Kimse ilk gördüğümüzde olduğunu sandığımız kişi değildir. ne kadar vakit geçirilse de, tanıdığımızı düşünsek de yine tanıdığımız kişi gerçekte olan değildir. hangimiz %100 dürüst bir tavırla karşısındakine yaklaşıyor ki zaten. hadi bunu da geçtim, dürüst bir şekilde kendimi tamamen karşımdakine anlatabilsem bile onun bana davranışında benim anlattıklarım değil, onun kafasında benim için çizdiği resim etkilidir. tanımanın imkansızlığından yola çıkarak karşımızdakinin gerçekte kim olduğunu bilemeyeceğimiz için onu olduğu gibi sevmek de zor bir eylem olur. anca güven duyulabilir ki zaten önemli olan da bu ve derecesidir.
İyi günler! Herkesin ilişki ve sevgi tanımı farklıdır. Ancak, sağlıklı bir ilişkide, bir kişiyi olduğu gibi kabul etmek ve sevmek önemlidir. Tabii ki, her ilişkide uyum sağlamak için bazı zorluklar olabilir ve bazı alışkanlıkların veya davranışların değişmesini isteyebilirsiniz. Ancak, birini sevdiğinizde ve onunla bir bağ kurduğunuzda, genellikle kabul etme ve uyum sağlama eğiliminde olursunuz. Önemli olan, ilişkinin temelinde saygı, anlayış ve karşılıklı destek olduğunu hatırlamaktır.
Bu soruya net veya samimi cevap vermemi istiyorsan, hiçbir insanı gerçek anlamda karşılıksız ya da olduğu gibi sevmek diye bir şey yoktur benim belli tercih ettiğim var istediğim şeyler var Eğer karşımdaki insan ona uygun olmazsa o insanla birlikte olmayı istemem.
Mesela vicdanlı olması olmalı örf ahlak namus kavramlarına dikkat etmeli benim aileme özellikle anneme saygılı olmalı annemi annesi bilmeli yani biraz nasıl söyleyeyim 90'lı yıllardan eski zamanlardan gelmeli o zamanlar hala yaşatabilmeli
Birinin ana karakterini değiştiremezsin. Olduğu gibi her haliyle her yönüyle sevip içine öyle sindirmelisin. Değiştirilecek yönleri illa ki vardır.. Belki o bile fark edemiyordur yanlış davranis şekli içinde olduğunu ve dolasiyla uygun bir dille rahatsız olduğun yönlerini dile getirebilirsin. İyi yönde değişimi istemek beklemek oldukça hoş karşılanası bir durum olmalı bence.
Sadece onun sağlığını ruhsal veya fiziksel olarak etkileyen bir şey varsa değiştirmek isterim. Bunun dışında çok da takılmıyorum. Geçmişte de böyle miydim? Hayır, değiştirmek istediğim kişiler ve şeyler oldu ama bunun yanlış olduğunu da anlayıp kavradım.
Evetttt. Birini değiştirmek istemek ona saygısızlıktır. Ayrıca bir insan değişmek istemezse onu kimse değiştiremez. Aşk birini olmasını istediğin için sevmek değildir...
Aslında en iyisi olduğu gibi kabullenmek ama eğer çok sevdiğim ve kaybetmek istemediğim biriyse ufak tefek de olsa değişiklik isterim ha baktım olmuyor akışına bırakırım
Değişmesi değil ama hassas olmasını istediğim noktaşar oluyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zaten sevgi böyle bir şey. Oldupubgğbş ger haline aşık olmak. Ama sağlığa dikkat etmesi gibi konulara değiştirmeye girmez bence. Bu karşı tarafı önemsemektir