Bana sorduklarında hiç öyle bir düşüncem olmadığını ve istemediğini söylüyorum doğal olarak:d Hayal bile etmedim. Garipsiyorlar. Herkes evlenmek zorunda mı yahu. :d
Erkeklerin para odaklı yaklaşması cimri oluşu kendi tarafına yağdırışı kumar oynamaları
Suriyeli Afgan göçleri, gelecek zaten bilinmez. Kimse garanti altında hissetmiyor kendini.
Çocuğu yetiştir, sonra gelsin biri bıçaklasın millet çocuk istemiyor artık cinsyetler çoğaldı bunu çok görüyoruz artık
Uyuşturucu, ortalık kötü artık çocuk yetiştirecek ortam değil
insanlar tahammülsüz oldu, kimse kimseyi çekmek istemiyor
Sevgi, saygı, sadakat kalmadı
Aileler evli çiftlerin hayatına burnunu çok sokuyor. Erkekler de ailesine bsğımlı karısını ezdirtiyor. Kimse kaynana, sülale derdi çekmek istemiyor.(Kendi adıma bundan baya korkuyorum karışılmaktan nefret ederim)
özellikle 90 kuşağı ebeveynleri olan x kuşağının toksik evlilik hayatını gördü, aynı şeyi kendi çocuklarına yaşatmak istemediği ve kendi yaşamak istemediği için evlenmiyor.
Erkekler sorumluluklarını bilmiyor. Benciller. Evişleri çocuk bakımı misafir bakımı vs hep kadın yapıyor. Bir de çalışıyor kadın. Kadın hangi birine yetişsin. Sonra da yaşlandı diye es…a gider adiler. Kadınlar da enayi gibi evlilik istiyor bu şartlarda. Düzenli cinsel hayat gibi mantıksal sebeplerden isteyen kadınları hariç tutuyorum.
Ekonomik sebeplerden bahsetmedim bile daha. İyi günde kötü günde değil artık evlilikler. Şirket evliliği. Herkes parası kendine kalsın istiyor. Para yetmiyor artık.
Evlenmeden de cinsellik yaşanabiliyor artık. Lokantadan yemek yiyorlar erkekler. Koyafetlerini ütüleyen anaları var. Kendi de ütüler. Dışarıda yatacak dolu kadın/adam var. Kadın zaten kendi evişi yapabilir. Bu yazdıklarım iki cins için de geçerli. Ama Özellikle de erkekler enayi mi evlensin. Tek yaptıkları para getirmek. Boşanınca nafaka verecez diye akılları çıkıyor o yüzden evlenmiyorlar. Bir tek çocuk isteyen erkekler evlenir. Evlenseler de rahat durmuyorlar orası ayrı.
kavgalar, tripler evliliği baya yıpratıyor. İnsanlar stres çekmek istemiyorlar. Hayat zaten zor.
Herkes evlenmek zorunda değil elbette. Kimisine evlilik özgürlüğünü kaybetmek gibi geliyor. Toplumun en küçük birimi, aileler de evleniyor. Ciddi sorumluluk istiyor. Bunları yük olarak görecek kişiler evlenmesin. Kimse mutsuz olmasın.
İnsan bence o ruh eşini bulamadığı için o istek gelmiyor bence. Yani doğru kişi olursa o düşünceye girmeye gerek var mı diye bile düşünmez hemen evlenirsin gibi 😇
Hayır benim istememe nedenim güvenmemek. Hayatım öyle düzensiz bir hayat değil. Yani her şey dozunda ve normal. Bugün burada yarın şurda kafasında hayatı yaşayan değilim. Emin olamıyorum. Ve birşeyler beni hep uzaklaştırıyor. En başta güveniyorum evet ama sonra bir şey oluyor uzaklaşıyorum. Yani sanırım sonradan başka huy davranışları hoşuma gitmiyor. Bana daha önce biri dediğin gibi demişti evet. Yani evlilik hayatına göre olmadığını, prensip olarak evlilik düşünmediğini ama devam etmemiz gerektiğini jfjfj bana net olarak güvenmiyor bence değişken davranışlarımdan dolayı. Ama devam etmek istemeside saçma. hiç evlenmeyecekmiş. hahah Bende evlenmek istemedim hiç. Ama o öyle diyince bir sinirim bozulmadı değil. İnsan düşünüyor ben kötü müyüm diye? Ben kötü değilmişimde o özgürlüğünün kısıtlanmasını istemiyormuş. benimle zaten özgürlük kısıtlanmıyor ki. kendide kısıtlanmadığımı söylüyor ama evlilik demek özgürlük bitmesiymiş. insanı boğan bir yapım yok. Herneyse ona sinir olduğum için ve benden uzak dursun diye evlenmeyi düşünüyorum işine gelirse dedim. Jfjfjfj kimseyle düşünmedim ama sadece seninle düşündüm dedim ve bitirdim haha
Bir çok sebebi olabilir özellikle içinde yaşadığımız Türkiye şartlarından bahsedecek olursak ekonominin kötü olması, gelecek kaygısı, insanların genel olarak güvensiz oluşu ve ailelerin evli çiftlerin her işine burnunu sokması başlıca nedenler olabilir.
Bence bu devirde evlilik para tuzağı ben o parayla anlaşıp geziye çıkmayı daha mantıklı buluyorum bu zamana kadar karşıma o kadar kıymetli birisi çıkmadı çıkarsa ki bu kararda onun payına daha çok önem veririm
Güvenimi kazanacak ve seveceğim biri çıksa evlenirim ama çıkmadığı için evlenmiyorum. Artık kimse güvenilmezmiş gibi geliyor. İlla ki vardır güvenilir insanlar ama işte görebilmek zor
Gelişine güzel iyi kötü farketmiyor. Ama sonu felaket evliliklerin şiddetli düşüş oranı bu yüzden Erkeklerin evlilikten uzak durup Kadınları kullanarak bir kenara atmaları bu yüzden 30 larına gelenlerin Yeter artık tek gecelik yazmayın ben artık sevilmek istiyorum demesinin sebebi bu yüzden gelecekte ise ülkenin demografik yapısının çöküp Nufusun hızla yaşlanmasını Ve suriyeli afgan gibi Şeristci toplumların ciddi anlamda nufusunu artırıp geleceğimize hakim oluşuda bu sebepten ötürü olacak SEBEP SONUÇ İLİŞKİSİ kuramayacak kadar Dar görüşlülere duyrulur.