+1 yılYa niye insanlar böyle şeylere yok saplantı yok psikolojik bozukluk yok tak- takıntı diye düşünüyor, ya geçmişte güzel şeyler yaşıyorsun mutlu oluyorsun bir insana alışıyorsun onunla vakit geçiriyorsun sesini duyuyorsun ondan sonra çeşitli nedenlerle o kadın hayatından bir anda gidiyor değer verdiğin veya hayatının merkezi yaptığın insanı kaybediyorsun, O yüzden insan belli bir zaman toparlanamıyor ve bu süreçte arayı düzeltmek tekrar barışmak için çabalar gösteriyor e bunu ben de çok defa yaptım.
Bence burada saplantı olacak ya da psikolojik olarak rahatsız edecek bir şey varsa eğer o işi şiddet boyutuna gidiyorsa öldürme boyutuna gidiyorsa zarar verme boyutuna gidiyorsa Bu saatten sonra diyebiliriz. Yoksa mesela kadınlarda çok sevdiği ayrıldığı erkeği unutamıyor onunla tekrar barışmak istiyor başka hesaplar açarak mesaj atabiliyor ya ne yazık ki bunlar oluyor Tamam belki kabul edilmez normal şeyler değil ama insan duygularına O anki çektiği acıya ızdıraba göre öyle davranışlarda bulunabiliyor.
Zamanla geçtikten sonra zaten bir şeyleri alışıyor hayatına devam ediyor ama o belli bir süreçte ister istemez herkes böyle şeyler yapıyor.
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBunun birde şu versiyonu var "Bana geri dönmezsen intihar ederim.". Bazı kişiler saplantılı olduğunu baştan belli eder. Onlarla ilişkiye başlıyorlarsa bu kendi suçları. Ayrılınca ağlamasınlar yazmaya devam ediyor diye. Duruşu olan birisi "Tamam." der çeker gider. Kendisine saygısı olan bir kadın istenmediği erkekle kalmaya devam etmez.
00 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye değişir. İlla terk ettin diye ya da terk edildin diye yazıyorsa bunu illa saplantı demek doğru olmaz. İlişki kötü bitmediyse ve arkadaş kalındıysa seninle konuşma ihtiyacı duyabilir , seni merak edebilir ya da havadan sudan konuşmak isteyebilir. Bu doğal. Saplantılık ayrı evre yani :d
00 Yorumla
+1 yılHayır ilişkisini kurtarmaya çalışıyordur.. Ama defalarca reddedildiği halde devam ediyorsa saplantılıdır.. Bazen bazı insanlar hiçbir şeyi haketmezler..
54 Yorumla- +1 yıl
Tabiki onu da yazdım zaten.. Reddedildiği halde devam ediyorsa saplantıdır.. Zaten insan da biraz gurur olmalıdır..
- +1 yıl
Yorumuna katılıyorum kesinlikle doğru @TatlıKızzzz34
- +1 yıl
@Tuğberk_Bey teşekkür ederim..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılGerçekçi olmakta fayda var.. Neredeyse hiç bir ilişki bir kerede bitmiyor, tekrar tekrar konuşuluyor belki deneniyor ve sonrasında tamamlanıyor.. Saplantı çok farklı bir boyut ve maruz kalan açısından çok sıkıntılı..
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılSürekli reddediliyor ve ittikçe geliyorsa evet saplantılıdır...
40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
u +1 yılSaplantılıdir kesinlikle
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 264,5b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet saplantılıdır.. ve öyle kişiler de en nefret ettiğim tiplerdir.. bir şey bitmiş zaten neden zorluyorsun ki. ister kendi ayrılmış isterse terk edilmiş olsun.. belki karşı taraf hatalı ama intikam almak ya da kafaya takmaktansa boş vermek her zaman için iyidir.. hem daha kolay unutmalarını sağlar..
12 Yorumla- +1 yıl
Gereksiz değer vermek gerçekten insanı daha kötü yapıyor dostum hiç gerek yok böyle şeylere
- +1 yıl
Kesinlikle dostum yoruyor insanı.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyrıldıktan sonra ayrılığı kabullenemeyip ilk 3 gün felan zorluyor seven taraf ısrar ediyor bitmemesi için ama oda sevgisinden saplantı dediğimiz şey bambaşka karşı taraf ısrarla sevmediğini belli ediyorsa hiç bir açık kapı bırakmadan istemiyorum diyor ve hala rahatsız ediyorsan o zaman saplantı olur. Günümüz ilişkilerinde maalesef insanlar ayrılıyor fakat kimse ayrılığı uzun süre hazmedemiyor en az 3 kere ayrıl barışa alıştığımız için bir kerede ayrılmak istiyorum lafına inanamıyoruz buda insanda çabalarsam belki tekrar birlikte olabiliriz hissiyatını oluşturuyor.
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence aşkta gurur olmuyor ya, bende yaşadım da yaşattım da saplantı bu değil. Saplantılı aşık olan biri oldu bana kalemin ucuyla jiletle kanata kanata adımı koluna kazımıştı, iki bıçakla gelmiş, onu affetmezsem boğazını gözümün önünde kesmekle kendini tehdit etmişti
22 Yorumla- +1 yıl
Engelleyebilirsiniz, eğer sizin bu dediğiniz saplantıysa çoğu kişi terkedilince saplantılı davranıyor. Ama bunun süresi önemli mesala 1-2 hafta yapılıyorsa en fazla bence normal. Ama aylar yıllar alıyorsa normal değil
Terk edilmek, reddedilmek ve kaybetmeyi gururuna yedirememiştir. Eğer kamil insan gibi sözden laftan anlıyorsa iki çift söz yeter, eğer anlamıyorsa ya tamamen tepkisiz kalmalı veya iki üç ton ağır konuşarak yolu göstermek gerekir.
21 YorumlaHer zaman saplantılı değildir, bazen de hatanın kendisinde olduğunu düşünüp kurtarabilecekse şansını denemeye çalışıyordur. Ama tekrar tekrar reddediliyorsa evet saplantı.
21 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Evet bir noktadan sonra takıntı, ruha eziyet. Sağlıklı bir psikoloji değil. Sen daha çok düşününce gelmiyo kimse. Bağımlılık sevgi değil asla. Boşanan insanlar bile devam ediyor hayatına..
11 Yorumla
+1 yılgenel olarak saplantılı diyemeyiz bu durum onu böyle nitelendirebileceğimiz kadar genellenmemiş olabilir hayatına
11 Yorumla
+1 yılBenimkinin çok bilmişler görmüş geçirmişler meclisince saplantı olduğuna karar verdik ve engelledim 😂😂 Eğer takıntı varsa insanı yoruyor çok fazla.
11 YorumlaYa saplantılıdır ya da gururunu hiçe sayacak kadar çok sevip aptallaşmıştır
21 YorumlaSaplantılı ve kaygılı bağlanmaya sahiptir, aslında sebebi çocuklukta saklı
13 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet hâla ısrar ediyorsa bunun farkında değilse o kişi saplantılı uzak kalınmalı
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılSaplantılı olan da var, ciddi anlamda mazoşist olan da. Ya da gerçek anlamda aşıktır kör kütük. Bunları ayıracak olan unsurlar da bellidir. Körü körüne deli gibi hareketler yapmıyorsa seviyordur. Fakat sevse bile geri durması en sağlıklı olan şeydir.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılAğır vaks saplantılıdır Sürekli reddediliyor ve ittikçe geliyorsa evet saplantılıdır...
11 Yorumla
+1 yılGörüşlerden öğrenmiş oldum, saplantılıymış : ))
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Evet saplantılıdır. Giden gitsin zorla geri dönmeyi çalışmasınlar.
11 YorumlaHala seviyordur belki.. Zarar verecek şekilde rahatsız ediyorsa saplantılı olabilir..
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılseviyordur bencede olabilir saplantılıdır bilemiyorum
11 Yorumla
+1 yılHayır değildir içinde sevgi kırıntısı vardır buda karşı tarafın vaad ettiği umuttan kaynaklıdır kırıla kırıla o sevgi kırıntısı da biter ve tamamen kafasında bitirir.
10 Yorumla
+1 yılHemen öyle düşünmek saçma olur. Seven insan son demine kadar çabalar, ama iş rahatsız etme boyutuna geldiyse o zaman gereği yapılmalı.
10 Yorumla
+1 yılTerk edildiği hâlde yazmaya devam ediyor ise biri kesinlikle obsesiftir. Aşk veya sevgi değildir bu kesinlikle takıntılik.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 926 cevap paylaştı.
+1 yılaşk ve saplantı arasında çok ince bir çizgi var ayırt etmek çok zor
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBazı terkedişler Sezenciğimin şarkıda söylediği gibidir. Git, git, git me dur ne olursun şeklinde dil git derken kalp kal diye bağırır. O zaman iş değişir ama terkediliş ciddi ve keskin ise ısrarla yazan saplantılı ve onursuzdur.
00 Yorumla
+1 yılBi süre sonra pes etmesi lazım edemiyorsa saplantıdır
10 Yorumla
+1 yılYa saplantılıdır ya da gerçekten aşık olduğu için bırakamıyordur.
10 Yorumla
+1 yılterk edilmek gururunu zedelemiştir zavallının hatasını kabul etmiyordur engel vaciptir
10 Yorumla
+1 yılGerçekten seven biridir ama aynı zamanda kendisine saygısı olmayan gurursuz biridir de bencee.
10 YorumlaBelki de seviyor ve kaybetmek istemiyordur.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. Karşı taraf istemediği halde yazmaya devam ediyorsa evet
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Evet saplantılıdır ve ayrılığı kendine yakıştırmıyordur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Tam olarak saplantı diyemem, kaybetmek istemediği için umudu olduğu için yazıyordur. Çok ileri saplantılı olursa bu kişi zarar vere bilir reddedildiğinde.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Neden terk edildiği de önemli bir noktada. Hırs yapmış bile olabilir. Buna sadece "saplantılı" dersek yanlış olur. Bütün problemlerin birden fazla yanıtı olur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSaplantı da olabilir çok seviyor da olabilir. Gözü görmez gururu, her şeyi bir kenara bırakır. Herkes yapamaz bence sevse dahi.
00 Yorumla
+1 yılBir yere kadar aşkını, sevgilisini geri kazanmak için uğraşıyor olabilir. Ama sürekli devam ediyorsa evet, saplantılıdır.
00 Yorumla
+1 yılYanlış anlaşıldığını düşünüyor olabilir bunu düzeltmek adına yazmış olabilir ama süreklilik varsa normal olmayabilir
00 YorumlaEvet takıntılıdır, az ihtimalle belki çok çok seviyordur ve engel olamıyordur kendine. Yine de bittiyse bitmeli
00 YorumlaMaalesef öyledir... Bende terkedildim, unutamadım yazdım ve kendimi bu konuda suçlu hissediyorum keşke yapmasa idim sizler gururunuzu ayaklar altına almayın dostlar...
10 YorumlaRuh hastasıdır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılSağlantıya çevirmiş olabilir
23 Yorumla- +1 yıl
bazen yapıyorlar
- +1 yıl
Allah yardım etsin 😅
- +1 yıl
öylelerine evet :D
+1 yılZamanında değerini bilmeyen herkesi sutlamalisin 😉👍alışkanlık olmuştur o boswer giden gitsin 🙃
00 YorumlaTerk edilmeyi hazmedemeyen insanlarda saplantı olur genelde
00 Yorumla
+1 yılBas engeli bas bas bas.
13 Yorumla- +1 yıl
Alfam sen ne dersen o. 🤣
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Gurursuzun tekidir.
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,9b cevap paylaştı.
u +1 yılSapıktır o :D
15 Yorumla- +1 yıl
Sarııı senin sapıkların da hiç bitmiyor be 😂
- +1 yıl
Al işte :D halbuki 3 soru öncesine gitse belki şansı vardı djdj
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir de olmayabilir de
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20b cevap paylaştı.
+1 yılYani. Nasıl terk edildiğine de bağlı bu.
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen.
- Aşk İlişkileri konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılTakıntılı psikopatın tekidir
11 Yorumla
+1 yılTerk edilmek koyar insana zordur.😄
16 Yorumla- +1 yıl
Hele bide yakışıklıysa shsjdh
- +1 yıl
Aynısı gelirmi ki sjsjf
- +1 yıl
Gerçi bisssürü erkek var dünyada imkansız değil😂
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Saplantılı değil sevdiğinin göstergesidir.
11 YorumlaSaplantılı değilse bile s4laktır.
12 Yorumla
+1 yılMazoşistliğin âlemi yok..😃
11 Yorumla
+1 yılSaplantılı ve gurursuzdur.
13 Yorumla- +1 yıl
Kəndine saygısızlıktır bu...
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet hem saplantı hem değersiz
15 Yorumla- +1 yıl
Birini istiyorsan onun sesini duymadan yapamıyorsan da bitmemesi için uğraşırsın. Neden hemen değersizlik? Her insan değerlidir
- +1 yıl
Terkedilmişsin istenmiyorsun artık neyin uğraşı bu?
Olan olmuş biten bitmiş ısrar niye?
Birini çok sevip sesini duymadan yapamıyorsa ilişki içerisinde yapacaktı yapacağını elinden kayıp gidince değil
Kimse çatlamış bardaktan su içmek istemiyor doğal olarak - +1 yıl
Bir şeyler koptuktan sonra eskisi gibi olmuyor onda hemfikirim. İstenmediğime eminsem zaten uğraşmam. Pişman olacağını bildiğim için uğraştım, nitekim pişman oldu da ama geç oldu. Exten next yerine yeni defterler lazım
- +1 yıl
😂😂
Seviyordur ya
11 YorumlaEvet, takıntılı insanların zıttı gitmemek gerekir.
11 Yorumla
+1 yılAlismistir sohbete askla ilgili hic olmaya bilirde
10 Yorumla
+1 yılBenim terkedilmeme ragmen ben ona yazdım geri dönmeye çalıştım
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 65,3b cevap paylaştı. Saplantılı ve unutamamıştır
10 Yorumla- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar