şimdiden teşekkürler.
Öpüşmek el ele tutuşmak sarılmak ve flört etmek zina olmuyor mu?
şimdiden teşekkürler.
Kur an da zina yapmayın demez zinaya yaklaşmayın der.
Bakışmayla başlar sonra konuşmayla daha çok yaklaşır dokunmayla daha daha çok yaklaşılır.
Hepsinden kaçınmak gerek.
Ama tam manası ile artık zor. Şöyle ki bir erkeğin teyzesinin halasının amcasının dayısının kızıyla dahi bir odada bulunması doğru değildir. Hatta kesilmiş bayan saçına bakması bile doğru değildir. De günümüzde oooooohooo zor yani vesselam.
bu devirde zor vallah ne mutlu tüm bunlara uyabilene
Burayı oku
www.ihvanlar.net/.../
biliyordum yine de bir kısmını okudum paylaşımın için teşekkürler
ben cinsel birleşmeyle elleşip oynaşmanın arasında herhangi bir fark göremiyorum. çok dindar kesilenlerin kalkıpta elin adamıyla fingirdeşmesi kadar büyük bir ikiyüzlülük olamaz. bir de içten içe utanmadan bakireliğiyle övünür bu tipler. ifrit oluyorum böylelerine
her müslüman melek değildir her dinsiz de şeytan değildir lütfen kişiye gore dini yargılamayn
https://i.hizliresim.com/PYoB9v.jpg
en afillisinden hemde.
vaay teşekkür :)))
Ricaa ^^
Cevap
52Cevap
durduk yere zina uydurmaya gerek yok herkes zina demiş bu yanlış.
Zina değil ancak zinaya yaklaştıran şeylerdir. Evliliğe kadar bu gibi şeylerin b. kunu çıkarmamak lazım
Bu arada Kuranda imam nikahı diye ayrı bir nikah türü yoktur. İşleri sosyal açıdan düşünün lütfen. İmam nikahlı dahi olsa adam kadını bırakıp gittiğinde kadın bir şey iddia edemez ortada kalır. Devlet nikahı önemlidir.
devlet nikahı tabiki önemlidir ben de bundan yanayım fakat imam nikahin da şartları var da ama kagit üzerinde değil uymazsan zaten nikah düşer
İmam nikahı islami bir uygulama değildir. Kuran şartlarına göre nikahı kıyanın devletin yetki verdiği biri olması ve kağıt üzerinde olması gerekir çünkü Kuran evliliğin akit anlaşma olduğuna vurgular ve mihr vb tarzda haklar verir kadına. erkeğe de haklar tanır. Eğer ortada bir resmi belge olmazsa bu evlilikte adaleti kim sağlayacak?
Mantıklı düşündüğünüzde imam nikahının kurana göre geçersiz olduğunu anlayabilirsiniz.
Ben sadece yanaktan öpüp elini tutmuş sarılmıştım saf temz duygulardı öpüşmek bilmiyorum ilk olucak kişi hak etmeli yani sen eşini nasıl istiyosan seninde öyle olman lazım dine değil vicdanına karakterine sormalısın bence :)
vijdan karakterin temizse sorun yok istersen müslüman da olma o kendi kararın ama niyet daha bir önemlidir
bu nesil böyle devam ederse çocuklarına karşı utanmalari da kalmaz çok yazık
ne yazikki
Dusunmenin bile haram oldugunu biliyorsak, en ufak bir dokunusun bile haram olmasindan suphe etmemeli...
kesinlikle
Zina değil ama günah tabiki.. zina bu işin en tepesidir diğer herşey ona götürür. Zina yapmayın denmez zinaya yaklaşmayın denir doğal olarak ona yaklaştıracak herşey günahtır...
bunlar da küçük zinalar sayılır o zaman?
