+1 yılBen varım
139 Yorumla
Soran+1 yılİnanalım mı
- +1 yıl
İnanıp inanmamak sana kalmış elimden geldiğince inancımın çizgisinde kalmaya çalışıyorum
Soran+1 yılBen de öyleyim de işte insanlara güvenim kalmadı bilmiyorum
- +1 yıl
Helale harama dikkat ettiği kadar karakterine de dikkat eden birini bulmak lazım ama sen genede kalbini temiz tut
Soran+1 yılKesinlikle
Soran+1 yılAma karakter de inançla doğru orantılı. Allah korusunu olan insanlar pek karaktersiz olmuyorlar. Gösteriş yapan kişilerin de inancı çok sağlam olmuyor zaten
- +1 yıl
Öyle olması gerekiyor ama bilemiyorum bence inançsız karaktere sahip olanlar kadar inançlı karaktersiz insanlarda olabilir
- +1 yıl
Ama günümüz dünyasında kesin bişey söyleyemiyorum
Soran+1 yılBahsettiğin kişiler inancı gösteriş aracı olarak kullanan kişiler oluyor genelde. Bir insanda gerçekten Allah korkusu varsa en karakterli insan olmaya da özen gösterir aynı zamanda. Ha ama inançsız insanlar karaktersizdir diyemem tabiki o başka konu. Herkesin hayata bakışı, vizyonu, ahlak anlayışı farklı.
- +1 yıl
Doğru ne diyim biz kendimizi tutuyoruz karşımıza da öyle insanlar çıkar inşallah öyle insanlarda umarım inancını yaşama gayreti içerisinde olur
Soran+1 yılAmin inşallah. Böyle söyleyen insanlar görünce biraz olsun umudum artıyor açıkçası. Teşekkürler yorumun için
- +1 yıl
Ne demek duanı ve umudu terk etme 👍
Soran+1 yılİnşallah abi sağol. Abi mi diyim kardeşim mi diyim yaşını da bilmiyorum ama
- +1 yıl
24 yaşım büyüğüm büyük ihtimalle neyse sende sağol
Soran+1 yılAynı yaştaymışiz. Okey. İyi akşamlar o zaman
- +1 yıl
Sağolun sizide hayırlı akşamlar
Soran+1 yılTahmin ettiğim kişi misin acaba merak ettim şu an
- +1 yıl
Zannetmiyorum pek birilerinin tahminine girecek kadar yakın olduğum biri yok olsaydı bilirdim
Soran+1 yılBenim de öyle yakın olduğum yok sadece takiplestigim insanlar var ki genelde düzgün olarak gördüğüm insanları takip ettiğim için sorularda görüşlerde falan görüyorum öyle yani. Onlardan biri olabilir misin acaba diye dedim.
- +1 yıl
Sıfır takip sıfır takipçim var ondan dedim bende ayrıca ilk defa burada bu kadar fikir beyan ediyorum
Soran+1 yılHa anladım. Peki öyleyse. Tuttum seni de kusura bakma.
Soran+1 yılSiteyi yeni kullanmaya başladıysan eğer birkaç kategoriyi engellemeni tavsiye ederim çünkü saçma sapan paylaşımlar yapanlar oluyor bilgin olsun
- +1 yıl
Estağfurullah ne kusuru kendinize iyi bakın iyi geceler
Soran+1 yılSon bir şey sorabilir miyim? Görüşü neden gizli paylaştınız?
Soran+1 yılYani ben rahatsız edilmemek için bazen gizli soruyorum da özellikle inanç konusunda genelde gizli yorum yapiyor insanlar onu anlamıyorum
- +1 yıl
İnançla alakası yok farklı bi konuda olsa sadece gizlide kalmayı seçerim çokda üzerine düşünmedim açıkçası
Soran+1 yılAnladım. Peki iyi geceler
- +1 yıl
Sizede iyi geceler
Soran+1 yılŞaşırdım açıkçası normalde burada tanışıp konuşmak isteyen ve ısrarcı olup rahatsız eden çok oluyor ama sen o şekilde davranmadın helal olsun.
