1 senedir evliyim. Eşimin beni dinlemeye karşı tahammülü azalmış. Daha doğrusu anlaşamadığımız konularda ya da biraz alındığım konuları söylemeye çalıştığımda genellikle dinlemiyor telefonla ilgileniyor sonra konuşalım diyor vs. Sonra da konuşulmuyor geçiştiriliyorum yani. Bu durumdan bıktım artık konuştum bağırdım trip attım olmadı.
konuştuğumuzda çok tekrara düştüğümü ve bunaldığını söyledi. Tekrara düşme sebebim anladığına yönelik tepkiyi verememesi zaten. Başka sebeplere de bağladı o faktörleri ortadan kaldırdım ona rağmen devam ediyor. Bu durumdan çok bunaldım. Başkalarını dinlerken görünce bu sefer iyice bozulmaya başlıyorum. Artık o kadar bıktım ve hevesim kaçtı ki onunla konuşmak ona bi şey anlatmak istemiyorum.
Bunu normalleştirmek ve eşimle bunları konuşmak bile kendimi kötü hissettiriyor. Bi insana beni dinle diyorum kaç kere hani bu kadar düştüm mü diye düşünmeye başlıyorum 😅 Evlenmeden önce bunlar yoktu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
E çok normal bıktırmışındır adamı özelliklede yapmak istediği şeyleri söylüyorsan ya da aşırı tepki falan verdiysen bağırmak gibi çok normal bıkar
Ama onu dinlemediğini düşündüğüm an öyle oluyor bağırıyorum
Sürekli aynı konudan bahsediyorsan dinlemeyi bırakır
Yok farklı konular oluyor ama ana tema dinlememe. Tekrara çok düştüğümü söylüyor ama anlaşılmadığım için öyle oluyor
Yani sen ne olsun istiyorsun dinlesin dediklerini uygulasın istemese bile öyle mi
Kesmeden dinlesin anladığını hissettirsin
Konular ne oluyor genelde
1 senede biribirinize tahammülü azaltacak ne oldu acaba merak ettim bend eevliyimd eyani bu kadar kısa sürede azalmasıda sıkıntı
Ben baya yüksek tepkiler verdim bağırma gibi. İlk zamanlar baya ağlıyordum da Ama şu an törpülendim. Bunlar da boşa olmuyordu gerçi kaale alınmayınca insan her yolu deniyor. Beni de çok üzüyor bu durum kaç kere konuştum. Böyle bi şeyi söylemek bile çok kötü hissettiriyor her insan her insanı dinler vs diye. Sürekli başa sarıyor artık cidden bunaldım. Ben de onu dinlemeyeceğim. Bi bunu yapmamıştım bunu da yapacağım.
yani oda bi empati şekli şe yararmı çok sanmıyorum sizin en büyük probleminiz bence birbirinize saygı duymuyosunuz
Evlenince değişiyor biraz iki taraf da biraz yanlız kalmak istiyor ama tabi saygısızlık boyutuna varmamak da gerek
Evet çok bireysel kalmak istiyor
İşte çok kalmak istemesi de problem arada bir tek veya arkadaşlarıyla kafa dinlemek istemesi normal aşırıya kaçmamak gerek ama
Nir yıllık evliyim dediniz bir yılda sizi dinlemeyen ko uşmayan biri ile evliğiniz ne kadar sürebilir ki
aranızda yaş , eğitim farkı var mı?
hangi konuları duymaktan sıkılıyor?
Yok çok benziyor geldiğimiz aile yapısı. Aynı yaştayız. Kırıldığım ya da beni anlamadığını düşündüğüm konularda
işine gelmiyordur , sırf kendini haklı çıkarmak adına anlamaz seni. seni kabullenir , razı gelir bir hale getirmek istiyor.
İlk 2 cümleyi ben de hissediyorum. Ama ayıp geliyor. Evlenmişsin bide beni tanıyordu. Trip atmadan hep sorunumu söylerim. Kırmadan söylemeye çalışırım. Ama önemsenmediğimi dinlenmediğimi hissettiğim an sinirlenirim bağırır çağırırım bunu da denerim. Ama bu da işe yaramıyorsa daha da hiçbir şey yapmak istemem. İnsan çok düşünüyor karşılıklı fedakarlıklar oluyor illaki. Kendi yaptıklarımın değmediğini düşünüyorum. Ona söylesem hayır der ama benim onu önemsediğim kadar beni önemsediğine inanmıyorum. Bundan bu sonucu çıkardım diye kızar ama öyle. Bunlar olunca enerjim düşüyor ağlayasım geliyor i ben bunları arada yaşamak zorunda mıyım.
Eşlerin birbirine açık ifadelerle düşüncelerini söylemesi güzel aslında. Ama evlilikten hevesi çabuk geçenler karşı tarafı dinleyip kendi paylarına düşeni alma konusunda dirençli olur.
Zamanla sevilmediğini değersiz olduğunu düşüneceksin. belki kendini de sorgulayacaksın , özgüvenin düşecek. evlilik öncesi tanımak başka , bir arada yaşamak aynı yatağa girmek başka.
değişeceğini sanmıyorum. o evin huzur yükü sende olacak.
çiçek bekliyorsan almıyorsa sen ona alacaksın
güzel cümle duymuyorsan sen söyleyeceksin. bunun gibi şeyleri sen yapmak zorunda kalacaksın. belki ezilir de ben yapayım der
Dinleme konusu böyle olmuyor maalesef
Erkekler genelde evlendikten sonra dinlemiyor genelde böyle herkes bir ustunluk sağlama calisiyor
Boşa gitsin öylesinden fayda gelmezz
Saçmalık sana bişey sormak istiyorum
Verme bir süre