Ne deneceği değil bnce günah olduğu önemli ;)
yakinda kizlarla ayni havayi solumakta zina diyen cikabilir... ben kizlarin tabikide herkesle flort etmesine karsiyim ama bu dinsel degil ahlaki yani din olmasa bile boyle dusunurum tabi sizin gibileri frenleren ne ahlak nede vicdan sadece din.. o yuzden sizin yobazlasmaniz daha hairli sizin icin yoksa ben allah olmasa simdiyekadar neler yapardim diyen dincileri cok gorduk
haklısınız zaten Allah olmasa ben neler yapardım diyenler de rabbim niyetlerine göre cezasını verecektir şu da var ki müslümana bakarak İslamî yargılayan ziyniyete de karşıyım
hernekadar katilsamda bir fikri yansitan toplumdur musluman aleminde bir tek iyi ornek kalmadi eskiden turkiye vardi modern bir muslumanlik arap gelenegini kabul etmeyen ama artik oda yok butun musluman alemi erkek egemen arap gelenekleri arasinda kayboldu gitti ne yazik
kasıtlı olarak bakışmak göz süzmek dikkat çekmek için daha zarif konuşmak bile zinaya giriyor aslında. tabi bu kadarına kaç kişi dikkat ediyor bilmiyorum. şahsen ben bu derece dikkat etmiyorum.
tabi niyete göre değişiyor ama karşıdakinin niyetini Allah bilir bu yüzden dikkatli olmak lazım
Din diyerek 10 yaşındaki kız çocuklarını dedeleri yaşlarında adamlarla evlendiriyorlar ama o günah değil? :/
Çok yanlis konuştuğunun farkında mısın müslümana bakarak islami yargilayamazsin islami öğren sonra gel konuş
Bu konuda bu kadar takıntı hiç yapmadım. Cezami da ben çekeceğim. Başkası değil. Ama başkası gelipte karışırsa o zaman öbür dünyaya kalmadan cezasını ben veririm. Kimse kimsenin dinini, inancını ya da yaptıklarına karışamaz.
haklısınız kimse kimseye hiçbir şey konusunda zorlayamaz her koyun kendi bacağından asılır ki kastım şu aslında mümin müminden sorumludur 3 kere uyarır ondan sonrası da kendine kalır diye biliyorum
oluyor tabi ama normal bir birleşmeyle eşdeğer değil tabiki zinanın tam zina sayılabilmesi için o anladığın şekilde birleşmenin olması gerekiyor diğer türlü olanlar el zinası göz zinası vs. diyebiliriz..
kul hakkı yeme harama bulaşmış partilere oy verme kafi.
Mhp dışında yok. Onun da bakanları bulaştı.
kimsenin hakkı kimsede kalmaz velakin burada konu siyaset değil
Zina sadece cinsek ilişkiyle olmuyor. Göz zinası kulak zinası konuşurken ya da gözlerine bakarken seni şehvet duygusu kaplıyorsa o bile zinadır.
zinalarin çeşitleri var tabi değişiyor herkes öyle de diyor kimi de uymuyor
kesinlikle öyle
Okadar incelersek dinimizde kadinin sesi bile erkege haramdir kaldiki senin dediklerin hep zina
Allah affetsin hepimizi
amin cumlemizi insaAllah
@peaklove
www.ehlisunnetbuyukleri.com/..._haram_mi-2987.aspx
Bunu okuyabilirsin. ben duydugumu soyledim baktimki evet dogruyum
Kadın kısık sesle konusur ancak
Aynen soran.
He keske uygulasak ama iste...
Ksdin sesi tahrik edicidir gerekmedikce konusmamali imis
Inancına göre yanlış. Benim hayat anlayışıma göre normal. bu konuda seçim yapmak gerekiyor. Her şeyi dini kalıplara uydurmaya çalışmak sonuç vermez.
sizin inancınz neyse odur benim diyecek başka sözüm yok size
Herhangi bir şey demenizi beklemiyorum zaten. Dediğim gibi seçim meselesi. Karşılıklı saygı duymak gerekiyor. Ben sizin seçiminize saygı duyuyorum.
ben de sizin inanciniza saygisizlik etmedim zaten ama sizin "inancına göre yanlis'' demeniz bence saygisizlik oldu
Ben yanlış ifade ettim galiba. İslami inanca göre ; "el ele tutuşmak sarılmak veya flört etmek imam nikahı olmadan yanlış" demek istemiştim. Neyse, fikrimi beyan etmiştim. Saygısızlık gibi algılandıysa affola.
Estağfurullah. . başta böyle yazsaydiniz sanirim yanlis anlasilmalar olmazdi.. Teşekkürler.
el zinası ayak zinesı ses zinası tvlerdeki gördüklerimizde göz zinasıdır bence oluyor. Allah affetsin İnşallah
amin cunlemizi insaAllah
Kızlara bak zina demiş hey Allahım cahil insanlar ya su siteye girebiliyonda google yazıp ogrenemiyonuzmu? He yanlış diyosan kurana bak? Cok mu zor sanki. Soruyu soran arkadaşımız eger oyle diyosa gözünüze kadar çarşafı cekin erkeklere bakmayın mademki zina. Azcik araştırın arastirmakta günah degil hani haberiniz olsun
ben senden daha çok biliyorum bu konuları benim amacım sizin görüşleriniz. he bu arada önyargılarınla bu gidişle fazla yaşamazsın :D CAHELYAA
kendini daha fazla küçük düşürme derim iyi akşamlar
Dogru değil haram. Sevgili oldun aşik oldun diye helalin olmadı ya. Zina oluyor
Dereceleri var... birebir cinsel ilişki kadar olmasa da tabiki günah, ama uygulayan yok.. Nikah olmadan dokunmazsın. Öz eleştiri yapayım biz de yapıyoruz..
şimdiki devirde evlenecek çiftler evlenmeden önce nasilsa evlenicez niyetiyle fazlasıyla zina yapıyorlar malesef bu yanlis sonuçta evlenmeyebilirsiniz de olan da kıza oluyor kullanılıp atılmış patates çuvali gibi ortada kalıyor
katılıyorum ama malesef bazıları ben ten uyumu tatmadan evlenemem dusuncesindeler
artık ALLAH korkusu kalmadı kıyametin alametleri bunlar insanlara normal geliyor evli olduğu halde çıplak pozlar verenler bile var ALLAH sonumuzu hayır etsin.
aminn insaAllah
aile ahlakı ya da çevre rabbim islah etsin
amin insaAllah
maleseff doğru benim sesimi yabancı bir erkeğin duymaması gerek ama bu zamanda bu mümkün değil bayan çalışırken yabancı bir adamla konuşmak zorunda kalır benim de burada zinayı anlatmam mesela bu da haram yapacak bir şey yok ama ben şimdi haram işlemedim diyemem
@turboscan
Oluyor. Bunu kime anlatabilirsin. Dinleyecek olan varsa ne âlâ pembiş ;)
herkes haram zina günah diyor da uyan var mı Allah bilir :))
Öyle Allah bilir ;)))
Bunların günah ama kime? Sadece müslümanlara. Müslüman olmayanlar istediğine inanabilir. Bunlar zina mı? Hayır. Zina tam birleşmedir. Seni anlamıyorlar değil. Anlamak istemiyorlar?
başka dinlerde de zina var onlarin ne olcude tam bilmiyorum simdi atip tutturamam arastirmam lazim ama bizim dinimizde zinanin ölçüleri ve dereceleri vardır
Aynı şeyi anlattım. Zina nın yeri ayrı, ama diğerleri de günah. 1000 tane din car onlar kendisi bilir
El ele tutuşup, öpüşmeyi bırakın. Bir erkek bir kadına, bir kadın bir erkeye şehvetle bakması bile göz zinasıdır. Buda gözün zinası oluyor. Tutuşup, öpüşmek ise haramdır.
günahı ve zinalarin çeşitleri ve ölçüleri vardır
Ölçü olmasaydı, terazi ve tartı diye bir şey olmazdı. Haramın nasıl ki azıda haramsa, günahın küçüğü de insanı büyüğüne sevk eder.
aynen bu yüzden de büyüğünü islemeden tovbemizi yapalım günahın neresinden dönersek kardir tabi günah büyük de küçük de olsa rabbim affedebilir ya da affetmeyebilir ama tövbe içten ve yürektense neden affetmesin ki
Allah isterse kulunu tövbe etmese de affeder (: Allah pek merhametlidir.
Bal gibi de zina oluyor kim ne derse desinn. Çok yanlış bir şey ama Batılaşıyoruz işte din elden gidiyor.
malesef onlar bizi kendine çekmeye çalışıyor onlar da haliyle şeytan olunca.. hayırlısı
Allah sonumuzu hayır etsn.
amin insaAllah
Hissettiğin duygular sevgiden yana olup kötü bir duyguyla sehvetle bakmadıktan sonra cinsel temas vs bulunmadıktan sonra sorun yok
aynen
;))
Kul hakki ve zinaya girer
bence de
o zaman yaşamayalım arkadaş bu ne biçim gıcık sorudur be :D
Müslüman değilsen istediğin gibi yaşayabilirsin
müslümanlığı kafamıza sokan insanlar oldukça biz nah gelişiriz teşekkür ederim
neden müslümana bakarak islamı yargiliyirsun ki akıl mantık yok mu ille biri mi öğretmesi lazım öyleyse Allah kuranı kerimi bize süs olsun diye mi verdi..
ben böyle düşünüyorum uzatmak mantıksız
oluyo tabi. doğru veya yanlış, karışılmaması gerekir kimseye
kimse kimseye karismamasi gerekir tabi sonucta herkesin kendi gunahi kendi boynuna kendi namusu kendine kim ederse kendine eder
Bence de
Tabiki nefsini uyandiran hersey zinadir fakat boyutlarini bilemeyiz bir iliskiye girmenin gunahiyla Opmenin gunahini Allah bilir
şüphesiz tabiki Allah bilir
O yüzden zina degil demek imani zedeler inkar etmektir
Kesinlikle öyle
her türlü zina. karşı cinsle konusmak bile zina. aynı nefesı almak bile zina. bilmiyoruım ne kadar dogru.
ayni nefes nalaka ya amma abarttin git arastir gel konus dinimizi yanlis tanittiginin farkinda misin cahil
aynı nefesi almak nasıl haram biliyormusun? bir odada 2 erkek evli degilken kapı kapalı yanlız kalırsa günahmış. ben yanlış tanıtmam. görüp duymadan konuşmam. Ahmet hocanın vaazlarından biriydi. ve belirttigim gibi sayın cahil hanım. ''bilmiyorum ne kadar dogru'' diye belirtmişim.
o zaman cahil bey başta cevabinda bunu yazacaktin
zaten yazmışım iyimisiniz?
aynı odada diye değil
ewt guzlim zina nin cesitleri var. bu saydiklarin da icine giriyor
Bu sorunun cevabini bildiğin için sormana gerek yok bence
amacım sizin görüşleriniz
sizi tebrik ediyorum insaAllah rabbim gonlunuzdekini nasip eder
olabilir ama cidden kadın erkeğin kaburgasindan yaratildi bu yüzden her yönüyle birbirlerine benzerler
Zina değildir ancak zinaya götürebilecek günahlardandır
peki senin bu fotoğrafı erkeklerin görmesi zina değil mi memnun musun erkeklerin mahremine bakmalarindan
ne diyebilirim ki erkeklere nefis verilmiş ki biz mahremimizi koruyalım diye. ben d isterdim senin gibi giyinmeyi fakat erkeklerin bakışları beni rahatsız ediyor bu benim senin suçumuz değil onların suçu
bunları yaparken aklına cinsellik gelip isteğin artıyorsa evet
niyet kotuyse yapacak bişey var mi
gözünün içine bakmak bile göz zinası neyden bahsediyon sennn
:((
Öpüşmek apaçık zinadır. Mahrem yerlere bakmakta göz zinasına girer.
her türlü zina var
bakmak bile zina o şekilde düşünürsen ohoooooooooooooo :D
Allah sonumuzu Hayır etsin diyosun yani
Zina evet. Ama kisisel tercih saygi duymak zorundayiz
olmuyor kardeş onlara göre namus artık bacak arasında oturmuyormuş tokiden ev almış orda yaşıyormuş :))))))
:((((
Sevgiliysen zina. olmaz bizim. turk. kafa. yapisi bu (: kafalarini s.. Gim
haha aynenn :D
Bu konuda bilmeden kesin bir yorum yapmak fetvaya girer en az 10 15 kişi gorcek sonuçta gunahmi degilmi sorulari sakincali bence
El ele tutuşmak değil dışarıda ki insanlar bile elini görmemeli. O derece.
ooooo şimdiki bazı kızlar mahremlerini sergiye çıkarmış gibiler
Yürü git. Sanane milletten. Önüne bak yolda giderken milletin kıçına başına değil
Benim değil de senin hoşuna gidiyor onlar ondan yani bu sinirin :D
Ne kadar saçma beni ne zamandı tanıyorsun haberim yok? Yolda yürürken özellikle önüme bakarım, kimse rahatsız olmasın diye
Oluyor zinadır ama kuçuğu buyuğu var hepsi aynı değil
ben de öyle düşünüyorum
internetten bir araştır istersen,
dini kitaplar var onlarıda kitapçılardan alıp okuyabilirsin
zinanıyı sadewce cinsel birleşme olarak görmeyin, zinanın cesitleride vardır dediğin gibi el ele tutustmak göz zinası el zinayı ayak zinası vs vs
evet bu devirde zor özellikle
marsa uzay aracı fırlatıldı incelemelerden ilk veride NASA ya ulaştı :D
gunah ama hiç bir erkege bu konuda karşı koyaamazsnz
önyargılısın
evlencem diye ellesmek koklasmak yanlistir
Zina ya girmese de günah
giriyor ama
Kadının mahremidir ama zina değildir günaha girer
Zina gözlerde başlayıp ayaklarda bittiğine göre...
Elini tutmak bile haram sen nediyon :D
ama bazıları bilmesine rağmen uyan yok
katılıyorum aminn
mal mısın
o zaman haddini bil de konuş LÜTFEN
elbette ki zina oluyor.
hemde katmerli zina oluyo))) devir çok degişti aynı evde kalan bile varmış)))
Kızlı Erkekli falan bdksdn :D
senin bu sitede olman da zinadır belki.
olabilir
oluyor evet değil bana göre
ne diyeyim
doğru değil anlamında söyledim bunu ama sen ne anladın çok emin değilim...
baştan aşağı hatta bakmak bile yanlış.
evet aynen öyle ama pek kimse gözüne hakim olamıyor
evet kimse gözüne hakim olamıyo bu bir gerçek.
kızla erkeğin konuşması bile haramdir
ama niyet farklıysa haramdır
dizilerin türk insanına etkisi
ben de örnekte bunu diyecektim :)
Kimine gore oluyor kimine gore degil
mesela sizin şu fotonuz göbek kısmı olayı o da günah
yanlissss.. Erkekler gobekle diz arasi kapalı olacak
neden muslumanlara bakarak islami yargiliyorsunuz
olmaz o kadarda değil
Sesini duymsi bile günah
Nihaksız cinsel ilişkiye zina deniyo
zamane bu duruma geldi
İslam'a göre nâmahrem bir kimseye cinsel arzu ile bakma, dokunma, tutma, öpme ve ilişkiye girme gibi fiillerin hepsi yasaklanmıştır orası ayrı ama cinsi münasebete zina deniyor
evet zinalarin çeşitleri var ama nefsin tek bir cesidi var rabbim cumlemizi affetsin
Amin
yok sevap tobe tobe..!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar