Sizce sevgilimle aramı nasıl düzeltirim?

Neredeyse 1 yıllık ilişkimiz var ailelerimiz çevremiz bizi biliyor ve baya ciddiyiz evlilik konusunda başlarda çok değer veriyordu ben konuşmayı kesmiştim 2 ay sonra ona geri dönmüştüm sevgilisinden ayrılıp bana gelmişti ayrıyken bir kaç hatam olmuştu onun sorun edeceği barıştığımızda bana biraz zaman ver dedi kendini kötü hissetmemesi için bunları düzelteceğimi güvenini kazanacağımı söyledim çok çabaladım hep dediklerini yapmaya özen gösterdim hiç bir değişme olmadı dışarı çıkartmadı ne ailemle ne arkadaşlarımla telefonumu sürekli karıştırdı eski konuştuklarımla olan mesajlarımı buldu kavga çıkardı barıştığımız zamanlar böyle değildi hep ona iyi yaklaşmaya çalıştım her zaman onu övdüm her hatasında konuşup olayı tekrar açmamak üzere kapattım son 6-7 aydır ayrıl barış halindeyiz ya o ya ben dayanamayıp yazıyoruz tabi kavga anında sürekli küfür hakaret yiyorum ve aşağılanıyorum yeri geliyor şiddet karışıyor işin içine bacım demişliği dahi var yeri geliyor yaşadığımız şeyleri aileme söylemekle tehtid ediyor üzülüyorum diyip kendimi kibarca ifade ettiğimde ters tepki alıyorum genelde yılbaşında konuşmalarından rahatsız olduğum bi kız arkadaşı vardı (o benim kız arkadaşlarıma dahi karıştığı için uygun bulmadım konuşmalarını ) birbirlerine sürekli sevgi sözcükleri söylüyorlardı kız sevgilime ileride evlenirsen karın bizi ayırmasın ben sensiz yapamam diyordu sevgilimde zaten kimse bizi ayıramaz demişti rahatsız oldum diyince istersen engellerim senden değerli değil demişti 1 ay önce yine ayrıldığımızda kıza yazmış seni engellediğinden haberim yoktu demiş ama görseniz nası kibar benim böyle nazımı çekmişliği yoktur kız bunu tersleyip sevgilin için sattın artık kardeşim değilsin demesinin üstüne sevgilim s*kerim o kızı senden değerli değil demiş ona sevgi sözcükleri söylemeye devam etmiş dün kız attı konuşmalarını bana çocuğu her yerden engelledim ulaşmaya çalışacağını bildiğimden en son dayanamayıp gittiğimde karşımda ağladı düzeltmeme izin ver dedi bu ilk sözleri değil tabiiki artık ona hiç güvenmiyorum ayrılırsak asıl sebebi kıza yazması olmaz elbette bana hiç saygı göstermiyor açık saçık kadınlara baktığını gördüğümde bile s*km kalkıyor bakıyorum 4 ay önce seni sevmiyordum baktım diyen insan kendisi sizce düzelir mi nasıl davranmalıyım ona karşı
Sizce sevgilimle aramı nasıl düzeltirim?