Ummadığınız, hiç beklemediğiniz bir anda arkadaşınız olarak gördüğünüz biri size duygularını açıklıyor. Konuşmaya devam etmek, istemeden umut vermek demek, bitirmek ise arkadaşlığı sonlandırır. Bu durumda ne yapardınız ne tepki verirdiniz?

Ummadığınız, hiç beklemediğiniz bir anda arkadaşınız olarak gördüğünüz biri size duygularını açıklıyor. Konuşmaya devam etmek, istemeden umut vermek demek, bitirmek ise arkadaşlığı sonlandırır. Bu durumda ne yapardınız ne tepki verirdiniz?

Birkaç kere başıma geldi, arkadaşlığımı bitirdim. Artık kadın ve erkek arkadaş olamaz kafasına kaymaya başladım, samimiyeti çok farklı yere çekiyorlar.
Ben arkadaş olarak görüyorsam öyledir, katiyen olamaz. Başta hoşlanmış olmam gerekir, yoksa olur yolu yok. Arkadaşlık etmeye devam etmem elbette, birçok sebepten dolayı. Ayrıca erkek arkadaşlarımla sınırımı çok iyi çizerim, herhangi bir duygu olduğunu henüz söylemeden de hissedebilir ve halledebilirim. O kadar ince bir çizgi ki bu.. Erkek arkadaşlarım yok, olacağını da sanmıyorum, hem haklı olarak sevgilimi rahatsız edebilir, hem bu durumlar apaçık beni rahatsız eder. Artık insan ilişkileri laçkalaştı, sınır bilmez, saygı bilmez bir hâl aldı, şöyle bir dönemde ne kadar iyi sınır koyabilirsen koy, dönem sebebiyle suistimal ediliyor, karşı taraftan kaynaklı. Arkadaş konusunda çok seçiciyim, erkek arkadaş konusunda ne kadar dikkatli olabileceğimi tahmin edebiliyorum ve bunun öngörüsüyle ilerisi için çok olası bir tahminde bulunabiliyorum. Yine de kati bir şey söylemek imkansız. Ben çok değerli, anlamlı arkadaşlıklar diliyorum kendime ve bunu cinsiyetten bağımsız söylüyorum. Her şey değerli ve güzel kalsın başka da bir dileğim yok 😃
Arkadaşlığımı bitirir miyim ve devam eder miyim bilmiyorum ama duygularım yoksa reddedileceği aşikâr.
Ben de aynı şeyleri hissediyorsam neden olmasın..
Bakma sen öyle keserim, biçerim diye atıp tutanları.. Hepsi de yine aynı şekilde devam edebiliyorlar muhabbet etmeye.. Burada ahkam kesmek basit gösteriyor..
Cevap
14Cevap
Beni ve arkadaşlığımızı kaybetmeyi göze almış demektir, dönüşü olmayan bir yola sürükleniriz..
Neden?
Acildigiyla kalır belki arkadaşımda olmaz bundan sonra
Arkadaşım bana açılmaz çünkü ben her zaman mesafemi buna göre ayarlarım ve çizgilerimi korurum ama eğer hoşlandıysa da bunun olmayacağını söylerdim kendisine. tabi benim duygularıma göre de değişir ya da aramız da ki uyuma göre
Çok değer verdiğim bir arkadaşımsa açıkça ona karşı hislerimin olmadığını ama arkadaşlığının bende çok değerli olduğunu bunu sana ümit vermek hayatımda kalman için demiyorum kısmını özellikle vurgulayarak derim. Ama karşımdaki ümit bağlayacak tipse bu konuşmalara da girmem iletisimi yavaş yavaş azaltırım birden kesmem. Suç işlemiş gibi birden iletisim kesmekte katil muamelesi olur ahahah😂😂
İnce düşünce:))
Teşekkürler☺️🙏🏻
Arkadaşlığımı bitirirdim arkadaşlığı sürdürüp üzülmesini istemezdim çünkü duygularımda net biriyim ileride sevmeyeceksem umutlanmasını istemem.
Daha önce kardeşim diye hitap ettiğim bir kız bana duygularını söylemişti fakat iletişimi kesmiştik.
Neden iletişimi kestin?
Direk sonlandırırım arkadaşlığı benim hiçbir arkadaşım bana karşı farklı duygular hissedemez
Hoş olmaz. Kemikleşmiş, oturmuş, asla diğer türlü olamaz dediğim, arkadaşlığından memnun olduğum biriyse asla hoşuma gitmez.
Ben bunu bir çok kere yaşadım ve arkadaşlığımda bitti, zor bir durum oluyor sonrasında arkadaş kalamıyorsun bir umut oluyor daha çok bağlanma oluyor.
Açılan oldu çok üzüldüm, kabul etmeyince de o üzüldü aramızda bozuldu. Kadınla erkek arkadaş olmaz. Olsa bile bir süre sonra fikirler değişir
Çok rahatsız olur ve üzülürüm, bu bir gerçek. Tekrar eskisi gibi olamayacak olmak kötü bir his. Çünkü kendi adıma artık devam edemem iletişime.
Açılırsa arkadaşlık bitiyor o nedenle ben hoşlanmıyorsam açılmasın. O anlamda Hoşlanmadığım da gayet bellidir yani
Arkadaşlığımızı bozmayalım derim çok şaşırırım
Ben bişey hissetmiyorsam ya da ben bu şekilde yaklaştıysam ve o bana karşı bir şey hissetmiyorsa istemsizce uzaklaşıyorum. Bu elimde olan bir şey değil.
Benim kız arkadaşım yok. Olsaydı hislerimiz karşılıklıysa olabilirdi.
Erkek arkadaşımın beni o konumda görmesi mümkün değil, hiçbirzaman da olamaz .
Böyle tepki verirdim muhtemelen
Görüşmüyorum o günden beri
Evet uzun zaman önce
Şaşırır ve bitiririm arkadaşlığımı..
Onu kırmadan söylerdim. Eğer hâlâ seviyorsa ona bir şans verirdim tabi sevgilim yok ise
Erkekler bir beklentide olmadığı kızla kanka olmaz
Arkadaşlığımız da bitmek zorunda kalırdı
Alcar ne olur hocam
Neyse bu da bir alım fırsatı satmadığım sürece zararda değilimdir, umarım
Oluyor öyle şeyler, çok takmam. Normal devam ederim
Başıma geldi. Bir süre daha arkadaş kaldım ama kendisi ortada hiçbir sey yokken kıskançlıklar yapmaya başlayınca aramızdaki iletişimi kestim.
Arkadaşlığım biter
Üzücü son.. Arkadaşlık biter..
Niye bitiriyorsunuz denemek yerine?
@alfacenturi soruda arkadaşınız gibi gördüğünüz yazıyor. Hisler değişebilecekse denenebilir tabi. Nihayetinde ilişkiden önce arkadaşlık olmalı..
Hisler değişebilecekse diye bir durum yok. Zaten arkadaşın gibi görüyorsun ama hoşlanmıyorsun varsayalım. Denemeden kestirip atmak neden?
@alfacenturi içinde birine karşı zerre his yoksa neden denensin?
İyi anlaşıyorsun ama?
@alfacenturi o zaman iyi anlaştığımız her insanla duygusal bir şeyler yaşayalım? Bu nasıl bir düşünce yapısı?
Off hayır ya. Zaten diğer kızlardan çok daha yakın olduğun pek çok şeyini anlattığın bir kız arkadaşın varsa neden onunla çıkmayasın? Ya ben anlamıyorum insanları bu kadar anlattığınız şeylere rağmen sizi seven birini bulmak kolay mı sanıyorsunuz?
@alfacenturi kolay değil
kötü hissederim nefret ediyorum bu olaydan
Uyumluysak denerim
Şok olurum.
Kötü bir durum o ya
Küfre derim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?