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar