İyi kötü her yanlarını biliyorlar, birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar ve her buluşmada beraber geziyorlar...
Birbirini çok iyi tanıyan iki arkadaşın ilişkisi aşka dönüşebilir mi?

İyi kötü her yanlarını biliyorlar, birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar ve her buluşmada beraber geziyorlar...
Birbirini çok iyi tanıyan iki arkadaşın ilişkisi aşka dönüşebilir mi?
11 yıllık arkadaşı ile sevgili olan arkadaşım vardı.
Yani ondan kimse bu benim kankam yok dostum demesin illa bir taraf hoşlanıyor hepte öyle oluyor zaten.
Ya söyleniliyor ya söyenilmiyor.
İnsan sevgili olduğu kişi ile ilk anlaşmalı yani arkadaş olmalı. Ondan dolayı normal geliyor bana
Prensip olarak kolay kolay kabul etmeyeceğim bir durum. Onu arkadaş olarak gördüysem arkadaştır benim için. Daha flörtöz şekilde değil tamamen arkadaş olarak başladığım bir ilişkinin o yöne evrdildiğini hiç görmedim. Ki en yakın arkadaşlarımdan biriyle bu sebeple aram bozuldu 5 senenin sonunda aşk itirafında bulununca...
5 sene.. Dile kolay, kötüymüş.
Çok kötü şekilde reddettim hem de o afallamayla... Köyü oldu cidden.
Kötü*🙄😅😅😅
Farkındaysan ben zaten o gözle bakmadığım için hiçbir arkadaşlık ilişkimin o noktaya evrilmediğini belirttim. Başıma gelme imkanı yok. Arkadaş ve sevgiliyi ayırt edebiliyorum ben.
Sizi eleştirmiyorum hanım efendi sizin görüşünüzde saygı duyarım. Şöyle ifade edersem daha açıklayıcı olur sanırım. Erkek ve kadın yapı itibari ile kan bağı yok ise ilişkinin o tarafa evrilmesi absürt bir durum değil. Zira yaratılışımız ile alakalı. Benim kanka ve yakın arkadaşım dediğim bir kadın yok. Bana göre çok erkek ve kadın çok samimi arkadaş olamıyor. Bu size karşılık bir söz değil. Sadece ben bunu kendi alemimde başaramam. İş arkadaşım var. Bir sıkıntıları oldumu yanlarında olacağım insanlar var ama hep bir sınır var. Bunu asla aşmıyorum. Sıradan bir erkek arkadaşım kadar asla yakınlık kurmuyorum. Yani kendimi ve gerçeklerimi kabul ediyorum. Zira denediğimde hissen ister istemez kayıyoruz sanırım. Lütfen yanlış anlamayın sadece düzgün ifadenize binaen anlamaya çalışmak istedim. Mesela denediğimde hissen bir süre sonra o noktayı koruyamıyorum. Yani bir erkek ile bir kadın kimyası gereği bunu bir kurala bağlayamıyor. Yani bu sonucu belli olan bir olay gibi bir şey değil. Ayrıca siz ayırt edemiyorsunuz da demiyorum. Bunun yüzlerce örneğini gördüm ve bu his sizinde başınıza gelebilir
Kadın ve erkekler birbirinden ayrışıyor bazı noktalarda. Erkekte 9 akıl 1 nefis, kadında 9 nefis 1 akıl varken kadın bir akılla 9 nefsine hakim olur, iradesi kuvvetlidir. Erkek ne anatomik açıdan ne duygusal açıdan kadın kadar iradeli bir varlık değil. Dersen ki kadınların hiç mi başına gelmiyor, elbet geliyor ama benim yapacağım iş değil yakın arkadaşa duygu beslemek. Ben bir ilişkide eğer duygusal olarak bir umut görüyorsam açık kapı bırakır, mesafemi korur ve yakın arkadaşlık kurmam. Yani baştan flörtöz başlar o ilişki. Ama eğer o arkadaşlığı kurduysam gözümde o adam duygusal açıdan bitmiş, sadece arkadaş olarak var olmuş demektir.
İşte bunun birçok sebebi var. Değindiğiniz konuda 9 akıl 1 nefsi herkes bilmez. Durumu anladığınızın farkındayım. Dediğim gibi eleştiri veya kabul etmeme olarak ifade etmedim. Sadece şunu ifade edeyim bu durum bilimsel olarakta tam ifade edemediğimiz bir kimya. Belkide ruh faktörü bu durumu anlaşılmaz kılan. Yani demek istediğim sizinde akılla ifade ettiğinizde bel ki 9 değil. Gün olur 1 nefis ile kırılabilirsiniz. Haklı olduğunuz konu ise bir adam
Senelerce bu konuda belki yumuşar zamanla oda kabul eder düşüncesi ile sahte bir arkadaşlık içinde olması ve bu rahatsızlığınızı dile getirmeniz. Ben bu sizin dediğinizi uzak durarak koruyorum. Zira bende uzak durduğumda bu sizin yaptığınızı başarıyorum.
Kendine hakim olamayan insanların bir bahanesi vardır diye düşünüyorum. Zira hiç kendimi, aklımı kaybedecek kadar ileri gitmedim bu konularda. Seni arkadaş olarak gördüğü için derdini paylaşan, seninle rahat rahat yiyen içen, gezen insana ihanettir bu, güven kırar. Benim nazarımda kabul edilemez. Söylemek istediğin şeyi çok iyi anladım.. Ama durum bu.
Hak veriyorum size zira diğer taraftan bakınca güveniniz emanet ediyorsunuz ve his olarak öyle olmaması sadece kırmıyor. Hatta üzüyorda. Belkide yaşam tarzları ile alakalı. Genel olarak dikkatli yaşadığım için böyle bir duruma hiç girmiyorum ve sınırlar içinde yaşamaya çalışıyorum. Elbette sizinkide düzgün bir duruş. İfadeleriniz için teşekkürler ve tebrik ederim. Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın.
Amin, cümlemizi.
Çevremden olanlar var buna şahit oldum
Yani erkek kadın yapısı gereği çok yakın arkadaş bence olamaz. Zira bunun aşka dönüşmesi de absürt bir durum değil. Erkek kadın eğer kan bağı yoksa bu duruma dönüşür diye düşünüyorum
Cevap
11Cevap
Arkadaş kontenjanında ise aşk zor
Hem kendi kişisel olarak hem de çevremde böyle durumlarda fazlasıyla karşılaştım
Çok yakın samimi olduğum çocukluk arkadaşımın bana duygusu oluşmuştu ben o gözle bakmadiğım için anlayamamiştım. Duygularını açtiktan sonra asla onunla eskisi gibi olamadım keşke söylemeseydim demişti. Karşıyım bu tür şeylere
Birbirini çok iyi tanıyan birbirinin niyetini de iyi bilir. Aradaki bağı aşkla sonlandırmak isterlerse bunu karşılıklı dönüştürebilirler zaten. Ama o zaman arkadaşlık biter maalesef
Dönüşen vardır muhakkak ama ben doğru bulmuyorum.. Ya da benim duygularım değişmez desem daha doğru olur.. En başında tavrım bellidir sonradan değişmez..
Kankalıktan sevgili olanlar da var, asla birbirine o gözle bakmayan da. Çok iyi anlaşan iki arkadaşın ilişki durumu sevgililik olabilir ama bu büyük de bir risk.
Arkadaşça tanışıp sonra sevgili olanlar var ama karşılıklı değilse arkadaşlık da biter.
Donusebilir, sahit oluyoruz boyle iliskilere.
Benden olmaz arkadaş olarak gördüysem öyle devam eder, hoşlandıysam arkadaşlığımı sürdüremem
Çoğunlukla yaşanan bir durum bu... Yakınlaşma harareti arttırır ve yangın başlar.
hayır bence dönüşmemeli.
Sonunda böyle evlenler var..
Bence dönüşmemeli
Friendzone yiyen erkek asla sevgili olamaz.
Olabilir sanki
Küçük bir kıvılcıma bakar.
Genel de öyle oluyor zaten.
Genelde dönüşüyor
Evet dönüşen var ve 5 yıldır sevgililer sen düşün
Dönüşebiliyor maalesef..
Evet olabilir
arkadasina ilgi duyan biri serefsizdir
Olabilir.
Olur
İğrenç
Evet dönüşür ;)