- +1 yıl
Teşekkür ederim öyle bir amacım yok çünkü sadece soruya cevap vermek istedim
Soran+1 yılDüzgün birine benziyorsun. Ben de burada düzgün gördüğüm kişileri görünce takip ediyorum sorulara falan bakarım diye. İstiyorsan takipleşebiliriz kanka. Yanlış anlama öyle konuşup samimiyet kurmak için değil. Soru cevap bakmak için yani ama sen bilirsin yine de.
- +1 yıl
Daha hiç soru sormadım ama sen bilirsin nasıl edicem
Soran+1 yılGizli kullanıcı olarak sorduğum için ben profilimi gösteremiyorum şu an. Senin görüşünü gizliden kaldırman lazım. Ya da sorumu beğenirsen görebilirim
- +1 yıl
Beğendim
Soran+1 yılGördüm şimdi
Soran+1 yılCevaplarını da hep gizli paylaşmışsın gerçekten ilginç. Neyse.
- +1 yıl
Sonradan gizliye aldıklarımda oldu
- +1 yıl
Fark etmiyo gizli veya değil
Soran+1 yılAnladım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılVardır evet.
10 Yorumla
+1 yılİnan bana 2015'te Eşim beni para için terk edene kadar Aynen öyleydim ama neyse ya
114 Yorumla
Soran+1 yıl1 kişi bir insanın karakterini bozabilir mi? Buna neden izin veriyorsunuz ki
- +1 yıl
Allah'ıma şükürler olsun karakterimi bir kişi bozmadı ben 3-4 senedir hiçbir kızla cinsellik yaşamadım elini bile tutmadım ben erkeğim istemiyor muyum istiyorum ama yapmıyorum bu bende eksiklik midir bilmiyorum elbet biriyle tanışacağım Belki birisi olacak hayatımda bilmiyorum ama öyle bir niyetim olmadı şu ana kadar
Soran+1 yılÖyleyim değil de "öyleydim" dediniz diye böyle bir cümle kurdum
- +1 yıl
Ya Sesli yazıyorum ya ondan dolayı kusura bakma
Soran+1 yılPeki
- +1 yıl
Senden bir şey isteyebilir miyim rica etsem takip etsen bir şey konuşmak istiyorum seninle
Soran+1 yılSöylemek istediğinizi buradan sa soyleyebilirsiniz
- +1 yıl
Siz galiba her işinizi açıkta yapıyorsunuz ki bana da rahatça açıp da konuşabilirsiniz diyorsunuz inanın özel olmasa demezdim Ama artık gerek kalmadı hayırlı günler diliyorum
Soran+1 yılTanımadığım biriyle özel konular hakkında konuşmuyorum. Her işimi aciktan yapmak anlamına gelmiyor bu. Sınırını aşma. Açıktan gereksiz özel muhabbetlere girmeyecrginizi bildiğim için sınırı aşan şekilde konuşamazsiniz mesela. Her önüme gelenle özelden konuşacak kadar geniş degilim
Soran+1 yılSize de iyi günler
- +1 yıl
Özel dediğim şey cinsellik değil yanlış anladın galiba
Soran+1 yılÖyle bir şey değilse o zaman buradan anlatabilirsiniz normal birşeyse
Soran+1 yılYok anlatamam diyorsanız da siz bilirsiniz iyi akşamlar derim ben de
- +1 yıl
İyi aksamlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen hiç öpüşmedim bile. Önceden o yönden ağır basıyordu son yıllar fırsat olmadığından.
146 Yorumla
Soran+1 yılBen de öpüşmedim
Cevap sahibi+1 yılAnladığım kadarıyla dindar birisin. Merak ettiğim bir konu var. Ben 10 yaşımdan beri 5 vakit olmasa da vakit namazlarını kınıyorum. Hiç alkol ve sigara içmedim. Dini görüşüm son 3-4 yıldır değişti ve şu an Kuran müslümanıyım. Hala yukarıda yazdığım özelliklerimi taşıyorum. Benim gibi bir erkekle birliktelik, evlilik düşünür müydün? Tabi benimde Kuran müslümanı olunca bazı ekstradan kriterlerim oluştu.
Soran+1 yılDin konusunda bilgi sahibi biri olduğumu dusunerekten söylemeliyim ki Kuran Müslümanlığı eğer bildiğimiz yeni akım Kuran müslümanligiysa doğru bir yol değil. Her türlü çıkmaza sokar seni
Cevap sahibi+1 yılBeni hadisler çıkmaza sokmuştu. Kuran müslümanı olmasaydım deistliğe doğru gidebilirdim.
Cevap sahibi+1 yıl*deizme
Soran+1 yılHadislerle ilgili eksik bilgin olabilir mi? Çünkü Kuran Müslümanligi ile tekrar çıkmaza gireceksin yakında
Soran+1 yılGerçi sadece Kuran ayetlerine bakarak bile hadisleri kabul etmek zorunda oldugunu anlayabilirsin ama tam okumamissin ya da kendini yeterince vermemişsin ama hadi bunu bir kenara bırakalım. Namaz kıldığında neye göre kılıyorsun mesela? Nasıl namaz kılıyorsun? Rukuda, secdede ne söylüyorsun
Cevap sahibi+1 yılHadisleri Hz. Muhammed vefat ettikten 200 yıl sonra yazılması, birçok hipotezle kanıtlanmış bilimsel verilerle çelişmesi (sünnet ve evrim gibi), hristiyanlık ve yahudilikten alınma emirlerin olması yüzünden dini emir olarak kabul edemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılNamazı şu anlık hala sünni mezhebe göre kılıyorum.
Soran+1 yılEvrim kanıtlanmış bir şey mi :) veya bilimdeki başka teori ve hipotezlerin tamamını mutlak doğru mu zannediyorsun gerçekten? Kendi teorilerini çürüterek ilerleyip gelişen bir bilim için çok iddialı cümleler bunlar
Soran+1 yılBugün evrim derler, yarın aaa evrim değilmiş başka bir şeymiş onu keşfettik det evrimi silerler. Yerine başka bişey koyarlar. Bilim hep böyledir. Ama siz bilimi kanıtlanmış mutlak doğrular silsilesi falan zannediyorsunuz ki asıl sorun burada başlıyor zaten
Soran+1 yılNaturalizm felsefesini benimsemiş ve objektif olmayan bilime iman ediyorsun bu durumda şu an günümüzdeki çoğu insan gibi. Sorgulamalısınız. Her şeyi
Cevap sahibi+1 yılEvrim olmadan birçok şey açıklanmıyor. Müslümanlığa zarar veren bir durum değil. İncilde yaratılışla alakalı bir ayet var mesela. Hristiyanlıkla çelişir. Ama Kuranla çelişmiyor. Ben homo sapiensin evrimleşme döneminde Allah'ın bir etkisi yani bir kırılma noktası oluşturup şu an ki bilişsel zekamızı yani bilincimizi oluşturduğuna inanıyorum. İlk evrilen insanda Hz. Adem
Cevap sahibi+1 yılNaturalizm Türkiye'de en popüler bilim sayfalarından biri olan Evrim Ağacı'nın görüşü. Ben natüralist değilim.
Soran+1 yılBen evrimin Müslümanlık zarar verip vermemesini konuşmuyorum. Mesele evrim değil. Mesele sizin her bilimsel bilgiyi mutlak gerçeklik zannetmeniz. Bu evrim değil başka teoriler için de geçerli hiçbiri mutlak doğru değil. Bunun farkına varmanız lazım. Dün evren bigbang ile oluştu diyorlardı, şimdi bu tezi çürüttüler, öncesi de varmış dediler. Bilim böyledir. Sürekli değişir. Kendi teorilerini curuterek ilerleyen bir bilimin dediklerine hak ettiğinden fazla güveniyorsunuz.
Soran+1 yılEvrim doğru da olabilir yanlış da olabilir bunu bilemem ama sen evrimi mutlak gerçeklik gibi kabul ederek evrimi doğruluk referansı olarak belirleyip diğer her şeyin sağlamasını ona göre yaparsan hataya düşersin ki öyle yapıyorsun. Sana fark ettirmeye çalıştığım şeyi anlatabildim mi?
Soran+1 yılNaturalizm şu an okullarda dayatılan bilimin de ta kendisidir. Zaten senin bilimi şu an mutlak doğru olarak görüp edindigin her bilgi için onu referans almanın temel sebebi de bu. Naturalizmi öyle bir işliyorlar ki o şu an felsefeye göre bir düşünce yapısına sahip olduğunun farkında bile değilsin. Ama ben görüyorum
Cevap sahibi+1 yılDeğişmeyen tek şey değişimdir zaten. O yüzden bilime göre hareket edilmelidir. Son yıllarda bilim insanlara bazı şeyleri empoze etmek için kullanıldı. Ama bu çok istisnai bir durum. Eskiden dinde olmayan bazı şeyler din diye insanlara empoze edildi. Ben Kuran'a; vahiy olarak indiği yıllarda keşfedilmeyen şeyler yüzlerce yıl sonra bilimle keşfedildiği için inanıyorum.
Cevap sahibi+1 yılDemek istediğini anladım yani.
Cevap sahibi+1 yılŞu an ki eğitim öğretim felakete ilerliyor yalnız. Evrim çıkarılmasını geçtim. Birçok ilkel şeyler eklenmiş.
Soran+1 yılKeşfedilen şeyler bilim değil bilgidir zaten. Bilimin bulduğu "bilgi" kategorisine giren şeyleri tabiki doğru ölçüt olarak kabul edersin. Örneğin atomların varlığı tartışmasız bir gerçekten. Bu konuda daha sonra gelip de aa atom diye bişey yokmuş bu başka bişeymiş diyemez bilim. İspatlıdır çünkü. Ama teoriler öyle değil. İkisini birbiriyle karıştırmamak lazım
Cevap sahibi+1 yılBu arada hıtan yani sünnet konusunda da kriterim var. İleride erkek çocuğum olursa sağlık sorunu oluşup tek tıbbi çözüm olmadığı sürece sırf gelenek diye sünnet ettirmeyeceğim.
Soran+1 yılSünnet ettirmek bir gelenek değil. İslam'da var olan bir şey. Ki sünnet sağlık açısından da faydalı ve gerekli bir uygulama. Bir sağlıkçı olarak söylüyorum :)
Cevap sahibi+1 yılSadece hadislerde var olan Yahudilikten gelme bir Mısır geleneği. Ayrıca hadislerde kadın sünneti dahi yazar. Ben dünyadaki birçok ürolojik makaleyi okudum. Başka çözüm yoksa sünnet faydalı. Onun haricinde kesinlikle zararlı. Foreskin kesildiği zaman cinsel olarak birçok soruna yol açıyor. Penisteki sinirlerin birçoğu gidiyor. Doğal kayganlaştırıcı görevi gören smegma gidiyor ve penis başını koruyan bir şey kalmayıp hissiyat giderek azalıyor. Ereksiyon halinde gerilecek bir deri kalmıyor. Testis derisinden çekip penis kısalıyor ve o fazla gerginlikten dolayı erken boşalma meydana geliyor. Frenulum da sünnetçinin merhametin kalmış artık. Bazılarında alınıp bazılarında kalıyor. Kalanlarda büyük oranda zarar görüyor. O da penisin en hassas bölgesi.
Soran+1 yılHangi kaynak sahih, hangileri uydurma onu bilmezsen kadın sünneti olduğunu zannetmen dogal tabi. Öyle bir şey yok halbuki. O bilgiyi de nereden aldın bilmiyorum ama yanlış
Cevap sahibi+1 yılŞu an kaynağını bulamayacağım. Neyseki kadınların sünnet edildiği bir coğrafyada yaşamıyoruz. Ama ileride erkek çocuğum olursa kararım bu yönde olacak.
Cevap sahibi+1 yılSiz nerelisiniz ve kaç yaşındasınız merak ettim konu nerelere geldi :)
Soran+1 yılSenin hayatin, senin kararın ne diyim.. Ama sana tavsiye; inanç sistemini baştan aşağıya tekrar sorgulaman gerektiğini düşünüyorum. Bilim algın da buna dahil
Soran+1 yılDoğruluk ölçütü olarak kullanacagin referansını iyi belirle. Ki bana kalırsa en güçlü referans akıl ve mantıktır. Bilim degil
Cevap sahibi+1 yılTabi söylemek isterseniz
Soran+1 yılBilim: beşeri ideolojilerle oluşturulan ön kabuller ile ölçüm yapılan bir alandır. Mantıklı bir referans değil. Örneğin bilime göre sen insan bile değilsin. Milyarlarca atomların ve hücrelerin bir araya gelmesiyle oluşan bir yapıdan ibaretsin. Bilime göre sen diye bir şey bile yok. Ama "sen" diye bir şey var. Dolayısıyla evrensel doğruluğu bilimle bulamazsın
Cevap sahibi+1 yılYeni yorumlarınızı şimdi gördüm. Bende akıl ve mantığımla ilerlemeye çalışıyorum. Bu konudaki tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. :)
Soran+1 yılAkıl bilimsel değildir.
Vicdan bilimsel değildir.
Mânâ bilimsel değildir.
Bunlar bilimin ön kabulleri gereği asla ulaşamayacağı gerçeklerdir. O alana ulaşabilecek referanslarin ön kabullerle çoktan sınırlandırdı çünkü. Bilim değil Akıl ve mantık daha güçlüdür. Özgür akıl gerekli.
Cevap sahibi+1 yılBen natüralist değilim ki bu kadar olasılığı bir yaratıcının koyduğuna inanıyorum ve müslümanım. Eğer yaratıcı olmasaydı sadece sıradan en zeki bilişsel olarak rastgele evrilmiş bir organizma olacaktık. Ama bu olasılıkların böyle olması Allah ifadesinde olduğuna inanıyorum.
Cevap sahibi+1 yılİradesinde yazacaktım
Soran+1 yılNatüralist olduğunu farkına varmayan bir naturalistsin. Açıklamasını da yaptım. Çoğu insan böyle sadece sen değil. Bilimi doğruluk ölçütü görüyor olman naturalist olduğunun kanıtı. Sana göre Kuran'daki herhangi bir bilgi bilime ters olsa bilimi değil Kuran'ı reddedersin. Kuran'a inanmanın sebebi akıl ve mantık değil bilimsel bilgiler. Bu yüzden Muslumansın anlattıklarına bakılırsa. Bu yüzden bariz Naturalistsin aynı zamanda. Farkın var
Soran+1 yılFarkına* var
Cevap sahibi+1 yılBu arada Cemre Demirel'i takip etmenizi öneririm. Kuran Müslümanlığı konusunda daha açıklayıcı olur.
Soran+1 yıl4-5 yıllık araştırmamın sonucunda doğruyu bulduğuma inanıyorum. Şüpheye düştüğüm bir konu kalmadı yani ama vaktim olursa bakarım bi ara
Soran+1 yılKuran Müslümanlığını çok iyi biliyorum. Yanlış olduğunu da bariz biliyorum ama sen neye inanmak istiyorsan yine ona inanacaksın zaten.
Cevap sahibi+1 yılSon yazdığınız cümleye ithafen ben her türlü görüşe ve değişime açık bir insanım. Doğduğumdan 22 yaşına kadar sizin dediğiniz gibi inanıyordum. Tekrar o görüş mantıklı gelirse o şekilde inanabilirim.
Soran+1 yılÖyleyse bu konuyu bir ara konuşalım
Cevap sahibi+1 yılTamamdır. Tanıştığıma memnun oldum.
Cevap sahibi+1 yılİstek gönderen siz misiniz?
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
yazdıklarınızı okudum bende birkaç şey eklemek istiyorum. kendini sadece kurana inan müslüman olduğunu iddaa ediyor hadisleri yalanlıyosun. kuranı kerim peygamber aracılığıla geldi peygamber demek yol gösteren elçi demek değil mi? müslüman bunu reddetmez. Bir çok ayette diğer peygamlerde geçiyor bizim peygamberimizde bize yol gösterici olduğu ona imanın itaat etmenin (hadislerle sünetlerle itaat) Allaha iman etmek olduğu geçer. sen şimdi Allahın ayetlerini inkar mi ediyorsun? yoksa kabul ettiğini söyleyen bi yalancı mısın?
Bilimsel olarak ta öncelik kurandır. bilim bugün doğru dediğine yarın işte şöyle deney yaptık böyle denklem çözdük der doğrular yanlış olur. burada hakikat kurandır. bizi yaratan bize kitap göndermiş bizi bilen tanıyan yaratan sende iman etmişsin önceliğin nasıl bilim olabilir. bilim sadece kuranın ispatıdır bilimle kuranın hakikatlerini anlarız sadece aracıdır yani.
evet ben hayatta hiç birşeyide kaçırdığımıda düşünmüyorum gayet mutluyum
18 Yorumla
Soran+1 yılÖyleyse doğru yoldasın
Soran+1 yılYa böyle insanları görünce hayata ve insanlara karşı umudum artıyor gerçekten.
- +1 yıl
ümidini hiç yıtırme. bazen öyle zamanlarım oldu ki evde kaldığımı, kendim bulurum falan diye düşüncelerim veya sevilmwye layık ol adığımı falan ama içimden sen rabbine güvendin dedim kendime sabret sabrettimde. şimdi üç kere falan görmeme rağmen gerçekten kalbim çok ısındı ona karşı Allah kalpleri ısındırandır. Allaha güvenirsek her şey yolunu buluyor oluyor.
Soran+1 yılYa ben genel olarak insanlara artık pek güvenmiyorum. O yüzden şu anlık yalnız kalmayı tercih ediyorum bir gün seveceğim biri çıkana kadar.
Soran+1 yılEvet o kadar haklısın ki
Gizli Üye(36-45)+1 yılInsllah sen varsındır helalin bekle
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet dikkat ediyorum zaten buna
Cevap sahibi+1 yılCok güzel açıkçası ben eşimi hakketmiyorum ama öbür dünyaya gitmeden ondan helallik isteyeceğim
Soran+1 yılAldatıyorsun demi yaa var ya mjdem bulanıyor artık insanlardan cidden evlenme hevesi birakmadiniz
Cevap sahibi+1 yılHemde çoğu kez oda tam tersi gözü benden başkasını görmez ama zaafım var utanıyorum herkesin Tadına bakmak istiyorum hep ama her erkek aynı değil sakın öyle düşünme 17 senelik evliyim siz beni unutun herkes bir olamaz da
Soran+1 yılAllah sizin gibilerden korusun gerçekten.
Soran+1 yılPsikolojinizin normal olduğunu düşünmüyorum. Bunu alışkanlık haline getirmiş olmanız da bunu doğruluyor. Eşiniz adına gerçekten çok üzüldüm. Umarım gerçek yüzünüzü görür ve kendisini sizden kurtarır
Var.
124 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah vardır
Soran+1 yılBuradan kimseye güvenmiyorum abi kusura bakma
Soran+1 yılGüven önce kazanılır, sonra kaybedilir
Soran+1 yılHiç tanımadığın birine güvenmezsin
Soran+1 yılHayır değilim. Ne alaka bu nasıl bir çıkarım?
Soran+1 yılTanımadığım kimseye güvenmem ben. Gerek buradan, gerek başka yerden fark etmez
Soran+1 yılGüven zamanla kazanılan bişey. Bu sitedeki saçma sapan soru ve görüşlerinizi görünce de kimseye güvenesim kalmıyor. Ben kendimi biliyorum. Sadece kendime kefil olabilirim başkasına değil
Soran+1 yılYa tabiki benim gibi insanlar da olabilir bu platformda. Aksini iddia etmiyorum ama ben güvenemem işte
Soran+1 yılTamam tabiki öyle de işte herkesle böyle tanışmak istediğiniz için samimi gelmiyorsunuz. Kim tutarsa kafasındasınız o yüzden de tanışma isteğim olmuyor açıkçası
Soran+1 yılAlıştım demenden bile anlaşılıyor ki bir sürü insanla tanışmayı denediğin. Her seferinde hakli çıkmak bazen beni o kadar yoruyor ki
Soran+1 yılKim bilir konuşmak istediginiz herkes tamam dese kaç kişiyle birden konusacaksiniz
Soran+1 yılYalan mı?
Soran+1 yılOk
+1 yılBen warım kanka 😎
15 Yorumla
Soran+1 yılİnanalım mı
- +1 yıl
Yemin ederim ki
Soran+1 yılPeki inandım
- +1 yıl
senin cevabın ne bu soruya
Soran+1 yılTabiki bu soruyu sorduğuma göre inançlarıma önem veren biriyim. Görüştüğüm, konuştuğum insanlar oldu ama hayatımda bir kere bile öpüşmedim mesela. Sınırımı korurum
+1 yılVar, evet
10 Yorumla
+1 yılVardır
10 Yorumla
+1 yılİlla var
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Var taabiiki
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılVar tabi
10 Yorumla Benn
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler