Elbette uzun süren ilişkiler oluyordur ama çok azaldı bu ilişkiler de.
Günümüz ilişkilerinin ömrü neden kısa sürüyor?

Elbette uzun süren ilişkiler oluyordur ama çok azaldı bu ilişkiler de.
Günümüz ilişkilerinin ömrü neden kısa sürüyor?
Çünkü herkesin amacı sadece bir ilişki yaşamak, yalnızlıktan kurtulmak... kimsenin kimseye tahammülü yok iki günde birbirlerinin aşkından ölüyormuş gibi rol yapmaya bayılıyorlar. Sadece şekilcilik odaklı oldukları için o kişiyi görmekten sıkıldıkları anda bırakıyorlar , her zaman farklı seçenekleri de mevcut o yüzden bırakmak hiç zor değil. Bir kalbi sevebilmek gerçekten yürek işi. Bİr insanı kusurlarıyla sırf "o "olduğu için sevmek yürek ister. Kimsede de o yürek yok yüreği olanlar da yüreksiz insanların elinde ziyan olup gidiyor zaten
Cunku erkek ve kadin birbiriyle yarışıyor. Kadin ben gucluyum, erkegin yaptigi seyleri bende yapabilirim diyor. Erkekte kadinin yaptiklarini yapmaya calisiyor ya da sahip olduklarina sahip olmaya çalışıyor.
Erkekler diyor ki bende trip atabilirim, bende nazlanabilirim, bende cicek istiyorum, bende bana surpriz hediyeler alinsin istiyorum, bende küsebilirim, bende cikma teklifi bekliyorum, bende evlilik teklifi bekliyorum...
cinsiyetlere ozgu olan seyleri karsi cinste isteyince iste denge bozuluyor bu noktada da catismalar basliyor. Erkekler boyle ben her seyi yapar, her seye yeterim tarzdaki bir kadini kadin gibi gormuyor, kadinlar da boyle trip atan, naz yapan, sorumluluktan kacan, adim atmayan erkekleri erkek gibi görüyor. Maskulenlik ve feminenlik sıkıntısı var.
Ustune ozellikle gunumuzde kadin olarsk biraz feminen olmaya çalışsan gucsuz, ayaklari uzerinde duramayan biri gibi algilaniyor ve linc yiyorsun biz erkegin arkasina sığınmıyoruz vs diye ya da daha feminen olunca al butun erkekler senin olsun tarzinda bir kiskanclikta oluyor. Ne yapsan olmuyor yani.
Eskiden kadin dedigin, erkek dedigin tarzi seylere kizardim ama denmesi gerekiyormus. Kadin dedigin ve erkek dedigin gercekten belli ozelliklere sahip olma, i onemliymis.
Günumuzde de gercekten trip atan, hesabi sorun eden, gonul almak yerine ayni tavirla yaklasan, prenses erkeklerle olunmaz.
Erkek olsam her seyi ben yaparim, gucluyum, param var diyen kizin agzinin ortasina vurasim gelir. Madem yetiyorsun kendine benimle işin ne git öteye derim.
Erkek ve kadin bir elmanin iki yarisi. Birbirine ihtiyaci var. Olmasa iki cinsiyet yaratilmazdi zaten. Kadin erkege muhtac, erkekte kadina muhtaç. Bunu kabul etmek lazim. Erkeklerle yarismanin âlemi yok. Her işi biz kadinlar yapacaksak erkeklere ne gerek var o zaman? Bu yuzden catismalarda cok oluyor. Erkegin erkek oldugu, kadinin kadin oldugu iliskiler daha iyi yürüyor.
Doğru bir düşünce. Beğendim :)
niye insanlar para için güç için mi evleniyor sevgili oluyor bu nasıl düşünce tarzı güçsüz olursan erkeklerde ezer haberlere de çıktığı gibi
@PSicópataAmor dedigim şey para guc kazanmak değil. Kazandığın parayi sürekli dile getirmek. Ben sana muhtac degilim diye goz dagi vermeye calismak. Bu durumda erkekte muhtac degilsen kapi orada diyebilir ya da ekonomiyi tamamen kadina birakabiliyor. Erkek parayi arabaya, yatırıma yapıyor bir bakmışsın Evi kadın gecindiriyor.
Artık günümüzde erkekler tek sorumlulukları olan çalışıp para kazanmayı dahi yapmak istemez haldeler farkindaysan. Evde oturup gökten ya da kadından para gelse de t*tomu kaldırmadan ömür geçirsem diyeni çok var. Adin evdeyken evdeki islerle ilgileniyor. Erkegi eve koysan ayni duzeni surdurmez.. Günümüz erkeği sorumluluk almaktan çok uzak. Turk erkekleri hayat boyu kendine edindigi calisip para kazanma görevini dahi yapmak istemiyor günümüzde.
Ve diğer demek istediğim şey ise sadece maddiyat değil. Çok dar bir pencereden bakmışsın. Bugun kadinlar birçok erkeklerin yaptığı şeyleri yapıyor. Bu da dengesizlik doğuruyor. Tamir tadilat, boya badana mobilya kurma, mobilyaları kaldırma vs tarzda seyleri de kadinlar yapıyor. Bende diyorum ki yapmayın. Bilin ama yanınızda bir erkek varsa yapmayın bilmiyorum ayağına yatın.
Bilmek zorunda da değilsiniz, değiliz. Erkekler yemek yapmayı, cocuk bakmayı biliyor mu mesela? Kendilerini her şeye bilmeye zorluyorlar mi biz kadinlar gibi? Yapamiyorum beceremiyorum deyip geçiyorlar.
@PSicópataAmor
Ve diğer demek istediğim şey ise sadece maddiyat değil. Çok dar bir pencereden bakmışsın.
Bugun kadinlar birçok erkeklerin yaptığı şeyleri yapıyor. Bu da dengesizlik doğuruyor. Tamir tadilat, boya badana mobilya kurma, mobilyaları kaldırma vs tarzda seyleri de kadinlar yapıyor. Bende diyorum ki yapmayın. Bilin ama yanınızda bir erkek varsa yapmayın bilmiyorum ayağına yatın.
Bilmek zorunda da değilsiniz, değiliz. Erkekler yemek yapmayı, cocuk bakmayı, utu yapmayi vs biliyor mu mesela? Kendilerini her şeye bilmeye zorluyorlar mi biz kadinlar gibi? Yapamiyorum beceremiyorum deyip geçiyorlar.
Ve beceremedikleri için ya da boyle gosterdikleri icin işlerini her zaman halleden birileri oluyor. Yorulup yipranmiyorlar, kendilerine boş yere sorumluluk almıyorlar. Ben güçlüyüm diye ortalıkta dolaşımiyorlar. Aciz oldukları, yamadiklari konulari dürüstçe gözler önüne seriyorlar. Kadinlar gibi her şeyi yapacağım diye yırtınmiyorlar
@PSicópataAmor
Kadın olarak para kazanma dahil diğer şeyi yapıp erkeğe bunu gösterirsen daha da tepene çıkar. Günümüzdeki sorun da bu. Bu sadece iliski ya da evlilikte degil ailede de geçerlidir. Ailede kendine yeten, yardim istemeyen, her işini kendi yapan çocuğa sen iyi misin bir şeye ihtiyacın var mı demez kimse. Kadinda iliskide evlilikte her şeyi üstlenirse kimse iyi misin demez. Ağır geliyor mu demez. Yıpranan bunları yapan insan olur. Yapmadığın zamanda kimsenin hoşuna gitmez alışmıştır herkes çünkü artık.
Erkekte nasıl olsa hallediyor benim yapmama gerek yok der yükü daha da yükler sırtına kadinin. Kendi de köşede oturur keyfine bakar. Gururluysa kadinin her şeyi yapıyor olması fıtratına terste gelebilir. E bu kadinin maddi manevi bana ihtiyacı yoksa niye beraberiz benim ona ne faydam var ki diye de düşünebilir. Dengeleri korumak önemli benim dediğim.
öyle olan erkeklerle ne sevgili olunur ne yuva kurulur zaten ama kadınlar hâlâ öğrenir yapar eder diye onun değişeceğini düşünüp şans vermese bunlar olmaz
hayat şartları herşeyi bilmeye zorluyor hiç bi erkeğe hiç bi konuda güvenemezsin özellikle de buradaki erkeklere
@PSicópataAmor bu kafa yapisi da dengeleri degistiriyor işte. Kadinlari erillige itiyor. Ya her şeyi bilip bilmezlige vuracaksın. Ya da bende insanım her şeyde mükemmel olamam, her şeyi yapacak ve bilecekte değilim. Yaradan bile benim tasiyabilecegimden fazlasını bana vermezken ben kendime niye veriyorum diyebilir kadınlarda.
Kadınları böyle diye diye öyle bir hale getirdiniz ki iste erkeklerde erkekliğini gösteremez oldu. Güçlü kadın tanımı öyle bir yere evrildi ki kadın her masada var olmalıymış gibi. Peki bunda en çok zararı kim aldı kadinlar?
Üstündeki yük arttıkça arttı. Erkegin yükü azaldı. Eve para getirmeyi dahi kadindan da bekler oldu ama ev isleri cocuk bakimi gibi gorevlere gelince yok oldular. Eve bir maas diye girmeye varlar ama kadinin sorumluluklarinda yoklar. Kadinin çalışsın para kazanması da kadından çok erkeğe yaradı.
Belki erkekler sebep oldu belki kadinlar kaşındı bu olanlara. Ama olan yine kadina oldu. Hem dışarıda hem evde çalışan kadın oldu. Tamir tadilatı da yapan kadın oldu. Kadından çok şey beklenir oldu. Yapmayınca diğer kadinlar yapıyor ama diye rencide edilen oldu. Kadinlar kendi aralarında kendini yaristirir oldu ben her şeyi yapabiliyorum diye diğer hemcinslerini küçümser oldu. Erkeklere her şeyi yapacaksın diye yuklenilmezken kadınlara yuklenildi. Kadınlara tamir tadilat öğretildi kimseye muhtaç olmasın diye ama erkeklere elin kizinin bir tabak yemegine temizligine muhtac olmasin diye ogretilmedi. Kocana sahip çık denildi ama adinina sahip çık denilmedi...
Kadinlar zaten nefes alamıyordu iyice alamaz oldular. Bu ve bunun gibi tonla sebepten kadinlar erillesti erkeklerde prenses hayatlarının keyfini sürüyorlar.
ev işi çocuk bakımını yapmamasına kadın neden oldu kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz kısacası eş tercih ederken bile 30 yaşına gelipte tek bir yemek yapmasını bilmeyenleri tercih ettiler suç kimde şimdi o zaman doğuda bile erkeklere yemek yaptırmıyorlar kadın işi sen çık mutfaktan diyerek
Çok güzel yazmışsın. İmzayı nereye atıyoruz
Beklentiler uyuşmuyor.. emin ol kadınların birçoğu kendisine değer vermeyen bir erkeği ben bunu adam edeceğim hırsıyla düzeltmeye çalışmasa bir çoğunun çok daha mutlu ilişkileri olur.. günümüz erkekleri rahat, sorumluluk almak istemiyor büyük bir çoğunluğu kimisi kendine göre haklı da olabilir bir şey diyemem ama daha başta sana gidecek olduğu sinyallerini veren birini hırs yapıp elde tutmaya çalışıyorsan sen doğru aşk yok sevene kıymet verilmiyor diye ağlamaya mahkumsun demektir. Herkes önce beklentilerini belirlesin, ona göre uyacak kişileri hayatına alsın. Bu arada erkeklerde de var böyle tipler. Kadın kendisine pas vermez, gider takıntı yapar önüne bakmayı bilmez falan.. çeşit çok artık kadın erkek kaynıyor her yer! Birini birinden ayıracak tek şey zekası ve hissettirdikleri olacak. Ne demişler nasıl göründüğün değil nasıl hissettirdiğin önemli yoksa seksle de erkeği elinde tutamazsın istediğin kadar iyi seviş. Seksle erkek aşık edilse k. rhaneler aşk yuvası olurdu.
Doğru. Gayet güzel bir açıklama. :)
:)
Teşekkürler
Ricalar :)
Havuz genişledi her anlamda. Artık eskisi gibi kısıtlı bir havuzdaki insanlar, kısıtlı duygular arasında sıkışıp kalma görme yok. Artık sınırsız seçenek görme olmayana erişme arzusu kabardı herkesin içinde. Sen kendi mahalleden öte en fazla diğer köyde ki insanı bilirken bugün dünyanın diğer ucunda ki insanların hayatlarına bazen de özel hayatlarına bile şahit oluyorsun. Doğru ya da yanlis bir şekilde şahit olup görüyor ve etkileniyorsun. Kıyaslama artıyor hislerin köreliyor. Bir hissi uzun süre yaşamaya elverişli değil artık bir çok hissi hızlı hızlı tüketmeye giriyor. Daha az önce ki aşk miydi hoşlanti mi derken bir anda zevkin tetikleniyor. Kısaca daha kendini anlamlandirana kadar 50 tane farklı his içinde bogusunca ilk teslim olduğun duyguya burunuyorsun. Bazıları körelmeyen nefsine bazıları ise artık pes etmiş uzak durmalara bazıları ise en azından bu da olsun diyorsun. Ayrıca dün ne olursa olsun onu ben düzeltirim iki sözüne de katlanırım artık bitti. Çünkü milyonlarca örneğini görüyor insan diyor ki bu düzelmez bu hareketinde tek kalemde silmem şart. Bu kültürümüzün kontrolsüz duygu ve kişilik sorunlarına yenildiğini gösteren bir etmen maalesef. Biz insan olmaktan uzak olacak herşeyi yapıyoruz, belki istemeyerek belki de isteyerek. Sonuçlar ortada.
Cevap
33Cevap
Sevmeyi sadece kağıt üstünde sandıkları için
Çünkü aşk yok şimdilerde.. daha çok çıkar ilişkisine bakıyor tabi uzun sürenler için demiyorum. ama mesela sevgili olup da çok hızlı gidip bir kaç ay için de ayrılan ya da evlenip boşanan bir çok çift görüyorum etrafımda ben.
Sevgi ve saygının az olması gadası
Vefa yok. Kimse kimseye karşı yeteri kadar sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü değil. Duyarlılık yok. Varsa yoksa hep ego veya hep bana ben merkezcilik var.
Sonrası iletişim eksikliği, yeteri kadar birbirine zaman ayırmak, birlikte vakit geçirmek yok. Varsa yoksa hep şikayet memnuniyetsizlik var.
Birbirini anlamak dert dinlemeyi istememek yok. İlişkiler hep güllük gülistanlık değildir. Zor zamanlarda bile birbirine omuz olmak, arka çıkmak. Sahiplenmektir. Bu eksikler tamamlanmayınca bitmek zorunda kalıyor.
Eğer ki konu aldatma, güvensizlik değilse…
Sosyal medyaya bağlıyorum bir tık, bir tık da insanların aldatmayı, kalp kırmayı winner olmak zannetmesine daha doğrusu bu algının oluşmasına bağlıyorum. Bir tık da insanların tahammül seviyesinin azalmasina bağlıyorum. Bu yorumun üzerine Ajda Pekkan bir tık dinlemeye gidiyorum hsjsjsjsjsj
Sosyal medya ilk sırada etken. Artık dünyanın diğer ucuyla anında iletişim kurabiliyoruz. Haliyle seçenekler çoğaldı. Bir kadına 100 erkek yazıyor istediğini seçiyor. Seçtiği erkek gönlünü hoş etmezse sıradaki gelsin diyor. Erkeklerde aşk niyetiyle yola çıkıyorlar. Sevdiği kızı elde edince "artık bana ait" mantığıyla hareket edip çapkınlık turlarına çıkıyorlar... Böyle olunca ortada Sadakat, fedakarlık, bağlılık kalmıyor. " Sen yoksan diğeri var!" bakış açısı ilişkilerin Ömrünü kısalttı
Herkes sevilmek istiyor sevmeye emek vermiyor. Sevmediği kişi tarafından sevilmenin de bir anlamı yok bence. Taciz de bir tür sevmediğin kişi tarafından bir konuda sevilmek sonuçta. Kimse sevmeye emek vermek istemediği için aldığı sevgi de değersiz oluyor.
