Siz böyle bir durumda ne yapardınız? ( konu; nişanlımın ailesi) ?

Kayınpederim geçen hafta nişanlımı arayıp tül perde ve halıyı dert etmeyin bana bir alo diyin ben alıcam diyor.
Bende kalktım haftasonu eve gidip ölçü aldım ve tüm gün bunlar için fiyat aldım ve her şeye kem küm ettikleri için hepsini makul fiyatlarına göre baktım.
neyse eve geldim nişanlımla konuştum fiyatları söyledim dedim babanla bir konuş.
Bugün öğreniyorum ki nişanlım babasını arıyor ama adam bende para yok diyor.
nikahım da Temmuz un 21 i ve daha gelinlik kınalık vs. Alınmadı. pazar günü gelinlik için randevu aldım hani önden bir gidip bakalım diye sonra dedim kayınvalidemi alırım beğendiğimi gösteririm diye.. ama gidişata bakınca adam alırım dediği şeyde şu an yok diyor. Daha bunun kına + nikah için kuaförü var. 10.000 den aşağı fiyat da vermiyorlar.. ailemle de kötüyüm şu an. madem bütçeleri yoktu o zaman neden yana yakışa Temmuz ayında yap dediler diyorlar. nişanlım zaten bitmiş tükenmiş durumda. Eniştem bu işin gidişatı kötü diyor. biz sanki kız vermiyoruz da oğlan veriyoruz gibi davranıyorlar diyor.

Bakın zaten ben üstüme düşeni bu zamana kadar aman sorun çıkmasın diye fazlasıyla yaptım.
her şey şu an da cep yakıyor.. aman dedim bu kız bir şey alamamış demesinler diye beyaz eşyalarımı kendim aldım. Çeyiz deseniz bir iğne ucu kadar destekleri olmadı her şeyimi kendim aldım. Söz- nişan evde yaptık hiç karışmadılar misafir gibi gelip gittiler takı bile takmadılar, kına fiyatları olmuş 25-30 bin arası o da yine bizden. Ona da karışmayacaklar.
balayı tatiline ödedik 40 bin babasına göre o da fuzuli niye gidiyorsunuz der söylemedik bile , televizyon aldık olmuş 17.000 tl , babası masa takımı almazmış abisi aldı.. tv ünitesini nişanlım aldı , ankastrem markete kumtel in gelmişti yine nişanlım aldı bütçem yok dedi ona da tamam dedim.
Yani bakıyorum etrafıma başka arkadaşlarım da evleniyor ama benim yaptıklarımı onlar yapmıyor..

her şeyleri karşı tarafın ellerinden geldiği kadar alınıyor. Arkadaşımla konuştuğumda yeminle anlatasım gelmiyor. nikahta takı takacakları bile belli değil düşünün ki ben gidip 4-5 bilezik isteyeyim. Nişanlım da bir şey yapamıyor artık. git anneni babanı sil de diyemezsin sonuçta.

Siz böyle bir durumda ne yapardınız? ( konu; nişanlımın ailesi) ?