Evlilikte kadın erkeğe erkek kadına muhtaç mıdır? Böyle bir tabir olabilir mi sizce? Dün birisi böyle bir görüş paylaştı ve o kadar itici geldi ki gözüme bu cümle 🙄🙄 . Siz ne dersiniz?
Evlilikte kadınlar ve erkekler arasındaki ihtiyaçlar, bireylerin kişisel özelliklerine, ilişki dinamiklerine ve kültürel faktörlere bağlı olarak değişebilir. Her iki cinsiyet de ilişkide belirli ihtiyaçları karşılamak için birbirlerine güvenebilir ve destek olabilir.
Geleneksel cinsiyet rollerine dayalı olarak, bazı kültürlerde erkekler maddi destek sağlama ve koruyucu rolü üstlenme eğilimindeyken, kadınlar duygusal destek ve bakım sağlama konusunda daha ön planda olabilirler. Ancak, modern ilişkilerde bu roller giderek daha esnek hale gelmiştir ve her iki partner de ilişkide eşit derecede önemli rol oynayabilir.
Evlilikte, her iki eşlerin de birbirine ihtiyacı olduğu düşünülür. İlişki, karşılıklı anlayış, destek, paylaşım ve işbirliğine dayalı olarak sağlıklı bir şekilde gelişir. Bu nedenle, evlilikte kadınların erkeklere veya erkeklerin kadınlara mutlaka muhtaç olduğunu söylemek doğru olmayabilir. Her iki tarafın da birbirine duygusal, fiziksel ve psikolojik olarak bağlı olduğu sağlıklı bir ilişki idealdir. Zaten Allah bu yüzden kadını erkeğe erkeği de kadına uygun yaratmadı mı?
Kimse kimseye muhtaç değildir. Ama erkeğin cebindeki para kadınındır. Erkek bunu bilir. Kadına gelince okumuş eğitimli kadın zaten erkeğin cebine bakmaz. Ama bir gün elinde olmaz gider alır erkek sorgulamaz. Bir gün erkek utanır kadın hemen anlar çıkartır işi vardır parası vardır verir. Hesaplar tutulmaz. Kadında kendine harcar erkekte. Tabi saygı var aşk var olgunluk var. Bide bu ülkede bu anlattığim zor ama örnekleri var.
Bana göre kadın da erkeğe, erkekte kadına muhtaç, çünkü birbirlerini tamamlayan duygusal varlık olan "insanlar". İyi günde, kötü gününde yanında olup sırtlayabileceğini. Derdini paylaşabileceğin. Farklı konular üstünde tartışabileceğin. Hasta olduğunda yanında olduğun. Cinsellik paylaştığın. Etkinlik yaptığın. Kısacası hayat arkadaşın. Hayat arkadaşını kaybetsen eksik kalacaksın. Kısacası ona duygusal olarakta muhtaçsın. Bana göre muhtaç olmanın geldiği anlam bu'dur. İlla diğer konular da olduğu gibi kötü anlamak gelmek zorunda değil.
evet biz de vicdan , biz zayıf olana karsı vicdanlıyız.. eski sevgilkilerimizin bile kötülüğünü istemeyiz. ama bak buradaki sorularaç, kadınların sordugu sorular hep. onun canını nasıl yakarım. pişman olsun istiyorum sürünsün istiyorum minvalindeki soruılar
İşte bazen gerekiyor bir şey olduğun da seni dinleyecek ilk kişi o oluyor baskası olmuyor varsa bir şey paylaştığın ilk kişi o oluyor o yüzden bu önemli evlisin tamam ama bu yoksa anlamı kalmıyor o zaman da.