Evlenmek isteyip evlenemezsek vebali bize olur mu?

Bi sevgilim vardı benim. Ben okul okuyorum o çalışıyordu bazen işte. Her neyse ben kızla çıkarken söyledim başta. Dedim ki ben okulu bitirmeden evlenemeyiz ailemin durumu da yok dedim. Tamam ben seni beklerim dedi. Ama işte hareketleri ve imaları öyle değildi. Kaç kez konuştum dedim ki bak 4. Sınıfta söz nişan yaparız okul bitince de evleniriz dedim. Ona da yok dedi hepsi en geç 6 ayda bitsin istemem öyle dedi. Şimdi bende çok istiyordum onu ama yok yani elimden bir şey gelmiyodu. Hem okuyup hem çalıştım o zamanlarda birikim olsun diye hatta. Kız bana sürekli yok beni istemeye gelirlerse naparsın yok beni şunlar istiyor bunlar istiyo diye darlıyodu. Yaşımız da 22 ydi yani. En son bu bi iş yerine gitti ordaki patronun oğluyla nişanlandı. Biz ayrıldıktan 15 gün sonra hem de. Şimdi düşünüyorum ben vebal altında kaldım mı diye. Allah'a güvenip direk evlense miydim? Dinen boyutu nedir hani kader gayrete aşıktır derler ama kız nasip değilmiymiş acaba kader mi onu da bilmiyorum. Bilgisi olan aydınlatabilir mi?
Evlenmek isteyip evlenemezsek vebali bize olur mu?