Birbirlerini tam anlamıyla tanımıyorlar ya da kabul etmiyorlar. Bazı şeyleri tolere edebileceklerini düşünüyorlar.
ya da çok fazla dış görüşüne aldanıyorlar o hayran oldukları bedenin taşıdığı kafa hayal kırıklığı yaratıyor. Sonra yapamıyorlar tick tick boom!
Şimdiki zamanda insanlar daha fazla özgürlükçü oldu sorumluluk almaktan kaçıyorlar. Çevresinde gelişen her şeyi iyi niyetle olsa bile özgürlüğüne tehdit gibi algılayıp hemen direnç gösteriyorlar bu yüzden de ilişkiler ilerleyemiyor bencee
Güvensizlik, sadakatsizlik ve kıskançlıklar yüzünden.
No tolerans no empati var tembellik bolca prens-prenseslik ömür boyu muhalefet kimse istemiyor
Eskiden en az bir duygu bile, en ufak bir yaşanmışlık, bir an, bir hatıra, bir hatırlatma yıllar sonra bile minnetle, şükran duygularıyla, coşkuyla yâd edilirken, günümüzde duygular ve sadâkat en kolay gözden çıkarılan kavramlar oldular maalesef.. Birbirini sabırla ve sağlam duygular eşliğinde karşılayıp, birbirine vaktini, egosunu, ömrünü, sabrını adamak her sevenin ve sevilenin harcı değil elbette..
Mobil uygulamalar, internet siteleri, arkadaş ortamları vs. gibi eş ya da sevgili bulma seçeneğinin artmasıyla birlikte yıllar öncesindeki sınırlı iletişim ve hayatımıza giren sınırlı insan sayısı da değişti. Buda ilişki ömrü kısa olmasına sebeptir
Sosyal medya sayesinde erkekler için alternatifler çoğaldı çünkü. Sosyal medyadaki filtreli kadınların peşine düşerken eldekini umursamıyorlar nasılsa o hep orada diye.. 😀
Erkekler tipe baktığı için. Güzel kızlarla cinsellik yaşamak istedikleri için. Güzel kız bulduklarında yatağa atıyorlar gidiyorlar yatağa atana kadar bin tane entrika. Vs vs o kadında zeka varsa anlıyor zaten ne istediğini. O da ya maddiyat bekliyor ya da bırakıyor.
Herkesin yedegi var artik. Bir de kimse zihinsel kusurlsri uzerinde calismiyor kendilerini duzeltmeye ugrasmiyorlar zehir gibi dolanip travma yasatip cekip gidiyorlar
Dış görünüşune aldanıp birlikte oldukları için
Kadın paraya erkek guzellige baktığı için
Yeterince iyi iletişim kuramadiklari için
Birbirlerine sinir koymayı bilmedikleri için
Saygı sınırını astıkları için
Ve birbirlerini cepte görüp kaybetmeyeceklerini sandıkları için...
Insanlar sevmeyi bilmiyorlar çünkü. Yeterince olgun değiller ve bir çoğunda sadakat yok maalesef
Kadının seksi bedeni erkeğin bol parası döngüsünden kurtulamadıkları için, bu tip beklentileri olan sorunlu aşağılık kompleksli tipler mümkünse cinsel aktivitede bulunmasın hatta çocuk falan da yapmasın, azalarak bitsinler
Çünkü çoğu hevesi aşk sanıyor, aynı zamanda sosyal medya etkisi durmadan mesajlaşmak derken konuşacak bir şey kalmıyor çabuk sıkılıp bitiyor.
Her anı fotoğraflama kaygısı var ben biriyle bir yere gidiyorum diyeyim kendimi fotoğrafçı gibi hissediyorum
Sadakat, ahlak kavramları değişmiş durumda. Beğenmeyi sevmek hatta aşık olmak sanıyorlar. Günübirlik hevesler. Sadece heyecanlar peşindeler.
Hayatıma 2 kisi girdi.. 2si de uzun iliskiydi.. hic kısa iliskim olmadığı iicn bilemiyorum ama genel anlamda insanimizin gecinmeye gönlü yok..
saçma sapan insanlar herkesi genelleyip herkese aynı taktikleri uyguladığı için , farklı insan farklı yöntem gerektirir
Çünkü ilişkiler yalnızlığa çare olarak tercih ediliyor
Temelinde derin duygular olan bir aşk ömür boyu sürer
Çünkü gerçek aşk yok Çoğu gösteriş cinsellik için takılıyor böylelerine çok sinir oluyorum madem aşık değilsin ne Haddinize kalpe oynamak
artık insanlar akıllandı. aptal aptal insanlarla devam etmek yerine daha düzgün insanları buluyorlar.
Gerçek duygulardan yoksun oldukları için. Bir ilişkiyi sadece lafta yaşayıp gerçek ile karşılaşınca sorunlarla uğraşmadıkları için.
İnsanlar bir ilişki yaşamak için gereken tahammülü kaybetmiş. Bir ilişkinin getireceği sorumluluğu almak istemiyorlar. Basit ve net🤷♀️
Millet çıkarına pasta yedirmenin derdinde. Empati özürlüsü kişiler ilişki kuruyor bu zihniyetle ilişki nasıl ilerlesin?
Flört1, flört2 diye kaydettiklerinden, ar duygusu olmadığından.. ohoo bir sürü şey derdim de siteden uzaklaştırma alırım falan :d
Guven duyulmuyor ve insanlar iliski yurutecek kadar sabirli da degil. Hemen bunaliyorlar bir seye katlanamayinca.
Günümüzde ilişki yaşanmıyor ki. Çoğu anlık heyecandan ibaret oluyor maalesef.
Seçenekler çoğaldı. Başkasını kolay bulurum umudu. İnternette herkese kolaylıkla ulaşılabiliyor. Kızlae hariç erkeklere de sosyal medyada ve normalde de yürüyen insanlar çok
Anlamak istememek anlaşılmamak.
Dinlememek, dinlenilmememek.
Kimse kimseyi çekemiyor artık menfaati olanla işim olmaz kadınlar paraya düşer olmuş
herkesin aklına başkası var ve sıfır tahammül, fedakarlık
Bireylerin birbirine saygısı olmadığından ilişkiler evlilikler yurumuyor
Çünkü hepimiz doyumsuz istekli ne istediğini bilmeyen etik değerlerden yoksun etil ruhlu gençleriz
Teknoloji yüzünden olduğunu düşünüyorum. Teknoloji uzağı yakın etti, ulaşılmazı ulaşır kıldı bu yüzden herşeyi çok hızlı yaşayıp çok hızlı tüketiyoruz, tükeniyoruz...
Güven yok sadakat yok herkes çıkar peşinde.. amaçlar farklı..
Cem karaca diyor ya "düşmüş işportalara sevda gibi sevdalar" :)
Hepsi sözde aşk yaşıyor gerçek aşkın adını kirletiyorlar
Sevgi değersizleşti, gücen duygusu yok oldu. İlişkiler nasıl devam etsin ki.
Çiftler arasındaki iletişim problemlerinden dolayı
Saygı güven sevgi yok
Kadınlar zaten o ilişkiye kadar onlarca erkekle yiyişip bedenen ve ruhen yıpranmış oluyorlar. Erkek bir enkaz devralmış oluyor. Enkazın içinden bir yuva kurmak da imkansız oluyor haliyle...
Kimse kimseyi sevmiyor sadece fiziksel olarak beğeniyorlar o kadar
Erkekler erko oldu da ondan
Çünkü insanlar artık “daha iyisini” arıyor
Gösterişten ibaret sevgiden değil
herkesin beklentisi yüksek olduğu için olmuyor
Hızlı giden her şey, erken ölür.
karaktersiz insanlar dolu etraf o yüzden hep :d
Çıkarları için birlikte oldukları için
Uzatmayı seviyor herkes
Dış görünüşe odaklılar çünkü
Cinsellik istiyolar sevmiyolar
Kimsenin kimseye sabrı ve tahammülü yok artık